Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mentální Ozdrava
-
- Starší člen
- Dal: 283 poděkování
- Dostal: 155 poděkování
Re: Mentální Ozdrava
Slavku, tak jsem si na tebe dneska vzpomnela:
vyrazila jsem na silnici, ujela par mil, a najednou se kdesi ve mne zrodila myslenka, ze bych si mela prehodit bezp. pas pres rameno. Podotykam, ze lilo jak z konve, nebe cerny, zkratka den, kdy o policajta nezakopnes.... Tak jsem lezerne prehodila pas - a proti me policajt!!!
Jo, musim se vic soustredit na tyhle "hlasky" nekde uvnitr
vyrazila jsem na silnici, ujela par mil, a najednou se kdesi ve mne zrodila myslenka, ze bych si mela prehodit bezp. pas pres rameno. Podotykam, ze lilo jak z konve, nebe cerny, zkratka den, kdy o policajta nezakopnes.... Tak jsem lezerne prehodila pas - a proti me policajt!!!
Jo, musim se vic soustredit na tyhle "hlasky" nekde uvnitr
Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Tak se mi zdá, žes na nejlepší cestě k nakročení mezi Dronty - zkus se podívat na http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=48&t=3386 a třeba Tě to osloví už teďceskymo píše:Jo, musim se vic soustredit na tyhle "hlasky" nekde uvnitr
Nebo až později?
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Starší člen
Haha, vyraz usmevavyho blba uz mi dost dlouho jde... Nekteri kolem si mysli, ze mi hrabe, tak jsem snad na spravny ceste
Jinak s drontovskou teorii jsem vnitrne sjednocena, ted jeste vymytit posledni zbytky agrese (ktera podle myho souvisi s nabubrenym egem) - ale vono to pujde
Jinak s drontovskou teorii jsem vnitrne sjednocena, ted jeste vymytit posledni zbytky agrese (ktera podle myho souvisi s nabubrenym egem) - ale vono to pujde
- poota
- Zasloužilý člen
Nemusí jít jenom o "nabubřelé ego" a snahu o jeho prosazování.ceskymo píše:.. posledni zbytky agrese ..
Určitá "agrese" může pramenit i z daleko "ušlechtilejších" pohnutek, jako je třeba pocit zodpovědnosti za něco nebo někoho a nebo snahu někomu pomáhat.
Můžeš vidět a nabízet řešení a nebo pomoc a být odmítána - v takových situacích je potřeba spíš jenom "ubrat" na své vehemenci a smířit se s tím, že každý má právo jednat tak, jak uzná za vhodné, a to dokonce i v případě, že je to úplně blbě. Nějaké řešení se mu dá pouze nabídnout, ale nelze ho nutit k jeho přijmutí. Nikdy nevíš, jestli pro jeho další vývoj není nutné projít si právě tu zkušenost, které ho chceš třeba uchránit.
To "smíření" je ve vlastním zájmu potřeba dovést až k tomu, že Ti nevadí a nijak Tě nedráždí nemožnost změnit situaci, jejíž řešení vidíš Ty mnohem líp. Není to ovšem tak jednoduché, že bys jenom "držela hubu" a uvnitř se užírala - je skutečně potřeba ubrat na vlastní zainteresovanosti.
Obtížně se to vysvětluje tak, aby to bylo pochopitelné "správně" - nejde o to, abys byla lhostejná k tomu, že někdo, na kom Ti záleží, dělá něco úplně blbě a nejspíš k vlastní škodě. Jde o to, abys tím Ty zbytečně netrpěla, ale mohla mu i nadále bez nějakých negativních emocí dle vlastního uvážení i v této situaci co nejlépe trpělivě pomáhat.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 419 poděkování
- Dostal: 437 poděkování
Tímhle stádiem se asi prokousáváme postupně všichni. Mně kdysi moc pomohla Hanka s moudrem: "Koně můžeš dovést k vodě, ale pít už musí sám." Od té doby jsem si to už pro sebe řekla mnohokrát a učím se chápat, že jednak má každý svoji vlastní cestu, jednak nemůžu vidět všechny souvislosti - a co se kolikrát zdá jako špatně, je v důsledku úplně geniálně dobře...poota píše:... Jde o to, abys tím Ty zbytečně netrpěla, ale mohla mu i nadále bez nějakých negativních emocí dle vlastního uvážení i v této situaci co nejlépe trpělivě pomáhat.
..
kachna
Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
-
- Nový člen
- Dostal: 5 poděkování
Deprese jak zní ven
Píši zde svůj malý příběh o depce.
