Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
uprava oleja na bionaftu
Moderátor: rival
-
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
uprava oleja na bionaftu
ma s tim niekto s vas skusenosty? kus som hladal netom natrafil som na nieco ako rafinacne jednotky ale neviem sa nic o tom nikde docitat,
-
- Stálý člen
Re: uprava oleja na bionaftu
este som nasiel ze sa pridava hydroxid sodny a metanol, ale ake mnostvo to som uz nenasiel
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 85 poděkování
- Dostal: 173 poděkování
-
- Stálý člen
aj niekto kto s tim ma osobne skusenosty? nikde nieje navod, ako zmiesaj 10 litrov oleja, a daj liter metanolu a podobne
a metanol nieje u nas zohant, nieco ine
-
- Stálý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 13 poděkování
Metanol koupíš v Eurošarmu ( eurosarm.cz ) V SK nevím, zeptej se na mojehobby.cz , nebo rcmania.czlukas6492 píše:aj niekto kto s tim ma osobne skusenosty? nikde nieje navod, ako zmiesaj 10 litrov oleja, a daj liter metanolu a podobne
Hrnkový návod Ládi Hrušky nebo Jirky Babicy nenajdeš. Každý olej má jiné PH a titrace je nezbytná.
Metylesterifikace funguje. Jestli je to na tebe složité, můžeš si zařadit ohřev oleje a jezdit na sádlo. V tom případě je dobré při dojezdu palivový systém pročistit naftou aby jsi se zbavil stearinů.
Kdyby existoval idiotensicherfest system, byl by komerčně v prodeji
.
-
- Stálý člen
jo, filtrujem za studena za tial je OK, prebehnem cez original filter na naftu.... premyslal som aj nad domacou vyrobou oleja, kedze semena ma kazda rastlina...