... a kde je v tvém odkazu cokoliv o zdravotních rizikách ??? ... ... neb na to tazatel totiž ptal ... ...amater se zajmem píše:jako odpověď na jeho otazku ten odkaz, přece nebo ne?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Diskuze k seriálu o magnetech
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Diskuze k seriálu o magnetech
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Nový člen
- Dal: 1 poděkování
o zdravotních problemech tam nic neni, ale píše že uprava povrchu je mimo jine treba kvuli korozi, ale neni napsane kvuli zdraví, proto tato dedukce, nevím jestli je správná ale já to tak vnímám
ale hlavně že všichni víme/skusili jsme si že tento princip s megnetkama a motorkem jednoduše nefunguje
ale hlavně že všichni víme/skusili jsme si že tento princip s megnetkama a motorkem jednoduše nefunguje
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
pro Amatera se zájmem....
...prosím upřesni co ti nefunguje....nějak nemohu dohledat... ....m11ale hlavně že všichni víme/skusili jsme si že tento princip s megnetkama a motorkem jednoduše nefunguje
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
-
- Nový člen
Myslel jsem že to tady už někde četl, jde o to jsem zkoušel přiložit neodymové magnety k motorku jako na tom videu ale netočil se
Byla to ode mě reakce na:
Lukas1212 píše:
Ahoj všichni, při oddělování neodymových magnetů z HDD se mi povedlo poškodit (strhnout) pokovování toho magnetu, není to nějak nebezpečné (nějaké výpary atd.)?
vydedukoval jsem z toho že měl namysli tento pokus jako já:(
nebo ne?
Byla to ode mě reakce na:
Lukas1212 píše:
Ahoj všichni, při oddělování neodymových magnetů z HDD se mi povedlo poškodit (strhnout) pokovování toho magnetu, není to nějak nebezpečné (nějaké výpary atd.)?
vydedukoval jsem z toho že měl namysli tento pokus jako já:(
nebo ne?
-
- Zasloužilý člen
...zkus dále přikládat magnety k čemukoliv i samotné k sobě, třeba na něco "kápneš" kčamater se zajmem píše:Myslel jsem že to tady už někde četl, jde o to jsem zkoušel přiložit neodymové magnety k motorku jako na tom videu ale netočil se
Edit: oprava "porouchané" citace - poo.
-
- Nový člen
Teď nechápu, zdali si utahuješ z mé najivity, nebo to myslíš vážně, megnety jsou sic zajímavá věc ale tzv. temeř perpetumobile z nich být asi nemuže, nikde jsem tu nenarazil na to že by se vám nškomu nšco takového povedle zprovoznit. jinak samozřejmě držím palce v tomto směru, ale já /bez vzdělání v tomto směru nejsem schopem dělat nejaké pokusy.
-
- Stálý člen
- Dal: 65 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Někdy to vzdělání může být i na škodu. Neověřené znalosti totiž nejsou nic jiného než pouhá víra, někdy až na úrovni náboženství.
Odborník už předem "ví" (= věří, protože ho to tak učili, i když to nikdy neviděl), že to nejde, tak nejen že to nikdy ani nezkusí, ale navíc i předem odrazuje všechny, kteří by si to třeba chtěli ověřit.
Laik neví, jestli to jde nebo ne, tak má přirozenou snahu si to ověřit. Přitom se někdy třeba může i stát, že něco náhodou bude fungovat.
Jak praví přísloví: "Nikdy neříkej, že to nejde, protože vždycky se najde nějaký blbec, který to neví a udělá to."
Aneb slovy klasika: :Šak Vašu p..u sem též neviděl a věřím, že ju máte."
Odborník už předem "ví" (= věří, protože ho to tak učili, i když to nikdy neviděl), že to nejde, tak nejen že to nikdy ani nezkusí, ale navíc i předem odrazuje všechny, kteří by si to třeba chtěli ověřit.
Laik neví, jestli to jde nebo ne, tak má přirozenou snahu si to ověřit. Přitom se někdy třeba může i stát, že něco náhodou bude fungovat.
Jak praví přísloví: "Nikdy neříkej, že to nejde, protože vždycky se najde nějaký blbec, který to neví a udělá to."
Aneb slovy klasika: :Šak Vašu p..u sem též neviděl a věřím, že ju máte."
