Obrázek napoví.kutil píše:
Ahojky,
koukám že JC nedá spáti více lidem. V příloze je schéma nabíječky buňky se kterým si nevím rady. Schéma je na trafo 220/12 V ? a zenerka v sérii mi těch 12 V v podstatě vyruší. Jsem amatér, můžete mi někdo kdo tomu rozumí popsat jak to schéma pracuje? Já mám trafo 380 na 24/48 V, chtěl bych to nabíjet vyšším napětím s mA proudy bez přísad do vody.
Poradí mi někdo jak dál?
H.v.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Joe Cell - konstrukce a instalace
Re: joe cell z alobalu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Obrázek nenapoví, protože na obrázku je jiné schema, než v dokumentu od Kutila. (sekundár není uzeměn)Anonymous píše:Obrázek napoví.kutil píše:
Ahojky,
koukám že JC nedá spáti více lidem. V příloze je schéma nabíječky buňky se kterým si nevím rady. Schéma je na trafo 220/12 V ? a zenerka v sérii mi těch 12 V v podstatě vyruší. Jsem amatér, můžete mi někdo kdo tomu rozumí popsat jak to schéma pracuje? Já mám trafo 380 na 24/48 V, chtěl bych to nabíjet vyšším napětím s mA proudy bez přísad do vody.
Poradí mi někdo jak dál?
H.v.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
A není tam nakreslena ptákovina?Ilem píše:Obrázek nenapoví, protože na obrázku je jiné schema, než v dokumentu od Kutila. (sekundár není uzeměn)Anonymous píše:Obrázek napoví.kutil píše:
Ahojky,
Poradí mi někdo jak dál?
H.v.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Z pohledu elektrikáře to tak vypadá, ele vzhledem k tomu, že se jedná o obvod k nabíjení JC, což je z pohledu elektrikáře taky ptákovina, nevím, nevím.Anonymous píše: A není tam nakreslena ptákovina?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Aby to nebyla ptákovina, musel bys přijmout některé zákonitosti s elektrostatiky. Jenomže ještě něco u joecell chybí. Bohužel to nikoho nenapadá. Holt myslet se nikomu nechce, jenom opisovat jeden od druhého.Ilem píše:Z pohledu elektrikáře to tak vypadá, ele vzhledem k tomu, že se jedná o obvod k nabíjení JC, což je z pohledu elektrikáře taky ptákovina, nevím, nevím.Anonymous píše: A není tam nakreslena ptákovina?
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Ilem píše:Z pohledu elektrikáře to tak vypadá, ele vzhledem k tomu, že se jedná o obvod k nabíjení JC, což je z pohledu elektrikáře taky ptákovina, nevím, nevím.Anonymous píše: A není tam nakreslena ptákovina?
Myslím si že to trafo se chová jako podivný druh kondesátoru s větší indukčností ,u zenerovy diody se patrně bude spíše uplatňovat rychlost tunelového jevu http://lucy.troja.mff.cuni.cz/~tichy/el ... dioda.html
na svorkách bude napětí jako vstupní ovšem ovliněné vodivostí elektrolytu,záleží též na rychlosti spodní diody přes kterou je obvod uzemněn a tím navýšeno napětí na zemi vyvíječe o asi 0,6V.(pěkný špek nevšiml sem si taky poprvé toho nezapojeného konce trafa )že by pokus o plovoucí napájení se sítě?
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
dodatek
Ještě k té patrně zamýšlené funkci obvodu .Zenerova dioda se stará též o jakési fomování baterie vyvíječe protože umožní jeho vybití při změně polarity napájeciho napětí a protože trafokondenzátor má i indukčnost může být zpětné napětí vyšší než napájecí síťové .otázka bude spíš jakou kapacitu (a jiné vlastnosti) má trafo a jaká je vodivost a kapacita vyvíječe.
