Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Příspěvek od poota »

huhu píše:.. můžu říct, že bolest se dá vypnout.
Můžeš, a dokonce máš i pravdu.
Ale ne úplnou.
Ona není bolest jako bolest, jsou bolesti, které se vypnout ještě dají - a jsou i takové bolesti, které se nedají vypnout ničím, tedy ani vůlí, ani drogami - pouze bezvědomím a ani pak ne úplně a beze zbytku.

Máš svoje zkušenosti a svoje názory - klidně je tu i jako takové prezentuj, rádi si o nich přečteme a zvážíme je. Ale o tom, co a kdy budeme dělat a nebo uznávat, si raději rozhodneme sami - jakékoli vnucování nám něčeho v nás vzápětí vzbudí odpor k tomu vnucovanému, bohužel i tehdy, když by to bylo k našemu prospěchu.
Takoví jsme holt už my lidé, a nejspíš se ještě po nejbližších pár set tisíc let příliš nezměníme.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Slavek Krepelka píše: Proč, má člověk nutkání v případě extrémní bolesti se počuřit
Člověče nevim, ale je to přirozená reakce. Obranný mechanizmus organizmu.
Nicméně stačí bolest přijmout jako svoji součást a přestane být trýznivá, vypne se.
Popravdě - jakkoli jsem se k tomu dopracoval pomocí meditace, kdykoli moje koncentrace poleví, bolest se vrátí. Vysvětluju si to tím, že jde o upozornění těla na problém a své neschopnosti se zcela osvobodit ( málo jsem se tomu věnoval ).
poota píše: jsou i takové bolesti, které se nedají vypnout ničím,
Dají, jen ty to neumíš, nebo nechceš. Taky leadco neumím, nebo nechci, pořád jsme lidi.

Neřikej nejde - řekni neumim. Tuhle větu si pamatuju z dětství. Děkuju strejdo, mockrát mi to pomohlo.
Naposledy upravil(a) huhu dne čtv 07 úno 2013 17:50, celkem upraveno 1 x.

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Bolest...

Příspěvek od NAVAR »

Řekl bych že je to relativní a záleží to i na vnímání jedince a zde jsou rozdíly. Jakýkoliv příměr či "bebínkoměr" zde asi neexistuje. Těžko pak říci co koho bolí více. Třeba i ta psychická bolest dokáže někdy bolet více než zub a ta zase potřebuje jiné vypínání.
Dříve jsem si myslel co vydržím, jo prdlajs, dostal jsem od života "školení" a to by pak člověk kvůli morfiu byl schopný ve 4 ráno vykrást lékárnu. :D

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

To: Huhu ...

Příspěvek od A(&F) »

... milý vole ... podívej se, na co jsem reagoval já ... a čím mi zpátky argumentuješ ty ...... a nejen v tomto případě ... a nejen v souvislosti se mnou ...... vždyť si stačí projít příspěvky zpátky, tam je to hezky vidět ..... naprosto stejná demagogie, jakou nám tu před časem pravidelně předváděl Akord ...

... tož Huhu, do té doby než dostaneš rozum, já osobně s tebou končím ... neb fakt nemám potřebu votravovat si život s "trollama" ... (a ostatním doporučuju to samé) ...

PeS: ... pokud ještě někdy vezmeš mé jméno nadarmo do svejch prstů, tak ten příspěvek smáznu ... počítej s tím ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

huhu píše:Neřikej nejde - řekni neumim.
Zní to moc hezky.
Ale zatím ještě ve své nedokonalosti rozlišuji mezi subjektivními a objektivními možnostmi.
A hranice mezi nimi se posunuje - zpočátku ty subjektivní přibývaly na úkor těch objektivních, ale už drahnou dobu se hranice zase vrací zpátky.
Jenom spíš než "neumím" bych to formuloval jako "nedokážu".
:bye:

Zdravím - poota

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

huhu píše: Děkuji za diagnostiku na dálku. Bez jakéhokoli kontaktu se napojit na pacienta umí jen málokdo. Předpokládám, že mě na dálku i vyléčíš, za což ti předem děkuju.
:D Vždyť to říkám, že pořád uhýbáš a točíš ... :)
Sám jsi o sobě napsal, že máš boreliózu, a teď mě obviňuješ, že Tě diagnostikuji na dálku..
Na Tvoji diagnostiku stačí přečíst si, co jsi psal o příspěvek dál - na tom není nic těžkého ;)
Vyléčit se ale budeš muset sám - to Ty ale naštěstí už umíš, jak píšeš také o kousek dál..
:bye:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Pre huhu

Příspěvek od Elektro »

Zdravím huhu. Ty tvrdíš, že každá bolesť sa dá vypnúť. Ja tvrdím, že nie. Naše telo určuje prioritu bolesti pre svoje fungovanie. Bolesť, ktorú dokážeš vypnúť, je bolesť signalizujúca poškodenie tela bez následkov na jeho funkciu. Ale keď telo vyhodnotí poškodenie tela ako akútnu hrozbu pre jeho fungovanie, tak ju jednoducho nedovolí vypnúť. A keď telo samo vypne bolesť bez nášho vedomia, tak len v prípadoch keď ide o prežitie tela aj za cenu obetovania jeho určitých častí ( vtedy človek dokáže zdanlivo nemožné ). Je to síce len môj názor získaný vlastnými skúsenosťami (od bolesti zubov cez popáleniny a ľadvinové záchvaty až po žlčníkové záchvaty). Bolesťou a jej stupňom telo jasne hovorí, či je a nakoľko je telo a jeho funkcia pre život ohrozená. A ver mi, že viem, o čom píšem...