-
- Zasloužilý člen
zdravím ... a neutahuju si. Osobně jsem také amater / považuji se za výtvarníka - jsem fotograf /a začínal před mnoha lety jako ty. Něco jsem si o tom přečetl, koupil několik magnetů později několik kilogramů magnetů/ a zkouším. ve volných chvílích místo čučení do telky, nebo třídění známek či krmení rybiček. Perpetů mooobile magnety samozřejmě nejsou, ale také nikomu nic pomocí magnetů nefunguje. všechna a podotýkám všechna videa a podobné ukázky jsou....no prostě video. o animacích už vůbec nemluvím, to je rovnou sci.fi. tak a jak dál. Jmenuješ se amater se zájmem....no to jsme tady všichni. protože kdybychom nebyli amateři, tak jsme na Sysyfovi / nebo sisifovi/, nebo tady nejsme vůbec. takže "nějak " začni studuj a ptej se. Ale nejdříve si přečti VŠECHNA vlákna o magnetismu tady...ať se neopakuješ .....zdraví m11
-
- Nový člen
Díky za objasnění:) m11
Přečítat si tady fora už několik hodin za poslední dny, kdy jsem to tu našel. Je tu toho opravdu hodně a snažím se to pokousat, jenom k tomuhle tema nemám zatím co přispět, tak děkuji za vaš vstřícný přístup.
Přečítat si tady fora už několik hodin za poslední dny, kdy jsem to tu našel. Je tu toho opravdu hodně a snažím se to pokousat, jenom k tomuhle tema nemám zatím co přispět, tak děkuji za vaš vstřícný přístup.
-
- Starší člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 50 poděkování
No tak předem sry, jesi jeto zakázané či jakkoli to někomu vadí... ale myslím že se to sem hodí jeto nejspíš starý dokument, kvalita je taky hrozná, ale de oto že JE ! Že není ztracen a někde v uzamčeném archívu čt. Jeto fakt vzácnej kousek.. no pokud se nesmi zde posílat odkazy tak to smažte ale nechtějte pomě abych si něco četl totomě trochu dráždí protože nic proti vám tady, ale jetu mld informací (což je jenom dobře) ale chtít poněkom aby si to všecko přečet předtím než se zeptá tak je drzost.. KOLIK SE TOHO ČLOVĚK MUSÍ NAČÍST ABY SE VŮBEC K TÉTO STRÁNCE DOČET ! A hlavně přece když vím kde ta informace je tak sakra proč bych to někomu nesdělil ??! Není to až tolik práce ikdyby to mělo být 20lidí denně ono v odpovědi bych dal na jevo že by měl hledat nebo číst více ale určitě ne jen to, bez odpovědi.. Chápu že máte asi dost práce.. chápu že de onervy, chápu že jeto únavné, ale únavnější je hledat v informacích už tak dost mimo hranice, najít vnich odpověď je někdy nemožné protože ty najsložitější odpovědi jsem nacházel na místech do kterých bych to určitě neřek ! Viz MMS ... no hledali byste takový zázrak na zdraví, v chemickém obchodě nebo drogerii ?? Ono většina lidí právě potřebuje podpořit... protože moje hledání mě dostávalo nakoleno a při odpovědích málo hledáš málo čteš nebo neumiš googlit tak toto mě doráželo... To většinou dopadlo tak že prostě už jsem skapal usnul nebo prostě bylo toho namě moc a musel spočnout no a potom ráno při vzpomínce nepříjemné na vysílení se a odpadnutí mě při pomyšlení nato hledat dále až natahuje , ale prosím radši mě ignorujte ale neříkejte co mám dělat život už mito vysvětlil ručně stručně Tak mějte se a neberte to jako že bych vám co vyčítal jen vám říkám svůj názor a zkušenost. Samozřejmě klobouk dolů předtím kdo totu řídí a dalšími co přispěli k chodu toho to fora... Dost mi pomohlo a ukázalo že přece jen nesem magor že nesem sam No na závěr můj názor k magnetům obecně je ten že vědci sou uplně blbí na první pohled je jasné že magnet je záhadný material s jedinečnýma vlastnostma.. a hlavně s energii a néé malou... a snad nekonečnou ? No každopádně už jako děcko mi vrtalo hlavou jaktože ještě tu sílu kterou magnet vydává at vůči sobě nebo kovu že sní ještě neumí vytěžit nic moc.. potom jsem později pochopil jak funguje elektromotor potom co jsem se snažil sestrojit perpetumobile z magnetu. A doteď mi nejde dohllavy že vůbec se kdy potřebovalo kolem těch magnetů vinutí a že místo aby to proud vyrábělo tak to doněj musíme pouštět aby seto rozběhlo no takže můj názor je ten že prostě sme uměle odkloněni od přirozeného života a rozvoje a zotročení většina lidí je ztracena ve svém vlastním nevědomí.. Většině nedojde že to není pravidlem aby vědomosti určovali inteligenci nebo nějakou kvalitu.. Dokonce tvrdím to že čím déle si manipulován školou a tímto systémem tím dále si pochopení a úspěchu.. No podle mě buď se to musí celé zbořit a začít odznova celou společnost, a nebo čekat a pozorovat co znás ti vládnoucí psychopatí tvoří za dobytek... No opět sry ale nemoch sem si pomoct a jak začnu psat končim až jak už prsty moc bolí Doufam že sem nikoho [...] doufam že mě [...] odpověď a taky doufam že to dopíšu tečka . ČAU ZAS NĚKDY AŤ SE DAŘÍ.. A NESMĚJTE SE MI
Asi Tě moc nepotěším svým zásahem, ale v Pravidlech je řečeno, že se tu nemá mluvit sprostě: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3062 - poo.
