Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: BIO

Příspěvek od Waldes »

JiMi píše:
Waldes píše: To ale nieje VO teda volná energia ale len alternatívna energia. teda nejde nic čo je mimo z bežne formulovaných fyzikálnych zákonov. Na druhej strane večšina z nás sa venuje aj tomu ...
Waldes.
Zdravím ve sváteční čas.
přesně takto bych to nechtěl chápat. Já vím, můžu si dělat co chci.
Ty tomu říkáš alternativní energie, ale je to skutečně tak ?

Když tu někdo bude horko těžko vytvářet metan pro pohon svých miláčků, jaký je rozdíl mezi tímto "technickým" metanem a metanem, který mi vyrobí bakterie ? Ano, je to všechno všeobecně známé. Tak proč nemáme všichni auta na CNG a doma ve sklepě kolonu ? Vždyť je to přece tak běžné.

Waldes, neber to jako pokus o konfrontaci, přece jen celodenní konzumace muškátu, mi teď dovoluje jen taktak udržet pravopis. Já jen, že jsi zareagoval přesně tak, jak si já myslím že je právě kontraproduktivní. Proč podle tebe právě toto není VE ? Co když někdo až si bude hrát s akváriem sajrajtu, přijde na to, že bakterie pod vhodně modulovaným nízkonapěťovým pulzem budou dělat pětkrát výhodněji.
Nevím co se může stát, vždyť je tolik běžně známých postupů a technologií a nejsou nikterak využívány ? Proč ? Protože to nevyhovuje distributorům energií. A myslím, že to je jediný smysl jejich existence. Vytvořit a navěky věkův udržovat a prohlubovat závislost.
Takže zase mi tam padá ta část definice VE, která tě má od takových zavislostí osvobozovat. Proto VOLNÁ, proto FREE.

Takže spíš bych se věnoval tvé závěrečné části, že aj tak se tomu všichni nějak věnujeme. Tak proč nedát možnost se projevit těm, kteří nemají třeba finance, vybavení, vědomosti, ale jsou zas třeba borci na řasy.
Nechci to komplikovat. Myslím, že když se objeví nějaký ŘASMAN a bude nám tu něco vykládat, snad ho nikdo nebude umlčovat větami, že to není VE apod. Anebo bude mít alespoň takovou výdrž, aby to přeskákal.

Tak chlopi, zůstaňme lidmi. Když on ale ten muškátek je tak příjemný...
JiMi
Ahoj,
máš úplnú pravdu, takto je to slovíčkarenie ale vôbec nechcem byť konfrontačný. já som len zvyknutý pomenovať veci presne. Máš odomňa jeden bod lebo si to napísal tak, že stebou môžem len súhlasiť.
Waldes.

P.S.: Všetkým prajem krásnu veľkú noc ...

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

hezké Velikonoce

Příspěvek od martin11 »

....sedám po 2 dnech ke kompu....byl jsem na cestách...nejdříve hezké Velikonoce... VŠEM...nevím jestli toto tema je ke kávičce...ale není tu jiný link pro všechny...co je ... BIO .... a jsme nazačátu všech uvah....muže být inteligence...jen bio...při uvaze že na basi křemíku je intejigence elektrická....při teplotách blízké " nule " tuší tato inteligence něco o životě na bazi DNA ??? mluvim o tom proto že se nám náhodou podařilo ....daří žít při teplotách 20°C...takže hledat se musí stále a všude...nevim ...jako fotograf kam se přesně na foru zařadit...považuju se za výtvarníka...tudíž pro budoucnnost za budižkničemu...ke svému svědomí si musím přïznat, že umění je sice krásné....ale pro život ...jako takový....zcela zbytečné...a podobně na tom jsou filosofové a....každý podle svého...je vaše osobní profese přínosná pro celek....lidstvo jako nositeli umění přemýšlet a tvořit....jsem na foru jako Magnetář....ačkoli jsem ve fotografii již něčeho dosáhl...pro celek je to NULA - NIC...myslim že ten magnetickej zobrazovač, ktrerý jsem vymyslel je víc než veškerá moje celoživiötní fototvorba...a to mám za sebou několik autorských foto výstav....to co dělám je hezké obohacení duchovna...třeba jako hudba...sport...divadlo atd.....ale to nás neudrží při životě......potřebujeme ENERGII...takže závěr....všichni ... kdekoli cokoli....co udrží život životem....snad se mnou všichni souhlasíte....a proto máme u nás v Česku...České forum....Martin11 ....................... p.s. Zdravin JiMi-ho :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Peter
Zasloužilý člen