Každý ji máme jinou a jiné zkušenosti. Mě lékaři nepomohli a léky mě přidaly další problémy.Takže mi predikace spíše ubližovala než aby pomohla.Doktoři mě brali jako neschopnou, nespolupracují ,arogantní pacientku,mockrát mi to dali vyžrat.
Poslední psychiatrička mi vzkázala že pokud nenastoupím do léčebny nemůže mi pomoci.
Ve skupině mi nebylo dobře a spíše mě to více deprimovalo
Dělala jsem co jsem mohla ,ale blázinec?
Pak jsem tedy zkusila paní ,která dokázala za pár týdnu něco neskutečného.Neničila mě ,jenom hledala řešení a snažila se mě jakoby rozhýbat.
Já se pomalu hla z místa.
Co však bylo to odražení od-dna byla obyčejná vodní žába.Kterou jsem si koupila u ní.Nevím přesně jak to zafungovalo,ale celistvě to dostalo takový spád že jsem za pomocí lékaře přestala brát léky a nyní se cítím tak jak dlouho ne.
Napište jsem cokoliv co pomůže jiným .Tipy na léčitele, léčitelky ,terapeutky ta moje je paní Blanka našla jsem jí na s bazaru.
Každý ji máme jinou a jiné zkušenosti. Mě lékaři nepomohli a léky mě přidaly další problémy.Takže mi predikace spíše ubližovala než aby pomohla.Doktoři mě brali jako neschopnou, nespolupracují ,arogantní pacientku,mockrát mi to dali vyžrat.
Poslední psychiatrička mi vzkázala že pokud nenastoupím do léčebny nemůže mi pomoci.
Ve skupině mi nebylo dobře a spíše mě to více deprimovalo
Dělala jsem co jsem mohla ,ale blázinec?
Pak jsem tedy zkusila paní ,která dokázala za pár týdnu něco neskutečného.Neničila mě ,jenom hledala řešení a snažila se mě jakoby rozhýbat.
Já se pomalu hla z místa.
Co však bylo to odražení od-dna byla obyčejná vodní žába.Kterou jsem si koupila u ní.Nevím přesně jak to zafungovalo,ale celistvě to dostalo takový spád že jsem za pomocí lékaře přestala brát léky a nyní se cítím tak jak dlouho ne.
Napište jsem cokoliv co pomůže jiným .Tipy na léčitele, léčitelky ,terapeutky ta moje je paní Blanka našla jsem jí na s bazaru.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Přetaženo z http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 74#p124474
Realita materiální samozřejmě existuje. To si potvrdí každý velice lehce mázne-li se kladivem do kolene. Nicméně, na počátku každé akce stojí myšlenka a ta je informací, která způsobí nějaký výsledek v rámci podvědomých tabu, které nám vštěpila výchova zakotvením informací, především pak lživých, do našeho podvědomí. To, co se děje kolem nás a čeho se spoluúčastníme je jen vyjádřením našich myšlenek a pocitů, se kterými k akci přistupujeme, regulovaných naším podvědomím. Poté přicházejí zkušenosti, povedlo se - nepovedlo se. Pokud se člověk nedá odradit tím "nepovedlo se", něco zajímavého se naučí, má šanci si zanipulovat a změnit podvědomí a může si začít budoucnost tvořit. Toho lze docílit jak změnami materiálními, řekněme, že se naučí vyřezávat svaté materiální kudlou, tak se může naučit manipulovat informacemi mentálně natolik, že třeba začne za pomocí myšlenek navázaných na cosi materiálního, třeba ocet, nebo orgonit, manipulovat informačním olem jsoucna kolem sebe a tím docílit i materiálních změn.
Pokud se mu podaří se skutečně dobře vycvičit, má eventuelně šanci zjistit, že tyto berličky vůbec nepotřebuje, že všechny žabí střeva, magické hůlky a rituály může odhodit. K tomu je však zapotřebí nesmírné sebedůvěry. Lidské tělo je tou berličkou už samo o sobě a to daleko dokonalejší, než všechny magické hůlky atp. Pak se z něj stává skutečný vědomý člověk, jak ho "pámbu" stvořil, jakým se originálně a potencionálně narodil, ne jak ho společenská degenerativní výchova udeptala do pověr, že to a ono nelze a že materiální existence je vše, z čeho se svět a jsoucno skládá. Stačí se podívat už na samotný fakt, že novorozenec ani nevidí. On sice vnímá světlo a tvary a kde co, ale chybí mu interpretace. Tu se musí nějak naučit. Stejně tak se musí naučit interpretovat vjemy svého těla, aby se naučil jíst lžicí, chodit atd. Stejně tak vnmímá mymosmyslově, ale tuto schopnost mu v naší zabedněné společnosti nikdo nepomůže rozvíjet. Naopak, je v dítěti eventuelně utlučena pomocí lživých důkazů, že pravdy zakotvené v poněkud zastřené podobě v historickém záznamu starých pohádek a legend, jsou lži.
