Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

ElektroMagnetický smog - Máte zdravotní problémy ?

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Serotonin

Příspěvek od muflon »

Sceletium Tortuosum (kosmatec)(kanna)...=podpora serotoninu .... ;)
...pradávný životabudič Křováků, přezdívaný "přírodní Prozac"

http://www.osel.cz/index.php?clanek=5310

Chudáci afričtí křováci nestíhají pěstovat a sbírat...zájem nadnárodních farm.průmyslu je velký, ale místní domorodci nestojí příliš o plantáže...

V zahraničí většinou vyprodáno... v ČR např.:
http://www.vegetalismus.cz/kanna-1g/detail-4-60.html

= inhibitor zpětného vychytávání seratoninu, proto se nesmí kombinovat s antidepresivy obsahujícími SSRI (seroxat, prozac) a MAO inhibitory (např. Peganum harmala, Passiflora incarnata, Quebracho-blanco).

U kanny nebyly zatím zjištěny vedlejší účinky a nezpůsobuje závislost.

yoli
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 17 poděkování

Re: Máte zdravotní problémy ?

Příspěvek od yoli »

Zdravím všetkých. Jeden môj kolega sa sťažuje, že sa cíti, ako pri chrípke, bolesti celého človeka :), normálnu teplotu má 36,5C, no teraz 36,2C a to si ju meria 3x denne a furt 36,2C a pocity má tak na 38C. Pokiaľ je aktívny, tak sa nepotí, no pokiaľ sa zasedí, alebo si ľahne strašne sa potí, vraví, že si musí spotené ponožky vymeniť, lebo by mu bolo potom strašne zima. Trvá to asi týždeň. Žiadne lieky momentálne neberie, pred 5 rokmi mu bol odstránený semeník (karcinom). Vopred vďaka.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

... před cca 12 lety mi po úrazu selhávaly ledviny a teplotu jsem měl kolem 35,8 ... pocity jsem měl podobné jako ty, které popisuješ ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
yoli
Stálý člen

Příspěvek od yoli »

Dík za odpoveď, posuniem mu to.

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

Při remisích boreliózy nebo kdoví jaké ještě koinfekce jsem často mívala teploty mezi 35 a 36 stupni (mudři samozřejmě nevěřili).Vždy jsem se při nich cítila velmi špatně,hůř než při 38.Když jsem jakž takž kompenzovaná po léčbě informatoriky už tyto nízké teploty nemívám,neměla jsem je nejméně rok.M.

yoli
Stálý člen

Příspěvek od yoli »

Asi to budú obličky, vraj ich má od chemoterapie [až tam]...

:enaughty: Přečti si tento odkaz: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3062 - poo.

yoli
Stálý člen

Příspěvek od yoli »

poo: ospravedlňujem sa, ale aj tak som zjemnil, on mi povedal doslovne, že chemoterapia mu do-ažtam-je-ažtam-bala obličky :oops:

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
V pořádku, chápu že ledacos překladem do "slušňáčtiny" ztratí výstižnost, takže v některých vláknech to musíme tolerovat, ale jde o to, aby se nám to nerozlezlo i do vláken, kde se to dá nějak opsat. Proto jsem se odhodlal Ti to nějak naznačit, a doufám že to bylo dostatečně jemné :P

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
haluzakfest
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 50 poděkování

Příspěvek od haluzakfest »

