Hudy píše:Chalani sorry ze vstupojem do Vasej duchaplnej debaty, no mne sa zda ze na seba tu zbytocne kricite. Ja osobne som tiez postavil vyvijac podla Mima a nefunguje mi. Snazil som sa o presnost daval som naozaj pozor no musim priznat ze v navode je stale nieco co mne aj ostatnym unika. Navod: nerez plech....... AL plech....... krabica plexi........... rozmery........... a vsetko zmontovat. No nefunguje to velkej vecine z nas. Mimovi vraj ano. Ak je to tak tak mu blahozelam. Urcite nad tym stravil vela casu. Ja sa vodikom zaoberam asi 2 mesiace a hned som sa pustil do stavby dost draheho vyvijaca. To urcite nebol dobry napad! Nechodil som po kovosrotoch hned som si objednal original nastrihany perforovany plech atd. Minul som okolo 6000 Sk a to ze mi to nefunguje je mozno v nejakom blbom detaile, ktory som prehliadol. Nechapem princip a pustil som sa do stavby. TO JE NAJVADSI PROBLEM VADSINY Z NAS Aj ked si myslime ze vieme tak nevieme. Niekomu sa podari postavit funkcny vyvijac no skor ide o nahodu ze to funguje. Precital som forum dost dobre a viem ze neexistuju 2 rovnako vyrobene vyvijace aby fungovali rovnako. Mim sa nastval no musim povedat ze nema preco dalo sa predsa ocakavat ze takmer vsetci kto sa pustia do jeho stavby a nebude im to fungovat budu na mno stekat ze ich oklamal. Karel pisal o dovere a presne o to ide. Je to citliva vec. Je niekedy divne ze pisete " vyvijac musi byt v krabici velmi tesny aby neunikali ionty" a potom najdeme na nete video ako ma clovek zapojene len nerez elektrody na baterku v nadobe s "vraj" cistou vodou o objeme 10x vedsou ako je objem elektrod a po pripojeni mu to doslova vrie. Tak akokolvek som sa snazil mne to len mikrobublinkovalo. Tak bud nas niekto oblbuje alebo sa vedome snazi vytlacit s cesty inym smerom. TYM NEFUNKCNYM
Na zaver: Navod mam, postavil som presne, nefunguje, kazdy den nachadzam na fore nove skutocnosti co a ako, znova to prerabam, zase nefunguje, troska stracam naklonnost k vodiku, obraciam sa o pomoc k profikom, neodpovedaju, chce to naozaj velku trpezlivost.
Chlapci nekricte na seba a vydrzte ja dufam ze sikovne ruky a mudre hlavy tohto fora vymyslia jednoduchy navod ktory bude urcite fungovat a mozno Nam ho potom dovolia postavit.
Milý Hudy,
Jak vidíme, tak Mim včera konečně sestoupil ze svého hvězdného nebe, aby pohlédl na fotografie, které reprezentují práci jeho učedníků. To co uviděl si přečti výše v jeho příspěvku v jeho komentáři.
Mám ale pocit, že v době, kdy se jeho učedníci rozhodli stavět repliku měl být tak trochu mezi svými věřícími a ne někde na svém hvězdném nebi. V tu dobu po něm nebylo ani vidu ani slechu. Trochu zvláštní ale logické: kdyby byl mezi nimi a jim to pak nechodilo, měl by takříkajíc tak trochu přímou zásluhu.
Takhle si vlastně může mejt ruce: blbouni, nedělali jste to přesně podle mého návodu...
Po bitvě každej generálem. to říká jedno přísloví a v tomto případě to platí trojnásob.
Nic si z toho nedělej, že ti replika nechodí, budeš se muset smířit s tím, že prostě to chodí jen "těm vyvolenejm".
A přeber si to jak chceš.
Nicméně tě mohu ujistit, že v tom nejsi sám. Pokud jsem se s přáteli z tohoto fora dobře dopočítal, tak takto potrefených je celkem tak 20-25.
SLOVY: dvacet až dvacetpět lidí aktivních na tomto foru se rozhodlo důvěřovat Mimovi a repliku postavilo.
A to prosím počítám jen ty, kteří jsou aktivní členové tohoto fora a ví se to o nich, že repliku stavěli.
Nepočítám ale vůbec ty, kteří repliku stavěli a o kterých to vůbec nevíme a kteří se nepřihlásí, protože je vostuda fackuje, když si uvědomili jak nalítli.
Proto možná pochopíš, proč sem včera byl tak nepříčetnej když sem vleze Mim, v době kdy už je po bitvě a všichni už posbírali svoje raněné a dělá ze sebe spasitele.
Navíc, z toho co píše Novák vyplývá zcela jasně, že prostě tuto okolnost t.j. vývin nějakých jedovatých látek při spalování vodíku musel zpozorovat každý, kdo vešel do fáze, ve které se nalézá Luboš.
A věř mi, že Luboš není až tak daleko, jede na propanbutan a přisává malou část vodíku. Je ale vidět, že je patrně úplně nejdál ze všech co kdy kam došli. A včetně Mima a Gewa a Peter610 a dalších, "co už dávno jezdí". Proč nejdál? No zaznamenal to, co by museli zaznamenat všichni, kteří se dostanou do této fáze.
NIKDO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OPAKUJI NIKDO ALE TAKOVÉHO NIC NEPOZOROVAL, RESP. NEPOPSAL.
TO, ŽE MOTOR V TOMTO REŽIMU PRODUKUJE JEDOVATÝ LÁTKY (podle toho co mi řikal luboš, tak se vlastně přivotrávil) JE ALE VELICE ZÁVAŽNÁ OKOLNOST O KTERÉ NIKDO NIKDE NEHOVOŘÍ.
V TOM PŘÍPADĚ MI LOGICKY VYCHÁZÍ, ŽE ANI MIM TENTO JEV NEPOZOROVAL, KDYŽ O SE O NĚM NIKDE NEZMIŇUJE.
opakuji: nikde se o něm nezmiňuje.
Logicky z toho pak vychází jedna jediná věc: MIM NIKDY NA VODÍK JEZDIT PROSTĚ NEMOHL. Protože kdyby jezdil, tak by o tomto problému musel vědět.
Další otázkou je, jak to tedy vlastně je s peter610 a dalšími, kteří
"taky jezdí" ???
Věř mi, že v tom není žádná zášť, jen kus logiky.
Tak zůstaň v klidu. Určitě nejsi první a asi ani poslední.
Situace mi připadá jako kdyby otec atomové bomby, dr. Robert Oppenheimer nabídl americké vládě tuto bombu pro účely opékání špekáčků na vládních mejdanech bez toho, aby zmínil její neblahé účinky z druhé strany.
To by si ale rozhodně dr. Oppenheimer dovolit nemohl zrovna tak, jako ten, kdo by měl znalost o tom, jaké sajrajty vznikají spalováním vodíku.
MYSLÍM, ŽE STĚŽEJNÍ OTÁZKOU JE VLASTNĚ TO, PROČ TO TEN MIM DĚLÁ ???? Přemejšlejte trochu.
Mě teda zrovna nic nenapadá.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)