K nehoršímu znásilnění lidské duše v tkzv. západní kultuře došlo poté, co křesťansví ustanovilo příšernou lež, a to rozdávání dárků to vánočních s tím, že touto lží, eventuelně odhalenou, potvrdí s konečnou platností "lživost" tak zvaných magických schopností člověka. To ani nemluvě o tom, že původní zvyk rozdávání dárků v rámci rodiny u příležitosti zimního slunovratu nesmírně upevňoval rodinné vztahy. V těch nejmenších probouzel rodinný vztah pospolitosti a loajality. Ty dětské rozzářené oči patřily rodičům a eventuelně sourozencům. To Vám ukradli křesťanští černokněžníci s celým jejich předělaným Ježíškem, či Santa Klausem, unesli ty nejkrásnější dětské city a obelhali Vaše děti natolik, že se z nich dají vychovat nástroje moci.
I to je zářný příklad, jak pouhá informace dokáže měnit, byť i nepřímo, materiální svět a mezilidské vztahy. Pokud dospělí pochopí, že takzvané kouzlení není nic nadpřirozeného, ale že jde o naprostou přirozenost člověka, která ho osvobozuje od manipulace neřestných psychopatů, a začnou být ke svým potomkům od malička upřimní a naučí se jim vědomě nelhat pod jakoukoliv záminkou, ony si s tím už do budoucnosti poradí. Co se týče nás, lze se jen snažit a cvičit a předělat své zkostnatělé myšlení a tím jim ještě i dnes začít pomáhat.
Změňte si svůj systém víry a pověr, i víru v omezené iluze vědistických černokněžníků, a změníte svět už pouhou myšlenkou, a to i ten materiální, aniž byste museli na něco moc šáhnout. Tělo ji za vás vykoná a je jedno jak. Uvědomte si, že to tělo je organizací bilionů buněk, které mají nejen svou individuální inteligenci, ale i svou sociální inteligenci orgánů a celkovou, která dělá bilonkrát víc zázraků, než co je vědismus vůbec schopen objevit, nemluvě o popsání, nemluvě o duplikování. Tento systém je sám jakýsi "bůh" který nám byl propůjčen po dobu našeho života a se kterým se učíme od narození manipulovat zase jen myšlenkami a který nám v ideálním případě splní a vykoná jakékoliv přání, jako pověstný džín z Tisíce a Jedné Noci.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Ocet samotný je jen berličkou, která člověku naivnímu nevědomě umožní ty mraky a chemtrails ovlivnit k obrazu svému psychicky. Spousta lidí to dělá aj bez octa a be jakýchkoliv pomůcek včetně nějakých šamanských rituálů. Co se týče orgonitů a menhirů, pracují samy o sobě poněkud jinak, než si naivní lidi představují. Kdo si to skutečně naštuduje zjistí, že samy o sobě žádný mraky nerozhání, ale dokáží do nějaké míry, a to záleží velice moc na i na prostředí ve kterém se nacházejí (klíčovým slovem je voda), ovlivnit růst rostlin, stabilizivat průměrné počasí, i poněkud léčit duši i tělo. Nicméně povětšinou, byvše v něčím vlastnictví, působí jako zesilovač vlastníkových emocionálních a myšlenkových pochodů a projevů. Co se týče mrakoničů, fungují jak na rozehnání mraků, tak na jejich kondenzaci, to záleží opět do značné míry na operátorovi, jeho umění, jeho záměru a samozřejmě i na jeho zkušenosti, jak a kdy s danou situací pracovat. Protože tohle nechápete, máte vážení takový bordel v tom, čemu věřit, čemu nevěřit, co zařídit a co ne, a jak.děda Slavík píše: Já na to taky nevěřím. ...
