Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

MEG a KEG

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět

Stavíte v garáži nebo si jen z nudy čtete o takových mašinkách ?

Anketa končí za sob 13 kvě 2006 20:16

Ano aktivně stavím a jsem úspěšný.
3
23%
Ano aktivně stavím, ale nefunguje mi to.
3
23%
Ne, rád bych, nemám na kutilství čas ani prostředky.
7
54%
Takový nesmysly, snad tomu nevěříte, CHA CHÁ.
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů: 13

Uživatelský avatar
adam.benda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1726
Registrován: čtv 15 bře 2007 12:03
Bydliště: Praha
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

MEG

Příspěvek od adam.benda »

Ale mě se samozřejmě taky líbí vize MEGu ve velkém. Než mne uchvátily jiné věci, hodně jsem chtěl MEG postavit a stejně jako ty, následně jsem se chtěl pokusit o mnohem výkonnější zařízení. Tahle touha ve mne veskutečnosti zůstala nadále.. ;) Je to velká zásadní věc... vlastně většinou spouštím projekty, které mají perspektivu nových energetických zdrojů, vysoce šetrných k životnímu prostředí.. a to samozřejmě není jediná výhoda.. Jak píšeš, i tady může ego pořádně zaplesat. :) Finanční prostředky moc nemám, ale mohl bych se nějakými jinými způsoby podílet na vývoji Tvého MEGu? Třeba spojíme potenciály...


mv

MEG

Příspěvek od mv »

taky jsem kdysi chtěl stavět meg ale podmínkou je použiti jádra z nanokrystalického materiálu, uvedene jádro tvaru U šlo objednat v USA a cena astronomická napadlo mě použiti jádra ve tvaru toroidu vyrábi to nějaka německá firma a myslím že maji zastoupeni i u nás.


Lmag

Re: MEG

Příspěvek od Lmag »

mv píše:taky jsem kdysi chtěl stavět meg ale podmínkou je použiti jádra z nanokrystalického materiálu, uvedene jádro tvaru U šlo objednat v USA a cena astronomická napadlo mě použiti jádra ve tvaru toroidu vyrábi to nějaka německá firma a myslím že maji zastoupeni i u nás.
mas na mysli vacuumschmelze?
skus pozriet toto: http://www.vacuumschmelze.de/dynamic/en ... ystems.php

http://www.vacuumschmelze.de/dynamic/do ... PD002e.pdf


Uživatelský avatar
DrJarda
Stálý člen
Příspěvky: 56
Registrován: stř 22 srp 2007 19:13
Bydliště: blízko Rakovníka

PRVNÍ ČESKÝ M.E.G.

Příspěvek od DrJarda »

MEG mě také samozřejmě zajímal. Ale když jsem měl možnost v VTÚPV Vyškov (http://www.vop.cz/vtupv_vyskov_zkus_emc.htm) vidět účinky elektromagnetických polí na měřící přístroje :shock: tak raději něco, co můžu vidět vlastníma očima a ne měřit. A proto magnetické motory vítězí :lol:
Jo, odkaz k tomu prvnímu MEGu...
http://www.volny.cz/jmars/meg/


Uživatelský avatar
Heaven
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: stř 29 srp 2007 5:04
Bydliště: Trutnov

Příspěvek od Heaven »

Děkuji z celého srdce za pomoc.
Děkuji moc Adamovy za jeho milé přivítání tady na fóru i za nabídnutou pomoc, kterou mi poskytl už třeba jen tím, že pomohl rozvířit diskuzi. Rád budu spolupracovat budeli taková spolupráce prospěšná i pro Tebe díky.
Dál moc děkuji MV za jeho informaci o nanokrystalickém U jádru. Prosím mužeš poslat kontakt na US kde by se to dalo sehnat díky.
Děkuji moc i Lmagovi díval jsem se na odkazy do německa jestli jsem to správně pochopil mělo jít o kontakt na U jádra v nanokrystalu jde o výrobce magnetů což taky potřebujeme pokud máš nějaký kontakt na Jádra tak taky sem sním děkuji.
Děkuji také moc IVovi je to super povzbuzení že to stojí za to díky. Jeho kontak na magnety rovněž použiji.
Děkuji moc i DRJardovi za jeho příspěvek protože mě ušetřil zklamání Jádro, které jsme se chystali použít by pravděpodobně dosahovalo podobných parametrů. Musím sehnat to správné. Děkuji a ještě jednou Díky.
Děkuji taky moc Akordovi. Jeho negativní přístup této technologii mě utvrzuje a posiluje moji touhu dokázar to Díky.

Ještě jednou díky všem mělo to pro mne smysl.

Pokud máte někdo kontakt na dodavatele Ujádra v Nanokrystalu sem s ním. Peňěz sice není nazbyt, ale bez toho to asi nepůjde. Ještě jednou díky.
Adama ještě prosím, pokud má nějaké bližší podrbnosti k Megu o kterém psal tak budu za ně rád.
Ještě jednou moc Díky
Heaven


Uživatelský avatar
jeff
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1140
Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
Bydliště: Praha
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Metglas

Příspěvek od jeff »

Obchodní název nanokrystalického materiálu na výrobu vinutých jader je Metglas. U nás na netu není nic moc, jenom snad obchodní zastoupení http://www.ryston.cz/utf-8/magnetics.html , Je zde vzpomínána firma Allied-signal, kteroá se dá zadat do vyhledávače a ve světě jsou na ni stovky odkazů. Je jich tam dost i na metglas.

