Pokud to budeš Lajosu zkoumat tak Ti věnuju tu sondu, a ještě Pt 100, pokud bys to využil, tak se ozvi
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
K.
Moderátor: JiMi
Zhabání muže mít i rozumnou formu. Já nabízel kolegovi, ať mi prodá jeden prototypový motor, na kterém jsem mel pri jeho konstrukci účast, a který zustal v šuplíku tesne pred dokončením za cenu asi 50 tisíc, a nepristoupil (taky horkovzdušný, ale ne stirling). Účinnost podobných modelu muže být kolem 5 procent, nekdy i 10, pokud jsou dobre udelané, takže prumerne víc, než doma udelaný parní stroj. Ale ve šrotu, nebo šuplíku by ten stirling asi skončit nemel.lajos píše:Chudinka stirling asi nějakou dobu tam leží a ležet bude-u nás se nekrade a nekdy se ani nepřemísťuje. Bohužel mě nepřitahuje ta jeho nízká účinnost, asi s ním osobně pokusy dělat nebudu-teda zatím.
Ne, ne, fotil jsem se nahý před zrcadlem, jak mi bylo doporučeno.petr111 píše:......nezapomněl se v dílně ?
Když bude cokoliv k těm obrázkům, bude to lepší. Takto když jsem na ně koukal, tak mi to připadá dost nepochopitelné.lajos píše:Dnes se mi podařilo prohodit pár slov s panem profesorem, pod kterého patronací si hráli s tím naším školním stirlingem.
Mluvil o médiu H nebo He , že má min. vnitřní tření, bylo natlakováno na 7MPa a při 500otáček dosahoval účinnosti přes 50%.
Nevím zatím jestli se dostanu k nějaké dokumentaci.
V pohodě, co bude, bude. A bude to, až to bude, pokud to bude. To je různých bude-í.lajos píše:I když trochu útržkovitě, přesto sem dávám ty údaje které se dozvím, právě aby jste se alespoň podle něčeho nějak mohly se orientovat.
Zatím ty fotky ti popsat nemůžu, na detaily nebyl čas.