![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
...
![Bye :bye:](./images/smilies/icon_bye.gif)
Nejde ani tak o toto vlákno. Mě vyděsilo toto:mihu84 píše: Viem, ze som sa pytal na zakladne veci, proste ked som prvy krat cital toto vlakno, mnoho veci mi uplne uniklo. Preto som to cital viac krat.
Z toho je jasně vidět, že se hrabeš do elektroniky a přitom vůbec nevíš, co děláš. Přitom si hraješ s životu nebezpečným napětím. To opravdu není sranda.mihu84 píše:VObec neviem, ako to mam zapojit. Cerveny kablik som pripojil na bod cislo 1 a meria mi napatie.
Ked som dal cerveny kabel na c3 a cerveny na 1tku, tak mi to zaiskrilo. Tak som dal cerveny na bod cislo 1. Cierny som si teraz pripojil na GND v scheme.
ale kam so zltym kablom?
Pěkná práce. Dělějte si graf proudu, jakmile se to dostane do saturace depolarizovat, a to nejlépe ještě před saturací. Láhev od medu není tak špatná jako je kritická vodivost vody, nesmí být vyšší jak 1uS (dle vlastních zkušeností) nejlépe však 0,5uS (2Mohm).mihu84 píše:Akurat ze nemam konduktomer, musim este cakat. PRvu davaku som zacal pri cca 46V, po 2 hodinach som mal 10V, kde som to ukoncil. Tyndalov efekt bol viditelny v tme. Vysledny koloid bol uplne ciry, kovovej chuti.
Tejto vete trosku nerozumiem. Ved prud je konstantny, nemam si skor zapisovat napatia?NAVAR píše: Dělějte si graf proudu, jakmile se to dostane do saturace depolarizovat, a to nejlépe ještě před saturací.
Ano máte pravdu, překlepl jsem se zapisovat napětí v případě zdroje proudu. V případě zdroje napětí zapisovat proud.mihu84 píše:Tejto vete trosku nerozumiem. Ved prud je konstantny, nemam si skor zapisovat napatia?NAVAR píše: Dělějte si graf proudu, jakmile se to dostane do saturace depolarizovat, a to nejlépe ještě před saturací.
Prvu davku som zacal pri cca 46V, po 2 hodinach som mal 10V, kde som to ukoncil. Tyndalov efekt bol viditelny v tme. Vysledny koloid bol uplne ciry, kovovej chuti.NAVAR píše:jakmile se to dostane do saturace depolarizovat, a to nejlépe ještě před saturací.
tak to ano, ked mas nato dosah, ja bohuzial nemam, preto to napravim.lajos píše:Trimr mám na plošňáku na stojato a zvenku na krabici dirku na šroubovák ale rok jsem nato nešáh
hups, chybicka sa v zhone vyskytlalajos píše:elektrody taky (ty 3m průměr ti závidím).
v podstate je to rovnaky PWM regulator ako mas ty, len ine hodnoty. Ja nepouzivam motor z CD mechaniky, aj ked ho mam nachystany. No zvolil som ventilator z CPU, pretoze to bolo jednoduchsie s upevnenim magnetu a na krabicku.lajos píše:Ty otáčky s těma kHz se mi moc nezdají, v mém hnusném schémátku mám málem stejnej PWM reg. jen tam mám nějakej odpor sérii s kterým můžeš příslušný motorek a mýchátko zastřelit do vyhovující oblasti min. a max. otáček-samo na min. otáček se to někdy nerozjede ale z vyšší rychlosti v pohybu mýchátka pak tu nižší už nastavýš.
Tak neviem ci si to meral ty, pises, ze je to meranie z laborky, no daval si to tu tylajos píše:No nějaký můj dokument xls si neuvědomuju-to byl asi někdo jiný.
A na Ilema mam otazku, ze ako vie priblizne vypocitat, kolko je PPM, podla koncoveho napatia? Presiel som si vacsinu jeho vypoctov, a nejak som ich zosumarizoval do excelu.lajos píše:Malá možná úprava mého posledního hnusného schematka ze strany 119. Výjimečně jsem potřeboval nastavit konstantní proud 5mA oproti dřívějším 1-2mA a zjistil sem že odpor+trimr v emitoru MJ13005 ani při nulové hodnotě nedá víc než 3mA, tak že se musí bázový odpor 68k(pro MJ13005) přepojit z 12V stabil. před stabilizátor na filtr usmerňovače (je tam asi 25V DC) pak jde nastavit vyšší konst. proud.
Musíš si to vyzkoušet. V každém generátoru je to jiné. Změříš napětí a dáš do laborky na rozbor. Uděláš to asi 10x a pak už budeš vědět. Ale musíš mít stále stejnou teplotu. Ani 1°C rozdílu teplot není zanedbatelný.mihu84 píše: A na Ilema mam otazku, ze ako vie priblizne vypocitat, kolko je PPM, podla koncoveho napatia?