Realita materiální samozřejmě existuje. To si potvrdí každý velice lehce mázne-li se kladivem do kolene. Nicméně, na počátku každé akce stojí myšlenka a ta je informací, která způsobí nějaký výsledek v rámci podvědomých tabu, které nám vštěpila výchova zakotvením informací, především pak lživých, do našeho podvědomí. To, co se děje kolem nás a čeho se spoluúčastníme je jen vyjádřením našich myšlenek a pocitů, se kterými k akci přistupujeme, regulovaných naším podvědomím. Poté přicházejí zkušenosti, povedlo se - nepovedlo se. Pokud se člověk nedá odradit tím "nepovedlo se", něco zajímavého se naučí, má šanci si zanipulovat a změnit podvědomí a může si začít budoucnost tvořit. Toho lze docílit jak změnami materiálními, řekněme, že se naučí vyřezávat svaté materiální kudlou, tak se může naučit manipulovat informacemi mentálně natolik, že třeba začne za pomocí myšlenek navázaných na cosi materiálního, třeba ocet, nebo orgonit, manipulovat informačním olem jsoucna kolem sebe a tím docílit i materiálních změn.
Pokud se mu podaří se skutečně dobře vycvičit, má eventuelně šanci zjistit, že tyto berličky vůbec nepotřebuje, že všechny žabí střeva, magické hůlky a rituály může odhodit. K tomu je však zapotřebí nesmírné sebedůvěry. Lidské tělo je tou berličkou už samo o sobě a to daleko dokonalejší, než všechny magické hůlky atp. Pak se z něj stává skutečný vědomý člověk, jak ho "pámbu" stvořil, jakým se originálně a potencionálně narodil, ne jak ho společenská degenerativní výchova udeptala do pověr, že to a ono nelze a že materiální existence je vše, z čeho se svět a jsoucno skládá. Stačí se podívat už na samotný fakt, že novorozenec ani nevidí. On sice vnímá světlo a tvary a kde co, ale chybí mu interpretace. Tu se musí nějak naučit. Stejně tak se musí naučit interpretovat vjemy svého těla, aby se naučil jíst lžicí, chodit atd. Stejně tak vnmímá mymosmyslově, ale tuto schopnost mu v naší zabedněné společnosti nikdo nepomůže rozvíjet. Naopak, je v dítěti eventuelně utlučena pomocí lživých důkazů, že pravdy zakotvené v poněkud zastřené podobě v historickém záznamu starých pohádek a legend, jsou lži.
K nehoršímu znásilnění lidské duše v tkzv. západní kultuře došlo poté, co křesťansví ustanovilo příšernou lež, a to rozdávání dárků to vánočních s tím, že touto lží, eventuelně odhalenou, potvrdí s konečnou platností "lživost" tak zvaných magických schopností člověka. To ani nemluvě o tom, že původní zvyk rozdávání dárků v rámci rodiny u příležitosti zimního slunovratu nesmírně upevňoval rodinné vztahy. V těch nejmenších probouzel rodinný vztah pospolitosti a loajality. Ty dětské rozzářené oči patřily rodičům a eventuelně sourozencům. To Vám ukradli křesťanští černokněžníci s celým jejich předělaným Ježíškem, či Santa Klausem, unesli ty nejkrásnější dětské city a obelhali Vaše děti natolik, že se z nich dají vychovat nástroje moci.
I to je zářný příklad, jak pouhá informace dokáže měnit, byť i nepřímo, materiální svět a mezilidské vztahy. Pokud dospělí pochopí, že takzvané kouzlení není nic nadpřirozeného, ale že jde o naprostou přirozenost člověka, která ho osvobozuje od manipulace neřestných psychopatů, a začnou být ke svým potomkům od malička upřimní a naučí se jim vědomě nelhat pod jakoukoliv záminkou, ony si s tím už do budoucnosti poradí. Co se týče nás, lze se jen snažit a cvičit a předělat své zkostnatělé myšlení a tím jim ještě i dnes začít pomáhat.
Změňte si svůj systém víry a pověr, i víru v omezené iluze vědistických černokněžníků, a změníte svět už pouhou myšlenkou, a to i ten materiální, aniž byste museli na něco moc šáhnout. Tělo ji za vás vykoná a je jedno jak. Uvědomte si, že to tělo je organizací bilionů buněk, které mají nejen svou individuální inteligenci, ale i svou sociální inteligenci orgánů a celkovou, která dělá bilonkrát víc zázraků, než co je vědismus vůbec schopen objevit, nemluvě o popsání, nemluvě o duplikování. Tento systém je sám jakýsi "bůh" který nám byl propůjčen po dobu našeho života a se kterým se učíme od narození manipulovat zase jen myšlenkami a který nám v ideálním případě splní a vykoná jakékoliv přání, jako pověstný džín z Tisíce a Jedné Noci.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 132 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Slávku, podobných úvah je na netu spousta. Je to jako móda dneška. Uvědomnění si sám sebe, vzpomenout si, kdo vlastně jsme. jsme bohové, jsme život, naše ego nám brání, řeči o míru a přátelství, atd atd, ale ani jeden neporadil jak na chemtrajls a také ani jednomu se to nepodařilo. Snad jen nějakéímu šamanovi z pralesa.