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
A(&F)
Zasloužilý člen

Jedna od Nohavky ...

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Jak ve zdraví přežít rok 2013

Příspěvek od hanka »

MUDr. Jan Hnízdil radí:
Přílohy
Jak přežit rok 2013.pdf
(346.8 KiB) Staženo 172 x

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Mudr hnízdil jest osvícencem.....sláva mu. Konečně pěkný názor od člověka s titulem.
Bolest. Kdo tvrdí, že lze bolest vypnout , ví o bolesti úplný prd. Dovolil jsem si při jednom svém průseru pozorovat vývoj bolesti. Mám k bolesti veskrze kladný vztah, protože nám kamarádsky radí, kde co a jak.
Měl jsem bolest, která zbaví posledního zbytku jakéhokoli racionálního rozumu a už jen přemýšlíte, jestli si vystřelit mozek z hlavy, nebo brnknete skvělému kámošovi, aby vám dovezl ještě silnější opiáty, dávno za hranou zákona.....Je vám ukradený, co bude s těmi, co po vás zůstanou, páč si jste jisti, že to prostě musí pochopit. Dva dny před smrtí přijde zklidnění a pokora, smíření a letargie.O nějakým boji vůbec neuvažujete a jen se těšíte na ten klid. Dostal jsem se v bolesti ještě krůček dál, takže o vypínání si nechte zdát.
S úsměven si skalpelem vyřežu z ruky kus kovu, či dřeva při poranění, ale vnitřní bolest, na kterou nedosáhnete a nemáte jak ovlivnit je jiný kafé.
Přesto všechno se domnívám, že co jsem během dvou měsíců prožil já je slabý kafíčko proti vleklým duševním potížím, depresím či mukám, které mnozí zkouší dlouhá leta. Změní vás ta zkušenost. Sebevrahům začnete rozumět a začnete být nesmírně shovívaví a tolerantní ke všem nelogickým či afektovaným rozhodnutím lidí v krízi.Chce to jen osobní zkušenost. Bez ní to je jen těžko pochopitelný blábol.

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

... vymazáno ...

Edit: ... činím tak, jak jsem předeslal v http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 59#p113359 ... A(&F) ...

PeS: ... pokud by někdo měl zájem přečíst si zde smazaný "Huhův výplod", tak mi dejte vědět po SZ ...

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pre huhu

Příspěvek od huhu »

Elektro píše:Zdravím huhu. Ty tvrdíš, že každá bolesť sa dá vypnúť. Ja tvrdím, že nie.
...
Taky jsem psal , že kdykoli se přestanu soustředit, bolest se ozve. Nejsme v rozepři.
Bolest je přirozená a kdyby nebyla, zhynem strašně v zárodku. Zkusím to tak : drogy se dají vyprodukovat, nebo nahradit myslí, mentálním cvičením.
Příčina nemoci se tím neztratí. Ani ten Norbekov neslibuje vymizení jizev za den.... :)

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

jarda ovčák píše: Kdo tvrdí, že lze bolest vypnout , ví o bolesti úplný prd. .
Kdo tvrdí, že bolest nejde vypnout, ví o meditaci úplný prd.

-----------------------------

jak podobně to zní.
Akorát že první citát je ze světa : nejsem svým pánem, jsem oběť , druhý říká - umím ovládat své tělo.
Chceš soutěž? U tebe na Farmě? Jsem soutěživý. Nejdu do zlomenin - cena by musela být moc vysoká, protože léčení trvá moc dlouho. Jo a nejdu do mlácení koulí, ještě chystám rodinu. Jinak jsem k dispozici.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Žhavení lebky zvané BUDÍK .... :DDD

Příspěvek od A(&F) »

huhu píše:
jarda ovčák píše: Kdo tvrdí, že lze bolest vypnout , ví o bolesti úplný prd. .
Kdo tvrdí, že bolest nejde vypnout, ví o meditaci úplný prd......
Chceš soutěž? U tebe na Farmě? Jsem soutěživý......
... výzva pro Jardu Ovčáka: ...... Jaroušku, klidně tu Huhu výzvu přijmi, ... milerád Ti zapůjčím upravený induktor na kličku ... :evil: .... a poradím i kam připojit elektrody ... :D :D :D ... např. zevně k hlavě, tam co se nacházejí spánkové laloky, ...... koneckonců, dyť se to používá i jako léčebná metoda ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrokon ... AD_terapie ) ... jak vidno některým jedincům by docela prospěla ... ;) ...... mmch, všechny odchycené zloděje, kteří tím prošli, to (spolu s dalšími metodami) vyléčilo naprosto dokonale ... nejenže se u nás na vsi už více neobjevili, ale řekli o tom i ostatním ... :ewhistle: ...
(pozn: ... k "experimentu" dodám aj injekci kofeinu pro zmírnění svalových křečí ...... to aby si Huhu nepolámal kosti ... až bez anestezie bude "meditovat" ... :angel: ) ...

... vzkaz pro Huhu ... vyděržáááj pioňéér !!!! ... :mrgreen: ...

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

huhu píše:Kdo tvrdí, že bolest nejde vypnout, ví o meditaci úplný prd.
O meditaci vím sice jen nepatrně víc než "úplný prd", ale i tak je mi jasné, že je technicky dost obtížné prožít v meditaci byť jen několik dní, natož pak dožít až do smrti.

Zdravím - poota
P.S. A Tvoje chvástání mi k tomu, co hlásáš, nijak moc nepasuje - asi tam bude nějaký zádrhel ;)

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“