...čtu, moc tomu nerozumím, učím se ...a dotaz na dotaz výše. " co to je studená a teplá elektřina?" mám pocit že elektřina je vždy jen elektřinou a jestli je teplá neb studená tak to je vždy až následný projev nějakého zkratu, resp. vyrovnání potenciálu rozdílu hladin. také mě v této souvislosti napadá jestli není více typů elektřiny. ano je např. el. statická...to je ta o "liščím ohonu a jakési tyči". Tady je asi na místě vědět, co vlastně ta elektřina je. nezkoumat její projevy , ale podstatu. když o tom uvažuji / nepíšu přemýšlím...uvažuji/ tak na té "elektřině" je asi založen celý vesmír, protože i hmota je v podstatě "jen" vlnění...z toho mě vychází že Tesla přemýšlel stejně a dovedl odhadnout s kterou "ELEKTŘINOU" pracovat. tady bude to teslovo tajemství...které se možná tají dodnes... no trochu jsem si zaplevelil...ale k věci m11Ondřej píše:Dokáže někdo vysvětlit, proč studená elektrika, když ani nezahřeje rezistory a vodiče, normálně rozsvěcuje klasický žárovky? Viz plno videí, např.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Nikola Tesla - souhrn dostupných informací
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Nikola Tesla - souhrn dostupných informací
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Starší člen
- Dal: 87 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Martin11: Je to VF záležitost staré dobré známé elektrické energie . Díky rychlým změnám nevyvolá elektrochemický proces v těle - nespálí, nezabije, ale zato fundamentální elektrosoučástky k tomuto použité pěkně rozehřeje (podle výkonu), hlavně ty koncové. Název "studená elektřina" je jen dalším staronovým pojmem do žebříčku hitparády k propadnutým pseudoteoriím jako je (ne)přistání na Měsíci, PM, chemtrails, HAARP, léky z říznutého Sava, Kalendář 2012...Ve 2013 se vynořil neškodný GeoIng. a zatím se drží. Pusťte si video od 3 minuty. Schéma je obdobné jako dotykový spínač k lustru. Elektrikáři hledají fázi také přes své tělo, ale aby se neuškvařili , musí použít doutnavku a rezistor 1M - to není případ VF. Tesla skutečně odstartoval éru vysokého VF napětí, ale dnes umíme kouzlit s daleko bezpečnějším. LOL:-)
Tak tyhle hodiny se nám do kufru nevejdou - Maršál Koněv, Praha 1945, Staroměstské nám.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
poota (ne plácalové): A co motor Edwina Graye? Gray taky demonstroval ponoření svítící žárovky do vody, včetně strčení ruky. Vzhledem ke krmení motoru, o VF VN nemůže být řeč. Podobně pánko "ufopolitics" s 400V induktorem v řádu kHz:
Co se týče proudu, ten se udává jako "nulový", ale ne proto, že by byl nulový tok, ale protože ho měřáky neumí změřit. Nebo?
Co se týče proudu, ten se udává jako "nulový", ale ne proto, že by byl nulový tok, ale protože ho měřáky neumí změřit. Nebo?
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Když víš - tak dávej - a nedělej z toho tady kvíz.Ondřej píše:poota (ne plácalové): A co motor Edwina Graye?
Teslu nemám jako svou hlavní parketu, takže toho o něm ví kdekdo mnohem víc než já.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
...no dobře dobře...ale já se ptal, jaký je rozdíl mezi studenou a horkou elektřinou....ne jestli je VF či jiná....
polopaticky....jaký je rozdíl mezi teplou a studenou vodou....tu můžeme tlakovat, sytit čímkoliv atd....
znova ...neptám se na různé úpravy, ale na význam teplá a studená elektřina. prosím vyvrátit moji představu....a dalších neználků že elektřina je jen jedna....nebo se mýlím???? m11
polopaticky....jaký je rozdíl mezi teplou a studenou vodou....tu můžeme tlakovat, sytit čímkoliv atd....
znova ...neptám se na různé úpravy, ale na význam teplá a studená elektřina. prosím vyvrátit moji představu....a dalších neználků že elektřina je jen jedna....nebo se mýlím???? m11
- poota
- Zasloužilý člen
Těch "elektřin" je určitě víc.
Mimo té, kterou máme v zásuvkách a nebo v autobateriích jsou i další, které mají některé vlastnosti jiné, jako je například tzv. statická elektřina. Ta se i přes své odlišné vlastnosti stále ještě chová docela "normálně, takže se řadí k elektřině běžné.
Ovšem existuje ještě elektřina, jejíž vlastnosti a chování jsou natolik odlišné, že se považuje za elektřinu "jinou", které se pro odlišení říká "studená". K té by měla patřit i Teslova "zářivá energie".
Někdo to určitě bude umět vysvětlit i líp a fundovaněji.
Zdravím - poota
Mimo té, kterou máme v zásuvkách a nebo v autobateriích jsou i další, které mají některé vlastnosti jiné, jako je například tzv. statická elektřina. Ta se i přes své odlišné vlastnosti stále ještě chová docela "normálně, takže se řadí k elektřině běžné.
Ovšem existuje ještě elektřina, jejíž vlastnosti a chování jsou natolik odlišné, že se považuje za elektřinu "jinou", které se pro odlišení říká "studená". K té by měla patřit i Teslova "zářivá energie".
Někdo to určitě bude umět vysvětlit i líp a fundovaněji.
Zdravím - poota
-
- Starší člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 46 poděkování
Aby to tu nebylo jen o povídání, dnes jsem dokončil VN zdroj 40kV 1500W pro napájení různých teslovin. Magnetické jiskřiště mám hotové už z dřívějška. Nyní čekám na konec aukce variaku Križík 10A kterou jsem se zakaždou cenu rozhodl vyhrát Pak budu moci i regulovat výkon a napětí toho zdroje.
