Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Out off Topic - Offtopicárna

Společenské dění u nás i ve světě.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Out off Topic - Offtopicárna

Příspěvek od A(&F) »

:idea: Z vlákna jsem vymazal příspěvky s nulovou informační hodnotou - ostatní lze časem ještě roztřídit do vhodných vláken - poo.
... snad všichni víte, k čemu tohle vlákno slouží ... tak ho podle toho využívejte ... A(&F)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Hrát netopýrům je sexy, ...

Příspěvek od A(&F) »

... přesunuto z jiného vlákna ...

---------------------------
martinq v Impulsech a dalších nesmyslech píše: .... 96kHz neni frekvence která jde z reproduktorů, je to počet vzorků (dílů) na který se dělí časový interval 1sekunda, z audio systémů více jak 22 kHz nedostaneš (proč taky, hrát netopýrům je sice sexy, ale zbytečné) ...
... je to trochu OoT ... takže, to berte spíše jako "zajimavost", než jako "plnohodnotnou" reakci ... před časem jsem totiž dělal pro kamaráda "rešerži" z příbuzné oblasti, ... tak tady je ... pozn.: občas jsou v textu zmíněny přílohy, pokud bude zájem, mohu ty zbývající ještě dodatečně připojit ... A(&F) ...

---------------------------

... "ptal jsi se, proč to tak hučí" ... plazmový výboj byl v tom momentu "modulován" magnetronem ... a protože i vzduch má nějakou hmotnost, tak funguje defuckto jako mebrána (jako v reproduktorech) ... příklad: uděláš zkrat, přeskočí jiskra, výsledkem je prásknutí, když plasma rozpohybuje molekuly vzduchu (v přírodě je to blesk a hrom, ... červenej ... a velkej ":) ...

Posílám Ti jedno video, kde opravdu "hraje" pouze ten plamínek plasmy na jiskřišti Teslova transformátoru ... a vzhledem k tomu, že vzduch je (není ??) ideální medium na přenos zvuku, protože moc neváží a je pružnej (malá hmotnost, méně než klasické membrány) a navíc "vzduch ve vzduchu" se dobře pohybuje (pokud by to tak nebylo, tak bychom toho asi nic moc neslyšeli ... něco jako v kosmickém vzduchoprázdnu ... ":) ... no a tento princip používají někteří výrobci Hi-Hi-Hi-Fi (myšleno "Very Hight") repro soustav, kdy namísto "vejškáčů" namontují do soustav pár rezonančních cívek, transformátorů a "jiskřišť" (a nechaj si za to řádně zaplatit ... viz schema) ... s plazmatem lze totiž bez problémů vyrobit "repráček" o kmitočtovém rozsahu 1 - 200 kHz ...

např.:

http://www.ib-lansche.de/haupt38637.html ... CORONA ... 1 -150 kHz !!!

http://www.acapella.de/german/ion.htm ... Frequency response: 5kHz - >50kHz

další výrobci: PHONOGEN, MAGNAT, IONOVAC, IML, REALON, Plasmatronics atd. ...

... takže princip je to opravdu už hódně, hódně starý ... http://www.roger-russell.com/ionovac/ionovac.htm ...

... jo a navíc tyto repráky nemůžeš přebudit (strhnout), popř. vytahat mebránu ... protože tam žádná néééjjňňíííí ... ":) ... no a jednou za čas jenom vyměníš opálenou elektrodu za novou (viz http://www.ionovac.com/expired.htm ) ... jako svíčky u auta ...

... ve firmě Plasmatronics šli asi nejdále, protože ti plasmatem nerozkmitávali přímo vzduch, anýbrž helium (neb to má menší hustotu viz pokusy s mluvením, poté, co se nadejchneš z balónku) vypouštěné v malém množství do ploché krabice, obrácené dnem vzhůru, ... a tímto způsobem značně zvětšili aktivní plochu pro rozkmitání okolního vzduchu ... tagže součástí reprobeden byla i tlaková flaška s plynem 8) ... boží ...

... jako zesilovací prvky vzhledem k potřebným napětím (vybuzených 600V konvertovaných na 20-30 kV) používají se většinou klasické "lampáče" ... ty mají navíc i čistší zvuk než tranzistory ":) ...

... no a kdyby to "trochu" nerušilo radiové freQence ... a neprodukovalo ozon (trojmocný kyslík) , ... tak to zcela určitě nemá žádnou chybici ... ale gdyš seš "vášnivej zvukofil", tak určitě pro "kvualitní" zvuk uděláš všechno (viz. poslední obrázek) ... ":)

... celý je to vlastně obdoba tzv. Eliášova ohně, který vzniká před bouřkou na ostrých kovových hranách ... toť fše ... An.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Děkuji...

