Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
mag motor...vzor rusák
pro vais od martin11...jseš hodnej že máš snahu se sjednotit...ale pokud se nejedná o peníze za desítky tisíc...tak je lepší každý sám...jak se potkám s NANOPILEm když je 400 km daleko...net je lepší...ja mam magnety na zimu v létě něco jiného v dílničce kde se nemůže topit...jseš tu nový já také ale sleduju už 2 roky než jsem s něčím přišel...ale bylo TO NĚCO konkrétního. celej svět je plnej soustruhů vrtaček a svěráků...když se chce...vyber si co tě zajímá a jak je už 100x razeno pročti celé vlákno....už to je výkon...dělej si poznámky a zkus na dané tema jít svojí cestou...vlož do toho svoje EGO...podivej se na JiMi ho a jeho motor...bojuje jako lev...ja jsem fotograf...o technice nevim nic...a přišel jsem jsem s nápadem jak neco udělat...chytři z fora jsou laskaví k blbum mého typu a včas nás usměrní....ale nesmí se otravovat blbostma jako ten INSTALATER...jestli tě baví mag.motor typu rusák - jak jsem ho nazval tak si kup 2 slovy dva magnety posaď se ke stolu...otevři si lahev s něčím co máš rád a zkoumej...jestli jsi RnDr přes feromateriály tak jsi na tom dobře a do podobných šíleností se nepouštěj protože tě ve škole naučili že TO NEJDE ...tenhle polofilozofický članeček není jen pro tebe .ale pro všechny příchozí....tímto zdravím rivala a děkuji mu za starost o toto forum....jo...a setkání se konají...a je to zajímavé....všechny zdraví MARTIN11
... věřím, že se " TO " povede ......
Mocná, největší síla?
Promiň, ale tuhle argumentaci neberu. Co je pro tebe konec otáčky? Horní úvrať? Dolní úvrať? Místo jako je nakresleno na obrázku po 1 otáčce (po 360 stupních)? Odkud a kam a kde působí ta mocná, největší síla? Co ji v tom místě vyvolává?Akord píše: Zmínený motor se podle tvého popisu zastaví na konci otáčky. Prijdeš na to rychle, pokud si 2 otáčky toho motoru rozvineš do roviny a budeš treba uvažovat jenom velikost a smer síly.
To, co získáš postupným odpuzováním a pritahováním budeš muset NAJEDNOU totéž prekonat, ve skoku mezi prvou a druhou otáčkou. Na téhle kratičé dráze bude pusobit mocná, nejvetší síla, která je stejná, jako všechny ty dosavadní postupné v součtu, počas jedné otáčky.
Já když jsem se zapojil do fóra, tak jsem si dal námahu a prečetl nejdrív celé vlákno. Určite se ti to vyplatí, když si prečteš historii, je tady dost lidí, kterí podobné problémy usilovne rozebírali.
Diskuzní vlákno jsem si celé pečlivě pročetl (a k tomu ještě spoustu zahraničních webů) a mnoho příspěvků ve mně vyvolává dojem, že autorům chybí snad i znalosti fyziky ze ZŠ.
-
- Zasloužilý člen
mag.motor
...VROUBKU VROUBKU...ty ty ty...takhle se diskuse nevede ...to je podpasovka odporujici brainstormingu...jestli tušíš co to je...podle tve maluvky to musí fungovat...tak to sestroj a ukaž...ptaš se kde je začátek cyklu...???? nebo konec..??? konec je v kruhu tam kde jsi začal...to pochopí i ten kdo nechodil da zákl.školy..jak jsem psal před chvilkou...jestli jsi RnDr...tak nas nezkoušej ...ve svem profilu jsi uplnej anonym...ja jsem blbej fotograf...a mam cely problem s magnety jako hobby...ale něco jsem nastudoval...takže už vím...jestli chceš tak pokračuj v bádání, je to tvoje svobodná volba...promiň jestli jsem se tě dotknul...zdaví všechny Martin11
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Ještě k tomuhle vymyslet hejblatka a možná by to šlo.Myslím to nějak takhle jak by to mělo fungovat,když de píst za horni uvrat tak se magnet (N) příbližuje k pistu na kterém je připevněn magnet (S) a tím pomůže zatlaičít pist dolu a jak jde píst nahoru tak se magnet (N) odaluje a tak dokola setrvačník tomu pomůže.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jak se tady vede diskuze
Položil jsem v minulém příspěvku 6 otázek a odpověď jsem nedostal ani na jednu. Místo toho jsem se dozvěděl perlu: duvod pro pohyb je ten, že podél neho stoupá vzduchová mezera.
