Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Zničí příchod VE stávající společnost ?

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
gimper
Starší člen
Příspěvky: 110
Registrován: pon 04 srp 2008 11:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gimper »

Zadarmo ani kuře nehrabe a i banky mají výdaje a především se ti starají o tvou trošku, nikdo tě nenutí jim dávat peníze, ostatně můžeš je mít pod kobercem a čekat na den kdy tam nebudou. :)
Pokud je to solidní banka, stará se ti postará o peníze hold si za to nechá taky zaplatit a nikdy to nebude jinak... :)
Je to bussiness jako každý jiný i když tady je to trošku složitější protože peníze chce každý a bankovní loupeže nejsou vyjímkou... :)
Nehledě na to, že by měl být vkladní kapitál banky podložen zlatem, čehož si v ČR nejsem zcela jist, ale obecně to snad platí všude (nebo mělo by, pokud je tomu dnes jinak, nejsem si toho vědom).


Uživatelský avatar
Aquarius1
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1195
Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
Bydliště: Planeta Země
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Jediný zlato který mám sdílí se mnou život i lože a to v jakékoliv situaci,tím jsem si jedině jist.
Jinak pěknej zbyteček dne mažu do peřin.
Ahoj zase někdy Aquarius1


Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Uživatelský avatar
Barbucha
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: sob 19 črc 2008 2:10
Bydliště: Praha
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

jo když se to povede :good: bohužel jsou učím dál tím vzácnější. Nahrazují je jakési tuctové skořepiny, které prý za to stojí, ale za co, to pořád nechápu, pokud tedy mám být slušný.


Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Nesmysl. Pokud si nechám myšlenku pro sebe, zůstávám sám. Někomu to vadit nemusí, ale sám zůstane v dobrém i zlém. Jednotlivec je snadný terč. V době internetu všichni víme, kolik lidí se věnuje novátorství a kopírování. Jsou to armády lidí, kteří chtějí tento systém poslat ke dnu.Spolupráce není na škodu, ale málokdy funguje dle našich představ.Pokud by nějaký model na získávání energie byl schůdný, pak žádná loby není schopná zamezit používání. Ne v době internetu. Myšlenky se šíří nejrychleji v dějinách lidstva. Nemluvím o termojaderné syntéze a nebo geotermálních vrtech s paroplynovou elektrárnou. Těžko si doma postavíme urychlovač částic. Jedině šaratici na stůl jako urychlovač kroku. Magnetický motor, vyvíječ vodíku, testatiku a pod i doma postaví šikovný kutil a když ne sám, tak v týmu. Není však precedens, pouze mnoho návodů bez záruky. Je třeba si uvědomit, že i nefunkční vynález může přinést zisk. Mastičky na pihy, bierhanzlova mast, prášky na hubnutí, supermultivitamíny, většina potravinových doplňků , preparáty na regeneraci spalovacích motorů, nic z toho nefunguje. přesto lidé vyhazují kopce peněz za nesmysly. Proč nenabízet patentní likvidátor geopatogenních zon, negativních myšlenek nebo zatažené oblohy.... Hlupáků je většina, zisky zaručeny.Těšínská jablíčka bývají nejhezčí a nejvoňavější....lidi za naději vyhodí poslední kus chleba. Falešná naděje je zločin. Je lepší umírajícímu řít: příteli, půjdeš do věčných lovišť, ale nemusí to tam být až tak zlé, slyšel jsem, že ve valhale to prase umí opravdu skvěle upéct.....než cosi drmolit o tom, že zase bude vše dobré a skvělé. Je lépe nenalhávat si, ani druhým . A dál pracovat na všech našich vynálezech. Jako o život.O nic jiného zde stejně neběží.....


Peter anonymní

Příspěvek od Peter anonymní »

jarda ovčák svitavy píše:... Hlupáků je většina, zisky zaručeny.Těšínská jablíčka bývají nejhezčí a nejvoňavější....lidi za naději vyhodí poslední kus chleba. Falešná naděje je zločin. Je lepší umírajícímu řít: příteli, půjdeš do věčných lovišť, ale nemusí to tam být až tak zlé, slyšel jsem, že ve valhale to prase umí opravdu skvěle upéct.....než cosi drmolit o tom, že zase bude vše dobré a skvělé. Je lépe nenalhávat si, ani druhým . A dál pracovat na všech našich vynálezech. Jako o život.O nic jiného zde stejně neběží.....
:good: Bavme se a nedělejme ze sebe spasitele světa.


