Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Příspěvek od jirik.tk »

Slavek Krepelka píše:
jirik.tk píše: ... Vždyť jsme takto naprogramováni ....
Blbě a o tom to celé je.
Ne, ne :mrgreen: , Příroda či Stvořitel nás naprogramovali dobře. Jen civilizace a my sami to kazíme. :bye:

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Omlouvám se, že vám skočím do rozpravy o "hmyzu" ;-) , jsou to jen pojmy a myslím si, že každý si je vysvětlujeme po svém. Proto se občas nechápeme.

Ale proč se ozývám : máte někdo zkušenosti s metodou "Cesta" ? Nastudovala jsem ji (několikrát místem) a vyzkoušela už na dvou členech rodiny. Ohromila mě svou silou a účinností! Výsledek je neuvěřitelný - čistá radost, poznání svého pravého JÁ ! Proces je celkem bolestivý ( emocionálně), a to nejen pro toho, na kom je terapie "páchána". Asi to bylo způsobeno i tím, že šlo o mamku a dceru, proto jsem to silně prožívala s nima. Když jsme byly s mamkou asi u třetí vrstvy a já na ní viděla, jaké silné emoce si prožívá, v duchu jsem si nadávala, do čeho jsem se to pouštěla. Chtělo se mi s tím hned seknout, oběhnout stůl, obejmout ji a že na to kašlem. Tajně jsem slzela s ní. Naštěstí jsem to vydržela a výsledek stál za to! Najednou hlásila : radost, láska, vděčnost, jakoby ji vše kolem objímalo, pocit tepla. Když jsem se zeptala, jak by to celé nazvala, ozvalo se : "Jsem to já!" (Tak pro tyhle okamžiky stojí zato žít!) Když jsme pak procházely vrstvami zpět, její JÁ vždycky vědělo, co moudrého říct. U tzv. táboráku to zase bylo silné, ale k odpuštění došlo, na konci "terapie" mamka hlásila "pocit lehkosti". Druhý den se jí strašně motala hlava, moc dobře jí nebylo, další dny už dobré. Zatím na sobě nepozoruje nějaké zlepšování zdravotního stavu, uvidíme, napíšu.
Máte s tímhle někdo taky zkušenosti?

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
zam4
Stálý člen
Dal: 15 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od zam4 »

Slavek Krepelka píše: Hani, mám už po několikáté pocit .... asi tady máš kostlivce, který Tě straší
Hanko, nic nehledej, já jsem si ničeho takového u Tebe nevšiml ....... kostlivce má vždycky ten, kdo má s věcí problém. Ty to nejsi ;)

julietta
Starší člen
Dal: 123 poděkování
Dostal: 80 poděkování

Příspěvek od julietta »

kachna píše:Ale proč se ozývám : máte někdo zkušenosti s metodou "Cesta" ? Nastudovala jsem ji (několikrát místem) a vyzkoušela už na dvou členech rodiny.
Kachni, tak to ta obdivujem za odvahu vyskúšať rozne metody :good: tiez experimentujem so vselíčím. môžeš napísať , podla čoho si postupovala, kde si si tuto metodu Cesta nastudovala? na nete som nasla len ospevy na nu , teda ze pomaha ako vlastne aj ostatné. Presne viem, o com píšeš, ked si to uz chcela ukoncit. u dcery som to mala podobne a to este k tomu odkladali sme terapiu stale na zajtra :ethink: :D
dik, že tu píšeš svoje skusenosti :good:

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

julietta píše:...dik, že tu píšeš svoje skusenosti :good:
Milá Juli, tak trochu tím splácím svůj "dluh", když jsem začínala, tady byla spousta moudrých lidí a popsaných zkušeností. Moc mi to pomohlo a doufám, že třeba i ty moje pomůžou zase někomu dalšímu. :)