Já nevěděl, že se to zařízení skládá z mezer. A mezera stoupá podél pohybu. No páni.
2 martin11: ...konec je v kruhu tam kde jsi začal... - tak v tomhle místě se to rozhodně nezastaví - je to silově to nejvýhodnější místo.
2 Akord: ...tak na točení není duvod i proto, že nezachycuješ reakci točivého momentu síly, otáčivá síla se ti opírá o vzduch, ani se to takhle mechanicky nedá udelat, to prece není šikmá deska... - tak tomuhle opravdu nerozumím, co tím bylo míněno. Otáčivá síla se neopírá o vzduch - kotouč je poháněn převodem z klikového hřídele. Na obrázku to není nakresleno, ale je to zmíněno v textu.
2 PeTr1: tak jak je to nakresleno by se přicuclo k sobě v horní úvrati
Já netvrdím, že je to fungující magnetický motor. Jen jsem navrhl podle mého názoru lepší konstrukci než je ten ruský nesmysl se clonou.
Já nevěděl, že se to zařízení skládá z mezer. A mezera stoupá podél pohybu. No páni.
2 martin11: ...konec je v kruhu tam kde jsi začal... - tak v tomhle místě se to rozhodně nezastaví - je to silově to nejvýhodnější místo.
2 Akord: ...tak na točení není duvod i proto, že nezachycuješ reakci točivého momentu síly, otáčivá síla se ti opírá o vzduch, ani se to takhle mechanicky nedá udelat, to prece není šikmá deska... - tak tomuhle opravdu nerozumím, co tím bylo míněno. Otáčivá síla se neopírá o vzduch - kotouč je poháněn převodem z klikového hřídele. Na obrázku to není nakresleno, ale je to zmíněno v textu.
2 PeTr1: tak jak je to nakresleno by se přicuclo k sobě v horní úvrati
Já netvrdím, že je to fungující magnetický motor. Jen jsem navrhl podle mého názoru lepší konstrukci než je ten ruský nesmysl se clonou.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
omlouvam se musi tam byt stejne natocene magnety
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) PeTr1 dne čtv 31 led 2008 0:40, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
mag.motor
...pro VROUBKA...kolegové ti odpověděli ..ja k tomu kruhu...začátek a konec... "začne to tam kde to je silově nejvýhodnější."...tvoje slova...myslim že to je jen tvoje zbožná myšlenka začít v místě s největší silou...prosím tě napiš mě jak se ti to do tohoto místa dostane...sílu kterou na to vynaložíš pak spotřebuješ...výhodně... 1+1=2 1-1=? teď nevim...zrovna jsem chyběl ve škole MARTIN11
Re: mag.motor
Už jsem v jednom příspěvku napsal, že: Start motoru s kotoučem by samozřejmě probíhal stlačením kotouče dolů do pracovní polohy, ve které by se potom zafixoval. Tím by došlo k požadovanému přiblížení magnetů a dodání prvotního impulsu k roztočení motoru. Provedlo by se to např. nějakou pákou s axiálním ložiskem a ta páka by se v dolní poloze mechanicky zajistila, tak aby mezi magnetem na pístu a na kotouči byla minimální mezera. Při tom přibližování by se už motor začal roztáčet. Start by vlastně začínal v horní úvrati a stlačováním by došlo k pohybu směrem k dolní úvrati.martin11 píše:...pro VROUBKA...kolegové ti odpověděli ..ja k tomu kruhu...začátek a konec... "začne to tam kde to je silově nejvýhodnější."...tvoje slova...myslim že to je jen tvoje zbožná myšlenka začít v místě s největší silou...prosím tě napiš mě jak se ti to do tohoto místa dostane...sílu kterou na to vynaložíš pak spotřebuješ...výhodně... 1+1=2 1-1=? teď nevim...zrovna jsem chyběl ve škole MARTIN11
Nevidím žádný důvod, proč v druhé půli cyklu nepřitahovat magnet na pístu opačně polarizovaným magnetem na kotouči. Dokonce i úvratích kde na kotouči magnety v malé výseči chybí je působení magnetů příznivé - ten který odchází z dosahu magnetu na pístu se s ním stále ještě odpuzuje a ten který přichází už se s ním přitahuje. Takže v místě mrtvého bodu je působení sil vyrovnané a úvrať je tedy zhlediska působení sil magnetů indiferentní. Nic nebrání tomu aby došlo k výchylce správným směrem působením setrvačnosti nebo jiného pístu s posunutým cyklem.
