Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
Vím, že to možná bude zavádějící, ale: slyšeli jste někdo o vlivu komprimovaného grafitu na magnetismus? Konkrétně na magnety permanentní i elektromagnety? Ten grafit by měl být komprimován při 1200 stupních. Já sice zkoušel tuto komprimaci dosáhnout, rozbil jsem lisovací zápustku, tedy kovacím lisem mi ji kovací technik úplně zfragmentoval. hodně práce a....nic. A než to budu zkoušet znovu a znovu, tak se zeptám .Nevíte, nebo neslyšeli jste o vlastnostech grafitu, jenž se mění za vysokých teplot a tlaků?? Samozřejmě, že až to přeženu, budou mi z toho padat diamanty, ale......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
stínění magnetů
plně souhlasím s KYBICem...jen FOBOS si myslí že odstíní...rozebral jsem několik HDD a je zde několik koncepcí...ale ty magnety zde jsou fakt někdy zajímavě magnetované...je to vidět nejlépe na zobrazovači mag.čar...pozor tyhle magnety jsou obvzlášť křehké...právě s ohledem na jejichtloušťku...už sem se pořezal...lámou se jak perník a vznikají velmi ostré hrany...pro fobos...hoď do placu náčrtek toho co vymýšlíš...rádi se podíváme a třeba poradíme... zdraví Martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Kybic
Kybic to řekl dost výstižně,
přitažlivé síly mezi magnetem a železem (nebo jiným magnetickým materiálem) je zkrátka problém. Proto jsou třeba problém ty ruské pístové konstrukce, kde vyjíždí železná membrána....
Navíc, ani supravodivý matroše nejsou v tomhle problému řešením. Tam je to zase tak, že vznikají odpudivé síly mezi magnetem a supravodičem..
přitažlivé síly mezi magnetem a železem (nebo jiným magnetickým materiálem) je zkrátka problém. Proto jsou třeba problém ty ruské pístové konstrukce, kde vyjíždí železná membrána....
Navíc, ani supravodivý matroše nejsou v tomhle problému řešením. Tam je to zase tak, že vznikají odpudivé síly mezi magnetem a supravodičem..
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Komprimovaný uhlík
Co je přesně myšleno tím komprimováním? Předpokládám, zkracování meziatomárních vzdáleností v krystalové mřížce uhlíku?jarda ovčák svitavy píše:Vím, že to možná bude zavádějící, ale: slyšeli jste někdo o vlivu komprimovaného grafitu na magnetismus? Konkrétně na magnety permanentní i elektromagnety? Ten grafit by měl být komprimován při 1200 stupních. Já sice zkoušel tuto komprimaci dosáhnout, rozbil jsem lisovací zápustku, tedy kovacím lisem mi ji kovací technik úplně zfragmentoval. hodně práce a....nic. A než to budu zkoušet znovu a znovu, tak se zeptám .Nevíte, nebo neslyšeli jste o vlastnostech grafitu, jenž se mění za vysokých teplot a tlaků?? Samozřejmě, že až to přeženu, budou mi z toho padat diamanty, ale......
Obecně uhlík mám pocit, že je diamagnetický, ale "tlumil" by magnetické pole pravděpodobně jen asi tak jako jiná běžná diamagnetika (bizmut, měď,...), tedy vlastně vůbec.. S "komprimovaným" uhlíkem však zkušenosti nemám, jaký by to mělo mít vliv na magnetický pole?
-
- Zasloužilý člen
zkomprimovanej uhlik
...zdravim jardu ovčáka....smazal jsem ftipek o diamantu... aby tu nebyla černá díra.....něco sem časem pověsim...smysluplného....hezkou neděli všem Martin11
Naposledy upravil(a) martin11 dne ned 06 dub 2008 8:30, celkem upraveno 1 x.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
hračka
Kód: Vybrat vše
http://www.patro.cz/objects/1074508346.html?group_oid=
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Opravdu jsem nechtěl mluvit o diamantech. Jen za tepla zhutněném grafitu a jeho vlastnostech. Pokud bych chtěl vyrábět diamanty, zvolil bych jiné vlákno. Komprimace není nutná extrémní, já chtěl použít 500 tun lis a teplotu 1100 . Žárupevnost materiálů není až taková, jak by člověk chtěl. Nedoufám v něčí osobní zkušenost, jen jsem doufal v radu typu jedna paní povídala. Grafit v zhutněné podobě za vysokých teplot by měl silně tlumit mag. pole. Nemluvím o pohybu krystalové mřížky.
mag mot
co rikate na toto ?
http://www.truveo.com/OC-magnetic-motor ... /405980199
muze fungovat ? nebo podvod ?
http://www.truveo.com/OC-magnetic-motor ... /405980199
muze fungovat ? nebo podvod ?
mag mot
http://img139.imageshack.us/img139/3572/magmotke1.jpg
mate-li nekdo hodne kusu oneho materialu z HDD - vyzkousejte vystinit mag pole jak je na tomto mym obrazku
jak jsem psal, pokud je magnet upevneny na tomto materialu a tento materil je obracen k sobe - nepusobi navzajem magneticke pole. tj. nepritahuje se ani se neodpuzuje.
v tomto pripade odpuzovani pusobi jen kdyz magnety jsou odkryte poly k sobe - kdy zacina pusobiz odpudiva sila.
celkova spolecna tloustka materialu na statoru a rotoru nad magnety je cca 6-8mm
pokud celkova tlouska stiniciho mat je mensi 6mm - magnety se pritahuji nebo odpuzuji bez zadneho rozsilu, jako kdyby tam nic nebylo
dejte mi vedet jak to dopado
mate-li nekdo hodne kusu oneho materialu z HDD - vyzkousejte vystinit mag pole jak je na tomto mym obrazku
jak jsem psal, pokud je magnet upevneny na tomto materialu a tento materil je obracen k sobe - nepusobi navzajem magneticke pole. tj. nepritahuje se ani se neodpuzuje.
v tomto pripade odpuzovani pusobi jen kdyz magnety jsou odkryte poly k sobe - kdy zacina pusobiz odpudiva sila.
celkova spolecna tloustka materialu na statoru a rotoru nad magnety je cca 6-8mm
pokud celkova tlouska stiniciho mat je mensi 6mm - magnety se pritahuji nebo odpuzuji bez zadneho rozsilu, jako kdyby tam nic nebylo
dejte mi vedet jak to dopado
-
- Zasloužilý člen
stinění
...V HDD je to jinak...tvuj napad....točítko...je hezky namalovane....to je vše....magnet nelze odstínit jak si představuješ na obrázku... ale...máš dobrý postřeh....už jsi přišel na to , že silnější material odstíní slabší ...jakoby nebyl..jak píšeš......jseš na dobré cestě k poznání.....blahopřeju....točítko se nebude točit protože přitažlivá síla clony Fe je větší než odpudivá síla magnetu ...Martin11
mag mot
martin11
ale ty to vyzkousej, zadna pritazliva sila Fe tam neni totiz. kdybych mel takovych stinitek z HDD kolem 15 tak to predvedu ve funkcnim modelu... staci si pro predstavu udelat tocitko pouze s 2x magnety na rotoru a svema stinitky a jednim magnetem v statoru se stinitkem.
hopa a meme to.
budu muset proste nekde vydolovat nejake stare HDD a vybart ten material, obrousit ohnute rohy a nasadit do "tocitka"
ale ty to vyzkousej, zadna pritazliva sila Fe tam neni totiz. kdybych mel takovych stinitek z HDD kolem 15 tak to predvedu ve funkcnim modelu... staci si pro predstavu udelat tocitko pouze s 2x magnety na rotoru a svema stinitky a jednim magnetem v statoru se stinitkem.
hopa a meme to.
budu muset proste nekde vydolovat nejake stare HDD a vybart ten material, obrousit ohnute rohy a nasadit do "tocitka"
-
- Zasloužilý člen
pro fobos...
...hmmmmmmmmm...když myslíš...tak to zkus....ani nevíš jak bychom ti všichni přáli, aby se to alespoň 3 x otočilo dokola.....jinak maš asi SVÉTOVÝ UNIKÁT....Fe , které nepřitahuje magnet...nebo ho stíní jen na jednu stranu....ale spíš si nerozumíme....ne já ti nerozumím....tak se hochu snaž rozeber pár HDD....sběrné dvory jsou jich plné.....přeji zdar ...až něco stvoříš, tak to vyfoť...namalovat lze cokoli....Martin11
- adam.benda
- Zasloužilý člen
fobos
Výtečně fobos!
Pravděpodobně se ti povedlo najít takový způsob deformace magnetického pole železem, který hledám už poměrně dlouhou dobu. Vypadá to dobře!
Jinak kritika tohoto moc není na místě.. Takto umístěné dvě destičky z Fe nebo ty plíšky z HDD, pokud jsou u každého magnetu (rotor i stator), nežádoucí síly mezi nimi mohou být bez problému minimální! Tenhle způsob deformování pole vypadá velice nadějně!
Pravděpodobně se ti povedlo najít takový způsob deformace magnetického pole železem, který hledám už poměrně dlouhou dobu. Vypadá to dobře!
Jinak kritika tohoto moc není na místě.. Takto umístěné dvě destičky z Fe nebo ty plíšky z HDD, pokud jsou u každého magnetu (rotor i stator), nežádoucí síly mezi nimi mohou být bez problému minimální! Tenhle způsob deformování pole vypadá velice nadějně!
mag mot
adam.benda
potrebuji aby to nekdo otestoval... jelikoz jsem porad v praci a jsem totalne casove vytizem, venuji se tomu velice minimalne, pokud to nekomu vyjde, zajistim financne vyrobu konstrukce motoru (material potrebny k provozu + konstrukce, dily motoru) - neni vsak kam spechat, treba vse peclive otestovat a za to vubec bude v takovem meritku fungovat
vim pouze to ze s jednim dilem to vunfuje bez problemu, jak se bude chovat ve vetsim rozsahu nevim. nemam k tomu ted tyto stinici desky
potrebuji aby to nekdo otestoval... jelikoz jsem porad v praci a jsem totalne casove vytizem, venuji se tomu velice minimalne, pokud to nekomu vyjde, zajistim financne vyrobu konstrukce motoru (material potrebny k provozu + konstrukce, dily motoru) - neni vsak kam spechat, treba vse peclive otestovat a za to vubec bude v takovem meritku fungovat
vim pouze to ze s jednim dilem to vunfuje bez problemu, jak se bude chovat ve vetsim rozsahu nevim. nemam k tomu ted tyto stinici desky