Asi Tě moc nepotěším svým zásahem, ale v Pravidlech je řečeno, že se tu nemá mluvit sprostě: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3062 - poo.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Dynamické magnetické pole?
Zatím jsme zkoušeli všechno možné s permanentními magnety, ale většinou jsme po nějaké době došli k názoru, že buď se nám podaří najít něco, čím je možné magnetické pole odstínit - a nebo se to "točit" nebude.
Magnetické pole permanentního magnetu je zřejmě statické a navíc má nejspíš takovou podobu, která jeho odstínění vylučuje.
Mechanickým pohybem magnetu se rozpohybuje i magnetické pole kolem něj a z těchto změn už se dá energie, najmě pak elektrická, čerpat velice snadno, jak nám ostatně dokládají četné přístroje kolem nás běžně fungující. Háček je ovšem v tom, že na ten mechanický pohyb spotřebujeme vždycky o něco více energie, než z něj zpátky dokážeme získat.
Zdá se, že určitou cestou by mohlo být docílení toho, aby permanentní magnet kolem sebe vytvářel magnetické pole dynamické, tedy pohybující se.
Což běžný magnet jaksi příliš ochoten činit není
Proč?
Když pro znázornění jeho pole použijeme siločáry, tak to vypadá, jakoby magnetem procházely jako jakousi trubkou, ze které nahoře vystupují, aby se vnějším obloukem zase do té "trubky" zespoda vrátily. Zdánlivě jejich "proudění" nic nepřekáží, protože magnetické pole prochází i pevnými materiály. Ovšem praxe nám ukazuje, že právě třeba těmi magnety tak nečiní. Ostatně to vyplývá i z teorie, že magnet je jenom určitou překážkou, která nutí do té doby neutrální magnetické pole, aby se aktivně projevilo při "objíždění" té překážky. Pro někoho bude schůdnější si představit, že plynulému průchodu "siločar" magnetem brání Blochova stěna.
Ať tak či onak, uvnitř magnetu magnetické pole nejspíš vůbec není, a pokud ano, tak v něm pouze "stojí". Čili se vzdejmež nadějí na to, že bychom je v něm mohli nějak rozpohybovat.
Zbývá nám tedy k rozpohybování magetické pole kolem magnetu. To se dá celkem snadno upravovat tvarem magnetu a nebo pomocí pólových nástavců. Ohnutím tyčového magnetu se například siločáry na vnitřní straně zkracují a "zhušťují" a na vnější straně naopak - dobrým příkladem až extrémem je třeba podkovovitý magnet a nebo "C" magnet s póly proti sobě. Dalším zajímavým tvarem jsou prstencové magnety s póly na plochách. Jejich siločáry probíhají "řidší" kolem vnějšího obvodu a mnohem hustší vnitřním otvorem. Až sem to není nijak složité, ale pořád to vypadá, že v tom není vůbec žádný rozdíl, takže se to zdá být k ničemu.
Nicméně v tomto přesvědčení mi udělal pořádnou díru David LaPoint, kterého jsem zmiňoval v Keshe-vlákně ( ).
Ten používá soustavu dvou miskových magnetů, navzájem opačně polarizovaných. Jeden pól je na horním okraji misky a druhý na stěnách otvoru ve dně misky.
Tyto dva magnety společně vytvářejí magnetické pole ve tvaru vortexu, které je sice oběma miskami iniciované, ale obíhá kolem nich.