-
- Zasloužilý člen
vroubkovi mag motor
...ne ne ne ne ne ne ne. ..až ti to co popisuješ bude fungovat tak jsi nejbohatší člověk na světě..napsal jsem ti soukromě...kup si 2 magnety a hraj si s nimi....pak to pochopíš...tak pa...a přijď až ti to bude fachat....tohle fakt nenenene...odpovídám za všechny nenene..jestli jo...tak jedině až se zeměkoule bude točit obráceně...tak ještě jednou pa martin11
Vidím, že diskutovat tady nemá smysl.
Odpověď ne, ne, ne, ne, ne je sice dost jednoznačná, ale důvod proč ne, se už asi nikdy nedozvím. Žádné rozumné argumenty. Takže adié.
Zdravím všechny. Již nějakou dobu sleduji dění na tomto fóru a také jsem přemýšlel o různých možnostech. Bohužel nemám dost času ani vybavení, abych fyzicky testoval, tak zatím jen v hlavě.
Vzhledem k tomu, že martin11 v poslední době opět vytáhl na světlo pístový motor, zkusím přispět svými nápady.
Přemýšlel jsem o variantě "dvoupístu", kde by byly tyto písty orientované proti sobě s opačně orientovanými magnety. Mezi nimi by rotovala "clona", kde by ve fázi přibližování pístů byla mezera - písty by se vlastními magnety přitahovaly k sobě.
V okamžiku horní úvratě by mezi ně vrotovala část clony se stějně orientovanými magnety (vůči jednotlivým pístům) a ta by je od sebe odpuzovala.
Pro příklad obrázek : (snad se mi ho podaří vložit)
Neřeším tímto obr. technické podrobnosti jako převod kmit. pohybu na rotační, převod na pohon rotace clony, zdvih pístů a pod. - pouze navrhuji "magnetické řešení"
Uvažoval jsem, že clona by mohla být těžší, aby zároveň fungovala jako setrvačník a kdyby byla větší a střídaly se na ní mezery s magnety, mohla by být osazena několika těmito dvoupísty... ??
Samozřejmě počítám s ručním roztočením celého strojku (dokonalé perpetum mobile je utopie a o to nám ani nejde, že )
Takže asi tak. Možná je to blbost, ale tohle se mi prostě vylíhlo.
Üfff.
Tak se mějte a držím palce.
Vzhledem k tomu, že martin11 v poslední době opět vytáhl na světlo pístový motor, zkusím přispět svými nápady.
Přemýšlel jsem o variantě "dvoupístu", kde by byly tyto písty orientované proti sobě s opačně orientovanými magnety. Mezi nimi by rotovala "clona", kde by ve fázi přibližování pístů byla mezera - písty by se vlastními magnety přitahovaly k sobě.
V okamžiku horní úvratě by mezi ně vrotovala část clony se stějně orientovanými magnety (vůči jednotlivým pístům) a ta by je od sebe odpuzovala.
