Je to tvé měření, nebo údaje dodavatele? Už si to nepamatuji, ale myslím že výrobci udávají poměr magnet/kov.
Držím palce ať ti to běží a nenech se ode mě odradit. Občas, když se mi něco nezdá, nepříjemně rejpu
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ok, tady to je.boboo píše:.... Možná pro názornost by bylo dobré do Tvých obrázků vkreslit místo několika šipek jedmu a provést silový rozklad sil do směrů x a y - kolmo na rameno rotoru. ....
Já se na ruský patent dívám trochu skepticky, vidím v tom rovnovážnou polohu, ale nic jsem nestavěl, nezkoušel, atd., takže klidně nemusím mít pravdu...nanopile píše:Presne tak, jedná sa o ruský patent. Prečo nejde som už tu rozoberal. Ide o problematickú membránu. Ideálne by bolo keby prerušila magn. tok a sama sa nepriťahovala. Ale tak to nefunguje.
Co?wh173 píše:uz nicsmazat
Sedlák, vítám Tě mezi námi!Sedlák píše:konstrukce letounů stealth. Povrch letounů (dnes i lodí a raket) je konstruován většinou jako sendvičový z různých kompozitních materiálů (m.j. i uhlík) a s rchní vrstvou - nátěrem REM. Vím, že materiály mají pohlcovat ELEKTROmagnetické vlny a případně je měnit na tepelnou energii, ale jak daleko je k magnetismu?
Fyzika (ta nejvyšší) by tohle měla mít vyřešeno,... dnes jsem si pořídil nějaké materiály, které budu nějaký čas studovat a pokusím se zorientovat, jsou-li na to nějaké klíče... měly by být.DrJarda píše:Mezi dva odpuzující se póly magnetů vložte kovovou kuličku a dejte ji k jednomu magnetu. -o - Pak zkuste přibližovat druhý magnet. Bude stále odpuzován, ALE pak překročí hranici a přitáhne se ke kuličce -o- Jak velká je tato hranice??? V takovýchto případech budeme muset pracovat velmi velmi přesně.
Ano, ty obrázky velice dobře vypovídají o skutečnosti, povedlo se ti to hezky znázornit.DrJarda píše:Adamova Omega a tvarování magnetického pole absorbčním materiálem Permalloy...
Tady to vypadá nadějně a přikládám i obrázky, proč si to myslím - jak si to představuji.
Je to správně Adame? Rolling Eyes
Viditelně nemám představivost uzpůsobenou tvým nápovědám... bohužel..Old_Surfer píše:Inak, myslel som, ze minimalne adam.benda pochopi viac z toho, co som mu napisal, aj do SZ, aspon principialne.
Kazdopadne, chcem aby sa vedelo, ze riesenie existuje a nie je vobec zlozite. Mal som len problem, ktory som tu na zaciatku popisal a kde nikto nemal zaujem mi trochu helfnut. Tento problem je dorieseny a tak, ako som napisal aj pre adam.benda, video zverejnim az v momente, ked sa bude tocit nepretrzite viac, ako 150 hod.
Já se na ruský patent dívám trochu skepticky, vidím v tom rovnovážnou polohu, ale nic jsem nestavěl, nezkoušel, atd., takže klidně nemusím mít pravdu...adam.benda píše:nanopile píše:Presne tak, jedná sa o ruský patent. Prečo nejde som už tu rozoberal. Ide o problematickú membránu. Ideálne by bolo keby prerušila magn. tok a sama sa nepriťahovala. Ale tak to nefunguje.
Bingo! Přesně o tom jsem psal na případu s kovovou kuličkou. Ty máš místo ní plech. Možná by se někdy dalo využít té tenké hranice, kde se přitažlivé a odpudivé síly vyrovnávají. Ale pak se zase bude muset řešit maximální přesnost výroby jak ji zmínil Old_Surfertbest píše:...přišel jsem na zajímavou věc co se týče stínění železem. Do vzdálenosti asi 4mm se i přes železo magnety odpuzují. Ale opravdo lehce, pak se nekompromisně přitáhou k železu.