Nevím zdali to píšu na správné místo, ale musel sem. Nedá se to už vydržet... Došlo opět boužel na má slova, ještě stále bydlím s rodiči.. Jelikož jsem si vždy vše musel vlastnoručně opatřovat a kapesné bylo spíše symbolické :) oto ale nejde.. to že se nedá zde žít s minimální mzdou to už ví snad všichni, ale už léta předvídám to kčemu nakonec došlo a nakonec díky bohu že sněma bydlím. 1.2.2013 to mě děsí ještě teď jelikož si žiju velice náročným životním stylem a naspím toho málo... tak to taky díky bohu... bo toho 1. jsem zachránil matce život !! BYLO TO, NO MĚL SEM NA MÁLE I JÁ. Nikoho zde nebudu přesvědčovat otom co jsem viděl, ale čím jsem si už naprosto jistý je to že duše existuje na mld.%, jelikož jsem vživotě nikoho neviděl umřít tak ztaady tohodle jsem byl opařeny a v šoku asi 10h poté to pozvolna až dodnes opadává... de oto že mamina huli jak sadrovy ježek cely život, naštěstí nepije ale zase s pohybem je natom mizerně. Tzn kyne... měla postavu na svůj věk dobrou ovšem delší dobu pozoruji jaký naní má vliv, práce ve vratimově, na 6h rano rani odp nočni. , cigarety, a neustále vysedávání u PC... no a já už jim půl roku se snažím nějak vysvětlit jak otci tak mamě že dělají naprosté nesmysly, že dělají polovinu věcí špatně, ať zkusi mms, ať si dají detox, nebo prostě cokoli aby začli, já bych taky vživotě neřek že to může stát takřka za každou nemocí. Ale oni ne ! já vyrobil jablečný kvalitní ocet z dobrých jablek, a oni radši pijou bzeneckou SRA*ku ... já dokonce otci sehnal na vánoce konopnou mast... no po mém nátlaku si jí tak 5x zkusil, říkal že to vypada jakoby to i fungovalo, dále bradavici na noze má už dlouho a zašláplou hluboko v chodidle, no nato se odvážil použít mms 1dnou a začla se mu loupat.. no výsledek je takový že prostě tableteky co bere už 20let, 20 let má problémy s močovým ústrojím, hemeroidy, a to přitom můj otec má necelých 80let ! a to je aktivní ! Jezdí na kole, nekouří hýbe se no a zkrátka vypadá falkt nato kde žije tak neuvěřitelně, vůbec mi nevěří že něco dělá špatně. Nebo že snad doktoři jsou zlí a neléčí tak nato mi odpovídá no ja vím ty si di ktomu stou pružinou nebo šamanem nějakym... NO I přesto došlo na dobu kdy nejspíš se budu muset dívat nato jak mi umírají před očima, matka v té kuchyni to mi dalo hodně.. vešel sem dokuchyně a po cca s. co se naní dívám jak leží na zemi jsem viděl jak vydechla na posled... a nejen to tehdy jsem toho viděl a hlavně cítěl více, to mlhavé co zní začlo stoupat řekněme že byla nějaká pára ztoho jak mi bylo asi horko... no tak jsem ihned k ní skočil a volam nani propleskávám nechtěl jsem tomu uvěřit ! Ale měl jsem tušení že to neni dobre, po cca 10s-+s si všímám že nedýchá ! Zkoušim puls, no a bylo zle, nebyl puls nebyl život dokonce mi připadala i lehčí a hlavně, to nebyla ona, tobyla jen hromada jakéhosi masa schránka, obal, no