Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Perm. mag. zvedák

Příspěvek od tbest »

Jo jo. Já měl v ruce jen ten malej držák. Hlavně že jsme se dohodli. :D

ma311
Nový člen

Bezpečný sex

Příspěvek od ma311 »

Nemohlo by byt magneticke pole vychylovane pridavnou cievkou kratkymi impulzami vo vhodnom momente? Pripadne ako by reagovalo na ~VN s nizkym prudom. (Niečo ako bezpečný sex) Su nejake informacie?

tbest
Zasloužilý člen

Re: Bezpečný sex

Příspěvek od tbest »

ma311 píše:Nemohlo by byt magneticke pole vychylovane pridavnou cievkou kratkymi impulzami vo vhodnom momente? Pripadne ako by reagovalo na ~VN s nizkym prudom. (Niečo ako bezpečný sex) Su nejake informacie?
O něco takového se pokoušel pan Adams, Bedini, H.P. Sprain, Takahashi, D. Konzen a mnoho dalších. Jestli se nepletu. Bezpečný sex :good: :D

fobos

magmotor

Příspěvek od fobos »

pekny, otazkou je zda to nekdo prodava v CR... jedna se mi o to ze bych rad sehnal 1m X 1m plech tloustkou 3-4mm... kousky si z nej dokazi vytvorit sam... no ale kde ho koupit sakra :/ navic urcite levny nebude

nebo staci klidne kousky 5 na 5 cm....

tbest
Zasloužilý člen

Re: magmotor

Příspěvek od tbest »

fobos píše:pekny, otazkou je zda to nekdo prodava v CR... jedna se mi o to ze bych rad sehnal 1m X 1m plech tloustkou 3-4mm... kousky si z nej dokazi vytvorit sam... no ale kde ho koupit sakra :/ navic urcite levny nebude

nebo staci klidne kousky 5 na 5 cm....
Možná by poradili výrobci transformátorů a elektromagnetů. Používá se i jako stínění okolo nich.

fobos

magmotor

Příspěvek od fobos »

no kazdopadne vim co to je, budu hledat kde to vzit. proste ho chci :)

diky

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Vyčerpávající, byť bezpečný sex

Příspěvek od adam.benda »

ma311 píše:Nemohlo by byt magneticke pole vychylovane pridavnou cievkou kratkymi impulzami vo vhodnom momente? Pripadne ako by reagovalo na ~VN s nizkym prudom. (Niečo ako bezpečný sex) Su nejake informacie?
Pole by mohlo být vychylované nebo nějak "tlumené" polem cívky, ale ta cívka to zadarmo neudělá.. ..bude za to něco chtít. Energy bohužel..
Takže bezpečný sex je dobrý, ale chce to i dost nenáročnou partnerku. :D

lub

Re: magmotor

Příspěvek od lub »

fobos píše:pekny, otazkou je zda to nekdo prodava v CR... j....
http://www.vacuumschmelze.de/dynamic/en ... metall.php

Skus sa obratit na fa Vacuumschmelze, sidlia aj pri Piešťanoch, v Hornej Strede. Okrem ineho vyrabaju magnety, jadra, trafoplechy,
Vyrabaju tie kusy kovu a magnety do HDD

http://www.vacuumschmelze.de/dynamic/en ... europe.php

snad ti to pomoze

adam.benda
Zasloužilý člen

Ukázky prvních krůčků

S martinem11 jsme teď přes SZ řešili, že bychom si měli ukazovat i konstrukce a experimenty, které nevyšly. To, proč to nefunguje, je také informace. :) Zároveň jsou to nápady, které by mohly někoho inspirovat..

Tohle je cosi z doby, kdy jsem teprve s magnetizmem perm. magnetů tak nějak začínal.. Motor, kde jsou z jedné strany na magnetech rotoru plíšky z magnetického materiálu (konkrétně z Permalloye). Je to tam kvůli deformování pole ve snaze, utlumit co nejvíc "brzdnou protisílu". Přirozeně bez úspěchu, deformace nebyla taková, jak jsem si představoval..

Stator je dělen na dvě poloviny, aby se tyto půlky daly oddálit a motor tak šlo vypnout/zapnout.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

JiMi
Zasloužilý člen

Odborníci na materiály

Příspěvek od JiMi »

Při stavbě svého WhipMag točítka chci použít kvalitní ložiska, která samozřejmě musí být v něčem osazená, aby se to časem nevyčvachtalo.

Otázka: z čeho by bylo vhodné nechat vysoustružit ty unašeče, hlavně na statorové magnetky, aby to příliš neovlivňovalo pole těch magnetů ?
Měď, hliník, mi připadají měkké. Mosaz ? Nebo nějaký dural ?
Dík za případný názor.

JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
fobos

magmotor

Příspěvek od fobos »

u me naopad tragedie - po tydnu neprisli magnety :/ tak stale cekam

tbest
Zasloužilý člen

Re: Odborníci na materiály

Příspěvek od tbest »

JiMi píše:Při stavbě svého WhipMag točítka chci použít kvalitní ložiska, která samozřejmě musí být v něčem osazená, aby se to časem nevyčvachtalo.

Otázka: z čeho by bylo vhodné nechat vysoustružit ty unašeče, hlavně na statorové magnetky, aby to příliš neovlivňovalo pole těch magnetů ?
Měď, hliník, mi připadají měkké. Mosaz ? Nebo nějaký dural ?
Dík za případný názor.

JiMi
Ahoj JiMi. Pokud máš možnost, asi bys měl zkusit teflon, nebo silon. Jsou to dostatečně houževnaté materiály a předejdeš možným problémům s vířivými proudy.

adam.benda
Zasloužilý člen

Matroš

Mám pocit, že vhodný je vlastně libovolný plast.. magnetický není a vířivé proudy by měly být taky ok.. Pletu se?

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

lepení magnetů

Příspěvek od martin11 »

...dotaz do FORA...mam problem....čím přilepit magnet - neodym povrch zinek či nikl není zrcadlově leštěný - běžná vteřinová lepidla zklamala...jo lepit na hliník, měď, antocoro, díl nemůže být plastový..??? jedná se o hlavu pístového motoru a celek musí být kov z důvodu možnosti jej seřizovat...posunovat ho seřizovacím šroubem...mosazným....hezký den Martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“