Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
VikThor
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: úte 21 kvě 2013 0:11
Bydliště: Jihlava
Dal: 5 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od VikThor »

Dobrý den všem příznivcům skutečného zdraví :)

Na facebookové stránce věnované MMS - Master Mineral Solution + CDS, jsem zaregistroval dotaz na to, jaká strava je vhodná pro člověka, který se léčí s rakovinou.
Hledal jsem zde na foru a našel jsem tato vlákna, která nepřímo s touto problematikou souvisí:

dobré trávení: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=1727
len: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=37&t=1496
nekvalitní jídlo: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=1252
nejlepší jídlo - pránická výživa: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=2319

Žádné téma přímo nepoukazovalo na to, co je vhodné ze stravy vyloučit a co naopak vhodné pro takového člověka je, aby zesílil. Popřípadě jak se stravovat před započetím a v průběhu léčby pomocí MMS/CDS atd.
Doporučení od lékařů jsou jasná...rámcově se ví co jíst a nejíst. Podrobněji, ale nikdo informace tohoto rázu nepodává.
Prohledal jsem internetu a našel na příklad následující odkazy, kde se o vhodné stravě mluví, ale mne osobně tam některé doporučované položky stravy docela nesedí:
http://www.mammahelp.cz/jak-dal-po-lecbe-rakoviny09.php

Faktem je, že doporučení se různí, ale když sem viděl v odkaze výše, že se doporučují mléčné výrobky, tak o vhodnosti, po přečtení různé literatury o mléce, velmi pochybuji.


Aby ale bylo jasné o co mi jde především, tak cituji dotazy uživatelky, na jehož základě jsem toto téma založil:
V jakém stavu není dobré CDS užívat? Tatínek má rakovinu žlučníku, metast játrech, žlučových cestách,slinivce. Je strašně moc hubený, většinu dne proleží, stěží dojde na hodinku k TV. Je dobré to v takovém stavu nasazovat, prosím?? Mohl by mi někdo poradit,moc prosím!! Nemůže dojít k nějaké komplikaci,že by se ještě přitížilo? Výsledky na rakovin buňky má vysoké,kolem 400. CDS už máme doma,ale máme obavu aby se mu neudělalo ještě hůř. Co se při tom může jíst,nějaké omezení je?"

Jestli by mi mohl někdo poradit, co má jíst člověk v pokročilém stupni rakoviny žlučníku, metastaze žlučových cest, slinivce, játrech. Lékařsky není možno nijak léčit. Je velmi vyhublý už jen kost a kůže, z původních téměř 100kg má už pod 70kg a měří téměř 2metry. Velmi slabý. Co má jíst aby zesílil? Prosím moc o radu. Maso prý nemůže, vejce taky, nic smaženého, tučného, sladkého. Nejhorší je,že má pořád chuť k jídlu, ale nic co by si dal nesmí (vajíčko, knedlíky vajíčkem, špagety se smetan omáčkou houbami,vepř koleno...). Snažíme se dávat zelen šťávy, ale to není jídlo. Děkuji moc, prosím o radu."

Jaké stravování by tak mělo být? Vynechali jsme úplně maso, snažíme se dávat zelenin šťávy, ještě i kozí mléko přímo z farmy, stejně tak kozí sýry, tvaroh. Včera u nás byla doktorka a říkala že má jíst i třeba rybičky, tak včera měl rybičky s dalamánkem. Dnes by měl být pstruh. I když do teď nejedl maso,tak včera doktorka říkala, aby aspoň nabral sílu, je už samá kost,ty kosti jej už tlačí když sedí,leží...
Zakládám zde toto vlákno hlavně z toho důvodu, že uživatelé zde mají rozsáhlé zkušenosti s mnoha jednotlivými potravinami. Ti co rakovinu mají nebo ti, kteří se o rakovinou postižené starají, by jistě uvítali komplexní vlákno k tomuto tématu.
Všechny zkušenosti a tipy jsou vítány :-)