tak sem ji vytah zpod toho stola a opřel o židle a tak trochu žduch do hrudníku, vživotě jsem zhodou náhod nikdy nezažil ani mě nikdo neučil první pomoc, a šlo to poznat... no ale tak jsem žduchl do hrudníku podruhe trochu více, a nic , začal jsem panikařit a řikám to ne !! Tak jsem potom na po 3. už více ji ten hrudník zatlačil , a teď to bylo něco zčeho budu mít asi noční můry pokad někdy usnu.. Ten pohled, po 3. úderu jsem cítěl jak naskočilo srdce a viděl jak se dotěla vrátila duše ! Ale nejen že jsem ji okolo sebe jasně cítěl jako chladný vánek, ale i to jak doní skočila to prostě bylo tak viditelně jasné, no ten pohled hlavně, oči vykulila hned po tom rozběhnutí srdce, a cca 5s se dívala přímo mi do obličeje, ale jakoby viděla buď něco tak děsivého co si nikdo neumíme ani zdaleka představit, a nebo právě něco tak úžasného a krásného, spíš bych se přikláněl ktomu dobrému protože reakce byla taková že ona si ještě myslela že odchází a jakmile se ji mysl vzpamatovala zistila že je zde okamžitě sklesla spadla hlava a neskutečná únava a nemoc samozřejmě... jakoby snad byla nebyla ráda že jsem ji nenechal odejít, tady tímto zážitkem jsem dospěl. Začlo mi docházet strašně moc věcí, zubař už je promě banalita. A to byl největší problém, ono já bych řek že ještě jsem problémy nezažil, ale co namě působí mnohem destruktivněji než problémy, je to být nucen se dívat nejdřív na kamarády(jeden 22let po prvním neúspěšném pokusu o sebevraždu skokem z 5. patra na podruhé už volil jistotu provaz, a já ho znal velice dobře, mohl to být nadějný sportovec jen neměl kde využít talent a neměl výchovu, měl jen ulici a kamoše později ani ty a jediný já naněj nezanevřel, ale taky jediný já jsem se musel dívat až do jeh o posledního dne jak po asi 10letém nehoraznem trápení a pekle se pověsí.Smířil jsem se stím a pomstim ho , a nejen ho brzo uvidím i rodiče, a poté politiko bojse, poté totiž nebudu mít nic naprosto nic co by mě zde drželo. A nemějte mi zazlé když uslyšíte o nějaké tragédii, ale už teď vím že ktomu dojde, tak jako jsem před 15ti lety přepovídal všecko to přišlo a vím co bude i dál, a vůbec si nepřipadám jako prorok, ani nemám žadne schopnosti, krom té abnormalně intenzivně vnímat duše, protože ten chladný vánek to už tu bylo vícekrát, No ale nic ztoho mi neříká co bude, říká mi to pouze prostá logika, vidím vnímám cose děje, jestliže před 10ti lety bili na poplach tak právě pro tento poplach který začínáme slyšet.. MOŽNÁ NĚKDO BUDETE MÍT RADU, CO DĚLAT JAK ZABRÁNIT TOMU ABYCH MI UMŘELI RODIČE PŘED OČIMA ? JAK POMOCI DRUHÝM LIDEM KDYŽ POMOCI NECHCOU ?? ALE POZOR, TO ŽE NECHCOU NEZNAMENÁ CH*J SNĚMA, ONI TU POMOC CHCOU ALE NEVÍ ONÍ ŽE JI MÁM. NEBO JÁ NEVÍM ZDE JE LOGIKA V KONCÍCH PROTOŽE TOJE NAHLAVU JÁ VÍM, CO BY JIM CHUTNALO, CO BYJE BAVILO, CO BY JIM PRODLOUŽILO ŽIVOT A NEBYLO TO NIJAK EXTRA