Jeff


Uživatelský avatar
wh173
Starší člen
Příspěvky: 101
Registrován: stř 01 lis 2006 10:05
Bydliště:
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MEG

Příspěvek od wh173 »

Iv píše:Jen tak.
Ještě doplněk:Ferritové magnety hoďte v tomto případě do koše.Jen Neodym.
Dobrá firma,s kterou mám příjemné zkušenosti je MAGSY(Zlín).
mam takovej pocit, ze uz sme se tady nekde o tom bavili, ale neodym. magnety na MEG nejsou moc vhodny porotoze presyti jadro, ze ferity sou lepsi.

jinak k MEGu uz tady nekde bylo vlakno, tak to prosim reste tam, at neni zmatek

btw Heaven, taky te vitam ;)

edit: tady sou ty vlakna:
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=27
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=363
Naposledy upravil(a) wh173 dne čtv 30 srp 2007 12:37, celkem upraveno 1 x.


Who told you, you could do this like that?
Uživatelský avatar
Heaven
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: stř 29 srp 2007 5:04
Bydliště: Trutnov

Příspěvek od Heaven »

Díky IVe To vlákno budu hledat nejbíže problematice jsem našel vaši diskuzi tak jsem to zkusil. Díky Kdyš vám to nebude vadit budu sledovat i tuto protože mě zajímá.
Heaven


Uživatelský avatar
Heaven
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: stř 29 srp 2007 5:04
Bydliště: Trutnov

Příspěvek od Heaven »

Ahojky hledal jsem takovéhle vlákno až mi IV poslal na jiném odkaz Pracuji ve VT mám počítačovou firmu pokud by byli zapotřebí nějáké díly z mechanik nebo tiskáren jak se o tom zmiňoval Martin obraťte se na mne zkusím pomoci. Toto vlákno mě velice zajímá rád budu spolupracovat stavím meg a kdybych nebyl na fóru postavil bych ho na prd, protože bych použil špatné jádro potřebuji sehnat nanokrystalické máte někdo kontakt na orig dodavatele? Pokud se to povede a bude mi fungovat dám dohromady nějaké investory abycho to zvětšili. Zatím stavím podle naudina ale rád bych něco většího. Máte někdo konkrétní zkušenost z KEGem. MEG chápu ale KEG mi uniká nechápu jakým způsobem uvolňuje Volnou Energii. Chystám nové stránky a rád bych na ně umístil věci kde by byli konkrétní věci které by mohl postavit i průměrný kutil. Omlouvám se za překlepy ale nemám českou klávesnici a tak íšu jen po paměti.
Zatím se mějte Heaven


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Heaven píše:Ahojky hledal jsem takovéhle vlákno až mi IV poslal na jiném odkaz Pracuji ve VT mám počítačovou firmu pokud by byli zapotřebí nějáké díly z mechanik nebo tiskáren jak se o tom zmiňoval Martin obraťte se na mne zkusím pomoci. Toto vlákno mě velice zajímá rád budu spolupracovat stavím meg a kdybych nebyl na fóru postavil bych ho na prd, protože bych použil špatné jádro potřebuji sehnat nanokrystalické máte někdo kontakt na orig dodavatele? Pokud se to povede a bude mi fungovat dám dohromady nějaké investory abycho to zvětšili. Zatím stavím podle naudina ale rád bych něco většího. Máte někdo konkrétní zkušenost z KEGem. MEG chápu ale KEG mi uniká nechápu jakým způsobem uvolňuje Volnou Energii. Chystám nové stránky a rád bych na ně umístil věci kde by byli konkrétní věci které by mohl postavit i průměrný kutil. Omlouvám se za překlepy ale nemám českou klávesnici a tak íšu jen po paměti.
Zatím se mějte Heaven
Pokud vím, tak doporučované jádro vyrábí/prodává Metglas, akorát, že se jim nějak nechce posílat jádro na dobírku ani jinak reagovat na maily... Něco podobného údajně dělá Honeywell v Brně, ale co je na tom pravdy to netuším...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Díky za radu našel jsem katalogový list AMCC-320 PowerLite C-core z USA zkusím oslovit místní Honeywell a ještě jsem dostal typ na ryston od Jefa na jiném vláknu moc díky.
Heaven


Uživatelský avatar
Heaven
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: stř 29 srp 2007 5:04
Bydliště: Trutnov

Díky

Příspěvek od Heaven »

Díky Jefe našel jsem orig. technický list AMCC-320 PowerLite C-core co použil Naudin a Bearden. Oslovil jsem jak Rytech tak i Honeywel. uvidíme už bych ho chtěl elektroniku mám tak jsem zvědavý. Jestli to bude fungovat chci postavit větší.
Heaven


Uživatelský avatar
Heaven
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: stř 29 srp 2007 5:04
Bydliště: Trutnov

Příspěvek od Heaven »

Už jsem to nemohl vydržet tak jsem hned poslal poptávku no uvidíme co v pondělí. Díky a všem hodně zdaru
Síla vás provázej
Heaven :D


Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Infolityka Magnet

Příspěvek od martinq »

Namaloval jsem par šileností v infolitika magnet trial edici, na animace potřebujete mit nainstalovaný tento program (14MB instalace, po instalaci 34MB)

Oboji je z ruske stranky/diskuze nacrtek jak by to mohlo vypadat, v knihovne programu je spousta ruznych materialu v kterych se nevyznam (lze pridat vlastni materialy, ale chce to hodnoty na uplne vse), pouzil jsem dynamo plech, budim sinusem 900V, nelze krokovat, to jde jen v plne verzi, takze kazdy kdork je samostatny problem.

Koukal jsem na ten FFEM je to free program v PGL licenci, ale je dost omezený, Quckfield vypadá nadějně, nemá tak pěkný tutorial jako magnet, ale je pro domácí využití zdarma v PLNÉ verzi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

animace

Příspěvek od martinq »

pripona souboru je ban !!! zipem to neotevrete jen neni pripona povolena, prehrat v programu magnet trial edition nebo full
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“