Pravdu máš ale s Vánočním kšeftem a já připojím i Velkonočním a vůbec s celým náboženstvím.
Podobně mluvil již nebožtík Havel. Mluvil a při tom nastartoval největší mizerii, jaká nás mohla potkat. Včetně toho chemtrajls, HAARPu, nezaměstnanosti, rozkradení našeho majetku a dalších lahůdek.
Pravdu máš ale s Vánočním kšeftem a já připojím i Velkonočním a vůbec s celým náboženstvím.
Podobně mluvil již nebožtík Havel. Mluvil a při tom nastartoval největší mizerii, jaká nás mohla potkat. Včetně toho chemtrajls, HAARPu, nezaměstnanosti, rozkradení našeho majetku a dalších lahůdek.
Kluci, do toho.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nejen úvah, ale i popsaných zkušeností. Díky nim jsem taky dospěl k tomu, že se nás to týká v našem každodenním životě, aniž by si toho kdo moc všímal. Já si všímal a moc o tom nemluvil. Ono to ani není moc o znalostech, ale o zkušenostech. Ty sám jsi jenom příkladem, jako většina lidí, jak se na nás někdo/něco podepsalo a manipuluje nás. Akorát, že čím dál tím víc lidí leze z děr. Dědo, upust kočku vzůru nohama tak metr nad zemí a hodně o tom přemýšlej ve vztahu k zákonu akce a reakce. To není taky žádný zázrak, ale pouze jeden z mnoha důkazů omezení vědistických pouček.děda Slavík píše:Slávku, podobných úvah je na netu spousta. ...
Osobně jsem se stal certifikovaným "šamanem" Rekonektivního (R) léčení a vím z osobní zkušenosti, že to pracuje velice dobře.To jsem Libeňák odkojenej Rokytkou. Jaký prales? No a to je jen malý krůček vpřed. Ten certifikát nic neznamená. Na seminář jsem se dostavil již dost schopný díky Bengstonovi. Co mi ale dal je právě ta sebedůvěra, protože jsem na vlastní oči viděl, co se může stát a to hromadě lidí, pokud chtějí a nebrání se zuby nehty přesně těma lživejma poučkama, ať již pocházejí z čehokoliv a odkudkoliv. Až jednou dojdeš na to, jestli tedy dojdeš, že tvrzení, že váha a setrvačnost tělesa danného objemu je dána jeho hustotou, postrádá sebemenšího důkazu, pochopíš, co je vědismus za pitomost založenou na nedoložených a nedoložitelných předpokladech. Jedinné, co v ní má platnost a to vždy velice specializovanou, jsou úspěšné matematicé pokusy o co nejpřesnější popis reálných dějů, o jejichž objev se zasloužili povětšinou lidé mimo vědistický klub.
Dokonce jsi ani nebyl schopen pochopit, o co s těma Vánocema a převekslováním citů dítěte z rodiny na nějakou modlu páchá na křesťanech a pochopitelně všech, kdo tento zvyk převzali. Ateistická komerce to jen dorazila a je celkem bezvýznamná kromě toho, že hodně lidí začalo i zde přemýšlet, odkud vítr fouká, ale snad nikdo to nedokáže domyslet až ke kořeni problému.
S laskavým pozdraven, Slávek.
- děda Slavík
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 132 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Možná ty Vánoce a vůbec církve jsem pochopil v jejich pravém světle a proto stojím mimo ně. Nikomu to neberu. Ať má jednou za rok pocit SNAD radosti a potom dva měsíce suší hubu, protože doma nezůstala ani kačka. U mne nemusí vnoučata čekat na nějaký dárek až na vánoce a já se nemusím těšit na tradiční papuče pod stromečkem.
A co se týká schopností člověka, tam věřím že jsou. Někdo jim říká šamanizmus, satanizmus, démonizmus atd. Ale já věřím ve schopnosti i mimo těchto sil. Které snad má každý člověk, ale neumí je probudit a prakticky použít.
Třeba obyčejný proutkař. Je to v tom člověku a já to nemám. Proto ale nebudu tvrdit, že je to podvod. Ale nejdřív jsem se musel přesvědčit.
Jestli někdo doporučuje k k něčemu takovému rozmlouvání s tím předmětem, motlitbu k bohyni (nějaké) potom to není jeho schopnost, ale vidím v tom démona.