SLOŽITÉ, TEDA JEDNODUŠŠI NEŽ TO JAK ŽIJÍ DNES. ALE ONI NÉ ONI MÍSTO DÍKY TAK DEJ MI POKOJ NEMUSIŠ MI RADIT, JO TO SI VYČET Z INTERNETU, A PAK SKONČIM... NO A TADY TOTO, ZVYK UŽ SEM SI NATO ŽE MĚTO NEVYTÁČÍ, ALE PROSTĚ NESNESU KDYŽ VÍM JAK JIM POMOCT A NEPOMŮŽU, COTOJE COSETO DĚJE ?? NĚKDY MÁM POCIT JAKOBY VTĚCH LIDECH BYLO COSI ZLÉHO CO JE OVLÁDÁ , ZA 1. TO NĚMA NAMĚ UTOČI :D TÍM ŽE PROSTĚ MI TO PŘIPADÁ JAKOBY PARAZIT CO JIM VLÁDNE VTĚLE ZJISTIL OHROŽENÍ A POŠLE POVELY KTOMU ŽE MAJÍ TENDENCI LIDÉ PROSTĚ, ODCHÁZET OD TÉMATU, TO ALE AŽ POTOM CO TI DIV NEZAČNOU NADÁVAT A BÍT TĚ ZATO ŽE SE JIM SNAŽÍŠ POMOCT. No u známých a některých kamrádu jsem se smířil stím že nejspíš brzy umřou nějak hodně tragicky budu se snažit to nevnímat nevidět nevědět otom. Ale vlastní rodina.. to no stím se asi nesmířím a budu trvat na pomstě, ale chci to právě už ted zvrátit a zamezit tomu právě tímto textem... sory za velkym psaním, ale bylo mi divné psát to pořád stejným monotonem, byste utoho usli, tak aspon to velke snad někdo přečte, uvědomuju si že druheho takeho byste těžko hledali :D ale itak zase jsme v ČR, JE TU DOST POZORUHODNÝCH JEDINCŮ A KDYBY NĚKDO PŘIŠEL NATO JAK ?? TAK PROSÍM RYCHLE... JEŠTĚ MĚ NAPADÁ POSLEDNÍ VĚC, ŽE SI ZAJDU K PSYCHOLOGOVI A NECHAM SI DÁT NA PAPÍR ŽE NESEM BLÁZEN A OD DALŠÍCH DŮVĚRYHODNYCH OSOB V BILEM PLAŠTI ODSOUHLASIT NÁVOD NA TOMSAMÉM PAPÍŘE... PROTOŽE ONI MI NEVĚŘÍ, JÁ UŽ INTENZIVNĚ 5LET TÉMĚŘ VKUSE SEM SE PROHRABAL AŽ NADRUHOU STRANU :d PAK JEŠTĚ SKRZ NASKRZ 5X A JSEM SI PLNĚ VĚDOM TOHO ŽE DRTIVÁ VĚTŠINA TĚCH OSOB KTERÉ MÁ OTEC ZA BOHY NEOMYLNÉ SUPERCHYTRÉ, TAK TI MI NESAHAJ ANI POKOTNÍKY, ALE TOMU NIKDO NECHCE VĚŘIT, NECHCE ALE MUSÍ, JELIKOŽE TO ŽE MÁM PRAVDU SE PROJEVUJE PŘEDEVŠÍM NA SVÉM ZDRAVÍ, ZATÍM CO OSTATNÍM ZAČÍNAJÍ NEMOCI KTERÉ SE SNĚMA POVLEČOU AŽ DOKONCE ŽIVOTA, TAK MÍSTO TOHO JÁ NASOBĚ DÁVÁM VŠECKO DOKUPY A PARADOXNĚ I PŘESTO CO DĚLÁM SE UZDRAVUJI. ALE NEŽ SE DÁM JÁ DOKUPY TO POTRVA MINIMALNĚ 10LET, NO A PRÁVĚ SE OBÁVÁM TOHO ŽE U OTCE KTERÝ MÁ NECELYCH 80 BYTO BYLO NEBEZPEČNÉ, A HLAVNĚ MÁ TOHO VSOBĚ STRAŠNĚ MOC, ALE JAKŠ TAKŠ JE SPOKOJEN A NETÍŽÍ HOTO, NO SNAD TA PROSTATA TOMU VADÍ, A HLAVNĚ TO ŽE MÁ ROKY A MUSÍ SE HLÍDAT..
ZATO ALE MATKA JE PRAVY OPAK TA MÁ 54 LET A HULI OSTO ŠEST, NEHYBE SE JE ZHNILA A TEĎ KEVŠEMU JEŠTĚ TADY TAKOVÉ PŘÍHODY. JINAČ OPERATOR JAK SEM VOLAL SANITKU, NEPOCHOPIL, PTAL JSEM MĚ NA TOTÁLNÍ KRAVINY JAKOBY SE NECHUMELILO, STOPNUL SEM HO A ŘIKAM : PŘESTAŇTE SE PTÁT NA PI*OVINY A OKAMŽITĚ AŤ TUJE SANITKA A PIŠTE SI ADRESU.. :D ŽE PRY TO NESOU PI*OVINY ALE VĚDĚT UŽ JE NECHTĚL :D ,,,NO PŘIJELA BANDA HIC :D NO TU BABU SEM ZNAL Z TELEVIZE ,,, NĚKDE NĚCO KDÁKALA TAK TA SAMOZŘEJMĚ SE SNAŽILA BÝT AKTIVNÍ A NA MOJE PRUPOVÍDKY OTOM V JAKÉM ŠPINAVÉM SYSTÉMU TO ŽIJEME, COTO SNÁMA UDĚLALI ZA STROJE CO UMÍRAJI VĚDOMĚ, NEVADI JIM TO, RYCHLE SE PŘESTALA