Příspěvek od Mim »

Děkuji ti A.že jsi to přesunul. Bylo to záslužné. Ale je to poučné i tak. Hooodně poučné. V přemýšlení je síla. Mim

Však ono to půjde!!!
colombus
Stálý člen

Kulový blesk

Příspěvek od colombus »

máte nejaky zkusenosti ? povidejte prehánějte

http://www.darius.cz/ag_nikola/blesk_foto.html

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Kulový blesk

Příspěvek od A(&F) »

... část jedné z mých "netových slátanin" (řešerže) vytvořená před časem pro jednoho zákazníka ohledně vrtání do skla + nějaké odkazy ... pokud je tam něco v "dablu", tak sory, neb jsem "fulll groooogy" a spinkat ... A(&F)

-------------------------

Eli Jerby a Vladimir Dikhtyar z Tel Avivské univerzity v Izraeli jsou schopni na zlomky vteřin vyrábět malé kulové blesky v laboratoři při mikrovlnném vrtání – technologie používající k narušení pevného materiálu koncentrovaného svazku mikrovlnného elektromagnetického záření. Dosahují přitom velikosti až 30mm.

... "Vědci injektují mikrovlny v rozsahu frekvencí 300 MHz až 300 GHz. (tomu odpovídají vlnové délky 1 mm až 1 m) skrze špičatý tyčový vlnovod do materiálu ze skla, křemíku, germania, hliníku nebo některých keramických látek. Energie z mikrovln pak v materiálu vytvoří žhavý, tekutý, horký bod. Vědci poté odejmou vrtací hrot od pevného materiálu s roztavenou skvrnou. Okamžitě poté se v tomto místě vytvoří horká kapička, která se stane volně se vznášející ohnivou koulí měřící okolo 3 cm v průměru" ... publikováno na Physics Web, Great balls of lightning, 9 February 2006 ...

... ještě malá video-ukázka vrtání do skla ... http://www.eng.tau.ac.il/~jerby/microwa ... by)-1.AVI/ ... tento odkaz si zkopírujte do nového okna (bez URL na konce a na začátku) ... bohužel, jinak to nejde, je použita nestandardní syntaxe ...

... pdfko o vrtání do keramiky ... http://www.eng.tau.ac.il/~jerby/microwa ... 02%20B.pdf

... US Patent # 6,114,676t: http://www.eng.tau.ac.il/~jerby/microwa ... 114676.pdf ...

----------------------------------------------

... něco málo o magnetronech najdeš tady ... http://lucy.troja.mff.cuni.cz/~tichy/vfel/07_1.html ...

... hezká fotka "kuláče" je na http://www.ernmphotography.com/Pages/Ba ... _ErnM.html

popř. pojednání na .. http://www.sciencenews.org/articles/20020209/bob8.asp
[/url][/url]

ferko
Stálý člen
Dostal: 9 poděkování

Příspěvek od ferko »

nestalo by za to usporiadat nejaky teslou pioniersky tabor?

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Tábor

Příspěvek od 1220 »

ferko píše:nestalo by za to usporiadat nejaky teslou pioniersky tabor?
Někde na Vihorlatu , tam snad vozidla dojedou ne ? Nebo doletí ?

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Tábor

Příspěvek od adam.benda »

Karel m píše:
Kdepak je Vihorlat? Nic mi to neříká..
Jinak s tím, jestli tam auta třeba doletí... ..ono to možná mnohým zní jako legrace... ale z určitých důvodů "se obávám", že éra levitujících dopravních prostředů přijde mnohem dřív, než všichni tušíme.. Neptejte se mě na podrobnosti.. musím ještě provést spoustu experimentů a studií... a v závěru nemusím mít pravdu.. Taky tohle sem moc neptaří.. pardon... Zpět k tomu Vihorlatu :)

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

adam.benda píše:
Karel m píše:
Kdepak je Vihorlat? Nic mi to neříká..
Jinak s tím, jestli tam auta třeba doletí... ..ono to možná mnohým zní jako legrace... ale z určitých důvodů "se obávám", že éra levitujících dopravních prostředů přijde mnohem dřív, než všichni tušíme.. Neptejte se mě na podrobnosti.. musím ještě provést spoustu experimentů a studií... a v závěru nemusím mít pravdu.. Taky tohle sem moc neptaří.. pardon... Zpět k tomu Vihorlatu :)
:D :D :D