Pro příklad obrázek : (snad se mi ho podaří vložit)
Neřeším tímto obr. technické podrobnosti jako převod kmit. pohybu na rotační, převod na pohon rotace clony, zdvih pístů a pod. - pouze navrhuji "magnetické řešení"
Uvažoval jsem, že clona by mohla být těžší, aby zároveň fungovala jako setrvačník a kdyby byla větší a střídaly se na ní mezery s magnety, mohla by být osazena několika těmito dvoupísty... ??
Samozřejmě počítám s ručním roztočením celého strojku (dokonalé perpetum mobile je utopie a o to nám ani nejde, že )
Takže asi tak. Možná je to blbost, ale tohle se mi prostě vylíhlo.
Üfff.
Tak se mějte a držím palce.
-
- Zasloužilý člen
pro TROOPER
zdravim pošli mě soukromou adresu...soukromě odpovím...nejsem si jistý s odpovědí ...zdali muj zavěr je správný tak jen mezi čtyřma očima...Martin11
magnetický Perendev
Pro Jimi-ho,
u popisovaného videa je prvděpodobné, že magnety na rotoru jsou uloženy kyvně. Správně jde na myšlenku z pohledu nerovnováhy. Akorát je důležitý fakt ,že z pohledu nastavení úhlu magnetů na obvodu statoru se jedná o využití přitažlivé síly mezi magnety, protože rotor se točí směrem doprava. Kdyby to mělo makat na odpudivé síle, pak by se musel točit v levo (ve směru chodu hodinových ručiček).
u popisovaného videa je prvděpodobné, že magnety na rotoru jsou uloženy kyvně. Správně jde na myšlenku z pohledu nerovnováhy. Akorát je důležitý fakt ,že z pohledu nastavení úhlu magnetů na obvodu statoru se jedná o využití přitažlivé síly mezi magnety, protože rotor se točí směrem doprava. Kdyby to mělo makat na odpudivé síle, pak by se musel točit v levo (ve směru chodu hodinových ručiček).
Re: magnetický Perendev
Neříkám ne, je to možný. Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Vlastně jak se znám, tak jsem to jenom shlídl, řekl si to je pěkný, jak by to asi mohlo fungovat, né, vlastně předtím jsem ještě chvilku přemýšlel, co by na tom videu mohl být FAKE. To je jedno.Jara píše:Pro Jimi-ho,
u popisovaného videa je prvděpodobné, že magnety na rotoru jsou uloženy kyvně.
Na magnety (a na fůru jiných věcí) jsou tu jiní machři. Já se jen pomálinku učím. Sem jsem se zapletl jen proto, že jsem chtěl říct, jakej já mám názor na magnetické samohyby a co mě se líbí zatím nejvíc.
Jestli to video co vzpomínám je nějaká menší verze Perendeva, to nevím.
Perendev je moc tajemný a co jsem měl možnost zatím zjistit, tak si hraje s pevně uloženými jednosměrně orientovanými magnety (nekamenujte, lovím jen ve své paměti), na těch statorových lamelách má taky něco napevno.
Toto mi připadá jiné. Tady jsou na rotoru magnety poskládaný polaritama napřeskáčku, statorový magnety jsou podle mě rotačně uložené toroidy, dle mého by se to mělo vrtět na kteroukoliv stranu.
Ale říkám, nechci se vůbec přít. Já jen kdyby to takto fungovalo,....
No asi v mezičasech (třeba při střádání chechtáků na měděnou plotnu) zkusím zabastlit třeba právě tady v tomto. Představa, že se podaří to dostat do mírného nadsynchronu (protože na videu mu to zrychlovalo), pak jen k rotoru přiblížit vzduchovou cívku, moc nesosat, anebo jen tolik, aby to ještě udrželo synchron, ať se točí klidně jen dvě minuty. Později nějakým automatickým optickým bazmekem udělat sledování pohybu, když se zastaví, přes nějakou spojku do něj kopnout....
Už zas fantazíruju......
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling