Tak jsem si dovolil se zamyslet taky. Pro přehlednost bych to rozdělil na účinky krátkodobé a dlohodobé.
1. Krátkodobé
1a) Jev zvaný elektroporéza, který (ať funguje proč funguje, to není důležité) funguje a to tím stylem, že zvyšuje prostupnost buněčných membrán látkové výměně. Zde se tedy dá docela s čistým svědomím předpokládat, že nejde jen o prostupnost buněčných membrán, ale všech pojivových tkání v těle. To se týče blan obalů orgánů, kloubních zapouzdření, chrupavek, pobřišnice, pohrudnice atd. a pak také samozřejmě obalů organel včetně mitochondrických. Sem nutně také patří i cévy. Tento jev samozřejmě působí první a zdaleka nejsilněji mezi elektrodami.
1b) Mírná elektrolýza minerálních solí a organických sloučenin, která v těle způsobuje velice neprobádané chemické procesy. Nicméně klinické zkušenosti zatím bez vyjímky poukazují na velice pozitivními účinky, především tišení bolesti. Nejde však nezbytně o otupování tkáně. Godzila velice snižuje lokální zánětlivost. Má tedy nutně silný vliv nejen na první část cyklu zánětu, oxidaci H
2O
2, ale i na druhou část zánětlivého cyklu, kterým je odstraňování hydroxylových a kdo ví jakých dalších pozůstatků oxidace.
1c) Lokální rozklad mikroorganismů včetně plísní. Tento jev je ověřen laboratorně a je využíván v průmyslu. Je také pozorovatelný v krvi s čímž mám osobní zkušenost.
1d) Mentální úleva od bolesti a zánětu, která uvolňuje stress vyvolaný bolestí. Už jsem na Godzile neseděl ani nepamatuju, ale poslední týden jsem ji zase vytáhl a že jsem po tom koukal, všiml jsem si, že sezení dovede vylepšit celkovou náladu.
1e) Lze předpokládat, že elektrolýza zlepší i kyslíkovou výměnu hemohlobinu, že elektrolyticky přemění již neaktivní kysličníky železa v hemoglobinu zpět na aktivní, podobně jako to dělají HCl injekce.
2) Dlouhodobé
2a) Ve smyslu účinku elektroporézy (1a) coby důsledek dlouhodobého používání Godzily se pojivové tkáně postupně zbavují nánosů na tak zvaných receptorech (teorie, nikdo je ještě nenafotil, i když funkce samotná je ověřena). Definitivně se zvyšuje prostupnost pojivových tkání látkové výměně. Je znám alespoň jeden případ, kdy tohle dokázal u staříka zásah bleskem udělat naráz. “Eventuelně odhodil hůl a brýle, přestal kulhat, přestalo ho všechno bolet a narovnala se mu páteř.”
2b) Ve smyslu (2a), kdy produkty opakované elektrolýzy a to i rozklad jinak konečných organických sloučenin zanášejících organismus, mohou být metabolickými katalytickými procesy přetvořené, například zoxidované a tím připravené na úklid. Dále opakovaná produkce HCl, H
2O
2, kyseliny chlorné, atp. elektrolýzou opakovaně uvolňuje tělu tyto prostředky k dalšímu chemickému zpracování předešlého, například trávení bílkovin (denauralizace) jak v buněčných tkáních, tak v krevní plasmě. V podstatě jde o to, že velice nedostatečný krátkodobý efekt Godzily se akumuluje a uvolňuje fyzické reservy těla.
2c) Ve smyslu desinfekce (1c). Dochází k akumulaci relativně nepatrných efektů jednorázových aplikací, které stejně jako u 1a, 1b, 1c, 1e nemají bez opakovaného dlouhodobého používání de fakto žádný význam. Teprve dlouhodobě dochází k odstranění široké škály patogenů, rozkladu plísňových shluků, revitalizaci celého cévního a tkáňového systému. Že jsem měl příležitost vidět vlastní krev před počátkem dlouhodobého (3 měsíce) léčení stejnosměrným proudem a po něm, vím z první ruky nejen jak je naštůčkovaná, ale i kolik je v ní potrhaných, mrtvých červených krvinek, kolik je v ní patrných chomáčů plísní a tak zvaného fibrinu, který je dle nejen mého názoru zase plísňového původu, a spousty bílkoviného smetí. To vše opět nutně nejenže zanáší nejmenší cévní kapiláry, ale také cévní stěny, kde to vše spojuje cholesterol.
2d) Ve smyslu (1d) se akumuluje psychologický efekt zlepšování imunní činnosti celého organismu a jeho funkčnosti. Zde bych podotknul, že člověk může používat Godzilu denně, ale pokud si taky nesrovná svou životosprávu a nezačne se rozumně hýbat, aby podpořil prokrvování organismu, je schopnost léčení Godzilou hodně omezená. Godzila je pouze berličkou.
