---------
PeS: ... a pro nás, kteří rádi posloucháme Tatabojs, to má ještě i své další kouzlo ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Přesně. Vrtalo mi dlouhou dobu v hlavě, čím vším se lidi z raka vyléčili. Jsou toho hromady útržkovitých zpráv od lidí a vůbec to nedává biologický, či chemický smysl. Jedinné, co Ti lidi měli společného je síla se udravit a v hodně případech už jen vypadnutí z denního kolotoče starostí a upnutí se na něco. Případ, který mi nejvíc zamotal šišku byla paní, která se dostala z terminálního raka. Dali jí MuDři 14 dnů. Vykurýrovala se u dcery, kam šla "zemřít", kapkama Chromolyn do nosu proti alergii na kočku, která dceři patřila. Do 2 měsíců bylo po raku, totálně. Je to daleko víc v hlavě než kde jinde, v nějakých chemických a dalších pomůckách. Samozřejmě mohou a často velice pomohou, ale základ je vůle žít a klid mysli a popřípadě její soustředění se na vlastní blahobytí. Navíc to nemusí přicházet ani z osoby samotné, tedy postižené rakem, pokud o nás někdo má veliký zájem a nechce, abychom ty papuče natáhli, či spíše ještě neustále myslí a to, aby se pacient vyzdravil a je přesvědčen, že se tak stane on sám. Většinou to jsou ženy, dcery a milující manželky a dokážou to spáchat právě ony. Vlastně si nevzpomínám, že bych se dočetl, že za takovým vykurýrováním stál chlap. Proto taky asi hodně fungovaly milosrdné sestry ve špitálech, nejspíše daleko víc, než celý pošahaný MuDři.LenkaX píše:... Ještě bych dodala , že Tvá maminka je příkladem toho, že jsme tvůrci našeho života. ...
Díky, Lenko, ráda jí to vyřídím.LenkaX píše:Tvá maminka je příkladem toho, že jsme tvůrci našeho života
Slávku, podle mě by bylo úžasné, kdybychom našli způsob, jak o tom všem přesvědčit i naše podvědomí! Vymazat z něho "programy", které nám říkají, že tohle nejde apod. Lipton se v závěru knížky zmiňuje o kolegovi R.Williamsovi a jeho metodě PSYCH-K, která by snad právě v tomhle měla pomoci. Nevíš o ní něco? Nebo někdo z vás přispívajících či čtoucích? ;-) Nejsem tak dobrý angličtinář, abych všemu z jeho přednášek rozuměla. ;-(Slavek Krepelka píše: Jedinné, co Ti lidi měli společného je síla se udravit ....ale základ je vůle žít a klid mysli a popřípadě její soustředění se na vlastní blahobytí.
kachna píše: ... Slávku, podle mě by bylo úžasné, kdybychom našli způsob, jak o tom všem přesvědčit i naše podvědomí! ...
... dost věcí (na první pohled nesouvisejících) chemicko/biologický smysl dává ... viz třeba ABA a vše, co se kolem ní "motá" ...Slavek Krepelka píše:.... čím vším se lidi z raka vyléčili. Jsou toho hromady útržkovitých zpráv od lidí a vůbec to nedává biologický, či chemický smysl.
Ze stejného příspěvku:A(&F) píše: .... potkal jsem pár lidí, kteří se nevzdávali (a věřili), přesto se však neuzdravili ... záleží totiž i na stadiu a na štěstí ...... (+ také nad tím, jestli si svůj IS nenechají zničit chemoterapiemi či ozářkami, neb v takových případech většinou alternativky již nezaberou, popř. jim to trvá dlouho ... až příliš moc dlouho ...) ...
Jinak jsou zde další věci.slavek píše: Je to daleko víc v hlavě než kde jinde, v nějakých chemických a dalších pomůckách. Samozřejmě mohou a často velice pomohou,
Tady je : http://psych-k.com/robert-williams-videos.htmlSlavek Krepelka píše:
Můžeš sem dát na ty Williamsovy přednášky nějaké odkazy?
Je to dost problém poslouchat a rozumět tomu, protože to vzali mikrofonem z mizerné akustiky místnosti a strašně se v tom ztrácejí sykavky. Nicméně, nic převratného. V podstatě tvrdí to co spousta jiných i zde na fóru, žekachna píše: .... Předem díky, ty během pár minut posoudíš, zda to má cenu poslouchat a zkoumat dál....
Slávku, velké díky!!! Kdybych ti to mohla nějak oplatit, dej vědět.Slavek Krepelka píše: V podstatě se snaží dovést lidi na to, aby se učili spoléhat na sebe...
Ano ano, velký souhlas. Je to tak jednoduché:-)jen si to neustále uvědomovat,že čemu věříme (kam upínáme svou mysl) to se i děje .pokud neskáčeme v pochybnostech zase zpět :-)Slavek Krepelka píše:Tohle je přesně to, co mám na mysli, že jde hlavně o mysl a že s těma biologickýma agentama je to velmi často nesmyslné