Batles píše:Kov píše: .....že přesně na tom principu oxid chloričitý může fungovat. Podstata je, že jako silný oxidant v těle.....
CLO2 není "silný oxidant". Kyslík ano - 1,3V, peroxid vodíku - 1,7V, CLO2 - 0,95V.
Jak funguje CLO2 je několik teorií, tak jako o všem. Co na tom záleží? Hlavně že to funguje.
Kyslík taktéž v malých koncentracích i terapie peroxidem jsou popsány v mnoha dílech......
Nic z toho se tak neujalo, jako MMS1 a to na základě praktických zkušeností po světě.
Terapii peroxidem jsem také dělal, no neoslovila mne, nesedí mi. Prostě jsme každý jiný......
A proč by se měl CLO2 "vybít v žaludku"? Naopak, např. CDH aktiv. s HCL se v žaludku při přítomnosti HCl zesílí.
Batles
-To, že je chlordixid menší oxidant než kyslík,to jsem četl v Humbleho knize. Snad je to pravda... Proto je důležitý pohyb na čerstvém čistém vzduchu s nějakým zadýcháním,aby se prokysličil organismus. V tomto mudři mají pravdu. Bohužel se tak dnes neděje. Lidi dřepí v budovách,nehýbou se, pak se jdou hýbat jen do posilovny kde je vydýchaný vzduch,atd.
-Pro mě(a X dalších zvídavých lidí) je ten princip fungování hodně důležitý. Ač je internet plný zkušeností, neznám osobně nikoho,komu by to prokazatelně pomohlo. Naopak znám 4 lidi s tinnitem a všichni měli během užívání tinnitus výrazně zvýšený, po ukončení nastalo snížení. U mě dokonce nastaly takové chvilkové návaly bolesti v hlavě, že jsem to musel po měsíci a půl(ze strachu) vysadit. Tyto bolesti jsem neměl před tím a už nikdy po ukončení užívání CDS. Pokud mi k tomuto na teorii funkce chlordioxidu něco nesedí, je to silný důvod k pochybám o funkčnosti. Na druhou stranu si nemyslím, že by to hromady zkušeností na netu psali lidi jen tak pro zábavu a pro srandu, proto se o to dál zajímám a nezavrhnul jsem to.
Daža vy- Opět to moc hrotíš. Z chlorem se tělo běžně potkává. Záleží na tom, v jakém je to složení-chemické vazbě. To bys nesměl ani do lázní a na koupák, aby se ti nevstřebal skrz kůži do těla. O soli,atpod, nemluvě. Pokus si přečteš teorii vyvolání určitého stresu v těle a následnou reakci imunitního systému,kterou předložil Patrik Schoupal, tak bys měl dojít k závěru, že by to mohlo mít pro tělo i pozitivní dopady. Asi záleží jak má kdo nastavený organismus a samozřejmě na dávce-tak jako u každého jedu. Nevím přesně... a pokud ty ano(když to tak kategoricky odmítáš), tak sem s tím. Rád si to přečtu.