Už som sa prelúskal cez celé vlákno až sem.
Viem, že mnohí z vás vyskúšali na vlastnej koži rôzne spôsoby autopatie, S, D, vS, vD, P v rôznych potenciách. Myslím, že som správne pochopil, že neurobím zle, ak na 1. krát použijem slinu C40 a budem sledovať príznaky.
Mám 56 rokov, asi 20 rokov trpím hypertenziu (liekmi sú hodnoty udržiavané na 120-130/80-90), ďalej mám asi 20 rokov pomerne malé ložiská prosiazy (vo vlasoch, za ušami, na slabinách, kostrči a na lakťoch), od 6. triedy ZŠ nosím okuliare na diaľku (asi dedičné po otcovi) v súčasnosti okolo -3 dioptrie, a už potrebujem, aj na blízko. Najväčší problém mám s psoriatickou artritídou (chronický zápal niektorých kĺbov s deformáciou na niektorých z nich) tiež asi 20 rokov.
V prvopočiatkoch som musel brať okrem methotrexat aj lieky od bolesti 2x denne, aby som zvládal život, asi pred 5 rokmi som prešiel na bioliečbu (nejaký ambrel, či ako sa to volá), pichal som si 1x za týždeň injekciu s roztokom a zápal sa utlmil, teda nebola bolesť a lieky na ňu som prestal brať.
Za posledného pol roka som prestal brať methotrexat a bio si pichám asi 1x za 6 týždňov. Mimochodom mesačná dávka bio injekcií (4 ks) stojí 1 000,- €.
Inakšie sa cítim vitálny, veľa chodím peši, len veľmi často bývam k večeru dosť unavený a keď spím menej ako 8 hodín, ťažko sa mi vstáva.
Asi toľko informácií o mojom zdravotnom stave.
Poprosím Vás o názory, čím začať..... Buďte mojími poradcami.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)