Shodou okolností jsem narazil na hormon Melatonin, který je dle dostupných informací produkován epifýzou, tj. nadvěskem mozkovým a je tělu přirozený. Občas se mi stane, že pracuji do noci a pak déle spím a pokud chci pak svůj režim uvést do normálu a jdu spát v normální hodinu nemohu usnout. Pokud nakonec usnu a ráno musím vstávat dříve, jsem pak totálně nevyspaný a unavený. Večer už se sice spánek dostaví velmi rychle, ale celý ten den je problém cokoliv dělat z důvodu ospalosti. Vyzkoušel jsem proto v těchto případech na sobě tento hormon a funguje naprosto perfektně. Navíc není navýkový a vyrábí se v provedení 1, 2, 3, 5 a 10mg v jedné tabletě. Na sobě jsem otestoval dávku 2,5 i 5mg a po užití do 30 minut spolehlivě usínám a ráno nejsem pak ospalý.
Také mě zaujala tato věta v popisu hormonu Melatoninu http://cs.wikipedia.org/wiki/Melatonin
Snížená hladina melatoninu u pracovníků na nočních směnách je považována za faktor pravděpodobně zodpovědný za zvýšený výskyt rakoviny u nich.
Mnoho různých informací si lze dohledat na internetu, např.: http://www.vitalia.cz/clanky/melatonin-v-tabletach/
Citace:
Jako oficiální lék však zatím není schválen nikde na světě, chybí klinické testy. Farmaceutickým firmám se pravděpodobně nevyplatí investovat do nákladného výzkumu, protože si tuto přírodní látku nemohou nechat patentovat. Účinky dlouhodobého užívání na lidské tělo tedy zatím nejsou známé a účinky krátkodobého užívání často nejsou dostatečně prokázané. V ČR lze melatonin dostat pouze na lékařský předpis ve formě přípravku Circadin, který je povolen evropskou komisí EMA (European Medicines Agency) pro léčbu nespavosti u lidí nad 55 let. Volně se prodávat nesmí. Na Slovensku je naopak povolen jako doplněk výživy.
Klasika, proč schválit něco, co není návykové a je účinné, když z toho nekouká zisk farmacii, jako v případě návykových prášků na spaní. Netuším ale, zda je tady v ČR schválen aspoň jako potravinový doplněk, předpokládám, že ani to ne. Kupoval jsem jej totiž přímo z USA, kde se běžně prodává. Myslím, že je škoda, že moc lidí, kteří mají s nespavostí vážné problémy (především starší lidé) o této účinné a levné alternativě neví a raději cpou do sebe od Mudrlantů prášky na spaní.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Melatonin - účinná alternativa na problém s usínáním
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Melatonin - účinná alternativa na problém s usínáním
... pokud bys Crafte občas zavítal i do ostatních zdejších vláken, nemusel bys naň "narážet pouze náhodou" ...Craft píše:Shodou okolností jsem narazil na hormon Melatonin, ... Také mě zaujala tato věta v popisu hormonu ... atd. ...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=120147#p120147
- http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=116402#p116402
- popř. na [search]Melatonin*[/search]
... nicméně
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
...
![Bye :bye:](./images/smilies/icon_bye.gif)
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Craft
- Zasloužilý člen
- Dal: 34 poděkování
- Dostal: 241 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Melatonin - účinná alternativa na problém s usínáním
Nenapadlo mě, že už je o tom tady zmínka
Nějak časově nezvládám pročítat poctivě všechny vlákna jako dříve, takže díky za odkazy ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)