Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Vitamin C
-
- Stálý člen
- Dal: 172 poděkování
- Dostal: 80 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vitamin C
Jde o to, že kdyby ses předávkoval Céčkem, tak bys ses posral . ☺
Klasický příznak předávkování je plynatost. Vyšší předávkování vede k průjmu. Jestli si se třepal, tak to nebylo z Céčka.
Doporučoval bych nastudovat Tuharskeho. Jako uvod do Céčkování je to akorát. Zkus treba i youtube, ma tam docela fajn rozhovory na svobodném rádiu.
Klasický příznak předávkování je plynatost. Vyšší předávkování vede k průjmu. Jestli si se třepal, tak to nebylo z Céčka.
Doporučoval bych nastudovat Tuharskeho. Jako uvod do Céčkování je to akorát. Zkus treba i youtube, ma tam docela fajn rozhovory na svobodném rádiu.
Mějte se krásně
John.D.
--------------------------------------------------------
Člověk nemusí vidět, aby věřil.... ale musí věřit, aby viděl.
John.D.
--------------------------------------------------------
Člověk nemusí vidět, aby věřil.... ale musí věřit, aby viděl.
-
- Nový člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Ale to jsem četl. z céčka to být muselo. Nic jiného to způsobit nemohlo. A předávkování to nebylo neposral jsem se. Plynatost je podle mně spíše z co2 po reakci se sodou. Nedělám si céčkovou kůru ze srandy, ale protože mám pár problémů se kteryma by mohla pomoct. Viditelně jsem něco trefil. Otázka je co a proč. Proto se ptám jesli se to ještě někomu stalo. Díky za trpělivost.
Ten, kdo je dostatečně odvážný a vytrvalý, aby celý život hleděl do temnoty, spatří v ní jako první záblesk světla.
-
- Starší člen
- Dal: 523 poděkování
- Dostal: 200 poděkování
Z knihy receptář pátera F. Ferdy:
Je známo, že v malém množství vitaminy stimulují funkci některých orgánů. Např. vitamin A zrak, vitamin C podle p. pátera sluch, vitamin D kosti. Avšak neví se, že ve velkých dávkách mohou být právě pro tento orgán, pro který jsou určeny, nebezpečné.
O vitaminu C se všeobecně hlásá, že nemůže být předávkován. Ani to ovšem není pravda. Vždy, když k páterovi Ferdovi někdo přišel s problémy sluchu, hned jasnovidně zjišťoval, zda se'nejedná o záležitost špatné životosprávy nebo o záležitost dědičnou.
Kdo příliš holduje vitaminu C v jakýchkoliv formách, ten se vystavuje nebezpečí zhoršování sluchu. Lze také předpokládat, že přemíra užívání vitaminu C se může dědičně projevovat zhoršeným sluchem našich potomků.
Kdy nám „céčko“ pomůže a kdy by nám naopak mohlo ublížit – to je otázka poznání zákonitostí, podle nichž tělo pracuje. Jejich studiem se již tisíce let zabývá tradiční čínská medicína (TČM). Pracuje s názvoslovím, které je pro Evropana možná složité k porozumění, avšak může pomoci odhalit, proč C vitamin někdy neúčinkuje, či účinkuje protichůdně:
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/z ... -pozde.htm
Jen bych chtěla ještě dodat,že by se to nemělo s vitamíny přehánět a hlavně s kombinací s B, jako homocystein ,všeho moc dle vlastí zkušenosti škodí ,jednou jsem tu psala,že měl manžel po kombinaci vitamínu ,jako by měl dostat infarkt a on ho opravdu dostal,naštěstí žije a je v pořádku,ale vůbec neměl příznak infarktu,jako že se chytne za srdce a padne,Začalo to bolest svalů, třes, zimnice, brnění prstů ,bolest ramen a brnění rukou,tak pozor na to .
Je známo, že v malém množství vitaminy stimulují funkci některých orgánů. Např. vitamin A zrak, vitamin C podle p. pátera sluch, vitamin D kosti. Avšak neví se, že ve velkých dávkách mohou být právě pro tento orgán, pro který jsou určeny, nebezpečné.
O vitaminu C se všeobecně hlásá, že nemůže být předávkován. Ani to ovšem není pravda. Vždy, když k páterovi Ferdovi někdo přišel s problémy sluchu, hned jasnovidně zjišťoval, zda se'nejedná o záležitost špatné životosprávy nebo o záležitost dědičnou.
Kdo příliš holduje vitaminu C v jakýchkoliv formách, ten se vystavuje nebezpečí zhoršování sluchu. Lze také předpokládat, že přemíra užívání vitaminu C se může dědičně projevovat zhoršeným sluchem našich potomků.
