Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Motor s vodním pístem-Diskuze
Moderátor: rival
Motor s vodním pístem-Diskuze
Pokud někoho z Vás oslovila myšlenka nahradit klasický píst v motoru pohybujícím se vodním sloupcem, tak pojďme o tom možném řešení společně podiskutovat.
Upozornění: Našlapujte tu v opatrně, protože jsme v dílně a mohli byste si třeba i něco vrazit do nohy. Vzájemné překřikování je povoleno pouze tehdy, když budou spuštěny mašiny a nebylo by potom rozumět, co kdo říká. Nebo taky tehdy, když bude někdo "hodně hluchej" (ale vždy raději s citem a tolerancí).
Upozornění: Našlapujte tu v opatrně, protože jsme v dílně a mohli byste si třeba i něco vrazit do nohy. Vzájemné překřikování je povoleno pouze tehdy, když budou spuštěny mašiny a nebylo by potom rozumět, co kdo říká. Nebo taky tehdy, když bude někdo "hodně hluchej" (ale vždy raději s citem a tolerancí).
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo, jak už jsem psal, nerad se bavím s anonymama, ale ty to máš v hlavě srovnaný, takže tě budu oslovovat Šmíráku. Můžeš si za to sám. Aby to tady bylo po kupě, hodím ten odkaz ještě sem. Myslím, že průměrně technicky zdatný člověk v tom vidí řešení a nemusím to překreslovat do podoby motoru. http://mve.energetika.cz/jineturbiny/pl ... rpadlo.htm
Nahoře by měl být výfukový ventil a osazení pro svíčku, sání by mělo jít spodem skrz vyvíječ.
Nahoře by měl být výfukový ventil a osazení pro svíčku, sání by mělo jít spodem skrz vyvíječ.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz
Nechci vam brat iluze, ale voda vam bude vytvaret nejako H202 nebo neco jineho. Bude vam to zrat steny a kdovi co jeste. Sic je pravda ze jsem to nezkousel, ale po strance chemicke to nebude delat dobrotu.
opravte mna jestli se pletu.
Z.
Z.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz
A ty už víš, z čeho to bude vyrobené?xzzzx píše:Nechci vam brat iluze, ale voda vam bude vytvaret nejako H202 nebo neco jineho. Bude vam to zrat steny a kdovi co jeste. Sic je pravda ze jsem to nezkousel, ale po strance chemicke to nebude delat dobrotu.
Z.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pouhým bubláním O2 do H2O zatím ještě nikdo peroxid nevyrobil. Je hodně veliký rozdíl mezi "rozpouštět se" a "slučovat se". Zkus si napsat chem. rovnici.xzzzx píše:Nechci vam brat iluze, ale voda vam bude vytvaret nejako H202 nebo neco jineho. Bude vam to zrat steny a kdovi co jeste. Sic je pravda ze jsem to nezkousel, ale po strance chemicke to nebude delat dobrotu.
Z.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
Re: Ahoj šmirák
Buď zdráv Sano. Děkuji, ale myslím si, že úctu si zde zaslouží téměř všichni. To znamená, nejen ti z nás, kteří své myšlenky a mnohdy i draze nabyté zkušenosti poskytnou ostatním, ale potom i ti, kteří tyto poznatky zrealizují, vdechnou jim život a možná je časem uvedou do každodenní praxe. Nic není zbytečné.sano píše:Ahoj, máš moju úctu.
I přestože to tu občas docela silně zaskřípe, tak oceňuji vřelý a především ten kamarádský přístup některých zdejších členů vůči těm, co mají snahu zapojit se. Jmenovat však určitě netřeba. Vždyť každý ví a cítí, o kterých lidech teď zrovna hovořím.
Měj se dobře, nechť Ti dlouho slouží pevné zdraví i jasná mysl.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
Občas_myslící_nemyslící
Tohle téma považuji za totální úlet,nechcete to třeba změnit na pulzní náporové motory.Je to nedoceněná technologie a hlavně se hodí i do garáží
a poradí si s ní i laik.
PS.Ileme_ctít druhého jako sama sebe vyžaduje hodně odvahy a pojmenování šmíráku zní zbytečně urážlivě.
a poradí si s ní i laik.
PS.Ileme_ctít druhého jako sama sebe vyžaduje hodně odvahy a pojmenování šmíráku zní zbytečně urážlivě.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mas pravdu psal jsem rychleji nez premyslel. Muze za to ochrana atmosfera Co2.zkrátka_Šmírák píše:Pouhým bubláním O2 do H2O zatím ještě nikdo peroxid nevyrobil. Je hodně veliký rozdíl mezi "rozpouštět se" a "slučovat se". Zkus si napsat chem. rovnici.xzzzx píše:Nechci vam brat iluze, ale voda vam bude vytvaret nejako H202 nebo neco jineho. Bude vam to zrat steny a kdovi co jeste. Sic je pravda ze jsem to nezkousel, ale po strance chemicke to nebude delat dobrotu.