2e) Akumulovaný efekt (1e). Zde bych si dovolil připomenout, že červené krvinky se oficiálně mění zhruba jednou za 3 měsíce. Jenže! Ony se mění pro to, že slezina odfiltrovává ty, které jsou již hodně nefunkční. Ty jsou pak vyměňované za nové, prý z kostní dřeně. Ať již jakkoliv, je nasnadě, že pokud jsou červené krvinky udržované v pořádku, tělo si stejně bude dál hlídat jejich počet a nutně dojde ke snížení produkce červených krvinek a tím ke snížení zátěže kostní dřeně. Mluvě o kostech, jsou jedním z nejméně prokrvovaných tělesných orgánů a nejspíše nejvíce náchylné na poškození právě díky špatnému prokrvování. Přitom jsou krvetvorným orgánem. Nicméně, kosti jsou jediným orgánem, který dokáže i oficiálně regenerovat. Oficiální verze regenerace je však velice zmatená. Za regeneraci lze považovat například tvorbu placenty se vším, co s ní souvisí, lze za ni považovat růst obalů rakovinných (v podstatě placenty) nádorů se vším, co s nimi souvisí, což se týká i nových cév a všechny hojivé procesy, specielně hojení tkání které byly napadeny rakovinou, pokud se tkáně při hojení nejizví.
2f) V neposlední řadě dochází k nabudovávání elektrického potenciálu všech krevních částic, včetně červených krvinek. Krátkodobý význam je nejspíš nepatrný. Zato dlouhodobě dochází k rozpadu shluků (štůčků) červených krvinek na jednotlivé krvinky. Toto je nesmírně důležité. Je třeba si uvědomit, že naprostá většina cév ve tkáních je natolik úzkých, že červené krvinky musí změnit svůj běžný tvar, aby se jimi vůbec protáhly. Cévní systém lze vidět jako filtr s velice malými otvory a pokud jsou červené krvinky naštůčkované, způsobují minitrombózy ve tkáních. Tím zapříčiní špatné zásobování tkání vším, včetně kyslíku, a dochází k mikroskopickému odumírání tkání stejně jako se to ve velkém děje u infarktů a mrtvic. Jde o stejný jev jako při těchto velikých trombotických událostech na nepoměrně menším měřítku rozsahu každé jednotlivé událostí, ale za to ve velice vysokém počtu. Tento jev je podklinický v tom smyslu, že se neprojevuje akutně, ale chronicky. Dochází k neustálému zajizvování tkání, které musí řešit imunní system a regenerační procesy, což imunní system velice vyčerpává. Zanášení cévních kapilár nutně způsobuje:
1) bolesti svalů
2) snižování funkcí vnitřních orgánů včetně žláz
3) snižování mentálních funkcí
4) zvyšování krevního tlaku v momentě, kdy je system už hodně poškozený
5) vše co s tím následně souvisí a proces nutně akceleruje
Dále souvisí shlukování červených krvinek se zvýšenou srážlivostí krve a s tím se zvýšeným rizikem tvorby velikých krevních trombóz, to i oficiálně, k čemuž přispívá i přítomnost patogenů, především plísní v krvi. Chomáče plísní v krvi jsou až několikanásobně větší než červené krvinky, což je doloženo mikroskopicky. Zde bych si dovolil připomenout čistě mechanickou stránku filtru. Pokud je ucpaný, nelze ho vyčistit jen tím, že z oběhu odstraníme příčiny zanešení. Je třeba uvolnit fltr a to se dělá čímkoliv, co roztahuje cévy. Mluvíme tedy o aktivním pohybu a rozproudění krve, kterému lze velice pomoci například používáním pálivé papriky (pročež si ji přidávám do rajčiny s C), ale také denním požitím mírné dávky alkoholu atp. Proto si naše babky a dědové rádi kopli do hrdla po ránu slivovičku na lačno a jak jim to dělalo dobře, nemluvě o tom, že já si takhle kdysi vyléčil během pár týdnů dvanáctníkový vřed.
2g) Dále se lze dovtípit, že stejně jako dokáže dlouhodobá elektrifikace krve zvyšovat potenciál červených krvinek, navyšuje se potenciál všech částic obsažených v krvi, jak organických, například bílých krvinek a volných bílkovin včetně hormonů, tak i anorganických minerálů a koloidních částic. Tím dochází ke snižování viskozity krve, k vyšší smáčivosti plasmy a snadnějšímu krevnímu oběhu. Co se vše děje nejdříve elektro-chemicky, a pak i chemicky a katalyticky je sice neprobádanou oblastí, nicméně v jednom se lze odvolat na praktický výzkum Roberta Becka. Robert Beck náhodou zjistil, že pokud je krev dlouhodobě ošetřována stejnosměrným proudem, dochází k zajímavému jevu, který nazval “Nesmrtelná Krev”. Krevní vzorek mezi laboratorními sklíčky do mikroskopu dokáže žít po dobu několika měsíců, aniž došlo k hemolýze. Krev zůstává živá, dokud od okrajů krycího sklíčka nevyschne.
Osobně jsem udělal před pár lety 3 měsíce stejnosměrné elektrifikace a jsem rád, že jsem to pak utnul. Sice jsem se mohl jaksi dál podoléčit, ale nejspíše bych býval umřel v nevědomosti. Mé další pokračování bez Godzily mne konečně nakopalo abych si uvědomil, že je třeba se hýbat, tedy cvičit, pokud člověk nedělá fyzicky, držet si velice pozitivní mentální stav (což se při fyzické práci řekněme ve fabrice moc časo neděje), naučit se mít rád a vážit si svého těla, dobře spát a to v noci a rozumně se vyživovat. Hodně jsem si toho v hlavě v poslední době překopal, nicméně výsledky se dostavují i bez Godzily. Godzila je však v každém případě vynikají podpora ozdravného procesu a kdo ví, jaké má její používání další pozitivní vlivy na fyzickou i mentální regeneraci. Hádám, že ji nechám vyhrabanou a pomůžu si fyzicky i pasivně Godzilou.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.