MMS je velmi dobrá věc...ale není to zázrak. Vždy proto používej zdravý rozum!
A kdo má pod čepicí používá CDS2 :-) Už i různí léčitelé se CDS2 bojí...je prý moc účinné.
https://www.facebook.com/MmsMasterMineralSolution
http://mmsacds.blog.cz/
VikThor
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: úte 21 kvě 2013 0:11
Bydliště: Jihlava
Dal: 5 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od VikThor »

Našel jsem ještě tato doporučení:
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/jedi-l ... edostanou/
Co jedí lidé, kteří nedostanou rakovinu


Pokud byste byli novorozenci a mohli byste po zbytek života jíst tak, abyste se rakovině vyhnuli, byli byste vegetariáni nebo polovegetariáni, přičemž byste si dopřáli trochu mořských produktů.

Obvykle byste se vyhýbali červenému masu a živočišným a mléčným potravinám s vysokým obsahem nasycených tuků, jako je sýr a plnotučné mléko. Jedli byste spoustu ovoce a zeleniny, spolu s otrubami, zejména otrubami pšeničnými, a sušenými fazolemi. Pili byste hlavně zelený čaj a občas, když byste měli chuť, i kávu. Mléko byste pili nízkotučné. Jedli byste jogurt, zejména jogurt s acidofilní kulturou.

Pokud byste pili alkohol, bylo by to jen velmi omezené množství. Mohli byste jíst úhoře, potravinu s nejvyšším obsahem vitamínu D, o kterém se předpokládá, že bojuje s rakovinou prsu. Před libovějšími rybami byste dávali přednost rybám olejnatým, například makrelám, protože ty překypují oleji typu omega-3, o kterých se vědci domnívají, že pomáhají blokovat rakovinu. Vzdali byste se silně solených a uzených výrobků. Pokud byste ochutnali nějaké maso, byla by to krůtí prsa bez kůže. Uzených solených mas, jako je například slanina nebo salám, byste se nikdy ani nedotkli. Jedli byste celozrnný chléb a nemazali byste si jej máslem ani margarínem. Pokud byste používali olej, nebyly by to tradiční rostlinné oleje, jako je olej kukuřičný a saflorový. Vybrali byste si olej olivový, řepkový nebo exotičtější olej lněný, který je miláčkem výzkumníků rakoviny.

Byli byste blázni do salátů a vždy byste snědli zeleninu na talíři. Nikdy byste neměli dost brokolice, mrkve, rajčat, pomerančů a cibule. Milovali byste chuť česneku - syrového nebo vařeného. Táhlo by vás to k barevnému ovoci, jako jsou například jahody, maliny, meloun, pomeranče; vášnivě byste jedli červené hrozny. Jedli byste všechny druhy ořechů, protože obsahují ochranný vitamín E a jiné látky s protirakovinnými účinky, jmenovitě para ořechy kvůli selenu, vlašské ořechy kvůli kyselině ellagové a mandle kvůli kyselině olejové - ovšem zas tak fanaticky byste se jimi necpali, abyste nenabrali zbytečná kila. Štíhlejší lidé, kteří jedí méně kalorií, rakovině padnou za oběť s menší pravděpodobností.
Jde již o starší článek, ale většina doporučovaných potravin by se asi doporučit dala i někomu, kdo rakovinu má a snaží se jí zbavit.


MMS je velmi dobrá věc...ale není to zázrak. Vždy proto používej zdravý rozum!
A kdo má pod čepicí používá CDS2 :-) Už i různí léčitelé se CDS2 bojí...je prý moc účinné.
https://www.facebook.com/MmsMasterMineralSolution
http://mmsacds.blog.cz/
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

VikThor píše:Našel jsem ještě tato doporučení .....
Probém je, že až si projdeš celý internet, zjistíš, že:

a) Můžeš jíst cokoliv a kdykoliv.
b) Nemůžeš jíst nic a nikdy.