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

gewo píše:
adam.benda píše:
Karel m píše:Někde na Vihorlatu , tam snad vozidla dojedou ne ? Nebo doletí ?
Kdepak je Vihorlat? Nic mi to neříká.. Jinak s tím, jestli tam auta třeba doletí... ..ono to možná mnohým zní jako legrace... /// .. pardon... Zpět k tomu Vihorlatu :)
:D :D :D
... a pokud by se Ti nepodařilo ten vyvíječ autě zapálit (nebo Ti nechtěl dostatečně bouchnout, např. v důsledku imploze :P ), tak tam můžeš docela stylově dojet i vlakem ...
... třebas "Vihorlatem" ... ;) ...

ferko
Stálý člen
Dostal: 9 poděkování

Příspěvek od ferko »

vihorlat ani neviem kde je
ak je to na vychode
je tam super lacne pivko
pil som nealko lahvac vo dvojke hotely za 20 sk
neuveritelne

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: no jo

Příspěvek od NAVAR »

Mimo téma (offtopic)
Syndromem "průmyslového křečka" trpí více lidí a i já se menzi ně počítám :) Jenomže někdy ty věci jsou opravdu svazující a omezující, musí se uklízet, opravovat, udržovat, hlídat atd.
Takže pokud je někomu něco líto vyhodit, je dobré si dát pár skleniček vína aby člověk ztratil zábrany a pak už to lítá. To že nějaká věc pak většinou za pár dní chybí, tak to je důsledek toho že člověk jí při úklidu držel v ruce, jinak by si na ní asi většinou nevzpomněl.
Dále pokud člověk nepřekoná zábranu k vyhození, je dobré tu danou věc darovat někomu kdo jí třeba využije a nebo alespoň chce.
Dobré je taky věc někomu nabídnout za symbolickou cenu a nebo vyměnit za něco opravdu užitečného.
Navím jak je to u ostatních ale mne se po úklidu vždycky ulevilo.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Hmm...

Příspěvek od Hmm... »

Mimo téma (offtopic)
poota píše:...Poradíš mi, ako z toho von?...
Kto ma pozná dobre vie že v tejto veci sa riadim (ver tomu že nielen k mojéj spokojnosti) už dosť dlhú dobu jedným velmi ,,jednoduchým pravidlom" - Ktorúkolvek vec (jej cena nehrá ziadnu rolu) ktorú nepoužijem - nechytím do ruky dlhšie ako rok (s výnimkou kníh) , buď darujem alebo vyhodím . Poota keď že nie sme všetci rovnaký , som si vedomí toho že nie každý zvládne toto ,,jednoduché pravidlo". P.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Hmm... píše:Ktorúkolvek vec (jej cena nehrá ziadnu rolu) ktorú nepoužijem - nechytím do ruky dlhšie ako rok (s výnimkou kníh) , buď darujem alebo vyhodím ...
Dík za radu, ale moje letitá zkušenost praví, že vůbec nezáleží na tom, jak dlouho se mi věc válí úplně zbytečně, potřebovat ji začnu vždycky záhy po tom, co se jí nenávratně zbavím. Podle Tvé rady ji tedy začnu nutně potřebovat jenom o něco dřív, což můj problém příliš neřeší. Tak holt budu vetešničit dál :(
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák svitavy

No jo,

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Mimo téma (offtopic)
Až budu dělat pro někoho jako námezdní síla a je zcela jedno, jestli hlavou, nebo rukama, tak opravdu vše vyházím.
Bohužel,potřebuju tolik strojů na farmaření, že se to nemůže nikam vlézt. K opravám další stroje a materiál....
K vývoji další stroje a materiál.
To není pro radost. to je existenc.
Živím 6 krků a ještě se starám o budoucnost 4 dětí. Aby měly každý svůj dům a každý nějakej existenc.
Jo, až budu žít sám, bude mi stačit jeden špek denně a nějaké vínko z divokých bobulí.
Pak už nebudu muset být křečkem. Nedá se srovnávat ani životní filozofie ani úhel pohledu. Životní hodnoty už vůbec ne. Jeden o voze a druhej o koze.
Kdyby mě to nebavilo, tak to nedělám. Každej máme svoji cestu.
Myslím, že je buřt, jestli jsme nebo nejsme vetešníci. Rozhodující bude pocit štěstí. A to já se šťastnej bezvýhradně cítím.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“