A(&F) píše: hele, už sis konečně nastudoval ten brzlík ??? ...
...
Přiznám, že ani náhodou. Je toho moc.
A(&F) píše: ...... z mléka jiného druhu se jim to však nedaří (což je také důvod, proč se téměř ve sto procentech nedaří odchovat opuštěné mládě na mléce pocházejícím od jiného druhu),
Hmm, zažil jsem kotě odkojené psicí. Asi toho nebude zas tak málo. Také se opět nabízí otázka, jakým mlékem se to kdo snaží dohnat. Zažil jsem několik případů nalezenců, specielně divokých králíků, kdy se to dělalo tím, co bylo k dispozici, tedy pasterizovaným kravským a párkrát to šlo to taky, i když ne od narození, takže jenom jako dokojení. Blbě se to ale u nich odhaduje, anžto moc dlouho nekojí a přesný věk byl neznámý.
A(&F) píše: u lidí (a dá se předpokládat, že by se tak dělo i u zvířat) se to mj. také projevuje snížením IQ jedinců, kteří byli kojeni jen krátce a poté byli "na umělé výživě" ......
To už jsme zase dost mimo.
A(&F) píše: ... hm, takže jak vidno, opět popíráš to, co se běžně děje ...
To snad ne.
a) Zkus si uvědomit, že tyhle vědistické poznatky pocházejí z doby, kdy surové organické mléko přestalo být k dispozici.
b) Kritéria všech statistik jsou omezená a jejich vyhodnocování velice problematické.
c) Studie, které se zabývají čímkoliv jiným, než použitím surového organického mléka, jsou v tomto případě naprosto bezcenné.
Zkusíme ty odkazy.
a) -
http://www.nature.com/pr/journal/v58/n4 ... 5732a.html
an in vivo perfused rat intestinal loop Víš co je to perfused? nacpané standartně 4% formalínem a to i za živa a studované ohledně kde čeho, v tomto případě absorbce alfa a beta caseinu. To se samozřejmě ještě nelze dopídit, jaké formy kaseinů byly podávány, ale je téměř jisté, že o surové mlíko nešlo a kdyby, v laboratorních podmínkách už vůbec ne o nesterilizované. Další výzkum ve zkumavce definitivně na samotných kaseinech. Máš pocit, že takové podmínky vyjadřují přirozený stav věcí? Já rozhodně ne.
b)
http://journals.cambridge.org/download. ... 17051f9ad5
Pokud by sis polistoval ve vlákně Železo, základní fakta, mohl bys dojít na to, že železo si střádáme celý život a že jeho průběžné množství v těle se neustále zvyšuje s věkem. Nejde tedy u nedostatků, anemií, o množství, ale formy a lidský metabolismus, jak s ním zachází. Ve vlákně HCl-základní fakta, se lze domáknout, že injekce HCl do žil napravuje existující obsah aktivních feritů v těle rozkladerm a přetvořením nepoužitelných, a léčí anemii sama o sobě. Pokud si projedeš svůj uvedený odkaz, co vše inhibituje absorbci železa, zjistíš, že kromě masa vše, od bílkovin rostlinných, přes rostlinné škroby, od flavonoidů přes taniny, od hrachu a obilnin přes čaj po červené víno a řepu je toho na dvě stránky 307-308. Co jako chceš vůbec jíst? Problém je daleko komplexnější, než abys mohl tímhle racionálně argumentovat proti mlíku. To bys musel argumentovat proti konzumaci prakticky všeho, kromě svaloviny zvířat a to bys ještě musel vynechat ryby. To podle mne nejsou racionální důkazy.
c)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1743778
Vzhledem k řádění osteoporosy atd bych si dovolil zpochybňovat výrok, že ve vyšším věku potřebuje člověk méně vápníku. Jsme definitivně hodně ztrátoví. Jde ale i o fosfor, který nutně musí přicházet současně a s tím i magnesium atd. To ani nemluvě o tom, že tělo si při správném metabolismu nadbytečný vápník vyloučí. Snad se podívej do vlákna Bór- základní fakta a nedostatek bóru nebude to jedinné, co způsobuje problémy s metabolismem vápníku a jeho distribucí v těle. Popřípadě číhni do Budwigové, co k tomu má co říct a konec konců i do Jírovce. Svádět ukládání vápníku v cévách na konzumaci mléka považuji za velice neprozřetelné. Z toho, co se mi doposavad podařilo nastudovat, jde vždy o patologie, které vápník (i to nepoužitelné železo) v měkkých tkáních ukládají a problém je řešitelný, avšak nikoliv za pomoci vědismu.
d)
http://www.researchgate.net/publication ... al_disease
Totéž co (c)
Pokud najdeš něco lepšího, dej mi vědět. Tohoto druhu odkazů mám už za sebou mraky a nemám potřebu se jimi dál hrabat. Pokud nejde o studii požívání organického a hlavně nepasterizovaného mléka, v porovnání s konzumací průmyslového, je to o ničem. Jinak pokud by Ti moc šlo o to železo, HCL vlákno také obsahuje informaci, že jeho metabolicky nepoužitelné kysličníky usazované v těle způsobují rakovinu. Je tedy rozumnější se poswtarat o to, co v nás už je, než o to, abychom ho do sebe cpali víc. Jinak dobře se prý podle tebou uvedené literatury vstřebává železo z hrnců při vaření. Třeba je tedy železňák řešení, i když na druhé straně niží kdejaký nutrient.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.