Pokud bych tedy měl nutkání, jako že mám a silné, či byl přinucen si vybrat mezi těmito dvěma extrémy, vybral bych si definitivně (b), viz vlákna o pranické stravě a urinoterapii a o půstování vůbec. Přirovnal bych ten můj přístup k mému přístupu k politickým volbám. Zvol si otrokáře a dostane se Ti, co jsi si zvolil.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

VikThor píše:Našel jsem ještě tato doporučení:..... spolu s otrubami, zejména otrubami pšeničnými, a sušenými fazolemi. ....
Zde bych si dovolil připomenout, že otruby a podobné, obsahující celulózu, jsou cestou do pekel. Celulóza je člověku prakticky nestravitelná. Dovedou ji zpracovávat pouze Ti savci, kteří mají v organismu anaerobické bakterie, a to v dostatečném množství, které celulósu zpracovat dokáží v relativně krátké době několika desítek hodin, známí pod pojměm býložravci. Jde o jaksi ne už nejnovější podvod ze strany potravinářsko-faramaceutického syndikátu, který přispívá jednak k tomu, že:

a) Lidi se naučí jíst i to, co je potravinářský odpad, takže jde o zisky potravinářského průmyslu.

b) Celulóza ve střevě se pak postará o mnoho nemocí, takže zisky farmácie.

b1) Celulóza ve střevě váže spoustu výživy, která pak není k disposici tělu. Ti rozumnější ji dokonce díky tomu nazývají antivýživou.

b2) Není znám jedinný technologický proces, ve kterém by zahušťování obsahu jakýchkoliv trubek přispívalo k lepšímu posunu obsahu trubek. Je tomu právě naopak. To, že otruby a podobné výdobytky moderního stravování přispívají k posunu hoven střevem je tedy mechanicko-hydraulickým nesmyslem. Naopak, celulósa tento pohyb ztěžuje ulpíváním na střevních stěnách v záhybech střev, zužováním průchodnosti a tím zanášením systému, čímž dochází k zácpám.

b3) Z (b2) Prakticky nestravitelná celulóza ulpívající na střevních stěnách v sobě zadržuje od bakterií, přes plísně až po malé parasity spoustu organismů, které jsou cokoliv, jenom ne užitečné tělu.

c) Způsobuje rychlejší posuv hovem střevem, dokud tedy střevo ještě jakž takž funguje, ale zůženým profilem izolovaným starými nánosy, čímž opět způsobuje sníženou schopnost střeva vstřebávat a rozkládat a fungovat tak, jak má.

Je celkem docela známo, že psi papaj hovna. Před psím daj přednost kravinci a před kravincem kobylinci. Proč así? Že by šlo o doplňování bakteriálních kultur, specielně těch, které jsou schopny ve střevě rozbíjet nánosy celulózy z lidské a dnes hlavně vědecké potravy, kdy je krmíme mrkvičkou a otrubkami smíchanými s kostní moučkou, drcenými chlupy, horkem sterilizovanými bílkovinami a sádlem?

Bohužel, nekritické přijímání informací jenom pro to, že nějaký filuta do nich zamotá slovo věda, vědecké, vědci atp. nám neslouži k ničemu, než k matení sebe samých. Pokud si toho nikdo nevšimne a nepostaví se tomu, najdou se další hlasatelé, kteří opět nekriticky takovou informaci přijmou a jsou na nejlepší cestě jednak finančně podpořit zlomyslný potravinářsko-farmaceutický syndikát a napáchat mnoho škod sobě i svým drahým, které se i zde potom řeší.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Ilem »

