Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Šroubák
Na overunity fóru probíhá pěkná diskuze. Jsou tam o něco dál než my. I když neumíte anglicky, stačí obrázky
Tady je link: http://www.overunity.com/index.php/topic,3482.0.html
Tady je link: http://www.overunity.com/index.php/topic,3482.0.html
-
- Zasloužilý člen
spravne casovanie
tento mechanizmus napoveda ze cele to je o spravnom casovani , nieco ako u spalovacich motorov. je tu urcita analogia ak si spomeniete na poznamku co tu zaznela ze zotrvacnik by mohol byt napomocny
.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
Re: Perendev
som pozeral a oni to nemaju presne podla patentu a kedze netusim po francuzky ani slovo tak panbohvie ci im to chodi.
A otazka za 100 bodov je co je to za pasik kovu co nim omotavaju tie magnety?
přijde mi tam par zajimavych myšlenek - jinak dobry web pro hledani patentu
http://www.google.com/patents?id=Ec0oAA ... etic+motor
http://www.google.com/patents?id=Ec0oAA ... etic+motor
Má-li se změnit svět, musí se změnit myšlení ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
Magnetický motor-odpověď
Magnetické polese nedá odstínit, protože siločáry jsou uzavřené. Pokud je odstíníš ( přerušíš ), snížíš účinost magnetu a budeš na tom úplně stejně.
Problém není v magnetu samotném, ale v dráze !!! Ta musí být co nejdelší, aby magnet, který se odpuzuje od magnetu druhého vykonal co nejdelší dráhu v přímočarém směru, než síla přestane působit.
Řeším tento problém už asi dva dny a myslím si že až mi bude 18, tak to vyřeším
Tak zatím zdarec.
forest.green@tiscali.cz
Pája
Problém není v magnetu samotném, ale v dráze !!! Ta musí být co nejdelší, aby magnet, který se odpuzuje od magnetu druhého vykonal co nejdelší dráhu v přímočarém směru, než síla přestane působit.
Řeším tento problém už asi dva dny a myslím si že až mi bude 18, tak to vyřeším
Tak zatím zdarec.
forest.green@tiscali.cz
Pája
návrh motoru
Zdravím všechny magnetáře. Toto forum sleduji už velmi dlouho. A protože se celý problém MM točí víceméně kolem téhož- hledání magnetického monopólu, posihla mne malá idea, která mi nedá spát a nemám prostředky, jak ji experimentálně ověřit. Vycházím z toho, že pokud přiblížíme magnety souhlasnými póly k sobě, odpuzují se velmi značnou silou, avšak vložíme li mezi ně feromagnetikum, oba se přitáhnou. Velmi neumělý schematický nákres přikládám v příloze. Oba válce musí mít osazení, aby se v žádném případě magnetické písty nepřisály k rotujícímu jádru- potřebovali bychom příliš velkou sílu k jejich odtržení a vysunutí jádra z prostoru mezi písty, což je pro běh tohoto motoru nejkritičtější okamžik. Zde by bylo nutné si hodně pohrát jak s tvarem jádra, tak s časováním a převodováním a jádro by bylo zároveň i setrvačníkem- aby nedošlo moc brzy k magnetickému nasycení, muselo by být magneticky měkké a poměrně hmotné. Tímto řešením bych chtěl obejít "kopečkovou" teorii- ony kopečky by totiž měly nastat při vsouvání a vysouvání jádra, zůstala by nám však energie přitahování a odpuzování pístů. Doufám, že jsem nezplodil úplnou blbost, případně, že mi někdo objasní, kde je zádrhel- chytrých lidí je tu dost.
- hapalainen
- Starší člen
-
- Zasloužilý člen
Re: návrh motoru
Mrkni na tohle, ale vzhledem ke kvalitě obrazu, nevím co si o tom myslet. Nevim jestli ty plechové lopatky stačí jako setrvák.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
...pokud se to feromagnetikum nepresytíDorota píše:Vycházím z toho, že pokud přiblížíme magnety souhlasnými póly k sobě, odpuzují se velmi značnou silou, avšak vložíme li mezi ně feromagnetikum, oba se přitáhnou.
Díval jsem se na ten obrázek. Zádrhel je v tom, že pokud se vsouvá magneticky vodivý materiál (píst), pak i bez kontaktu s okolním materiálem se na to vsouvání spotrebuje vetší práce, než je zisk z odstínení. Jeden vsouvací cyklus jádra sežere více energie, než se pomocí toho odstínení získá v prubehu jedné otáčky toho klikového mechanismu. O čas v tomhle nejde, prípadné kratší časy jenom ztráty zvyšují.Dorota píše: Oba válce musí mít osazení, aby se v žádném případě magnetické písty nepřisály k rotujícímu jádru- potřebovali bychom příliš velkou sílu k jejich odtržení a vysunutí jádra z prostoru mezi písty, což je pro běh tohoto motoru nejkritičtější okamžik.
[/quote]
Háček je v tom, že nejde o stínění- právě naopak, jádro musí být z feromagnetika s co nejmenší hysterezí (už kvůli přesycení- jádro musí být dosti hmotné) . O stínění už tu bylo napsáno mnoho, ale jaksi není vhodný materiál. Tady se využívá právě opačného efektu- z jádra se musí dočasně stát magnet. Zajímavé by jistě bylo i nasimulovat jaký je průběh magnetického pole v jádře, notabene jaký by byl jeho tvar v případě jádra z prvního a druhého videa (kruh okolo). kdosi tady měl ptřičný soft- kdybych mohl pěkně poprosit...
Je to ten samý princíp ako ruský piestový motor, ktorý som upravil na dvojvalec a namiesto vrtuľky mi obiehal prstenec. Bolo to jednoduchšie a menej stratové lebo odpadli prevody. Toto video je buď podfuk, alebo musím na mojom piestovom motore pokračovať a urobiť ho precíznejšie.tbest píše:Mrkni na tohle, ale vzhledem ke kvalitě obrazu, nevím co si o tom myslet. Nevim jestli ty plechové lopatky stačí jako setrvák.