Osobně jsem několik měsíců pila denně poctivě 1L mrkvové štávy ( rozložené na 2-3 dávky denně ), byla jsem líná si ji sama šťavit a to i přes to, že mám green star
![Color :color:](./images/smilies/color.gif)
, ale brala jsem ji prakticky po odštavení u mých známých, kteří dělají velkoobchodně různé štávy bez konzervantů, pasterizace a podobných procesů snižujících kvalitu. Uvádí se někde, že nejúčinnější je právě čerstvá štáva, já ji dala do mražáku, brala jsem 7l na týden, nebydlej zrovna nejblíž. Měla jsem krásně oranžový dlaně, což nešlo přehlédnout a jinak přehlédnutelný lehce nazlátlý odstín v obličeji. Jelikož nemám naštěstí žádný nádor, nebylo co zkoumat, jen jsem to tak nějak preventivně zkusila a zvažuju dát opakováka v nejbližší době.
http://www.svetkolemnas.info/novinky/zd ... a-8-mesicu
Mrkvová šťáva této ženě vyléčila rakovinu 4. stádia za 8 měsíců
Napsal Svět kolem nás dne 31. leden 2015. Kategorie Zdraví
Ann Cameron, kanadská autorka knih pro děti, vyléčila v r. 2013 svou rakovinu ve 4. stádiu za použití pouhé mrkvové šťávy, bez chemoterapie a bez změny stravy. Byla jí diagnostikována rakovina tlustého střeva. Po chirurgickém zásahu se její zdravotní stav zhoršil a rakovina se rozšířila do plic, tedy do stádia 4.
Lékaři doporučili chemoterapii, aby jí prodloužili život o několik měsíců, ale ona odmítla a začala hledat alternativní metody.
Našla údaje, že několika lidem se úspěšně podařilo vyléčit rakovinu pouhou šťávou z mrkve. Začala tedy svou vlastní každodenní léčbu, při níž pila denně šťávu z 5 liber (2,25 kg) mrkve. Jinak na své každodenní výživě nic nezměnila.
Postup léčby:
Za dva týdny ještě nedošlo k žádnému zlepšení.
Po 8 týdnech bylo zjištěno, že nádory přestaly růst a že lymfatické uzliny zmenšily objem.
Za další 3 měsíce lékařská prohlídka zjistila, že se nádory zmenšují, nevytvořily se nové nádory a uzliny nejsou naběhlé, ale dokonce zmenšily svůj objem.
Za další tři měsíce konstatovali lékaři, že nikde v těle nejsou žádné nádory a lymfatické uzliny jsou zcela normální.
Za 8 měsíců léčby mrkvovou šťávou rakovina zcela zmizela.
Ann vyprávěla svůj příběh v mnoha médiích, aby tak pomohla četným lidem, kteří vedou stejný boj.
"Domnívám se, že každý nově diagnostikovaný člověk, ještě všeobecně v dobrém zdravotním stavu, může bez nebezpečí odložit chemoterapii o 8 týdnů, aby zjistil, zda v jeho případě 5 liber (pounds = 2,25 kg) mrkve denně ve formě šťávy zastaví růst rakoviny. Pokud mrkev funguje, člověk může odkládat chemoterapii, dokud mrkev zastavuje růst, v naději, že ji celkově eliminuje. V mém případě se tak stalo, jak dokazuje CT (2013))."
"Nezměnila jsem stravu, dále jsem jedla maso i zmrzlinu (ne že to doporučuji), takže pití mrkvové šťávy bylo jedinou změnou v mé životosprávě). Používala jsem odšťavňovač Champion Juicer, který vylisuje z uvedené váhy mrkve až 1,5 l šťávy".
"Tato léčba mrkví je dokonale slučitelná s veškerými již prováděnými terapiemi. Lékařům to ani neříkejte. Já jsem jim to řekla až po posledním CT, stejně nevěřili."