Kdy nám „céčko“ pomůže a kdy by nám naopak mohlo ublížit – to je otázka poznání zákonitostí, podle nichž tělo pracuje. Jejich studiem se již tisíce let zabývá tradiční čínská medicína (TČM). Pracuje s názvoslovím, které je pro Evropana možná složité k porozumění, avšak může pomoci odhalit, proč C vitamin někdy neúčinkuje, či účinkuje protichůdně:
Jen bych chtěla ještě dodat,že by se to nemělo s vitamíny přehánět a hlavně s kombinací s B, jako homocystein ,všeho moc dle vlastí zkušenosti škodí ,jednou jsem tu psala,že měl manžel po kombinaci vitamínu ,jako by měl dostat infarkt a on ho opravdu dostal,naštěstí žije a je v pořádku,ale vůbec neměl příznak infarktu,jako že se chytne za srdce a padne,Začalo to bolest svalů, třes, zimnice, brnění prstů ,bolest ramen a brnění rukou,tak pozor na to .
‚Když nerozumíš minulosti, nebudeš schopen porozumět ani přítomnosti nebo utvářet budoucnost.‘
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Tohle bych typoval na hypervitaminozu....dkamila píše:Z knihy receptář pátera F. Ferdy:
Taky se mi to jednou stalo, prostě jsem v parném létě hodil multivitamín do vody a tu vypil, jenomže mimoděk, tak nějak jsem během dne vypil asi tak 10-15 tablet šumivého multivitamínu. Když se mi večer udělalo špatně, měl jsem pocit že mne "šlehne" tak jsem si uvědomil že jsem to přehnal.
Hypervitaminoza, krom jiného:
může dojít k náhlé a silné bolesti hlavy, zhoršené vidění, bradykardie
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Nový člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
Díky za nápad. Hypervitaminoza mně fakt nenapadla. Kromě toho brnění.konecku prstů to b bylo fakt jako herx reakce. No každopádně jsem opatrnější. Zatím jsem se zbavil po té reakci do pár dnů opuchlé huby a zubu.. Uvidíme co bude dál.
Ten, kdo je dostatečně odvážný a vytrvalý, aby celý život hleděl do temnoty, spatří v ní jako první záblesk světla.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Navare nevíš dá se najít seznam možností předávkování s důsledky ? Páter Ferda často upozorňoval na to, že je lepší mít 80% té či oné látky v těle, nežli 200%. Vše se s něčím váže a v moment kdy dojde to na co, se to váže, začne se to vázat jinam a jinak a je zaděláno na průser.NAVAR píše:
Tohle bych typoval na hypervitaminozu....
Hypervitaminoza, krom jiného:
může dojít k náhlé a silné bolesti hlavy, zhoršené vidění, bradykardie
Nemohu nic k tématu najít.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Chcem sa opytat, este my nie je jasne ako reaguje kys. askorbova s kovom? CI uz pri mixovani rajcat nutribuletom alebo aj pri ultrazvukovej cisticke je v kontakte s ocelou?Alebo ked sa to hned vipije nie je problem.
Diky
Diky
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
Není ocel, jako ocel. S běžnou ocelí, nebo železem by asi kys. askorbová nějak mírně reagovala. Ale ty tam budeš mít určitě NEREZ-ocel, a ta nereaguje.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
https://www.youtube.com/watch?v=pOozWvJOwe0
https://www.youtube.com/watch?v=NZb-SVm7eLE
https://www.youtube.com/watch?v=YW1_Ni7 ... rt_radio=1
Diky.este by ma zaujimalo ci pri davke tie 3 -4 gramy denne dochadza k prekysleniu organizmu?z dlhodobeho hladiska?
Ci uz celodenne srkanie napoja alebo jednorazovo vipit(objem kyseliny rovnaky)
Ask.sodny zatial pouzivat nechcem
Ci uz celodenne srkanie napoja alebo jednorazovo vipit(objem kyseliny rovnaky)
Ask.sodny zatial pouzivat nechcem
Osobně se mi nejvíc osvědčil vitamín C v tabletách s šípkem pro postupné uvolňování. Pro běžné užití stačí jedna tableta (1000mg) denně, při nemoci se můžou vzít 2. Díky tomu mi balení vydrželo déle oproti variantám v prášku. Navíc se často dá sehnat online nějaké výhodnější větší balení nebo za lepší cenu ve slevě, což se snadno dá zkontrolovat přes srovnávače jako www.hledejleky.cz apod.