Naprostý souhlas, nicméně informace, odkud vítr fouká, je zde. http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 32#p110532 Teď ještě kdo ty studie platil a to se těžko zjišťuje. Nicméně, juknul jsem na graf světových cen kafe http://www.mongabay.com/commodities/pri ... price.html a vzhledem k jejich fluktuacím, datům studií a dlouhodobosti statistických výzkumů tam nevidim finanční závislost. Ahoj, Slávek.poota píše: .... Tohle je zase jeden článek odnikud nikam, který má jenom trochu rozvířit poklidnou hladinu a který se dá "vypotit" s minimálními znalostmi a bez konkrétních údajů. ....
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Černá Káva, ta sílu dává
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Tak prej ELIXÍR MLÁDÍ ...
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 88
- Registrován: čtv 29 lis 2012 5:19
- Dal: 32 poděkování
- Dostal: 58 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Tak, v cestě za dokonalou kávou jsem došel k tomu že pokud si nebudu sám pražit nebude to ono, hlavně finančně,ale i chuťově. Skončilo to tak že mi dnes domů dorazilo 15kg zelené kávy původem z Brazílie vč. několika jutových pytlů s pěkným potiskem které půjdou na zeď.
Ty samé odrůdy co mám stojí upražené až 900 korun za kilo, mě stálo kilo zelené 220kč, z něj bude 800g pražené což je levnější než kilo "lepší" kávy z hypermarketu. Zrno je na pohled velice kvalitní, je tam minimum defektních zrn a voní jako loupaná slunečnice.
Abych nemusel dávat skoro 20000 za pražičku tak jsem si koupil popkornovač který podává téměř stejné výsledky a stál jen 500 korun. Pražení samotné není složité, jen to chce trochu citu a cvik. Podle barvy kávy musím odhadnout kdy ji odstavit a zchladit. Pokud je to příliš pozdě káva je moc hořká a trochu spálená, když moc brzo tak člověk pije hořkou čokoládu s citronem.
Když pominu že je to finančně levnější, tak získáváte také výhodu neustále čerstvé kávy což není špatné vzhledem k tomu že pražená káva není po třech týdnech téměř pitelná. Samozřejmě také člověk není závislý na pražírnách a dopravě, plus ušetří na poštovném.
I když toto může přijít někomu jako extrém, tak dle mého není. Beru to tak že jsem se naučil něco nového a mám teď na celý rok zajištěnou velice dobrou kávu za málo peněz.
Stejně tak jsem za těch pár let kdy používám italský způsob přípravy kávy došel k tomu že tohle je výborný nápoj který nemusí škodit a pomohl mi překonat nejhorší období kdy jsem měl velký odliv energie. Samozřejmě to nemůžu srovnat s kotvičníkem který udělal několik zázraků, ale i tak cítím že káva pomáhá. Nejspíše teď nejen díky kofeinu, ale i díky obsahu vitamínů, antioxidantů a jiných stopových látek které v sobě za čerstvého stavu obsahuje.
Tož tak, pokud se nebojíte zkuste to taky, popkornovač není drahý, surovina je za "pár" kaček a furt je to lepší než kafe z kauflandu. Hlavně bych řekl zdravější protože soudný člověk nebude pražit až do spálení kávy.
Ty samé odrůdy co mám stojí upražené až 900 korun za kilo, mě stálo kilo zelené 220kč, z něj bude 800g pražené což je levnější než kilo "lepší" kávy z hypermarketu. Zrno je na pohled velice kvalitní, je tam minimum defektních zrn a voní jako loupaná slunečnice.
Abych nemusel dávat skoro 20000 za pražičku tak jsem si koupil popkornovač který podává téměř stejné výsledky a stál jen 500 korun. Pražení samotné není složité, jen to chce trochu citu a cvik. Podle barvy kávy musím odhadnout kdy ji odstavit a zchladit. Pokud je to příliš pozdě káva je moc hořká a trochu spálená, když moc brzo tak člověk pije hořkou čokoládu s citronem.
Když pominu že je to finančně levnější, tak získáváte také výhodu neustále čerstvé kávy což není špatné vzhledem k tomu že pražená káva není po třech týdnech téměř pitelná. Samozřejmě také člověk není závislý na pražírnách a dopravě, plus ušetří na poštovném.
I když toto může přijít někomu jako extrém, tak dle mého není. Beru to tak že jsem se naučil něco nového a mám teď na celý rok zajištěnou velice dobrou kávu za málo peněz.
Stejně tak jsem za těch pár let kdy používám italský způsob přípravy kávy došel k tomu že tohle je výborný nápoj který nemusí škodit a pomohl mi překonat nejhorší období kdy jsem měl velký odliv energie. Samozřejmě to nemůžu srovnat s kotvičníkem který udělal několik zázraků, ale i tak cítím že káva pomáhá. Nejspíše teď nejen díky kofeinu, ale i díky obsahu vitamínů, antioxidantů a jiných stopových látek které v sobě za čerstvého stavu obsahuje.
Tož tak, pokud se nebojíte zkuste to taky, popkornovač není drahý, surovina je za "pár" kaček a furt je to lepší než kafe z kauflandu. Hlavně bych řekl zdravější protože soudný člověk nebude pražit až do spálení kávy.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 87
- Registrován: pon 13 úno 2012 17:33
- Dal: 65 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Re: Tak prej ELIXÍR MLÁDÍ ...
... a přivést čtenáře (= započitatelného unikátního návštěvníka) na stránku s reklamami.poota píše:... Smyslem je upoutat pozornost titulkem ...