A teď k Cestě. Poprvé jsem ji viděla na nějakém videu ( teď ho nemůžu najít), to mě natěšilo a přečetla jsem si stejnojmennou autorčinu knížku. (Brandon Bays - Cesta) Už při čtení jsem byla nejednou dojatá! :D Jak tam radila, četla jsem rady několikrát, než jsem se do toho pustila. (Taky jsem skoukla na netu co se jen dalo najít.) Musím přiznat, že jsem obavy měla, protože jsem vstupovala na neprobádaný led. Ale výsledek předčil moje očekávání, a to v obou případech! Šťastnější úsměv jsem u své mamky nikdy neviděla! A tolik moudra, co vyšlo z mojí dcery - to bylo taky ohromující. Dnes zkusíme obrátit role - já budu ta procházející vrstvami, dcera mě povede. Pak napíšu, jaké to bylo, jak to dopadlo... :lol:
Tady aspoň jeden odkaz, zkusím pohledat to, co mě "nakoplo."

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

kachna píše: ...(Brandon Bays - Cesta) ...
Ke stažení je na
http://www.ulozto.cz/hledej/?q=brandon% ... 0pdf%20rar

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

Našla jsem :

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

kachna píše:.... A teď k Cestě. Poprvé jsem ji viděla na nějakém videu ( teď ho nemůžu najít), ....
Jsem ve třetině a chytilo mne to za .. ehm .. no řekněme srdce :D Děkuju. Ono to zní přesně jako funkce ibogainu bez Ibogainu. :good: :spirit: To je nářez :shock:

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
julietta
Starší člen
Dal: 123 poděkování
Dostal: 80 poděkování

Příspěvek od julietta »

cimirku, dik . uz som si stiahla. Prečítala, este nie cele a tiez ma to zaujalo, len chce to niekoho, kto by ma tym previedol, lebo tie problemy s nohami vidim, že to bude spojene s nejakou traumou, ktora je mi akoby zahmlena.
kachna píše: Dnes zkusíme obrátit role - já budu ta procházející vrstvami, dcera mě povede. Pak napíšu, jaké to bylo, jak to dopadlo... :lol:
Kachni, to máš fajn, že ťa dcera prevedie, ja nemam nikoho v blízkosti. Mozno pridem za tebou do Prahy ;) a teším sa, ked napíš, co sa s tebou dialo a ako to vnímaš ty.
Mozno by som potrebovala sa tiez zavriet do samoty na 5dni , len tiez mam z otoho obavy, byt bez dozoru.
Ten moment bezmyslienok, len byt pozorovatelom poznam. Este tak vyuzivat v praxi. :ethink:

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

zam4 píše: .. kostlivce má vždycky ten, kdo má s věcí problém. Ty to nejsi ;)
;) .. já vím, zame4 (ostatně o ukazování na jiné hovoří moc dobře i P. Velechovský), ale už se mi na to nechce raegovat ..jsem v pohodě. :)
Díky za podporu a měj se hezky :lol: Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

zam4 píše: ... Hanko, nic nehledej ...
:) Jel jsem coby cca 16ti letý MB1000 z Malé Skály se svým kámošem a jeho rodičema z jejich chalupy. Řídil pan Votava a někde hned za Turnovem jsem si všiml, že motor skučí a vůbec se mi to nezdálo. Podle všech příznaků jsem měl pocit, že auto jede na trojku. Byl jsem ale mladej a řidič jsem samozřejmě nabyl, zatmco pan Votava byl řidič, který už přeci jen pár let tohle auto řídil. Neodvážil jsem se mu do jeho řízení kecat, anžto jsem měl úctu ke starším a bylo mi vychováním dáno šoupat nohama a spoléhal jsem se na to, že ví, co dělá. Nicméně mne to nějakou chvíli trápilo, aj jsem se asi ošíval jak to ze mne chtělo ven. Navíc bylo ještě stále parné letní odpoledne a věděl jsem, jak se MB1000 dokážou v létě zavařit a netoužil jsem, abychom zůstali viset a Votavovi s tím měli dost problém. V tom se pan Votava ozval, že to auto jede nějak divně, řve a netáhne. To už samozřejmě byla výzva a já se ho velice nesměle optal, jestli náhodou nejede na trojáka. Podíval se na šaltrpáku, přeřadil, poděkoval a dojeli jsme do Prahy bez dalších událostí.

