Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Co kde na netu

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

voda

Příspěvek od martinq »

zajímavost
http://www.pi-voda.cz/voda.htm

výtažek z poradny :
Biologické účinky mikrovln
(17.03.2004)
Dotaz:
Zajímalo by mě, jaké jsou biologické účinky mikrovln. (Kristýna Tajovská)
Odpověď:
Záleží samozřejmě na vlnové délce (resp. na frekvenci) mikrovlnného záření, kam se "strefí" s rezonancí. Pokud je to oblíbená frekvence mikrovlnné trouby 2,45 GHz, pak rezonuje s vibrací molekul vody, které se proto trhají ze svých "nadmolekul" a při opětovaném navázání se dodaná energie projeví jako jejich zahřátí. Proto také mikrovlna zahřívá specificky vodu a skrze ni vše, co vodu obsahuje. Lze si vymyslet zařízení, které by specificky ohřívalo jiné molekuly, pokud by ovšem vytvářely podobné nadmolekuly. Nevím ale, že by se to někde prakticky užívalo.
(J. Obdžálek)


--- Dle tohoto by stačilo do nádoby s vodou přidat dvě elektrody kladnou a zápornou, molekuly se při ohřevu trhají, ale nedostatečná "vůle" trvalé samostatnosti, je zase sloučí a uvolní se teplo, asi by elektrody musely být umístěny mimo aktivní oblast magnetronu, aby z nich nejiskřilo ... :wink:


poslení odstavec o plynu ve vodě je zajímavý
http://www.ultrasonic.cz/vyuziti.htm


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
venda
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 21 črc 2006 17:41
Bydliště: Plzeň

re: voda

Příspěvek od venda »

s tím magnetronem je to zajimava myslenka. pred nejakou dobou me to taky napadlo. mam pocit ze vlnova delka byla 12cm a do tohoto prostoru umistit elktrody dostatecne vzdalene aby nedoslo k premosteni a jejich silove pusobeni by bylo schopno roztrhnout rezonujici molekulu vody. je to jen hypoteza ale velice zajimava. jen mit cas to overit.


venda
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 21 črc 2006 17:41
Bydliště: Plzeň

magnetron

Příspěvek od venda »

mas pravdu. je to pohravani s odjistenym granatem. samotne pouziti magnetronu nepripada moc v uvahu. ale pouzit komplet stineny v mikrovlnne troube spolu s vhodne konstrukcne vyresenou nadobou by melo dojit k vetsi casti kompenzaci vyprodukovanych vln v kapaline a zbytek emisi v odstineni vlastni mikrovlnky. ja vim je to jenom placani ale i tak.


golan
Stálý člen
Příspěvky: 36
Registrován: úte 18 črc 2006 17:48
Bydliště: Liberecko

Chris,Dave

Příspěvek od golan »

Jelikož admin slíbil dát na web tyto projekty a zatím nic tak pokud někdo chce může tahat tady.Mimo to na jiných webech se někteří vracejí k zapojení Dave.
Vysvětlivky:
Lysis1 -dave obr. a chris celý projekt s necelým překladem
Lysis2 -Dave_OK_CZ.doc diskuse k jeho projektu
Hydro prelozit.doc-chris diskuse přeložené k jeho projektu
Flame1.mpegaFlame2.mpeg plamen z vodíku nevím už kdo to je
Zbytek Dave obrázky a videa
Vše minulý rok takže pokud new věci tak tu nejsou.Překlad není dobrý!

http://rapidshare.de/files/29455991/Lysis1.rar.html
http://rapidshare.de/files/29456195/Lysis2.rar.html

První má asi 80MB a druhý asi 10MB,Dave videa jsou tady z nich obrázky v jednom dokumento nevím už kde.Myslím mayer replic tak nějak.


colombus
Stálý člen
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16 srp 2006 14:23

mikrovlnka

Příspěvek od colombus »

Zdravim, nekde jste probirali moznost rozkladu vody pres mikrovlnku, a hle, nejaky :twisted: se o to pokusil, je to pouze video bez dalsich info, velmi pusobive.... ale pozor, pro chytraky, radeji to nezkousejte, pac to po nekolika vterinach pekne bouchne, teda aspon to tvrdi v diskuzi

http://www.break.com/index/microwave_test.html


venda
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 21 črc 2006 17:41
Bydliště: Plzeň

mikrovlnka

Příspěvek od venda »

dobry den. hezke lec k nicemu. to co je na videu videt je soubeh ionizace plynu stopovych castic prvku vzdusne vlhkosti a energie kumulovane do teto smesi (tedy vf) velmi podobny jev jako tento byl popsan kulovy blesk (tedy alespon jeho nejpravdepodobnejsi vysvetleni). ale i tak pekne vyuziti vf energie. urcitou moznosti je stejnym principem provest aktivaci cistych vodnich par jen s tim rozdilem ze v pusobeni mikrovln je nutny aktivator reakce. ale to uz je jina debata. jinak pekny odkaz. dekuji.


colombus
Stálý člen
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16 srp 2006 14:23

Neco malo i Lifterech

Příspěvek od colombus »

Vcelku vkusny clanek psany v cestine se spoustou odkazu.
http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumen ... zator.html


Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

plasma

Příspěvek od martinq »

asymetrická elektrolýza plasmou

http://jlnlabs.imars.com/cfr/ape/index.htm

polská replika vyvýječe Brownova plynu

http://jlnlabs.imars.com/bingofuel/bgen/index.htm


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Uživatelský avatar
Padre
Nový člen
Příspěvky: 22
Registrován: úte 20 čer 2006 11:57
Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Neco malo i Lifterech

Příspěvek od Padre »

colombus píše:Vcelku vkusny clanek psany v cestine se spoustou odkazu.
http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumen ... zator.html
JJ lifter jsem postavil a mohu potvrdit že to funguje!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Marek

čerstvá informace z Novinky.cz

Příspěvek od Marek »

http://www.novinky.cz/zahranicni/irska- ... tvqok.html

Kdyby to zmazali tak tady je ten text:
Sean McCarthy a Richard Walshe, irští podnikatelé a zakladatelé technologické firmy Steorn, tvrdí, že objevili postup, jak za pomoci magnetismu získat neomezený zdroj energie. Jejich zařízení prý vyprodukuje více energie, než kolik ji spotřebuje-.