Re: hezké Velikonoce

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 15:58, celkem upraveno 1 x.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Re: hezké Velikonoce

Příspěvek od rival »

martin11 píše:....snad se mnou všichni souhlasíte....a proto máme u nás v Česku...České forum....Martin11 ....................... p.s. Zdravin JiMi-ho :lol:
Jen bych chtěl dodat, že já to naše fórum spíše chápu jako Česko-Slovenské fórum a samozřejmě jako fórum všech dalších lidí, kteří mají chuť se aktivně zapojit a něco pro sebe i ostatní udělat... a kde na národnosti, či státní příslušnosti vůbec nezáleží... ;) To já jen tak pro upřesnění...

rival - živý člověk - suverén
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Velikonoce

Příspěvek od Aquarius1 »

Si tu tak hovím a popíjím tu kávičku i přes pokročilou noční(denní?)dobu a hlavou se honí spousta obrazů.Co myšlenka to obraz,vlastně už od dětství nám rodičové vložili do rukou tvrdou kartonovou knihu obrázků a mozek jako obrovská knihovna uložil vjem do přihrádky budoucí obrovské police obrazů.S roky si mozek bral stále více obrazů a jako mozaiku je skládal dohromady a přeci jich ještě tolik chybí.Zdali ta mozaika bude jednou úplná a jestli si jí skládám správně, je tolik myšlenek a jen některé jsou ty správné ale které to jsou.Život je jako houpačka a jen malinkou chvíli je člověk nahoře a může se rozhlédnout tam dolů na hlavy ostatních a ještě kousek dál.Při tom pohledu něco zahlédne ale než zjistí o co jde letí dolů a s šimráním v žaludku čeká než se houpačka zastaví a on může utíkat za tím něčím ale ono už je pryč.Přichází zklamání a možná i slzy poznání že ten okamžik vyprchal tak strašně rychle a človíček uloží další obraz dosud nepoznaný a mlhaví a jak jde čas tu a tam se obraz vyloupne a přijde opět to šimrání a touha vědět.A tak to vlastně všechno začíná a někdy bohužel i končí. Je tolik obrazů co bych chtěl ještě uložit do police poznání.
Vědění je jako vysněná milenka s těmi nejkrásnějšími křivkami které by člověk chtěl pohladit jež ona je nedobytná a vrtkavá jako život sám a nikdy nevíš co udělá a času je tak málo. Jen jeden lidský život na to nestačí.Chtěl bych žít navěky a přitom se toho děsím že by se to mohlo stát .Aquarius1

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

ZEITGEIST

Příspěvek od Merlin »

Jistě ten film znáte. Viděl jsem ho několikrát v originálním znění, ale před svátky jsem si pustli verzi s českými titulky - a zjistil, že je to vlastně úplně jiný film.. :D
Tedy, ty titulky to z něj udělaly. Po čtvrthodině utrpení jsem to zastavil.. a pak až do včerejška večer dělal titulky znovu. Pokud má někdo zájem, tady jsou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Velikonoce

Příspěvek od tbest »

Přeji všem hezké velikonoce.

JiMi
Zasloužilý člen

Kurňa chlapi, velikonoce

Příspěvek od JiMi »

a najednou jsou tu všichni naměko.
Né, je to paráda. Mě se to líbí.
A to, jak Martin11 shazuje svou profesi, asi má nějakou depku. Tak třeba počte tu něco na fóru a bude líp.

Ono s těma profesema, když už to tak nakousl, to je hodně zavádějící. Já třeba pracuji většinou v softwérhausech, a je nade vší pochybnost, že program můžem vymyslet sebelepší, stejně ho nakonec prodá dobře napsaná smlouva nebo grafická prezentace.
A při tom ani ten právník, ani grafik, neví o podstatě vůbec nic.