Slavek Krepelka píše: b2) Není znám jedinný technologický proces, ve kterém by zahušťování obsahu jakýchkoliv trubek přispívalo k lepšímu posunu obsahu trubek. Je tomu právě naopak. To, že otruby a podobné výdobytky moderního stravování přispívají k posunu hoven střevem je tedy mechanicko-hydraulickým nesmyslem. Naopak, celulósa tento pohyb ztěžuje ulpíváním na střevních stěnách v záhybech střev, zužováním průchodnosti a tím zanášením systému, čímž dochází k zácpám.
K ostatním bodům nemám dostatek informací, takže se nebudu vyjadřovat, ale zde se mýlíš. Zřejmě neznáš peristalické čerpadlo ( http://www.blue-white.com/artchemfeedpump.htm ). Ano, dobře seřízené peristaltické čerpadlo, které domačkne stěny hadice až úplně k sobě dokáže čerpat i naprosto čistou vodu. Jakmile je jen malá mezera mezi stěnami, je potřeba kapalinu zahustit, aby čerpání fungovalo. Mám s tím dost zkušeností. Nevím, ale opravdu velmi silně pochybuji, že střevní peristaltika funguje tak, že se střevo úplně zaškrtí. To si nedovedu představit.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ilem píše: .... Zřejmě neznáš peristalické čerpadlo ...
:) Ale znám Ileme. Za 5 kanadskejch v kdejakém železářství.
Ilem píše: Ano, dobře seřízené peristaltické čerpadlo, které domačkne stěny hadice až úplně k sobě dokáže čerpat i naprosto čistou vodu. Jakmile je jen malá mezera mezi stěnami, je potřeba kapalinu zahustit, aby čerpání fungovalo.
Souhlas, ale
Ilem píše: ale opravdu velmi silně pochybuji, že střevní peristaltika funguje tak, že se střevo úplně zaškrtí. To si nedovedu představit.
:ethink: Já bych se představama radši moc nezabýval. Zkus si spíš uvědomit pár věcí:

a) Tenké střevo postrkuje velice tekutou záležitost všemi možnými směry cca 15m a nemá s tím problém, a to i na vyloženě šťávovacích dietách. Obsah se zahušťuje až v tlustém střevě.

b) Pokud má člověk tyfus, nebo choleru atp. jede z něj po pár bězích nakrátko už jen voda a kdo dokáže dostat do těla alespoň tolik vody, kolik jí takto ztrácí, má velice dobrou šanci nemoc přežít. Jak vidno tělo, které se snaží zbavit nákazy ve střevě, dělá přesně opak té teorie a místo zahušťování ředí jak vzteklý, aby mohlo co nejúčiněji střevo vyčistit. Naprosto každé projímadlo funguje mechanicky stejně, a to zavodňováním a tudíž ředěním obsahu tlustého střeva. Také nelze přehlédnout, že při srajdě se ve střevě dokáže nabudovat docela slušný tlak a to ne vždy díky produkci plynů. No a i kdyby, stejně to jen naprosto jednoznačně svědčí o tom, že střevo se dokáže stáhnout velice vodo i plyno těsně. Empirická zkušenost jasně hovoří Ileme, že cpáti se zahušťovadlama je pitomost a že jakýkoliv pseudovědecký model peristaltické pumpy je na :D hovno.

c) Co se týče dovíravosti peristaltického čerpadla, pokud nedovírá dostatečně, řekněme že přiškrcuje jen 2/3 průřezu hadice, a pokusíš se jím postrkovat řekněme to hovno krz hadici, to co postrčíš na okrajích se Ti vrací středem tím spíš, čím je obsah hustší, takže to motáš na místě a nic se neděle a je celkem putna, jak je hovno husté. Rozsah nastavení mezery v hadici o kterém mluvíš je velice citlivý a to o čem mluvíš je aplikovatelné jen v rámci hodně úzké tolerance nastavení. Je však také pravdou, že peristaltická pumpa tlačí jen v jednom mistě hadice, na rozdíl od střeva, které si dělá dost co chce a tlačí, jak a kde uzná za vhodné.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
pergy
Stálý člen
Příspěvky: 29
Registrován: pon 14 lis 2011 9:07
Bydliště: Královehradecký kraj
Dal: 66 poděkování
Dostal: 83 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od pergy »

