![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Jsem se zapnul až 7.2V Godzilou, čelo positivní, týl negativní, a kromě typického zablýskání v očích při kontaktu se nic nedělo. Tak
![Dont Know :dknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
kolik Voltů by mě složilo.
![Eusa Think :ethink:](./images/smilies/eusa_think.gif)
Asi dojdu koupit další baterky.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Jsem si vzpoměl, jak jsem si kdysi ne zcela záměrně píchl proti čelu drážkovací uhlíkovou elektrodu seďa na konstrukci 4m nad zemí v chemičce pod nádrží skrápěnou vodou, takže všecko mokrý durch.
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
To byl šolich!!! Hádám jsem si tehdá podržel cca 60V SS, ale mínus na čele a plus na mokré zadnici.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
To byla prda!!!! Nicméně jsem nesletěl.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jak se mi ale v očích při těch Godzilových 7.2V zablýsklo, přišlo mi docela srandovní, jak se dá vědecky zmanipulovat statistika (k všeobecnému poveselení, ale i vážné úvaze).
Je známo, že placebo, tedy mentální naladění pacienta, je průměrně cca 35% účinné v případě každého testovaného léku. To mluvíme jen o specifických nemocech, ne o celkovém zdraví. Pokud si vezmeme za hypotézu, že dnes je v prodeji cca 1000 různých léků, každý na specifickou nemoc, vyjde nám, že zatímco každý z nich má příznivou účinnost v průměru 75% na nějakou část našeho zdraví, každý má na naše celkové zdraví příznivou účinnost pouze 75% : 1000 = 0.075% (nepočítáme-li neblahé postranní účinky léků). Na straně druhé, placebo má v takovém případě účinnost na naše zdraví 35% x 1000 = 35000%, což znamená, že placebo je všeobecně 35000%:0.075% =
466666,66. násobně účinnější než kterýkoliv prodávaný lék.
![Eusa Naughty :enaughty:](./images/smilies/eusa_naughty.gif)
Ale
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
vzhledem k tomu, že číslo 466666.66. je periodicky nekonečné, lze z něj usoudit, že placebo je ve skutečnosti také nekonečně účinější než jakýkoliv lék. (
![Smoke :smoke:](./images/smilies/icon_smoke.gif)
A to jsem naprosto nevědecky do té matiky nevrazil žádnou "příznivou" konstantu zastupující třeba ty zmíněné postranní účinky léků.
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
To už bych mohl zjistit, co je za nekonečnem.)
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.