![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
PS
Sorry, teraz ma napadlo, dezinfekciu miesta vpichu neriešiš?
![Dont Know :dknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
Jak naberu tu výplachovou před použitím do stříkačky, tak ji vyprázdním na ruku, omyju stříkačku i zvenku a pak tou mokrou rukou ještě máznu i místo, kam pak píchnu čurinu.libcosenior píše: ... dezinfekciu miesta vpichu neriešiš? ...
Dnes som kúpil syntetickú, technickú HCL 31-32% 1 liter v plastovej fľaši za 1,49 € v 101 drogerií. Podľa toho čo som čítal vo vlákne o HCL, je aj táto vhodná tak isto ako lekárenská.Slavek Krepelka píše:Zkušenost Ti dám. Ničím jiným jsem nesterilizoval než právě HCl.
Míchám 10% lékárenskou = 3.5% chemickou jednu kapku do cca 1dcl vody = 17.5ppm Absolutně jsem s tím neměl nikdy problém a to do svalu použiju jednu jehlu tolikrát, ...
Tu vědu hoď s klidem do kanálu. Máš-li pocit, že už třeba kapátka jsou všechna stejná a dávají stejné kapky, zapomeň na to. Stejně tak má vliv na velikost kapky eplota. 17.5ppm které jsem uvedl je už tak hodně a pokud použiješ 31% HCl, není to o moc míň a pořád mnohonásobně nad 0.5ppm pitné vody.libcosenior píše: ... Poprípade akým spôsobom laicky zmeriam, či je HCL ešte po nejakom čase dobrá alebo nie. ...
Nazdar Dášo. Kde jsi na tohle navyšování přišla? Propálíš si krk a kotel. Těch 10kapek 3.5 je habaděj. Neplníš, doplňuješ. Jestli to chutná mizerně, je to vodou.DasaParizkova píše:Přeji všem hezký den, dnes jsem zkusila 10 kapek 3,5% HCL ve 3 dcl vody, ....
Už jsme tu nějaký čas nemluvili o koncentraci HCl, takže "znova na trať"PureL píše:Palo doporučuje 10 kapek 10%, což by odpovídalo 30 kapkám 3,5% ..
Neexistuje na to žádný předpis, nejsme u doktora a jenom Ty musíš vědět, kolik chceš a kolik sneseš.poota píše:Prostě si sama najdi, jak moc toho potřebuješ![]()
Už jsi ty odpovědi dostala nejmíň tři, každou jinou, a pořád Ti to není dost?DasaParizkova píše: ale já bych raději informaci kolik těch kapek a kdy mám brát, ...