Z.
Z.
-
- Stálý člen
[quote="xzzzx"][quote="zkrátka_Šmírák"][quote="xzzzx"]Nechci vam brat iluze, ale voda vam bude vytvaret nejako H202 nebo neco jineho. Bude vam to zrat steny a kdovi co jeste. Sic je pravda ze jsem to nezkousel, ale po strance chemicke to nebude delat dobrotu.
Z.[/quote]
Pouhým bubláním O2 do H2O zatím ještě nikdo peroxid nevyrobil. Je hodně veliký rozdíl mezi "rozpouštět se" a "slučovat se". Zkus si napsat chem. rovnici. [/quote]
Mas pravdu psal jsem rychleji nez premyslel. Muze za to ochrana atmosfera Co2.
Z.[/quote]
Tak to je ještě lepší než ten peroxid, CO2, a kde by se asi vzal??? Kde vezmeš uhlík z vodíku a kyslíku? Nebo už se pokročilo v atomovém štěpení natolik že jde přeskládat protony? Tak já si jdu z chloru vyrábět zlato To s tou vodou není vůbec špatný nápad, ale: tlak plynu je stejný, plyn se ve vodě ztratí (sloučí) a výsledkem bude nižší opotřebení válce, ale mnohem nižší mechanický účinek.
Z.[/quote]
Pouhým bubláním O2 do H2O zatím ještě nikdo peroxid nevyrobil. Je hodně veliký rozdíl mezi "rozpouštět se" a "slučovat se". Zkus si napsat chem. rovnici. [/quote]
Mas pravdu psal jsem rychleji nez premyslel. Muze za to ochrana atmosfera Co2.
Z.[/quote]
Tak to je ještě lepší než ten peroxid, CO2, a kde by se asi vzal??? Kde vezmeš uhlík z vodíku a kyslíku? Nebo už se pokročilo v atomovém štěpení natolik že jde přeskládat protony? Tak já si jdu z chloru vyrábět zlato To s tou vodou není vůbec špatný nápad, ale: tlak plynu je stejný, plyn se ve vodě ztratí (sloučí) a výsledkem bude nižší opotřebení válce, ale mnohem nižší mechanický účinek.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
ElabsVracov píše:Tak to je ještě lepší než ten peroxid, CO2, a kde by se asi vzal??? Kde vezmeš uhlík z vodíku a kyslíku? Nebo už se pokročilo v atomovém štěpení natolik že jde přeskládat protony? Tak já si jdu z chloru vyrábět zlato To s tou vodou není vůbec špatný nápad, ale: tlak plynu je stejný, plyn se ve vodě ztratí (sloučí) a výsledkem bude nižší opotřebení válce, ale mnohem nižší mechanický účinek.xzzzx píše:Mas pravdu psal jsem rychleji nez premyslel. Muze za to ochrana atmosfera Co2.zkrátka_Šmírák píše: Pouhým bubláním O2 do H2O zatím ještě nikdo peroxid nevyrobil. Je hodně veliký rozdíl mezi "rozpouštět se" a "slučovat se". Zkus si napsat chem. rovnici.
Z.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
motor s vodním pístem
Zdravím.Něco jsem našel ,jen nevím jak se to startuje.la. PS:kniha-Co dokážou stroje.Vydal Albatros 1987 v Praze.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
motor s vodním pístem
Ještě malá aplikace na vodík.Je to natolik šílené,že by to mohlo fungovat.Popis funkce:Vyvíječe (malé s VN) jsou stále pod napětím.Otevřeme li ventil 1 ponoří se vyvíječ 1,po uzavření ventilu a vynoření vyvíječe to scela jistě bouchne, těsně před tím musí být otevřen ventil 2 aby se voda mohla přemístit k vyvíječi 2 a po jeho uzavření a uzavření ventilu 1 se děj může opakovat současně s vodou se pohybuje píst,ale to už je pro znalce motorů co na něj připevní, osobně bych dal přednost magnetickému přenosu síly před mechanickým.Jen bych chtěl upozornit, že zařízení musí být dostatečně mechanicky tuhé ,aby první bouchnutí nebylo tím posledním .Ahoj.la.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
La
Je to moc hezký,ale co dál?Co to bude pohánět,jak to budeš ovládat,jaký budou ztráty /na životech/,pak i technické věci_z jakého materiálu,na jaké frekvenci /míněno otáčky!!/,startování,regulace a spousta dalších problémů.
Pokud věci nejdou jednoduše,je hloupost to dělat složitě.
_
viděl to někdy někdo v praxi???
Pokud věci nejdou jednoduše,je hloupost to dělat složitě.
_
viděl to někdy někdo v praxi???