lajos píše:Blbě jsem se vyjádřil, ne že ti nepodporuji tvoji kompaktní verzi, jen jsem chtěl odstranit milný předpoklad že u sondy by nějaká připojovací délka vadila(ty kriste pane).
milný = mylný
Chápu to jinak. Joooo.
Moderátor: rival
lajos píše:Blbě jsem se vyjádřil, ne že ti nepodporuji tvoji kompaktní verzi, jen jsem chtěl odstranit milný předpoklad že u sondy by nějaká připojovací délka vadila(ty kriste pane).
Akord píše:Zdravím,
rušení je zpravidla tím vetší, čím je menší signál a čím je vetší impedance vedení, na kterém se vyskytuje. Halluv čip má zpravidla dost nízkou impedanci, pokud obsahuje i elektroniku, pak taky není obvykle duvod na vysokou impedanci. Takže rušení na vstupu nebude markantní i bez stínení, pokud nebudou dlouhé prívody. Pokud se v prípravku vyskytuje napájení, pak není problém pridat jeden operák, a impedance na výstupu je pak na tak nízké hodnote, že rušení nemá šanci. Zároveň se jím dá nastavit takový zisk, že merící pristroj, (treba multimetr na rozsahu 2V) bude prímo ukazovat hodnotu v Teslech, prípadne v Gaussech, pokud se sympatie k obema pánum ruzní.
No mam nápad, udělám nejdříve tu kompaktní verzi as komu se nebude líbit,belamachina píše:mne by sa hodila verzia kde by sa spicka sondy dala predlzit kablikom ku krabicke. Su miesta v masinkach kde sa nedostanem s celim merakom, teda ak dlzka kablika /0.5m? 1m ? 1.5m ?/ neovplivni meranie. ak by to bol problem urobit na konektor tak mam zaujem o obe verzie s moznostou napojenia na digitalny merak. napajanie cez klasicky zdroj na nokie alebo od vietnamcov s multikonektormi. Aka bude cena? radovo v stovkach korun aby som mal aspon nejaku predstavu.
vdaka
Pokud se nepletu, na elektroniku měřáku by mohlo mít vliv jen střídavé magnetické pole o vyšších frekvencích, což se měřákem stejně měřit nebude.. takže ok.. ale skutečně bych rád měl představu, jak intenzivní mag. pole půjde měřit.. jaká bude přibližně horní mez?adam.benda píše:.... Jakou max. intenzitu magnetického pole bude zařízení přibližně schopno změřit? V případě, že bych měřil nějaké extrémní magnetické pole (a samozřejmě, pokud ho měřák bude schopen měřit), neovlivní magnetické pole nežádoucím způsobem elektroniku, která bude v kompaktní verzi velice blízko? Asi ne, jenom tenhle dotaz pokládám projistotu...
Hele, všechno bude asi trochu jinak. Na pokecu s karlem m jsem byl ukecán, abych nedělal kompaktní verzi. Jsem poměrně tvárný materiál a tak jsem na to přistoupil.adam.benda píše:Pokud se nepletu, na elektroniku měřáku by mohlo mít vliv jen střídavé magnetické pole o vyšších frekvencích, což se měřákem stejně měřit nebude.. takže ok.. ale skutečně bych rád měl představu, jak intenzivní mag. pole půjde měřit.. jaká bude přibližně horní mez?adam.benda píše:.... Jakou max. intenzitu magnetického pole bude zařízení přibližně schopno změřit? V případě, že bych měřil nějaké extrémní magnetické pole (a samozřejmě, pokud ho měřák bude schopen měřit), neovlivní magnetické pole nežádoucím způsobem elektroniku, která bude v kompaktní verzi velice blízko? Asi ne, jenom tenhle dotaz pokládám projistotu...
Přesně. Ledá by sme našli nějakou lepčí hallovu sondu....adam.benda píše:Nakonec budu asi radši za tu nekompaktní verzi...
Max. měřitelná intenzita kolem 0,5 T ? Předpokládám, že to asi nepůjde zvednout co.... ..třeba na 2 Tesla.. Jako nechci votravovat, ale možná je to škoda, jen 0,5 T ... ..Jasně že to nepůjde... kvůli omezené hranici napájecího napětí 6 V... I tak budu za měřák rád.. je to nepatrný mínus...
To bude nejaké nedorozumení. Pokud je to jen halluv čip bez elektroniky, pak není možné, aby se výstup blížil co i 10procent napájení, Halluv jev není tak velký, aby fungoval zhruba v desítkách procentech napájení. Takže mi z toho vychází, že ta citlivost nemuže být 1.3mV/G, ale na treba 1000G(to je zas dost málo), nebo jsou špatne milivolty. Dále omezení na pul Tesla mi taky prijde v prípade čipu bez elektroniky bezduvodné, pokud se nevztahuje treba na konkrétní linearitu. Pokud to má v sobe elektroniku, pak to muže být i tak jak je napsáno, ale divil bych se a pátral bych po tom, nebo i po účelu čipu.habana píše:Co se týká max. měřitelného magnetického pole, tak to teda datasheet neuvádí, je zde jen uveden údaj typické citlivosti sondy (Allegro A1302LH)a ta je 1,3mV/G.
Napájecí napětí je omezeno hranicí 6V. Z toho mi vyplývá, že maximální měřitelné mag. pole bude 6000/1,3= 4615 Gaussů (0,4615T).
Akord píše:To bude nejaké nedorozumení. Pokud je to jen halluv čip bez elektroniky, pak není možné, aby se výstup blížil co i 10procent napájení, Halluv jev není tak velký, aby fungoval zhruba v desítkách procentech napájení. Takže mi z toho vychází, že ta citlivost nemuže být 1.3mV/G, ale na treba 1000G(to je zas dost málo), nebo jsou špatne milivolty. Dále omezení na pul Tesla mi taky prijde v prípade čipu bez elektroniky bezduvodné, pokud se nevztahuje treba na konkrétní linearitu. Pokud to má v sobe elektroniku, pak to muže být i tak jak je napsáno, ale divil bych se a pátral bych po tom, nebo i po účelu čipu.habana píše:Co se týká max. měřitelného magnetického pole, tak to teda datasheet neuvádí, je zde jen uveden údaj typické citlivosti sondy (Allegro A1302LH)a ta je 1,3mV/G.
Napájecí napětí je omezeno hranicí 6V. Z toho mi vyplývá, že maximální měřitelné mag. pole bude 6000/1,3= 4615 Gaussů (0,4615T).
Za ty prachy mi to může při nejhorším ležet ve skřínihabana píše:A cena? zatím sem nic nepočítal, to až to bude celý v kupě.
Alee počítám řádově stovky korun českých.
Hele, chlapi,DrJarda píše:Za ty prachy mi to může při nejhorším ležet ve skřínihabana píše:A cena? zatím sem nic nepočítal, to až to bude celý v kupě.
Alee počítám řádově stovky korun českých.
Taky si jeden objednávám.