V jednom místě odkazovaného filmu je předvedený účinek pole samostatné misky na válcový magnet, zavedený do jejího otvoru - "střílí" to na docela přesvědčivou vzdálenost
Jsem toho názoru, že na možnosti tohoto typu polí bychom se měli soustředit i při konstrukcích magnetických motorů, i když jejich využití je mnohem širší.
Zdravím - poota
Magnetické pole permanentního magnetu je zřejmě statické a navíc má nejspíš takovou podobu, která jeho odstínění vylučuje.
Mechanickým pohybem magnetu se rozpohybuje i magnetické pole kolem něj a z těchto změn už se dá energie, najmě pak elektrická, čerpat velice snadno, jak nám ostatně dokládají četné přístroje kolem nás běžně fungující. Háček je ovšem v tom, že na ten mechanický pohyb spotřebujeme vždycky o něco více energie, než z něj zpátky dokážeme získat.
Zdá se, že určitou cestou by mohlo být docílení toho, aby permanentní magnet kolem sebe vytvářel magnetické pole dynamické, tedy pohybující se.
Což běžný magnet jaksi příliš ochoten činit není
Proč?
Když pro znázornění jeho pole použijeme siločáry, tak to vypadá, jakoby magnetem procházely jako jakousi trubkou, ze které nahoře vystupují, aby se vnějším obloukem zase do té "trubky" zespoda vrátily. Zdánlivě jejich "proudění" nic nepřekáží, protože magnetické pole prochází i pevnými materiály. Ovšem praxe nám ukazuje, že právě třeba těmi magnety tak nečiní. Ostatně to vyplývá i z teorie, že magnet je jenom určitou překážkou, která nutí do té doby neutrální magnetické pole, aby se aktivně projevilo při "objíždění" té překážky. Pro někoho bude schůdnější si představit, že plynulému průchodu "siločar" magnetem brání Blochova stěna.
Ať tak či onak, uvnitř magnetu magnetické pole nejspíš vůbec není, a pokud ano, tak v něm pouze "stojí". Čili se vzdejmež nadějí na to, že bychom je v něm mohli nějak rozpohybovat.
Zbývá nám tedy k rozpohybování magetické pole kolem magnetu. To se dá celkem snadno upravovat tvarem magnetu a nebo pomocí pólových nástavců. Ohnutím tyčového magnetu se například siločáry na vnitřní straně zkracují a "zhušťují" a na vnější straně naopak - dobrým příkladem až extrémem je třeba podkovovitý magnet a nebo "C" magnet s póly proti sobě. Dalším zajímavým tvarem jsou prstencové magnety s póly na plochách. Jejich siločáry probíhají "řidší" kolem vnějšího obvodu a mnohem hustší vnitřním otvorem. Až sem to není nijak složité, ale pořád to vypadá, že v tom není vůbec žádný rozdíl, takže se to zdá být k ničemu.
Nicméně v tomto přesvědčení mi udělal pořádnou díru David LaPoint, kterého jsem zmiňoval v Keshe-vlákně ( ).
Ten používá soustavu dvou miskových magnetů, navzájem opačně polarizovaných. Jeden pól je na horním okraji misky a druhý na stěnách otvoru ve dně misky.
Tyto dva magnety společně vytvářejí magnetické pole ve tvaru vortexu, které je sice oběma miskami iniciované, ale obíhá kolem nich.
V jednom místě odkazovaného filmu je předvedený účinek pole samostatné misky na válcový magnet, zavedený do jejího otvoru - "střílí" to na docela přesvědčivou vzdálenost
Jsem toho názoru, že na možnosti tohoto typu polí bychom se měli soustředit i při konstrukcích magnetických motorů, i když jejich využití je mnohem širší.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Stálý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 17 poděkování
haluzakfest: energia musí pulzovať, aby sa dala premeniť, potom aj z gumy do trenok by sa dalo vyrobiť perpetu mobile, však vyvíja tlak
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dynamické magnetické pole?
Na dronta dost slabépoota píše: V jednom místě odkazovaného filmu je předvedený účinek pole samostatné misky na válcový magnet, zavedený do jejího otvoru - "střílí" to na docela přesvědčivou vzdálenost - poota
netřeba tvaru magnetu, stačí síla. Vliv na výboj v plynu ( ano, použity byly plyny ) má magnetické pole tak jak tak. Neshledal jsem v tom nic objevného. Problém je, že si dnes už nedokážeme představit skutečný vzhled částic. Navíc se tyto přeměňují a kolikrát zaměníme pohyb částice za její projev po excitaci. Je to dáno naším náhledem na svět, který neodpovídá jeho matematickému vyjádření.
Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.