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 88
- Registrován: čtv 29 lis 2012 5:19
- Dal: 32 poděkování
- Dostal: 58 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Potom co se mi pokazil při čištění popkornovač(moc jsem jej plácl po zádech) jsem koupil horkovzdušný hrnec BRAVO v bazaru. Asi tři dny tátovi trvalo než udělá stojan na pánev a nějaké míchání. Přes pokusy s tyčkami jsme došli k tomu že bude nejlepší vytvarovaný plech. Všechny 4 metly jsem naohýbal stejně, ale u většího množství kávy se to začalo chovat jako kapalina, místo toho aby to kávu míchalo ji to jen přesouvalo. U menšího množství se to relativně mělo snahu míchat, ale uprostřed byly místa kde káva zůstávala na místě. Pak se metly upravili do formátu jako je na fotce a vše je již ok, jen se bude muset něco přidat i na střed. To co vidíte na fotkách je výsledek druhého pražení kdy se káva špatně mísila. Myslím že je to povedený výsledek a s upravenými metlami bude ještě lepší protože se nyní káva rovnoměrně přesunuje a otáčí, to jsme si ověřili když jsme do upražené kávy hodili pár zrnek zelené kávy a pozorovali jak se přesunují.
Teď je to schopno upražit cca 0,8kg kávy, proti 80g v popkornovači je to nesrovnatelné. Také pražení bylo relativně snadné, i s nahřátím trvalo 16 minut. Při prvním praskání stačilo nastavit termostat na 0 a než se topná spirála zchladila tak došlo i na druhé praskání. Horší je to s chlazením, chvilku trvá než se vytáhnou metly. Paku už jen kávu přesypu do kovové misky a míchám v misce ponořené v chladné vodě než káva trochu vychládne. Pak ji přesypávám z misky do misky a vyfoukávám plevy. Toto chci vyřešit tak že se vespod pánvi udělají posuvné dvířka, metly pak nahrnou upraženou kávu do misky kde budou další metly a zespodu bude foukat celá ventilace z auta která má na toto dostatečný výkon, dalo by se tím zbavit i plev.
Jako další je v plánu natřít stojan, udělat normální zdroj pro motor ze stěrače, středový kolík půjde na elox a metly se natřou potravinářskou barvou. Nakonec chci teplotu regulovat přes SSR relé a průmyslový pid Eurotherm 902S který se bude starat i o teplotu vody v kávovaru.

Teď je to schopno upražit cca 0,8kg kávy, proti 80g v popkornovači je to nesrovnatelné. Také pražení bylo relativně snadné, i s nahřátím trvalo 16 minut. Při prvním praskání stačilo nastavit termostat na 0 a než se topná spirála zchladila tak došlo i na druhé praskání. Horší je to s chlazením, chvilku trvá než se vytáhnou metly. Paku už jen kávu přesypu do kovové misky a míchám v misce ponořené v chladné vodě než káva trochu vychládne. Pak ji přesypávám z misky do misky a vyfoukávám plevy. Toto chci vyřešit tak že se vespod pánvi udělají posuvné dvířka, metly pak nahrnou upraženou kávu do misky kde budou další metly a zespodu bude foukat celá ventilace z auta která má na toto dostatečný výkon, dalo by se tím zbavit i plev.
Jako další je v plánu natřít stojan, udělat normální zdroj pro motor ze stěrače, středový kolík půjde na elox a metly se natřou potravinářskou barvou. Nakonec chci teplotu regulovat přes SSR relé a průmyslový pid Eurotherm 902S který se bude starat i o teplotu vody v kávovaru.







- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Tímto se mi stalo cosi podivného. Včera ráno jdu vařit kafe a najednou mi přijde, že na něj nemám vůbec chuť. Od té doby mi ještě nepřišlo, že bych si ho měl dát. Teď ještě aby to přišlo i s hulením. Hlava mě sice poněkud bolela, nic moc, ale celý den. Večer po zalehnutí jsem bolehlav rozehnal během pár minut "meditací" a je zatím pokoj.
S laskavým pozdravem, Slávek.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Starší člen
- Příspěvky: 187
- Registrován: úte 30 dub 2013 23:34
- Bydliště: momentalne kdekoli
- Dal: 283 poděkování
- Dostal: 155 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Slavku, me se todle stalo, kdyz jsem zacla pit kotvu... a i ted si dam jenom 1, vyjimecne 2 kafe za den, zatimco driv jsem ho jako spravna "americanka" pila celej den misto vody
Pijes kotvu???

Pijes kotvu???
Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Semo tamo. Byl jsem na ní nějakých 6 neděl. Prvních možná 14 dní mi dělala poněkud dobe, ale pak to přešlo a dál jsem nepozoroval nijaké účinky. Stejně tak jsem nepozoroval nic když jsem z ní slezl a ted ani při občasném použití. Každý to máme nějak jinak.ceskymo píše: .... Pijes kotvu???
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: ned 30 led 2011 12:10
- Bydliště: Kolín
- Dal: 22 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Smetana do černé kávy?
Silně varující lékařské a biologické vysvětlení, že proč! Pošlete to tedy
všem známým, na kterých vám záleží!
Kombinace černé kávy a tuku z mléka, smetany atd., totiž na celé naše tělo
nepůsobí ani trochu příznivě!!!
Působí totiž velice špatně na dvanácterník neboli duodenum, který pak v křečí
stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku
břišní.
Dále pak zablokuje i celý žlučník.Žlučník je vlastně zásobní
skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má samočinně do trávící soustavy
uvolňovat pokaždé tehdy,když sníme cokoli mastného, aby ten přijatý tuk
byl pro správné následné strávení předem dostatečně emulgován. Jestliže
nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno
na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné civilizační
nemoci.
Snad největším problémem je ale nulová osvěta, a že se toto opravdu
varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je nám už 70 let a v
průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě
s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho
doslova plné. Křeče a bolesti se potom za čas objevují i v oblasti bederní
páteře, kdy chronický nedostatek žluči ve střevech způsobuje až bolestivou
zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou
bolesti právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem
později se mohou vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové
kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou.
Z čínské medicíny se dozvídáme, že meridiánová spojnice nemocného
žlučníku prochází všemi velkými klouby našeho organismu(kyčle, ramena, kolena)
a způsobuje jejich silné bolesti až chronickou nehybnost.
Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech velice silné nadýmání
(meteorismus).Vracející se žlučí reaktivované žaludeční šťávy pak silně
oškozují už i samotnou slinivku a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající
cukrovka (diabetes mellitus). Což je ve své podstatě jen velice málo,
nebo zcela nefunkční slinivka, protože se v ní pak následkem prodělaných
poleptání žaludeční kyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství,
a nebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin. Takto mimo jiné je ochromena
i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle .
Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A
když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím
moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové
nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce
bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li totiž v našem organismu
neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelově, přes tlusté
střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a
svalů. Dochází tak k silným bolestem(vnímaným zejména v noci) -- jak v
oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i
velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je dna!
Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje
oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v malém množství!
A s ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce
nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.
Sepsal primář MUDr. Jan Miklánek
------------------------------------------------------------------------------------------
„Pijeme na cizí zdraví a ničíme se vlastní.“
Jerome Klapka Jerome
Silně varující lékařské a biologické vysvětlení, že proč! Pošlete to tedy
všem známým, na kterých vám záleží!
Kombinace černé kávy a tuku z mléka, smetany atd., totiž na celé naše tělo
nepůsobí ani trochu příznivě!!!
Působí totiž velice špatně na dvanácterník neboli duodenum, který pak v křečí
stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku
břišní.
Dále pak zablokuje i celý žlučník.Žlučník je vlastně zásobní
skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má samočinně do trávící soustavy
uvolňovat pokaždé tehdy,když sníme cokoli mastného, aby ten přijatý tuk
byl pro správné následné strávení předem dostatečně emulgován. Jestliže
nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno
na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné civilizační
nemoci.
Snad největším problémem je ale nulová osvěta, a že se toto opravdu
varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je nám už 70 let a v
průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě
s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho
doslova plné. Křeče a bolesti se potom za čas objevují i v oblasti bederní
páteře, kdy chronický nedostatek žluči ve střevech způsobuje až bolestivou
zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou
bolesti právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem
později se mohou vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové
kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou.
Z čínské medicíny se dozvídáme, že meridiánová spojnice nemocného
žlučníku prochází všemi velkými klouby našeho organismu(kyčle, ramena, kolena)
a způsobuje jejich silné bolesti až chronickou nehybnost.
Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech velice silné nadýmání
(meteorismus).Vracející se žlučí reaktivované žaludeční šťávy pak silně
oškozují už i samotnou slinivku a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající
cukrovka (diabetes mellitus). Což je ve své podstatě jen velice málo,
nebo zcela nefunkční slinivka, protože se v ní pak následkem prodělaných
poleptání žaludeční kyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství,
a nebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin. Takto mimo jiné je ochromena
i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle .
Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A
když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím
moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové
nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce
bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li totiž v našem organismu
neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelově, přes tlusté
střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a
svalů. Dochází tak k silným bolestem(vnímaným zejména v noci) -- jak v
oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i
velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je dna!
Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje
oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v malém množství!
A s ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce
nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.
Sepsal primář MUDr. Jan Miklánek
------------------------------------------------------------------------------------------
„Pijeme na cizí zdraví a ničíme se vlastní.“


Jerome Klapka Jerome
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Cina píše: Smetana do černé kávy? .... navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové ... Sepsal primář MUDr. Jan Miklánek ...



S laskavým pozdravem. Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: ned 30 led 2011 12:10
- Bydliště: Kolín
- Dal: 22 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Černá Káva, ta sílu dává
A nejenom pití sílu dáva, ale i spodem je ku prospěchu
Kávový klystýr je zcela jedinečná očista tlustého střeva, při které dochází zejména ke:
*Zlepšení funkce peristaltiky tlustého střeva
*Likvidaci parazitů a Candidy
*Snížení cukru v krvi (u hypoglykémie je tak vhodné se najíst před i po)
*Stimulaci produkce Glutathione S-transferázy v játrech (tímto se silně detoxikují játra, jako
sekundární efekt)
Návod k přípravě:
1.Vhoďte do hrnce 6 polévkových lžic na jemno rozemleté kávy (s kofeinem, prostě opravdové
kávy, čím kvalitnější tím lepší, hlavně žádné instantní nebo bez kofeinu)
2.Zahřejte přefiltrovanou (!!bez chlóru!!) vodu na bod varu – varnou konvici cca 1l
3.Zalijte kávu vařící vodou a vařte 3 minuty
4.Nechte 15 minut odstát
5.Přilijte studenou přefiltrovanou vodu cca 1l vody podle potřeby pro ochlazení na teplotu 37C –
40C (nebo zchlaďte libovolným jiným způsobem)
6.Toto “kafíčko” přefiltrujte a nalijte do klystýru
Nejdříve vyčistěte tlusté střevo. Poté aplikujte kávový klystýr v objemu cca 300 – 500ml tekutiny a
zadržte na 11 minut. Tato doba je přesně stanovena pro dokonalou absorpci kofeinu střevní stěnou a
pro maximální zdravotní benefit. Je zbytečné tuto dobu stejně jako objem kávy překračovat a
doporučujeme jí dodržet, protože kratší doba nebude mít 100% účinek. Vyprázdněte se. Poté můžete
znovu proces několikrát opakovat. Na závěr je dobré střevo vyčistit ještě jedním klystýrem, někdo
používá heřmánek, někdo jiné bylinky, někdo vodu s citrónem, někdo používám vlastní moč, což je
zřejmě naprosto nejlepší co můžete pro své střevo udělat. Doporučujeme pouze moč nasbíranou za
posledních 24 hodin a čím čerstvější, tím lepší. Je také vhodné ji ohřát na příjemnou teplotu kolem
37C. Čím studenější (třeba 34C), tím rychleji ji budete chtít vyloučit. Vaše vlastní moč má Vaše
vlastní tělesné pH a také se nevstřebává střevní stěnou, pouze s sebou stáhne vše, co tam být nemá a
vše správné ponechá.
Pokud jste klystýr udělali správně, budete se cítit skvěle a plni energie, navíc začne pracovat
žlučník a játra což pocítíte v průběhu několika hodin od aplikace a je vhodné proto nejpozději přístí
den klystýr opakovat. Supluje se tím technika čištění jater. Počítejte, že při kávovém klystýru je
vhodné doplňovat tekutiny (ideálně živá voda s pH 8-9,5 a ORP kolem -500 až -900). Hydrataci
nepodceňujte a pijte dostatečně! Druhá výhoda je, že tak budete mít v průběhu klystýrování zřejmě
pak i dost vlastní moči na dočištění.
Důležité je kávový nálev zadržet na konci tlustého střeva (v S-záhybu) hned za konečníkem,
protože v této části se nejlépe vstřebává kofein a kyselina palmitová do krve a odtud tyto látky
putují přímo do jater a žlučníku. Pokud použijete větší objem kávy ve Vašem klystýru (třeba 1 litr),
stane se Vám zcela jistě, že budete slušně nadopovaní kofeinem. Pokud dodržíte objem 300 –
500ml, můžete po kávovém klystýru i pěkně usnout a nebudete intoxikovaní kofeinem zbytečně. Je
to opravdu příjemné a to je ten správný efekt.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“

Kávový klystýr je zcela jedinečná očista tlustého střeva, při které dochází zejména ke:
*Zlepšení funkce peristaltiky tlustého střeva
*Likvidaci parazitů a Candidy
*Snížení cukru v krvi (u hypoglykémie je tak vhodné se najíst před i po)
*Stimulaci produkce Glutathione S-transferázy v játrech (tímto se silně detoxikují játra, jako
sekundární efekt)
Návod k přípravě:
1.Vhoďte do hrnce 6 polévkových lžic na jemno rozemleté kávy (s kofeinem, prostě opravdové
kávy, čím kvalitnější tím lepší, hlavně žádné instantní nebo bez kofeinu)
2.Zahřejte přefiltrovanou (!!bez chlóru!!) vodu na bod varu – varnou konvici cca 1l
3.Zalijte kávu vařící vodou a vařte 3 minuty
4.Nechte 15 minut odstát
5.Přilijte studenou přefiltrovanou vodu cca 1l vody podle potřeby pro ochlazení na teplotu 37C –
40C (nebo zchlaďte libovolným jiným způsobem)
6.Toto “kafíčko” přefiltrujte a nalijte do klystýru
Nejdříve vyčistěte tlusté střevo. Poté aplikujte kávový klystýr v objemu cca 300 – 500ml tekutiny a
zadržte na 11 minut. Tato doba je přesně stanovena pro dokonalou absorpci kofeinu střevní stěnou a
pro maximální zdravotní benefit. Je zbytečné tuto dobu stejně jako objem kávy překračovat a
doporučujeme jí dodržet, protože kratší doba nebude mít 100% účinek. Vyprázdněte se. Poté můžete
znovu proces několikrát opakovat. Na závěr je dobré střevo vyčistit ještě jedním klystýrem, někdo
používá heřmánek, někdo jiné bylinky, někdo vodu s citrónem, někdo používám vlastní moč, což je
zřejmě naprosto nejlepší co můžete pro své střevo udělat. Doporučujeme pouze moč nasbíranou za
posledních 24 hodin a čím čerstvější, tím lepší. Je také vhodné ji ohřát na příjemnou teplotu kolem
37C. Čím studenější (třeba 34C), tím rychleji ji budete chtít vyloučit. Vaše vlastní moč má Vaše
vlastní tělesné pH a také se nevstřebává střevní stěnou, pouze s sebou stáhne vše, co tam být nemá a
vše správné ponechá.
Pokud jste klystýr udělali správně, budete se cítit skvěle a plni energie, navíc začne pracovat
žlučník a játra což pocítíte v průběhu několika hodin od aplikace a je vhodné proto nejpozději přístí
den klystýr opakovat. Supluje se tím technika čištění jater. Počítejte, že při kávovém klystýru je
vhodné doplňovat tekutiny (ideálně živá voda s pH 8-9,5 a ORP kolem -500 až -900). Hydrataci
nepodceňujte a pijte dostatečně! Druhá výhoda je, že tak budete mít v průběhu klystýrování zřejmě
pak i dost vlastní moči na dočištění.
Důležité je kávový nálev zadržet na konci tlustého střeva (v S-záhybu) hned za konečníkem,
protože v této části se nejlépe vstřebává kofein a kyselina palmitová do krve a odtud tyto látky
putují přímo do jater a žlučníku. Pokud použijete větší objem kávy ve Vašem klystýru (třeba 1 litr),
stane se Vám zcela jistě, že budete slušně nadopovaní kofeinem. Pokud dodržíte objem 300 –
500ml, můžete po kávovém klystýru i pěkně usnout a nebudete intoxikovaní kofeinem zbytečně. Je
to opravdu příjemné a to je ten správný efekt.



„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
-
- Starší člen
- Příspěvky: 191
- Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
- Bydliště: praha
- Dal: 400 poděkování
- Dostal: 424 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává
Jen pro upresneni, hlavni protagonisti kavovych klystyru, dr. Kelley, dr. Gonzales, dr. Gerson je neberou jako jedinecnou ocistu streva jak pises, ale predevsim jako prostredek na zlepseni cinnosti jater a jejich ocistu, pripade jako prostredek proti bolesti. Na ocistu strev pouzivaji klystyry, ktere jdou vic do hloubky nebo jine prostredky, treba ricinovy olej, aplikovany jak oralne tak formou klystyru.Cina píše:...Kávový klystýr je zcela jedinečná očista tlustého střeva....
Jednim z protokolu lecby rakoviny, ktery silne vyuziva kavove klystyry, je napriklad lecba dr Gersona. A ten na dotaz "Co jsou principy kavovych klystyru?" odpovida, ze "Oteviraji zlucovody, to je princip", viz jeho kniha Lecba rakoviny - Vysledky 50 pripadu, appendix II. Obdobne to videl i dr Kelley a jeho nastupce dr. Gonzalez. Pokud by to nekoho vic zajimalo, doporucuju podklady od vyse uvedenych doktoru.
-
- Nový člen
- Příspěvky: 3
- Registrován: sob 22 úno 2014 22:10
- Bydliště: okraj Prahy
- Dal: 1 poděkování
Re: Černá Káva, ta sílu dává

Poté co jsem obdržel od kolegy z práce varovný článek o údajné škodlivosti kávy ve spojení s mléčnými produkty, mi zapadlo do sebe několik věcí z minulosti, a kávu jsem nakonec zcela vyřadil ze své stravy (samotnou hořkou si totiž neumím předtavit pít), a řekl bych že zatím celkem bez absťáku, i když sem - tam na ni chuť dostanu

Když se nad kávou zamyslím(tou už tepelně upravenou), tak mi vychází že co je vlastně ta krásně hnědá barva kávy po upražení ? nejsou to počínající "dehtové" produkty ? potravina tak spálená až se začíná měnit na ...(?)
Proto intuitivně nemám dobrý pocit při představě že bych si tento roztok chtěl vpravovat do (např.) tlustého střeva v podobě klystýru za ůčelem očisty. Pokud by měla podobně fungovat ta ještě zelená - nepražená , tak tomu bych se tolik nebránil - to je ovšem jiná káva. Dvojnásob opatrný bych byl s praženými a smaženými potravinami v případě onkol. onemocnění.
Možná než 'otevírat žlučovody' takovýmto podrážděním, stálo by za zvážení použití jiného způsobu, kde střevo není vystaveno expozici spálených produktů. Ale je to samozřejmě jen můj názor který nikomu nenutím, ale jen tak volně předkládám k zamyšlení.
Navíc myslím, že kávový konglomerát příliš neutrpí když ho jako jednotlivec v jeho megabyznysu nebudu podporovat .


souputník
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4354
- Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
- Bydliště: Severní čechy
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Kofein nebo alkohol ?? ...
... zajímavé ... http://www.vitalia.cz/clanky/kofein-a-a ... la-opacny/ ...
...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...


... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...

- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4354
- Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
- Bydliště: Severní čechy
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Káva - prevence rakoviny kůže ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...


... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...

- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 6292
- Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
- Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Kofein nebo alkohol ?? ...
A(&F) píše:... zajímavé ...



S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.