Zbývá mi už jen VN usměrňovač a nějaký vhodný rezonanční kondík. Už jsem přemýšlel i nad výrobou nějakého "vysokonapěťového otočného kondíku"
PS: to martin11: počítal si tu smyčku? Co ti vyšlo? Docela mě to zajímá.
Nějaké mé fotky na rajčeti http://pdp7.rajce.idnes.cz/Tesloviny/
Zbývá mi už jen VN usměrňovač a nějaký vhodný rezonanční kondík. Už jsem přemýšlel i nad výrobou nějakého "vysokonapěťového otočného kondíku"
PS: to martin11: počítal si tu smyčku? Co ti vyšlo? Docela mě to zajímá.
Nějaké mé fotky na rajčeti http://pdp7.rajce.idnes.cz/Tesloviny/
Naposledy upravil(a) pdp7 dne sob 11 led 2014 22:25, celkem upraveno 1 x.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
Nevím proč řeči o nějakým kvízu. Kdybych něco věděl, tak se neptám.
Jinak horká elektrika vypadá na nesprávně vyrobenou normální elektriku - tu studenou. A technologie používající horkou elektriku, s různýma nešvarama jako ohřívání vodičů apod., jsou na úrovni civilizace středověkých opic. A naopak, civilizace navzájem se vraždících primitivů, nebudou mít výrazně racionálnější a efektivnější technologii povolenu.
Jinak horká elektrika vypadá na nesprávně vyrobenou normální elektriku - tu studenou. A technologie používající horkou elektriku, s různýma nešvarama jako ohřívání vodičů apod., jsou na úrovni civilizace středověkých opic. A naopak, civilizace navzájem se vraždících primitivů, nebudou mít výrazně racionálnější a efektivnější technologii povolenu.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
Měřáky dokážou změřit pouze tu "dokriplenou" eletriku, poněvadž se začnou hýbat elektrony v drátě a vytvářet magnetický tok kolem něj. Studená se chová (měřákům se jeví) spíš jen jako potenciál napětí, proto reaguje jen osciloskop (reagující jen na napětí). (jen si teď dávám nějaký 5+5 dohromady)
-
- Starší člen
Dokriplená elektrika Jó, kvůli tý krávě jsem celý tento týden tahal v Mondi (papírny štětí) kabely tlustý jak kráva a nadřel jsem se u toho, dokriplená práce
- poota
- Zasloužilý člen
To Ondřej:
Začínáš silně zamotávat terminologii, takže to uvedu na pravou míru.
Za "normální" elektřinu považujeme tu, která je běžně vyráběná v elektrárnách, automobilových dynamech a alternátorech, kterou nám dodávají galvanické články nejrůznějších provedení a kterou skladujeme v akumulátorech - nazývá se v poslední době "teplá", pohání všechny elektrické spotřebiče včetně elektromotorů a dá se, pokud je střídavá, transformovat na jiné napětí v poměru závislém na počtu závitů primáru a sekundáru.
Studenou elektřinou je nazývána elektřina, která se chová jinak než ta běžná - a běžně se nevyrábí, nedodává a po pravdě řečeno, dohromady se o ní celkem nic kloudného neví.
Takže mě silně zaráží, že o ní mluvíš, jako kdybys ji měl volně k dispozici a z této pozice blahosklonně shlížel na nás zaostalé ubožáky, kteří platí hříšné peníze za ten "nesprávně" vyrobený paskvil, který nám leze ze zásuvek.
Zdravím - poota
Začínáš silně zamotávat terminologii, takže to uvedu na pravou míru.
Za "normální" elektřinu považujeme tu, která je běžně vyráběná v elektrárnách, automobilových dynamech a alternátorech, kterou nám dodávají galvanické články nejrůznějších provedení a kterou skladujeme v akumulátorech - nazývá se v poslední době "teplá", pohání všechny elektrické spotřebiče včetně elektromotorů a dá se, pokud je střídavá, transformovat na jiné napětí v poměru závislém na počtu závitů primáru a sekundáru.
Studenou elektřinou je nazývána elektřina, která se chová jinak než ta běžná - a běžně se nevyrábí, nedodává a po pravdě řečeno, dohromady se o ní celkem nic kloudného neví.
Takže mě silně zaráží, že o ní mluvíš, jako kdybys ji měl volně k dispozici a z této pozice blahosklonně shlížel na nás zaostalé ubožáky, kteří platí hříšné peníze za ten "nesprávně" vyrobený paskvil, který nám leze ze zásuvek.
Zdravím - poota
-
- Starší člen
to Poota: nevíš zhruba při jakým proudu se přepálí drát 0,1mm?
- poota
- Zasloužilý člen
Desetiampérové pojistky se běžně nouzově opravovávaly tenkým drátkem z "licny" běžného kabelu - nevím sice, jestli to mělo průměr zrovna 0,1 mm, ale tak nějak zhruba to fungovalo, takže to bude nejspíš něco tak kolem těch deseti ampér.
Zdravím - poota
Zdravím - poota
-
- Starší člen
Chystám se totiž provést tento pokus
Prej "NOT HOT, NOT HOT All" tak uvidíme
Prej "NOT HOT, NOT HOT All" tak uvidíme
-
- Zasloužilý člen
...myslím, že to poloviční otázka....jaké tam je napětí.....si myslím že je něco jiného 0,01V a 50kV a jestli je SS nebo střídavý..pdp7 píše:to Poota: nevíš zhruba při jakým proudu se přepálí drát 0,1mm?
Smyčku jsem nepčítal ....zdůvodním později....spočítat to s udanými údaji nejde....chybí data.....m11