ZAJÍMAT COTO MLUVÍM, A NO ODVEZLI JI JAKO ZACHRANAŘI NEEEE.. TĚM TOHO NEMUŽU MOC VYTKNOUT SNAD JEN TU NABUBŘELOU AROGANCI A LEHKOVÁŽNOST. ALE TVRDÍM TOTO, ONI MUSELI ZAŽÍT TO CO JÁ 100X NELI 1000X ALE PARDON POKUD BYLI TAK TUPĚ SLEPÍ NEBO SI NECHALI NAKUKAT, NEBO SOU TO JEN STEJNE TORZA NEMYSLÍCÍ. PROSTĚ JESI V DUŠI NEVĚŘÍ, TAK NEMAJÍ CO DĚLAT TAK KDE CHYBY JSOU OSUDOVÉ, A MYSLET SI ŽE DUŠE NENÍ, JE OBROVSKÁ CHYBA ASI JAKO AMPUTOVAT HLAVU MÍSTO NOHY :) TOŤ VŠE DOUFAM ŽE TO NEBUDE PŮSOBIT NĚJAK SMĚŠNĚ NEBO SNAD ODPUDIVĚ ALE JEDINĚ TADY MÁM MOŽNOST DOSTAT ODPOVĚĎ A HLAVNĚ JEN TADY TO CHÁPETE. CO SE MI MOTA V KEBULI ASPOŇ ZHRUBA... ONI ALE NE... ONI MUSI DOPRÁCE!! A PAK KDE VEMOU NA JÍDLO KDYŽ MUSI ZAPLATIT NA ÚŘADĚ NĚCO, ZAJÍT TAM TAM TAM... NO POKUD MAJ DĚCKA EŠTĚ NEDIVIM SE ŽE SE JIM NECHCE NEMAJ ČAS NEBO PENÍZE... TOJE ALE POTOM TRAGEDIE--- A BORDEL, A UŽ MI DOCHÁZEJ SÍLY, ALE NEŘÍKÁM ŽE JE NEVIDÍM VDÁLI PŘICHÁZET DALŠÍ V ALE NĚKOLIKANASOBNEM POČTU :D MĚJTE SE DÍK UŽ JENOM ZA TUHLE ODBOČKU NA NETU, SVĚTLOU.. NEBOJTE DĚLÁM VÁM REKLAMU KDE TO JEN DE.. NA NETU.. LIDI KDYŽ SE PTAJI COJETO MMS ŘÍKÁM UPRAMENE,VYHLEDAVAČ- MMS :) DOKONCE UŽ MĚ NĚJAKÝ CHYTRÁK NAPSAL ŽE JE SDĚŠEN ŽE JETO NEZAKONE A KDESI COSI, NO CO SNIM :D JA ŘÍKÁM JASNĚ, ZCELA CHLADNOKREVNI POPRAVA BUDELI MI CHTÍT NĚKDO BRÁNIT V TOM NĚKOMU POMOCI. KDYSI BYCH SPROSTĚ NEPŘESTAL DONĚJ, TEĎ UŽ CHÁPU, ŘEK BYCH I ŽIJU A TO DÍKY VÁM TADY. JETO PŘITOM TAK SNADNÉ. JAKO OTEVŘÍT OČI. ONO SNADNÉ TO JE ALE POTOM CO ŽIJETE DESÍTKY LET VE TMĚ TAK TO DENI SVETLO :D TO UŽ PLANTAM :D TAKŽE MĚJTE SE BUĎ TE ZDRÁVI A HLAVNĚ SPOKOJENI VY I ŠŤASTNI :D ZASLOUŽÍTE SI TO ! PIŠU TO TU DOLE :d A TO VYPADA JAKO BY TOHO BYLO JEN TROCHU JAK SE ALE PODÍVÁM NATEN POSUVNÍK TAK SEMITO NECHCE ODESLAT ALE CO... VIDÍTE :D STÁLE MÁM VSOBĚ VSUGEROVANE Z JINYCH FOR, BLOGU ATD, ŽE NEŽ SE HADAT TAK LEPŠI NEPSAT A DAL HLEDAT. VIDIM NA LIDECH JAK SE VŠICHNI MEZI SEBOU PODRÁŽEJÍ... NO MÁM TOHO HODNĚ NAMYSLI.. ALE NAPROSTO VŠECHNO JE ČISTE TOLERANTNI A BEZ ŠPATNEHO UMYSLU. TO DNES UŽ BYCH NEMĚL ODVAHU DĚLAT TOCCO KDYSI... A JSE, RÁD ZATO ŽE JSEM TO POCHOPIL VČAS.. MUJ FOTR TO ASI NEPOCHOPI DOKONCE ZIVOTA... NO BUDEM NANĚJ VŠECI ASI ČEKAT :D TEDA HOOOIIII..TEN POSUVNIK.. :D ALE JESI BYCH TO NEODESLAL TAK BYCH SE ODESLAL DO BLAZINCE :D

yoli
Stálý člen

Příspěvek od yoli »

haluzakfest: najhoršia je beznádej, keď chceš bezištne pomôcť a druhá strana to odmieta. A čo horšie, keď je to v rodine a sú v tom úplne iné emócie, prepojenia. To čo nás všetkých z vnútra ovláda, ako si opisoval je naše ego, niekto to volá diabol, demon, peklo..... Všetko je v nás, ako dobro, tak aj zlo, nikde inde, len v nás a našej mysli. Aj tie parazity sú len zrkadlom našej mysle.
Možno pomôže odkaz: http://www.jajsem.com/preco-sa-zle-veci ... rym-ludom/

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“