To je v krátkosti můj názor.
A co se týká schopností člověka, tam věřím že jsou. Někdo jim říká šamanizmus, satanizmus, démonizmus atd. Ale já věřím ve schopnosti i mimo těchto sil. Které snad má každý člověk, ale neumí je probudit a prakticky použít.
Třeba obyčejný proutkař. Je to v tom člověku a já to nemám. Proto ale nebudu tvrdit, že je to podvod. Ale nejdřív jsem se musel přesvědčit.
Jestli někdo doporučuje k k něčemu takovému rozmlouvání s tím předmětem, motlitbu k bohyni (nějaké) potom to není jeho schopnost, ale vidím v tom démona.
Kluci, do toho.
-
- Starší člen
Dedo, neni to demon, je to jenom nase berlicka, pac jsme zkazeny materialistickym premejslenim, a tak je pro nas nejen nepripustna, ale primo nepredstavitelna myslenka, ze by zazraky mohly fungovat jenom silou naseho soustredeni.... a tak pouzivame tyhle berlicky. Navic modlitba mi prijde bejt jako forma meditace = soustredeni. No a jsme zase u sily duchaděda Slavík píše: Jestli někdo doporučuje k k něčemu takovému rozmlouvání s tím předmětem, motlitbu k bohyni (nějaké) potom to není jeho schopnost, ale vidím v tom démona.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 419 poděkování
- Dostal: 437 poděkování
Někde jsem četla pěknou myšlenku : modlitba je vysílání směrem k Bohu/Vesmíru/Zdroji... a meditace je naopak naslouchání Bohu/Vesmíru/Zdroji...ceskymo píše:... modlitba mi prijde bejt jako forma meditace = soustredeni. No a jsme zase u sily ducha
O síle našeho ducha zatím mnoho nevíme, ale až to objevíme! To bude "jízda"!
Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
- poota
- Zasloužilý člen
Jakákoli entita, která se projevila v materiálním světě, od lidí přes zvířata a rostliny až k nerostům, má svoje určité schopnosti i na mentální úrovni. Samozřejmě že tyto schopnosti jsou zdaleka nejvyšší u člověka, běžně se pozorují u zvířat, jsou prokázané u rostlin, ale jen nepatrně se projevují u tzv. neživé přírody. Takže na mentální úrovni může komunikovat cokoli s čímkoli a to v obou směrech, takže jak "dávat" tak i "přijímat". Komunikace může probíhat na různých úrovních a různými způsoby od pouhého "cítění" přes "vizuální představy" až k fyzicky aktivním projevům ve formě pohybu nebo slova. Komunikujeme neustále se svým okolím, takže zcela běžně s ostatními lidmi a se zvířaty, komunikujeme běžně i s rostlinami. Někdo s nimi při jejich ošetřování i mluví, ale komunikací jsou i všechny dotyky, zalévání, odstraňování uschlých lístků, pletí, přesazování a jakákoli jiná péče. Už to, že na něco nebo někoho jenom myslíme, je určitá forma komunikace.
V komunikaci nevidím vůbec žádné démony, protože se jedná jenom o snahu o spojení či propojení a nějak posuzovat lze nanejvýš to, za jakým účelem k němu má dojít. Podobně nelze zatratit všechny SMS zprávy jenom proto, že některou z nich lze někomu případně i vyhrožovat.
Také bych komunikaci s nižšími entitami nebral jenom jako berličku a spíš bych ji hodnotil jako prostředek k navázání kontaktu a k lepšímu porozumění nám vzdálenějším vývojovým formám.
Komunikaci se musíme učit, protože zatím nedokážeme komunikovat ani s tím kdo je nám nejbližší, tedy s vlastním tělem. Přestože jsme s ním prožili celý svůj život a po celou tu dobu jsme s ním byli každou vteřinu, tak mu nedokážeme sdělit, tedy tak aby to pochopilo, co od něj chceme. Zrovna tak nedokážeme "slyšet", o co nás žádá a co od nás potřebuje.
Komunikace s ostatními lidmi je ještě komplikovanější, protože používáme slova, do kterých převádíme pouze to, co chceme ostatním sdělit - což není vždycky přesně to, co si myslíme. Také z toho, co od ostatních slyšíme, si podle sebe a svého vlastního uvážení vyextrahujeme nějaký obsah, který za těmi slovy podle nás asi tak může být.
