Ahoj,JiMi píše:Zdravím ve sváteční čas.Waldes píše: To ale nieje VO teda volná energia ale len alternatívna energia. teda nejde nic čo je mimo z bežne formulovaných fyzikálnych zákonov. Na druhej strane večšina z nás sa venuje aj tomu ...
Waldes.
přesně takto bych to nechtěl chápat. Já vím, můžu si dělat co chci.
Ty tomu říkáš alternativní energie, ale je to skutečně tak ?
Když tu někdo bude horko těžko vytvářet metan pro pohon svých miláčků, jaký je rozdíl mezi tímto "technickým" metanem a metanem, který mi vyrobí bakterie ? Ano, je to všechno všeobecně známé. Tak proč nemáme všichni auta na CNG a doma ve sklepě kolonu ? Vždyť je to přece tak běžné.
Waldes, neber to jako pokus o konfrontaci, přece jen celodenní konzumace muškátu, mi teď dovoluje jen taktak udržet pravopis. Já jen, že jsi zareagoval přesně tak, jak si já myslím že je právě kontraproduktivní. Proč podle tebe právě toto není VE ? Co když někdo až si bude hrát s akváriem sajrajtu, přijde na to, že bakterie pod vhodně modulovaným nízkonapěťovým pulzem budou dělat pětkrát výhodněji.
Nevím co se může stát, vždyť je tolik běžně známých postupů a technologií a nejsou nikterak využívány ? Proč ? Protože to nevyhovuje distributorům energií. A myslím, že to je jediný smysl jejich existence. Vytvořit a navěky věkův udržovat a prohlubovat závislost.
Takže zase mi tam padá ta část definice VE, která tě má od takových zavislostí osvobozovat. Proto VOLNÁ, proto FREE.
Takže spíš bych se věnoval tvé závěrečné části, že aj tak se tomu všichni nějak věnujeme. Tak proč nedát možnost se projevit těm, kteří nemají třeba finance, vybavení, vědomosti, ale jsou zas třeba borci na řasy.
Nechci to komplikovat. Myslím, že když se objeví nějaký ŘASMAN a bude nám tu něco vykládat, snad ho nikdo nebude umlčovat větami, že to není VE apod. Anebo bude mít alespoň takovou výdrž, aby to přeskákal.
Tak chlopi, zůstaňme lidmi. Když on ale ten muškátek je tak příjemný...
JiMi
máš úplnú pravdu, takto je to slovíčkarenie ale vôbec nechcem byť konfrontačný. já som len zvyknutý pomenovať veci presne. Máš odomňa jeden bod lebo si to napísal tak, že stebou môžem len súhlasiť.
Waldes.
P.S.: Všetkým prajem krásnu veľkú noc ...