Já se před více než dvěma lety, kdy mi diagnostikovali rakovinu, co se stravy týče hodně řídila knížkou "Výživou proti rakovině - jak zastavit rakovinový gen" konkrétně např. zde http://www.prozdravi.cz/vyzivou-proti-r ... ravi_Knihy (krom stravy jsem řešila MMS, MMS2, doplňování minerálů, vitamínů, užívání bylin na čištění a posílení ledvin a jater a mnoho dalšího). Dnes sice stravu dle této knížky úplně neřeším, ale základ mojí stravy tvoří zelenina a zase zelenina :jump: , tu doplňuji kvalitními oleji, občas hřeším a dám si masíčko (v drtivé většině vlastní domácí), sýr (ten si vyrábím sama), stále baštím vitamíny a minerály (v různých podobách) a popíjím CDS (aktiv. HCl) :pivko:


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Ilem »

Slavek Krepelka píše: b) Pokud má člověk tyfus, nebo choleru atp. jede z něj po pár bězích nakrátko už jen voda a kdo dokáže dostat do těla alespoň tolik vody, kolik jí takto ztrácí, má velice dobrou šanci nemoc přežít. Jak vidno tělo, které se snaží zbavit nákazy ve střevě, dělá přesně opak té teorie a místo zahušťování ředí jak vzteklý, aby mohlo co nejúčiněji střevo vyčistit. Naprosto každé projímadlo funguje mechanicky stejně, a to zavodňováním a tudíž ředěním obsahu tlustého střeva. Také nelze přehlédnout, že při srajdě se ve střevě dokáže nabudovat docela slušný tlak a to ne vždy díky produkci plynů. No a i kdyby, stejně to jen naprosto jednoznačně svědčí o tom, že střevo se dokáže stáhnout velice vodo i plyno těsně. Empirická zkušenost jasně hovoří Ileme, že cpáti se zahušťovadlama je pitomost a že jakýkoliv pseudovědecký model peristaltické pumpy je na :D hovno.
Opět se mýlíš Slávku. Tělo, které se snaží zbavit nákazy nezavodňuje střevo, jak by se mohlo zdát. Snaží se vypudit nežádoucí obsah mocným stahem celého střeva (nemá to nic společného s běžnou peristaltikou). Je to asi jako když šlápneš na děravý balón. To, že pak už teče jen voda je sekundární jev vzniknuvší tím, že tímto stahem střevo velmi urychlí cestu obsahu, čímž se nekoná zahuštění. Dokonce i s tím projímadlem se mýlíš. Projímadlo dráždí stěnu střeva, aby vyvolalo žádoucí kontrakci. Řídká stolice je opět pouze sekundární jev.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ilem píše: ... Tělo, které se snaží zbavit nákazy nezavodňuje střevo, jak by se mohlo zdát.
:ethink: Asi marně doufám, že si děláš srandu Ileme. Kdyby Ty ses občas podíval do velice dostupné literatury, než začneš fantazírovat, a že těch odkazů je. Jeden za všechny, další si snad dohledej.
http://www.lekarna.cz/text/prujem/
"Průjem není samostatná nemoc, je to vždy příznak nějakého onemocnění nebo poruchy. Při průjmu je porušeno vstřebávání vody a některých dalších látek ze střeva zpět do krevního oběhu, navíc dochází k nenormálnímu vylučování vody do střeva."

:smoke: :bye: Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Ilem »

S tím souhlasím. Akorát že zavodnění střeva není příčina, ale důsledek průjmu.
Tlusté střevo se dá přirovnat ke šnekovému odšťavňovači. Řitní svěrač je ten šroub na konci, se kterým se lopotíme, protože buď je utažený moc, nebo málo. Příroda vymyslela místo kontinuálního průběhu cyklický průběh. Je to praktické, protože jinak bychm za sebou neustále něco trousili.
Pokud se ve střevě objeví něco nžádoucího, střevo se toho snaží zbavit bez ohledu na to, jestli je obsah již dostatečně zahuštěn. Když se střevo průjmem zbaví špatného obsahu, samozřejmě se chce po kontrakci vrátit do původního tvaru. Ale aby v něm nevzniklo vakuum, natáhne z okolí tekutiny. Nic jiného ani k dispozici nemá. No a pokud ještě stále zůstalo něco škodlivého - znovu kontrakce ale teď už jde jenom voda, protože se nemělo co zahustit.

Odstraňovat vlákninu z potravy je nebetyčná blbost. Cca 50 miliónů let jsme se vyvíjeli jako plodožrouti (takže potrava bohatá na vlákninu). Podle toho je i postaven náš zažívací trakt. Teprve posledních pár tisíc let jíme, pro nás naprosto nevhodné, potraviny jako je bílá mouka, maso,... pak to vypadá tak, že u naprosté většiny lidí je v tlustém střevě, které má průměr zhruba 5-6 cm průchod, který má průměr asi 1 cm. Zbytek jsou nánosy lepku a podobných sajrajtů. Není to celuloza, je to především lepek z bílé pšeničné mouky. Vláknina pomáhá tyto nánosy odstraňovat. Žádná šťáva to nedokáže. Ano, je možné se živit šťávami, ale musí tomu předcházet vyčištění tlustého střeva.
Dpkonce i pes žere trávu, když potřebuje vyčistit zažívací trakt. Instinktivně ví, proč to dělá.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ilem píše:S tím souhlasím. Akorát že zavodnění střeva není příčina, ale důsledek průjmu.
Tlusté střevo se dá přirovnat ke šnekovému odšťavňovači. Řitní svěrač je ten šroub na konci, se kterým se lopotíme, protože buď je utažený moc, nebo málo. .... Když se střevo průjmem zbaví špatného obsahu, samozřejmě se chce po kontrakci vrátit do původního tvaru. Ale aby v něm nevzniklo vakuum, natáhne z okolí tekutiny.
:) Musím uznat, že máš velice unikátní řiť.
Ilem píše: Odstraňovat vlákninu z potravy je nebetyčná blbost.
O tom nebyla řeč, viz výše. Řeč byla o pojídání otrub a podobných blbin.
Ilem píše: Cca 50 miliónů let jsme se vyvíjeli jako plodožrouti (takže potrava bohatá na vlákninu). .... Teprve posledních pár tisíc let jíme, pro nás naprosto nevhodné, potraviny jako je bílá mouka, maso,...
Mnoho nálezů homo sapiens je podle ofiko geologických datování starých až 250 milónů let a dokonce existují i vyjímečné, datované v miliardách let. To, co tady tvrdíš, jsou zbožná přání zcestného vědistického fantazírování a dogmatismu. Dokumentů je na to dost. To nemluvím ani o tom, že ta různá datování jsou taky dost pochybená a že je třeba je brát s reservou. Nicméně, v rámci posloupnosti těchto datování jde i o nálezy blízko hranice existence Země.
Ilem píše: Podle toho je i postaven náš zažívací trakt.
To dost záleží na tom, jakou člověk čte literaturu a to i v rámci vědismu. Vzhledem k tomu, že naše zuby jsou něco mezi býložravcema a masožravcema, nelze tvrdit, že jsme vyloženě býložravci. Vzhledem k tomu, že nám není přirozenou střevní mikroflora, která by byla schopna během cca 24 - 36 hodinového průchodu fekálií naším trávícím systémem jakkoliv významné množství právě celulózy, dokonce ani mnoha složitějších škrobů a už vůbec ne syrových, je celkem nasnadě, že býložravci od přirození zrovna moc nejsme.
Ilem píše: ... v tlustém střevě, které má průměr zhruba 5-6 cm průchod, který má průměr asi 1 cm.
Asi si někdy vem šupleru a vědisticky si změř průměr zdravého lidského hovna, což asi nebude tvůj případ, anžto bych počítal, že bys to po sobě měl být schopen odhadnout i vokometricky. Pak mi teprve snad tvrď, že vniřní průměr tlustého střeva je cca 1cm. Kde jsi tohle proboha sebral? Snad se někdy podívej za sebe. I středně veliký pes dokáže cca 2cm průměr, nemluvě o člověku který, byť i s očima zalitýma slzami a s řevem, je schopen vykakat i přes 4cm průměr hovínko. A to mluvíme o průchodnosti řitního otvoru, ne tlustého střeva. Podívej se na schema. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tlust%C3%A9_st%C5%99evo To, že někdo vypáře z mrtvoly tlusté střevo a na patologii ho poměří ještě neznamená, že takový náměr odpovídá skutečnosti v živém těle. Ono je to střevo velice pružnou záležitostí. Není to zahradní hadice. Pokud by ses někdy náhodou setkal s tím, co se děje, když někdo umře, zjistíš, že narosto běžně povolí řitní držáky (stejně jako všechno ostatní svalstvo) a nějaký ten obsah tlustého střeva se samovolně vyvalí, protože je neustále pod kontrolou stahovacích a roztahovacích svalů, ale v momentě zráty nervové kontroly svalstva je pod nějakým tím tlakem. Šnekový konečník :roll:
Ilem píše: Zbytek jsou nánosy lepku a podobných sajrajtů. Není to celuloza, je to především lepek z bílé pšeničné mouky.
Pokud bys tohle měl naštudované, byl by sis vědom, že lepek, jinak gluten, je bílkovinná látka, ze které se tvoří glutamine za pomocí střevní flóry. No a glutamine poskytuje výživu kmenovým buňkám v těle, včetně různých bílých krvinek, které se hodně tvoří i ve střevech, především ve slepáku (i spolu s kmenovými) a je naprosto stravitelný u zdravých jedinců. Glutamine je pak také roznášen krví, o čemž svědčí jeho přítomnost v moči, kde vyživuje kmenové buňky shazované prý ledvinami a to neustále. Teprve při poruchách složení střevní flóry dochází k takzvané alergii na lepek, který se tak stává částečně nestravitelný. Celulósa je naopak úplně jiná záležitost. Ta pro člověka stravitelná prakticky není. Dokonce není ani přirozeně stravitelná třeba krávě, pročež kráva (nebo někdo) musí teleti při odstavení nasadit přežvýkanou trávu s bakteriální kulturou z pusinky do pusinky.
Ilem píše: Vláknina pomáhá tyto nánosy odstraňovat. Žádná šťáva to nedokáže.
To povídej všem těm sta tisícům, kteří si na šťávovacích dietách vyléčili kde co, především trávení, ale taky revma, srdečně cévní choroby, rakoviny a prakticky cokoliv, hlavně to vědisticky nevyléčitelné. To jsou klinické zkušenosti Ileme, ne teoretizování. Ještě jsem nechytil nikde nic praktického o tom, že by se někdo z něčeho vyléčil otrubama, nebo vlákninama vůbec.
Ilem píše: Ano, je možné se živit šťávami, ale musí tomu předcházet vyčištění tlustého střeva.
Takže všem můžeš vřele doporučit, aby se cpali otrubama, dokud se jim střevo nevyčistí? Podívej se prosím tě na to, čím se tlusté střevo čistí. Vodou Ileme, vodou. Říká se tomu klystýr. Ještě jsem neslyšel, že by ho někdo dělal někomu otrubama, či vlákninama vůbec.
Ilem píše: Dokonce i pes žere trávu, když potřebuje vyčistit zažívací trakt. Instinktivně ví, proč to dělá.
Ví proč to dělá, na rozdíl od tebe. On totiž pes tu trávu požere a téměž vždy zase vyblinká, aby se zbavil hrubých nestravitelných zbytků, kostí a chlupů v žaludku, ne pro to, aby si ostřicí vypucoval střeva. Pejsek nemá prstíček, kterým by si pomohl a asi by to u něj ani moc nefachalo, nemaje dávící reflex srovnatelný s lidským.