Komunikace s nižšími formami je kupodivu mnohem snazší, zřejmě hlavně proto, že je upřímnější, a to i tehdy, když používáme s naší strany slova a ta nižší forma se vyjadřuje třeba jenom pohybem. Mluvením s "neživými" entitami s nimi navazujeme určitý kontakt, ke kterému když dojde, můžeme jejich odpověď "vycítit", někdy třeba jenom ve formě určitého nápadu nebo myšlenky. Pro tento typ komunikace jsou vypracovány i různě složité a různě úspěšné systémy či "obřady".
Zdravím - poota
V komunikaci nevidím vůbec žádné démony, protože se jedná jenom o snahu o spojení či propojení a nějak posuzovat lze nanejvýš to, za jakým účelem k němu má dojít. Podobně nelze zatratit všechny SMS zprávy jenom proto, že některou z nich lze někomu případně i vyhrožovat.
Také bych komunikaci s nižšími entitami nebral jenom jako berličku a spíš bych ji hodnotil jako prostředek k navázání kontaktu a k lepšímu porozumění nám vzdálenějším vývojovým formám.
Komunikaci se musíme učit, protože zatím nedokážeme komunikovat ani s tím kdo je nám nejbližší, tedy s vlastním tělem. Přestože jsme s ním prožili celý svůj život a po celou tu dobu jsme s ním byli každou vteřinu, tak mu nedokážeme sdělit, tedy tak aby to pochopilo, co od něj chceme. Zrovna tak nedokážeme "slyšet", o co nás žádá a co od nás potřebuje.
Komunikace s ostatními lidmi je ještě komplikovanější, protože používáme slova, do kterých převádíme pouze to, co chceme ostatním sdělit - což není vždycky přesně to, co si myslíme. Také z toho, co od ostatních slyšíme, si podle sebe a svého vlastního uvážení vyextrahujeme nějaký obsah, který za těmi slovy podle nás asi tak může být.
Komunikace s nižšími formami je kupodivu mnohem snazší, zřejmě hlavně proto, že je upřímnější, a to i tehdy, když používáme s naší strany slova a ta nižší forma se vyjadřuje třeba jenom pohybem. Mluvením s "neživými" entitami s nimi navazujeme určitý kontakt, ke kterému když dojde, můžeme jejich odpověď "vycítit", někdy třeba jenom ve formě určitého nápadu nebo myšlenky. Pro tento typ komunikace jsou vypracovány i různě složité a různě úspěšné systémy či "obřady".
Zdravím - poota
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Osobně mám pocit, že je to poněkud promíchané. Ona vyslyšená motlitba (coby rada) by se pak stala meditací a jelikož na meditaci není žádný přesný návod, je určitě spousta lidí, kteří při meditaci o něco žádají. Ve skutečnosti samotný akt meditace je voláním po odpovědích, takže motlitbou. Ať již jakkoliv, vidím věci tak, a to vlastně komentuju aj na démony dědy Slavíka, že jedinný rozdíl mezi černou a bílou "magií" je v záměru mága. Černá je poněkud méně efektivní díky vyššímu obsahu nejistot díky "černému svědomí" a tím strachu.kachna píše: ... modlitba je vysílání směrem k Bohu ...
Rozdíl mezi magií a čistě spiritualistickým přístupem pak vidím v tom, že čistě spiritualistký přístup se nebojí vlastní zodpovědnosti za své činy, s čímž přichází sebejistota a i odumírají obavy, strachy a mentální omezení vlastních schopností. Ten čistě spiritualistický pak nemůže existovat v černé podobě, i když může také napáchat nepřijemnosti v rukou (vlastně v hlavě, či odkud to jde) blbce, jako vše. Zářným příkladem byla situace, kterou jsem chytil na netu, kdy odstranění bolesti zaníceného slepáku specifickým záměrem vloženým do léčení "rukama", aniž byl použit záměr odstranění příčiny bolesti, vedl k ač bezbolestné, avšak brzké smrti léčeného na prorvaný slepák.
Takže pozor na to, pokud si hrajeme na "boha" který "ví", co je potřeba vykonat. Odstranění bolesti nemusí ještě vyřešit původní příčinu ani u mentálního léčení, pouze může roztřískat kontrolku, jak je dobrým zvykem u mnoha fyzických a specielně alopatické metody "kurýrování".