Myslím že velmi zajímavé by bylo jak byse v daném obvodu zachoval diak s paralelně zapojenou diodou umožňující vybití vyvíječe nebo zapojení s tyristorem ale tam poteče asi velmi malý proud.ovšem funkční podobnost zapojení je až zarážející.
Myslím že velmi zajímavé by bylo jak byse v daném obvodu zachoval diak s paralelně zapojenou diodou umožňující vybití vyvíječe nebo zapojení s tyristorem ale tam poteče asi velmi malý proud.ovšem funkční podobnost zapojení je až zarážející.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Anonyme, anonyme.......Anonymous píše:Aby to nebyla ptákovina, musel bys přijmout některé zákonitosti s elektrostatiky. Jenomže ještě něco u joecell chybí. Bohužel to nikoho nenapadá. Holt myslet se nikomu nechce, jenom opisovat jeden od druhého.Ilem píše:Z pohledu elektrikáře to tak vypadá, ele vzhledem k tomu, že se jedná o obvod k nabíjení JC, což je z pohledu elektrikáře taky ptákovina, nevím, nevím.Anonymous píše: A není tam nakreslena ptákovina?
Nepodepsal jsem to, ale každý si snad domyslí.
Já nejsem každý, tak sem si nedomyslel Rád bych se o problému JC dověděl více, ale nemůžu se zeptat anonyma -grrr
Silně mi připomínáš mého švagra který má spousty nápadů, ale vždy s křížkem po funuse. Poslední dobou se fórum móóóc odklání od konstruktivního řešení VE a pokud jsi viděl film Vratné láhve, tak ti něco napoví věta " já už nepřijdu, já už sem nechodím rád..."
Já si představoval to naše společné bastlení trochu jinak a naivně se domníval že se každý vyjádří k problému ze svého pohledu, z pohledu svých znalostí a pomůže. Každý z nás přemýšlí trochu jinak a snaží se nad VE vyzrát až se mu kouří z hlavy. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak už by VE měli v provozu všichni.
Naštěstí je tu pár lidí se kterými se dá komunikovat a příkladem je zrovinka odpověď la.
Já vím že nemám věřit všemu co je na netu presentováno, ale pokud je toto obrázek z popisu JC, tak se snažím jej prověřit.
Vydržať H.
PS- La díky, už jsem uvažoval že spojím ten volný konec sekundéru s kostrou trafa (nejsem el. tak s uzemněním priméru), a ten druhý konec na kolík do země dle plánku. Momentálně jsem bastlení přerušil, je více práce kolem baráku atd., tak si chystám info na zimu a pomalu se mi to skládá jako puzzle
Díky H.v.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
anonym-schema
Celé je to ptákovina!!!!!! To není obvod ale snůška kreslených obvodových součástek, nevědící co je + a - , co dělá dioda a zenerka a volný vývod sekundáru trafa to završuje, fakt je to krásná idea? nebo co, tento anonym stojí obvzlášť zato, nebo je to MIB?
Re: anonym-schema
Ja jsem si to nevymyslel. To je zas nějaký chytrý návod z internetu.lajos píše:Celé je to ptákovina!!!!!! To není obvod ale snůška kreslených obvodových součástek, nevědící co je + a - , co dělá dioda a zenerka a volný vývod sekundáru trafa to završuje, fakt je to krásná idea? nebo co, tento anonym stojí obvzlášť zato, nebo je to MIB?
-
- Zasloužilý člen
anonym
Dej si nějakou, třeba blbou přezdívku(podezdívku?), jinak se o tom nebudu bavit. Joe cell, obvody, elektronika-vyhrabaná?? co se smetím?zatím do popelnic nechodím.
Re: anonym
Zeptej se kutila kde to vyhrabal.lajos píše:Dej si nějakou, třeba blbou přezdívku(podezdívku?), jinak se o tom nebudu bavit. Joe cell, obvody, elektronika-vyhrabaná?? co se smetím?zatím do popelnic nechodím.
-
- Zasloužilý člen
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele: