Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mikroskop
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Mikroskop
Zakládám téma mikroskop. Zde umisťujte fotky a videa z vlastního bádání, informace jak diagnostikovat nebo ověřit přítomnost parazitů v sledovaném médiu.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- martinq
- Zasloužilý člen
- martinq
- Zasloužilý člen
Re: Mikroskop
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- martinq
- Zasloužilý člen
Sněhové vločky nebo bílkoviny po odpaření vody ?
- martinq
- Zasloužilý člen
Chtěl bych natočit parazita s puštěným Zapperem, nevím co by bylo vidět při tomto zvětšení 320x nebo 640x.
- martinq
- Zasloužilý člen
Poptávám mikroskopická sklíčka , krycí sklíčka a kapalinu na zalití, kdyby někdo měl doma nevyužité, rád se jich ujmu.
-
- Stálý člen
- Dal: 32 poděkování
- Dostal: 58 poděkování
Kouknu se kolik mám sklíček, jak na preparát, tak krycích. Kapalinu na zalití zatím používám destilku, nic jiného mě nenapadlo a ani se mi nechtělo hledat.
Pokud někdo bude mít tak bych rád imerzní olej, zkoušel jsem různé oleje a bohužel dochází k špatným barevným posunům.
Pokud někdo bude mít tak bych rád imerzní olej, zkoušel jsem různé oleje a bohužel dochází k špatným barevným posunům.
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Když už tady to téma Mikroskop je, hodím sem také pár foteček ze začínající soukromé sbírky. Tohle by měly být spirochety, které jsem pořídil mikroskopem s temným polem a zeleným světelným filtrem. Stačil na to objektiv 40x a kondenzor 0.7 - 0.9 pro temné pole, protože spirochety jsou jak jsem vyčetl jedny z největších bakterií, pro které je typický šroubovitý tvar. Paradoxně jsem je nenašel z dodaného vzorku krve, ale dodaného vzorku výtěru z tlustého střeva. Borelie jsou potvrzené i na Salvii, tak nemám důvod pochybovat, že to nejsou spirochety. Ale musím uznat, že je to jako hledat jehly v kupce sena, stačí trochu naostřit mikroskop jinak a už nejsou vidět, ale ostatní okolí ano. Tak si říkám, kde soudruzi z lékařské komory udělali chybu, že metodu temným polem neuznávají jako oficiální průkaznou metodu, nebo něco zaspali?
P.S. Fotky jsem musel zmenšit na velikost 800x600 z původní velikosti, protože každá měla přes 1MB, ale myslím, že to nebude vadit. Je určitě lepší to vidět na vlastní oči, než na snímku z kamery, protože mi to připadá trochu více ostřejší.
![Sleep :zzz:](./images/smilies/icon_sleep.gif)
P.S. Fotky jsem musel zmenšit na velikost 800x600 z původní velikosti, protože každá měla přes 1MB, ale myslím, že to nebude vadit. Je určitě lepší to vidět na vlastní oči, než na snímku z kamery, protože mi to připadá trochu více ostřejší.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Ono to jako chyba vypadá jenom z našeho pohledu a podle naší logiky.Craft píše:Tak si říkám, kde soudruzi z lékařské komory udělali chybu, že metodu temným polem neuznávají jako oficiální průkaznou metodu, nebo něco zaspali?![]()
Zkus se na to na chvíli podívat z té jejich strany - když uznají "temné pole", tak spatří na vlastní bulvy spoustu tajemných organizmů
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Až do teď měli klidný spánek, protože podle nich ty příšery neexistují, jedině snad kdesi v tropech a nebo v bájích, v čemž je vytrvale utvrzovaly i výsledky z jejich laboratoří.
A co teď? Najednou takové nestvůry, každá jiná, každá se musí nějak jmenovat - takového zbytečného učení! A taky ba se měla každá něčím zabíjet a ono kromě Vermoxu na ně stejně nic není - taky průser. Snad jít na radu ke zvěrolékařům - ta ostuda!
Už chápeš, že "temné pole" není žádný pomocník lékaře, ale jeho noční můra?!
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, ale oni ty větší parazity vidí i klasickou mikroskopickou metodou, ale raději budou dělat mnohdy nesmyslné a falešně negativní krevní testy na protilátky, než aby vzali vzorek krve nebo stolice a hodili to pod mikroskop. Tohle je pro ně asi obstarožní metóóóda a někdo ty předražené moderní laboratorní hračky musí zaplatit. Ale určitě je v tom i to, co uvádíš, co oko nevidí, tak to prostě neexistuje a šupem s pacientem na psychiatrii, však oni už si s ním poradí, aby neotravoval. Taková je holt realita všedních dní a žalostná situace v "moderním" zdravotnictví.poota píše: Už chápeš, že "temné pole" není žádný pomocník lékaře, ale jeho noční můra?!