Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Gaussmetr - měření intenzity magnetického pole
Moderátor: rival
- jarop
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
i já
Já bych do toho šel taky.
Malinko dilema, jestli analog nebo digital.. co takhle tedy analog s výstupem pro měření externími voltmetry?
Malinko dilema, jestli analog nebo digital.. co takhle tedy analog s výstupem pro měření externími voltmetry?
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Poděkování
Jinak děkuju, že habana takhle projevil iniciativu a snaží se nám vlastně docela výrazně pomoct! Kdybysme si to všichni stavěli sami, nebo to chtěli kupovat, tak nás to přijde na dost času/peněz .. nebo obojího. Díky!
Re: i já
jojo, neni problémmm.adam.benda píše:Já bych do toho šel taky.
A jak řešit sondu...na pohyblivém přívodu a s nějakým držátkem? To si teda vyjasněte, ať má Karel m představu.
Viděl sem i bazmek, kterej měl sondu jako součást krabičky přístroje, sonda byla vytrčena na takovým krčku...
Hallova sonda
Hallova sonda vo ventilátore chladiča PC. Dá sa to použiť pre naše prípady?
http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace ... ast-1.html
Má niekto na východe postavený gaussmeter? Môze niekto na fóre ukázať prakticky meranie a určenie polarity kovovej rúry týmto prístrojom?
Má niekto na východe postavený gaussmeter? Môze niekto na fóre ukázať prakticky meranie a určenie polarity kovovej rúry týmto prístrojom?
Re: Hallova sonda
No použít se dá leccos, ale otázka je s jakým výsledkem. Tato sonda bude patrně nějaká srágora, která podle všeho nemá (není potřeba) lineární výstup a pouze dvěma stavy výstupního napětí signalizuje přítomnost/nepřítomnost magnetického pole.g píše:Hallova sonda vo ventilátore chladiča PC. Dá sa to použiť pre naše prípady?
Těchto srágor sou krámy samozřejmě plný.
Sondu která má velikost výstupního signálu lineárně závislou na velikosti mag. pole ale v krámu nenajdeš. A jestli jo, tak teda nevim kde.
A pak samozřejmě i velikost/tlouštka sondy hraje svoji roli, viz výšeeeeeee.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Držení
Já bych preferoval nějaký jakýkoliv obyčejný krček, na kterém bude sonda vytrčena.. Ale případně ten krček nemít napevno s krabičkou přístroje..habana píše:A jak řešit sondu...na pohyblivém přívodu a s nějakým držátkem? To si teda vyjasněte, ať má Karel m představu.
Viděl sem i bazmek, kterej měl sondu jako součást krabičky přístroje, sonda byla vytrčena na takovým krčku...
Šlo by, objednat mi zároveň jednu hallovku zvlášť na nějaký mý "hračky"?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
sonda
Asi před dvěma roky jsem kupoval sondu UGN3140, umí toho dost nevím jestli je lineární, stál asi 35,- což není podstatné . Možná je jen spínací ale funguje perf. a myslím že rozeznává i polaritu pole.
Nekonkuruji jen pro info
Nekonkuruji jen pro info
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Držení
adam.benda píše:Já bych preferoval nějaký jakýkoliv obyčejný krček, na kterém bude sonda vytrčena.. Ale případně ten krček nemít napevno s krabičkou přístroje..habana píše:A jak řešit sondu...na pohyblivém přívodu a s nějakým držátkem? To si teda vyjasněte, ať má Karel m představu.
Šlo by, objednat mi zároveň jednu hallovku zvlášť na nějaký mý "hračky"?
jojojo
gaussmeter
Já se nerad někde registruji proto ten anonym ale pro případ tady je můj email magnety@seznam.cz Co se týče měřáku tak by stačil analog a pokud by to šlo tak s výstupem na multimetr ale neni podmínkou.Ještě jeden dotaz jak chceš tyto přístroje ocejchovat?
Re: gaussmeter
ocejchovat? No to je muj byznys.mavi píše:Já se nerad někde registruji proto ten anonym ale pro případ tady je můj email magnety@seznam.cz Co se týče měřáku tak by stačil analog a pokud by to šlo tak s výstupem na multimetr ale neni podmínkou.Ještě jeden dotaz jak chceš tyto přístroje ocejchovat?
Jinak ale tedy výrobce zaručuje určitý výstupní napětí hallovy sondy při určitém magnetickém poli....je to jednoduchý.
Re: gausmeter
Trefa.112 píše:myslis nieco ako:
http://www.ctglabs.com/guassmeter1.htm
http://www.ctglabs.com/guassmeter2.htm
Ano, něco podobného mám za lubem. Myslím, že netřeba zástup součástek, spíše volit kvalitní a stabilní součástky a aby to bylo funkční.
To je podle mne předpopklad úspěchu.