Sám pro sebe to mám jasný. Celá ta ekonomika, denní chleba, ten chaos a shon, to je taková hra, to si tady hrajem maňásky abysme si nakrmili ega, měli lepší babu a auto, všechno kategorie vytvořené lidmi pro lidi.
Souvstažnost s reálným světem, nula nula nic.
Kde to bylo ? PARADIGMA.SK ?

Hromadná havárie ? Větší výkony pojišťoven, HDP roste.
Vyšší rozvodovost ? Větší odvody právníků, HDP roste.
Více kardiovaskulárních chorob ? Více výkonů státních špitálů, HDP roste.
Více neproduktivních státních zaměstnanců ? Větší daně, HDP roste.
Více pokácených stromů ? Více práce a materiálu na pilách, HDP roste.
Více skládek a spaloven ? Větší výkony na odstraňování škod, HDP roste.

Kurňa, už mi to zas kecá, to víte, vrátil jsem se z mrskutu.
Vzkaz pro Martina11 a podobné pochybovače: Nesmuť nad tím, jestli jsi nebo nejsi užitečný. Co mám říkat já, až se mě kluk zeptá, taťko, cos dělal celej život ? To mu mám dát jedno vypálený CD, který ani nepřečte ? Proč to řešit ? Toto není pravý život. Do těchto rolí jsme se narodili, podobně můžeme být rádi, že jsme nebyli počati v Etiopii.
Jediné co je důležité a co má opravdu smysl je to co děláš dobrovolně, nezištně, z vlastního zájmu. To je jediná přidaná hodnota.
Nic z toho, co popsal Marx.
To je VE, to je FREE, to je to, nad čím žádný moloch nemá vládu a z čeho mají takový až šílený strach. Nekontrolované aktivity jedinců.

Abych se nezapletl do vlastního jazyka. Dočtu zbytek fóra (začínám vždycky od relaxu) a jdem střízlivět.
JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

pro ochotníky

Příspěvek od lajos »

Nerad vás s tím krmím, ale co mám dělat když k tomu mám přístup?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

kurňa ja sa prihlasim

Příspěvek od martin11 »

...jelikož jsme u kavčky...tak takto...jak se přihlásit o GRANT a peníze na výzkum....když nesplňuji, žádné body zadání...nemůžu žádat peníze...ale mužu se zůčastnit zadarmo??? tedy zadarmo ne ...za 1 Kč....lze požádat o 1 Kč.....???....ja vim že to není žádná velká suma...ale jde o princip....tak to asi zkusim.....vlastně ani nic ztratit nemužu.....magnetický motor ještě nikdo neudělal....zajímavé tema odborníky odsouzené k nezdaru...takže žádná konkurence při konstrukci....dotaz na Lajos....když se něco povede lze žádat zpětně...náklady na výrobu...u mě jsou náklady přímo úměrníé času = litry piva u projektu vypitého..a fernetu...tak do 28.4 mam čas....do dvéééřííí č 202 :lol: ....tak...dam si pivo a jdu makat na tom motoru...abych nedopadl jako ten.....Teď tu byl... m11

... věřím, že se " TO " povede ......
Aquarius1
Zasloužilý člen

pro ochotníky

Příspěvek od Aquarius1 »

To je dobrý :mrgreen: z oboru nejsem,vzděláním jsem neutrpěl ,zázemí je moje žena a děti ale to není výzkumný tým,technická vybavenost na úrovni bastlíře takže když náhodou na něco přijdu je mi to na prd protože nemám žádné předpoklady vědátora garantovaného akademií věd :D

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Aquarius1
Zasloužilý člen

pro ochotníky

Příspěvek od Aquarius1 »

další replikace :mrgreen: sory

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

grant

Příspěvek od lajos »

Milý zlatý, já také ještě grant nedělal, jde ale o to: vymyslet něco, udělat nato rozpočet a třeba spolupracovat s nějakou laboratoří (třeba univerzitní). Stačí trochu rozpracovaný nápad, šikovný rozpočet a dá se do toho spousta zabalit, než na to příjdou jaký zázrak jsi vymyslel, podobný tomu zadání-je pozdě pro všechny kulový znající o nějakém tech. problému.
Předpokládám že nemusíš splnit úúplně vššechny podminky, stačí některé.
a teď si jdu udělat kafe.

JiMi
Zasloužilý člen

Miluju anglický humor

Příspěvek od JiMi »

omikron píše: Na videích z webu omikrona

JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“