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

julietta píše:...to máš fajn, že ťa dcera prevedie...
Juli, vedla a bylo to velké!!! Trvalo to sice jen asi hodinu ( u mamky asi dvě, u dcery tři hodiny!), ale došla jsem až k "sobě". Opravdu nádherný pocit, už nemusím nic hledat, vím, kdo jsem a kde hledat sílu v obtížných situacích. Teď jen abych to fakt uměla využívat. :D Ale jak píše autorka, má se to opakovat, nacvičovat, samo nepřijde nic.
Dokonce se mi podařilo upřímně odpustit blízkému člověku, který mi kdysi hodně ublížil!!! Ani jsem si nedovedla představit, jak úžasně osvobozující pocit to je, nosila jsem to v sobě hodně dlouho - a teď je to najednou nepodstatné, život se mi prozářil... Už jsem si to zkoušela řešit pomocí EFT - to sice částečně pomohlo, bylo to lepší, ale tahle metoda to dořešila naprosto. ( Asi jsem se do toho tolik "nepoložila", při Cestě se to jinak nedá.)
Taky jsem se bála, že mi to procházení vrstvami nepůjde, že nebudu vědět, jak dál. Ale vždycky se to dřív nebo později pohnulo! V jedné chvíli jsem měla pocit, že to asi nevyjde, jestli by to nebylo lepší pro dnešek vzdát, ale šla jsem dál. Opravdu to stojí za to, je mi krásně a těším se na další dny, události, lidi... :D ( Takže Juli, když budeš chtít přijet, budeš vítána!)
Moc bych vám všem přála, abyste zažili podobné osvobozující pocity. ( I když cesta byla občas s velkým pláčem, bylo to úžasné.)
Tak ať se daří!
kachna

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

kachna píše: ... Juli, vedla a bylo to velké!!! ....
:) Jsem to akorát dočetl, takže ještě párkrát a už mi vrtá hlavou, koho do toho navlíknu, pokud nevykoumám, jak to spáchat sám co nejdříve. Ona to holka sama udělala, takže to nejspíše půjde, ale to ještě uvidím. Aj jsem kvůli tomu čtení vynechal dost věcí co jsem chtěl dnes spáchat, zatímco mi při něm začalo docházet, co vlasně to sebou asi tahám za Olšana. Nic velikého tam nebude, ale jak ty Ruské blechy, ich mnogo.

Už jsem začínal mít pocit, že se tu nějak dlouho nic nového a velice podstatného neobjevilo a přišlo to jak na objednávku :jump: Hádám, že si Cesta brzy vyslouží samostatné vlákno.

Ještě jednou Kačenko dík a aj Cimírku Tobě moc a moc. S laskavým pozdravem, Slávek.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: .. jsem měl pocit, že auto jede na trojku.
:roll: Ale no taááák, Slávku, ta Tvoje potřeba vítězit je nekonečná .. zam4 si dovolil vidět situaci jinak, než ji podáváš Ty, co je na tom špatného? Jak je vidět, asi má pravdu a toho kostlivce ve skříni skutečně máš. Zkus se podívat, na koho ukazují zbývající tři prsty Tvojí ruky, když ukazuješ na jiného .. ;) Jestli cítíš při pohledu na jiné lidi neklid, opravdu by sis ho měl řešit sám v sobě :)

Deepak Chopra píše: "Zjistíte-li, že na někoho nebo na něco reagujete hněvem či opozicí, uvědomte si, že bojujete jenom sami se sebou. Rezistence je jenom obrannou reakcí vycházející ze starých ublížení. Odstraníte-li hněv (opozici), bude to pro vás léčivé a umožní vám to spolupracovat s vesmírným proudem."

Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

hanka píše: .... :roll: Ale no taááák, Slávku, ta Tvoje potřeba vítězit je nekonečná ....
:) Už zase šoupu nohama. Moc se omlouvám.

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“