Máš na mysli něco jako na obrázku, nebo v patentu?Peter píše:
Co takhle použít místo horního magnetu elektromagnet a energii pro něho získat jinak než ze sítě? (placené). Načasovat spínání (příp. změnu polarity) asi nebude problém.
To těžko takhle jednoznačně určit, mechanizmus si rovnovážný bod "sám najde"... Ale tbest poznamenal jednu důležitou věc, že přidáním setrvačníku by se to odstranění rovnovážné polohy dalo vyřešit. -To mě nenapadlo a je to tak, takže svůj pohled na ruský patent měním.nanopile píše:kde si myslíš, že by mohla nastať rovnovážna poloha?
Tak tohle nevypadá vůbec špatně, opět asi potřeba připojit setrvačník.. ale jinak ok. Že nás to nikdy nenapadlo co...Sedlák píše:Má trocha do mlýna: Jukněte na tuto vizualizaci. Nápad mi přijde velmi dobrý a nepostrádá jednoduchou genialitu. Velmi efektně eliminoval vámi uváděný "bod odporu".
Teda tohle je panečku počteníčko!!!DrJarda píše:....
Docela dobré počteníčko o permanentních magnetech je na
http://www.sinomag.cz/data/sinomag/down ... agnety.pdf
....
Chtít Ft = F, to už mi přijde jako opravdu velký luxus..boboo píše:.... Naší snahou by mělo býti aby F = Ft !!! Což si myslím,že při pohybu po kruhové trajektorii asi bude problém. Myslím,že nejvyšší využití přitažlivé-odpudivé síly je při pohybu přímočarém a při,co nejmenším zdvihu !! ....
Že som si to doteraz nevšimol. A to som sa s tým rusom čosi natrápil. Zotrvačník je nahradený okrúhlou membránou, ktorá beží dookola celého dvojvalcového motora. Ale možno je ľahká. Je z 3,5 mm plechu. Možno ak pripojím alternátor bude mať zotrvačnosti dostatok. Ale k tomu mám ešte ďaleko. Treba mi zväčšiť vzdialenosť magnetov, len si myslím, že tým sa zmenší účinnosť. Dá sa to len pokusne a to je zdĺhavé a pracné.tbest píše: Do vzdálenosti asi 4mm se i přes železo magnety odpuzují. Ale opravdo lehce, pak se nekompromisně přitáhou k železu. Možná by tento jev nevadil u toho rusáka. U PMM-01c je to na nic.
boboo píše: Záleží teď na mechanizmu převodu pohybu přímočarého na rotační !!!!!!!!!
To lze mechanickým převodem ( dopředu upozorňuji,že použití klasického klikového způsobu je to nejméně optimální ) a nebo i jinak.Třeba přeměnit přímočarý pohyb magnetu v cívce na napětí .................
.................... mám na mysli převod západkou a rohatkou.Kdy velikost zubu je dána zdvihem.Velikost zdvihu cca 5 mm - dolní úvrať a horní úvrať 1 mm.
......
zaujimave :-)) a to co si z toho vystrihol je iba vata alebo aj nejake info?tbest píše:boboo píše: Záleží teď na mechanizmu převodu pohybu přímočarého na rotační !!!!!!!!!
To lze mechanickým převodem ( dopředu upozorňuji,že použití klasického klikového způsobu je to nejméně optimální ) a nebo i jinak.Třeba přeměnit přímočarý pohyb magnetu v cívce na napětí .................
.................... mám na mysli převod západkou a rohatkou.Kdy velikost zubu je dána zdvihem.Velikost zdvihu cca 5 mm - dolní úvrať a horní úvrať 1 mm.
......
To je přesně to co jsem už psal dříve. Přikládám video, kde je to názorně ukázáno a ještě další věc - anomálie chování magnetů v blízkosti neželezných kovů. Také je tam vidět jak změřit odpudivou, nebo přitažlivou sílu dvou magnetů vůči sobě.
Pozn. - má to asi 10min, trochu jsem to sestřihal, celé to mělo 16Mb. Určitě doporučuji!