Dále je zde další problém s léčením například a la Eric Pearl a to v nepoužití jakéhokoliv specifického záměru (v podstatě jakési diagnostiky). Jednak je to téměř nemožné a jednak se zde nejspíše projevuje problém s imunním systémem léčeného. Pokud se léčiteli skutečně podaří se oprostit jakéhokoliv záměru, kromě pomoci léčenému se vyhojit, vybere si podvědomí léčeného co uzná za vhodné. To je fajn a pracuje to velice dobře, nicméně, pokud má léčený chronický problém v podklinické podobě, asi dochází k tomu, že tento problém jeho imunní systém více méně ignoruje a tím ho ignoruje i jeho podvědomí. Takový problém se pak i po zdánlivě úspěšném zásahu léčitele může vyvinout do klinické podoby.
V konci však vždy vše záleží na léčeném. Nejspíše nelze vyléčit sebevrahy, ať již vědomé, nebo z hlouposti, i když si tím nejsem jistý. To může být danné stářím a zkušenostmi duše léčeného, která se snaží naučit ovládat především sáma sebe, ale tím i své současné tělo. Prakticky všichni léčitelé se nějakým způsobem zbavují své vlastní zodpovědnosti za "vyléčení" léčeného tím, že ji svalují na něco jiného, třeba sošky woodoo, nebo "boha", nebo universum, nebo cokoliv jiného. Tím si udržují svou schopnost, která by se jinak vypařila díky špatným zkušenostem a zpětnou vazbou.
Je to do začátku príma berlička, nicméně člověk by si měl uvědomit, a to se týká i ovlivňování počasí a jiných "triků", že každý z nás je jen drobínkem jsoucna a že jsoucno můžeme pouze ovlivňovat, byť i zdánlivě zázračně, ale nemůžeme jít proti jeho vlastní a daleko širší inteligenci a záměrům, pokud jsou v rozporu s našimy záměry, stejně jako jedna buňka v našem těle nemůže nijak významně sama ovlivnit náš momentální celkový zdravotní stav a vyrazit do "boje", pokud proti tomu stojí naše vědomí a podvědomí. Naopak, je velice pravděpodobné, že dostane pěkně po rypáku. I pro to nejsou výsledky mentálního působení naprosto spolehlivé dle našich představ a nemá cenu se vinit z neschopnosti, pokud nezafunguje a nedopadne tak, jak si to malujeme, že to má být a jak bychom si přáli.
-
- Starší člen
Slavku,tady jsme zas u toho naucenyho: je to mozny/neni to mozny. Vsechno je mozny, jina otazka je, jestli duse toho sebevraha je opravdu pripravena zmizet z tohodle sveta nebo ne.Slavek Krepelka píše: V konci však vždy vše záleží na léčeném. Nejspíše nelze vyléčit sebevrahy, ať již vědomé, nebo z hlouposti, i když si tím nejsem jistý.
Cim dal vic se mi zamlouva fatalismus.... Vypada to jako protiklad k nasi snaze lecit sami sebe i druhy, pomahat, prat si a nachazet, ale neni. Jestlize nepomuzem, nevylecime, nenachazime, asi to tak melo byt.
Poota: "Komunikaci se musíme učit, protože zatím nedokážeme komunikovat ani s tím kdo je nám nejbližší, tedy s vlastním tělem. Přestože jsme s ním prožili celý svůj život a po celou tu dobu jsme s ním byli každou vteřinu, tak mu nedokážeme sdělit, tedy tak aby to pochopilo, co od něj chceme. Zrovna tak nedokážeme "slyšet", o co nás žádá a co od nás potřebuje."
I kdyz souhlasim s tim ostatnim (obzvlast s problemy komunikace mezi lidma), tak v tomhle bodiku ti muzu rict, ze moje telicko me nikdy nenecha na pochybach stran toho, co po me chce, spratecek rozmazlenej Ale taky je fakt, ze vesmes posloucha, kdyz mu dam povel, takze asi aspon tohle funguje...
Kacka: "Někde jsem četla pěknou myšlenku : modlitba je vysílání směrem k Bohu/Vesmíru/Zdroji... a meditace je naopak naslouchání Bohu/Vesmíru/Zdroji... "
Tak ja se nemodlim, neb mi boha dooost znechutili "dobri krestane" (ale to je jina kapitola), ale povazuju za meditaci jakejkoli vnitrni monolog, pokud ho nekam smeruju.... a nekdy i bez toho, napr. pri jizde autem. To jsme se shodli se Slavkem, ze za ty nejlepsi napady, co nam pri rizeni auta prijdou, zrejme muze fakt, ze vsechny smysly jsou ve strehu a pritom mysl "prazdna". A tak bych rekla, ze je to prast jak uhod a je celkem na volbe kazdyho z nas, esli tomu budem rikat modlitba nebo meditace... oboji (jak podotkl Slavek) je hledani odpovedi.