28.8. 2006 14:35
DUBLIN - Pokud by se systém, který se podle svých tvůrců chová v podstatě jako perpetuum mobile, ukázal jako reálný, znamenalo by to, že dva nenápadní Irové z Dublinu přepsali zákony fyziky. Tedy alespoň ten o zachování energie.

McCarthy a Walshe svou technologii neúnavně vyvíjejí už více než tři roky. Po celou tu dobu se snažili přesvědčit vědce z celého světa, aby přijali jejich pozvání systém ozkoušet a ověřit, zdali jde o realitu, nebo o vědecký omyl. Minulý týden, frustrováni minimálním zájmem, McCarthy, Walshe a dalších 28 akcionářů Steornu (firmy, v níž pracují) nechali v týdeníku Economist otisknout celostránkový inzerát, který vyzývá mezinárodní vědeckou komunitu k tomu, aby možné perpetuum mobile posoudila. Steorn chce, aby vědci vynález vyzkoušeli.

Zázračné magnety
Aby Steorn veřejnosti ukázal, že nejde o fingovaný vynález, který má pouze zviditelnit jméno firmy, pozvala společnost na předvedení svého vynálezu novináře Steva Boggana z britského deníku The Guardian. Podle Boggana tvoří údajné perpetuum mobile kruhovité zařízení, na kterém jsou umístěny čtyři magnety tak, aby mezi nimi vznikalo co největší napětí. Naproti čtyřem magnetům je připevněn další magnet. Kolo s magnety pak roztočil motor a - počítač naměřil 28 tisíc otáček za sekundu, popisuje Boggan experiment. Po ukončení pokusu prý počítač ukázal, že zařízení vyprodukovalo třikrát víc energie, než kolik ji spotřebovalo.

Podle teorie Steornu fixované magnety reagují s pohyblivým magnetem tak, že celý systém funguje v podstatě jako generátor typu perpetuum mobile. Vznikla tedy spousta "nové energie", která se zdá být v rozporu se zákonem o zachování energie. Ten říká, že energii nelze vyrobit ani zničit, ale pouze přeměnit na jiný druh energie.

Za objevem stojí náhoda
"Zprvu jsme tomu taky nevěřili," říká Sean McCarthy, který před několika roky po letech práce v ropném průmyslu založil se svými třemi kolegy firmu Steorn. Za objev prý může náhoda. Od policie dostali zakázku na vyvinutí technologie, která by zabraňovala zlodějům z bankomatu vykrádat lidem údaje z kreditních karet., a byla schopna je usvědčit. Steorn pak vyvinul systém 16 miniaturních kamer, které byly schopny zaznamenat totožnost podvodníků.

"Chtěli jsme, aby kamery měly nezávislý zdroj napájení, takže jsme experimentovali se slunečními a větrnými generátory. A pak jednoho dne přišel kolega Mike Daly a řekl: ´Máme problém. Vypadá to, že ze systému dostáváme víc energie, než kterou to spotřebovává´," vypráví McCarthy o počátcích výzkumu, do něhož za poslední tři roky firma investovala skoro 3 milióny liber.

Podle McCarthyho by vynález v jakémkoli elektrickém přístroji - počítači, varné konvici či mobilu - poskytl neomezené množství energie. Systém by mohly využívat elektrárny, automobily, vodárenská čerpadla. Využití by bylo neomezené. Pokud se tedy jejich idea potvrdí.

Nelehký úděl vynálezců
Firma Steorn to však v současnosti nemá jednoduché. Vědci ji doposavad ignorovali a na výsledky vědeckého ohodnocení se teprve čeká, 8. září bude uzavřena výzva uveřejněná v Economistu, a podaří-li se zformovat vědecké fórum, bude trvat další měsíce či roky, než se prokážou výsledky. Steorn i jeho zaměstnanci nyní lidé obviňují z nejrůznějších konspiračních teorií.

"Teorie, že pracujeme pro CIA, patří k mým nejoblíbenějším," říká Sean McCarthy. "Prý chceme zdiskreditovat výzkum alternativních zdrojů energie," uzavírá hořce.


colombus
Stálý člen
Příspěvky: 29
Registrován: stř 16 srp 2006 14:23

šumák

Příspěvek od colombus »

šumí to nekomu takhle ? me teda takhle ne...

http://video.google.com/videoplay?docid ... nley+meyer


Uživatelský avatar
ZeusJuri
Stálý člen
Příspěvky: 69
Registrován: úte 21 bře 2006 22:45
Bydliště: Ostrava
Dal: 1 poděkování

pro colombus

Příspěvek od ZeusJuri »

při 12ti ampérách se ani nedivím ze to tak šumí :lol: ale jinak hezký


I když nemám auto efektivní výroba vodíku mě velice zajímá.
Návštěvník

Re: pro colombus

Příspěvek od Návštěvník »

Hosi hodne to dela jedla soda.Ma to ohodne vetsi vodivost.


Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

info

Příspěvek od martinq »

generátory a měřidla

http://www.empos.cz/produkty/index.php? ... cne&skpid=

energie pro každého, staženo z http://www.fluxite.com/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“