:bye: Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Ilem »

Běž se někdy podívat na pitevnu, bude to pro tebe poučné.

Pro ostatní - střevo se dá vyčistit buď nepřirozeným způsobem - vodou, nebo přirozeným způsobem vlákninou. Dobrý příklad lze nalézt v čistírnách odpadních vod. Taková spláchnutá drátěnka, když dojde do čistírny může mít klidně dva metráky, kolik toho cestou nachytá, když se rozplete. Podobně funguje celulóza. Kdyby byla stravitelná, nemohla by tuto funkci plnit

Průměr hovna není dán průměrem střeva, nýbrž otevřeným svěračem. Rektální ampula, ve které jsou hovna před opuštěním řitě má průměr mnohem větší, než to nejtlustší hovno.

Nikdy jsem netvrdil, že jsme býložravci. Já jsem napsal plodožravci (stejně jako opice - máme naprosto stejný zažívací trakt). A dokonce víc, než 50 mil. let :shock: . Opice se taky nepasou.

Ozdravné kůry s zeleninových šťáv kupodivu fungují ještě lépe, když se použije odšťavňovač, který má každý pod nosem a nic se nevyplivuje

.
.
.


Už mě to nebaví, Slávek musí mít za všech okolností pravdu, i kdyby ji stokrát neměl. Takže s touto neplodnou debatou končím.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pon 10 bře 2014 16:30, celkem upraveno 1 x.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Ilem píše: ... Slávek musí mít za všech okolností pravdu
:) Nemusí. Proto furt šťourá a to především v empirice.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ape
"Their diets also vary; gorillas are foliovores while the others are all primarily frugivores, although the common chimpanzee does some hunting for meat. Foraging behaviour is correspondingly variable."

"Jejich diety se také liší. Gorily jsou "listožravci", zatímco ostatní jsou především plodožravci, ačkoliv obecní šimpanzi také trochu loví pro maso. Sběratelské chování se pak přiměřeně liší."


:pivko: Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od akvarista »

Kupodivu na vlákninu začínají mít skeptický pohled i docela významní výživáři.A ten problém s hovnem o průměru centimetr mi připomněl článek, kde psali, že to není kvůli nánosům, ale kvůli otoku způsobeném vlákninou,lepkem a škroby.Ostatně když se tu mluvilo o pitevně nebo vesměs o medicíně tak by mě zajímalo jestli je ta vrstva nalepeného lepku vidět třeba na kolonoskopii?Měl jsem za to že ty záběry z lékařských dokumentů kde se provádí kolonoskopie ukazují růžovou sliznici střeva a né žádné nánosy.Před kolonoskopií se pije projímadlo takže to by ukazovalo na to že nánosů je velice lehké se zbavit.

Třeba konkrétně tento člověk se vyléčil z mnoha nemocí tím, že vynechal ze stravy vlákninu http://www.gutsense.org/author/author.html je to moóc zajímavé čtení.


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Strava vhodná / nevhodná při léčbě rakoviny

Příspěvek od akvarista »

Když už jsme u toho(hovna) tak tady je článek o tom jak by měla stolice vypadat a také o rizicích různých očist http://www.gutsense.org/gutsense/transition.html

Já osobně to s vlákninou taky nijak moc nepřehánim a jako zdroj sacharidů volím spíše džusy a rýži, někdy i cukr a mléko a musím uznat že mi to tráví líp než když jsem jedl 3x denně zeleninu a 2x denně ovoce.Na záchod jdu většinou 2x až 3x denně takže zácpu mi to určitě nezpůsobuje.Řekl bych že problém se zácpou když pominu disbakteriózu způsobuje hlavně špatná štítná žláza.

Může se zdát že to nesouvisí s tématem ale když si uvědomíte co všechno mohou ovlivnit poškozená střeva tak myslim že to sem patří.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“