Uživatelský avatar
Barbucha
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: sob 19 črc 2008 2:10
Bydliště: Praha
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

Přesně a o tom to je, ono nás to baví i když v podstatě víme, že je to spíš utopie, než skutečnost, ale co kdyby, že? A myslím, že nemá moc smyslu diskutovat o tom, zda ano, či ne, nebo tvrdošíně setrvávat na maličkostech, které stejně nemají význam. Je to jasný ANO, nás to baví. :good:


Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
JiMi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: stř 05 pro 2007 16:17
Bydliště: ta jižní morava

AIG

Příspěvek od JiMi »

Dobré ráno všem, ranním ptáčatům i sovám...
AIG - to není citoslovce zalknutí, to je zkratka pro snad jednu z největších pojišťoven, pokud snad někdo na tomto fóru je takový, že neví o co jde.

Ale vzpomínám si, jak ještě (možná před dvěma lety) byl u nás doma jakýsi snaživý človíček (dej mu pánbůh stabilní a trvalé zaměstnání) a nabízel nám životní pojistky, penze, podíly... no kompletní portfolio, které zaštiťoval grafy, které byly zvláštní tím, že pořád stoupaly. Jelikož to byl poslední náhončí, kterého jsem pustil do bytu (už tehdy jsem to věděl, že je poslední), říkal jsem si, že si ho vychutnám. Tak jsem si skoro hoďku hrál na klienta, který neví kam uložit svůj jednorázový přebytek peněz. To jste měli vidět a slyšet ten zápal pro věc, jak mi trpělivě vše vysvětloval a opakoval. Asertivní přístup, paráda. Samozřejmě, jako podbarvení všech jeho keců se táhla myšlenka AIG je (říkal tehdy) největší světová pojišťovna. Ta se prostě položit nemůže. To kdyby se stalo tak je konec světa (nekecám, slova kvalifikovaného prodavače životního štěstí).

Ale chlapec neprojevil dost umu na to, aby mě čímkoliv oslovil, tak jsem se tehdá ujal slova, a začal jsem ho deptat otázkami, jak jsou pojišťovny zajištěny, co se stane, když nebudou peníze, jak to bude s fixními sazbami, když grafy přestanou stoupat, no nebyl ze mě šťastnej. Načež, když jsem ho později vyprovázel ke dveřím, jsem mu řekl, že ať si z toho nic nedělá. Že to není jeho neúspěch, že mě nedokázal oslovit. Já holt na pojistky nevěřím a proto jsem si ještě v životě žádnou nekoupil (nepočítám ty, ke kterým jsem byl donucen hezčí polovičkou, cestování, domácnost, i když tu domácnost brzy zrušíme, protože jsem jí propočítal amortizaci a čučela jak drát, co by nám taková pojišťovna v případě totálního vykradení zaplatila).

Zase se zakecávám. Chtěl jsem jen uvést svou myšlenku při ranní kávě a pohledu do novin, kdepak je ten človíček, co mi před pár lety básnil o největší US (nebo světové ??) pojišťovně ? Co říká ve svých monolozích dnes ?
No, odpovím si sám... nejspíš je pořád stejně šťastnej a pořád frííí, protože má bezva džob a prodává zase jiný nesmysl dalším ubožákům, co nemají vlastní názor a nemají ani sílu si ty nesmysly obstarat ve vlastní režii.

No, to je dnešní svět, to nevyřešíme. Ale jsme ve vlákně o zničení společnosti, tak si tu můžu plkat do libosti.

Co mě včera úplně odbouralo, to jsem se málem vyvrátil, jak Kalousek národu oznamoval, že česká měna je na dolaru absolutně nezávislá a díky bohu nemáme ani EURO, takže jsme za vodou a nás se to netýká. Sice pocítíme nějaké to zdraženíčko, ale nic čeho by si měl český občan všímat.

Tak jo lidi, úspěch v práci i vašem bádání, a snad se toho 2012 dožijem. A třeba i potkáme na tomto fóru.
JiMi


Přestavba motoru Š120 na stirling
Uživatelský avatar
Barbucha
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: sob 19 črc 2008 2:10
Bydliště: Praha
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Re: AIG

Příspěvek od Barbucha »

JiMi píše:....Tak jo lidi, úspěch v práci i vašem bádání, a snad se toho 2012 dožijem. A třeba i potkáme na tomto fóru.
JiMi
Jestli se dožijeme roku 2012, to snad jo, ale důležitější je, aby jsme ho přežili, jakož i roky následující, ve zdraví a obecné spokojenosti. To je jadérko pudla.


Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

návrat JiMi - ho

Příspěvek od martin11 »

...po dlouhé době mě zase chutnala ranní kávička.....JiMi se vrátil......všimli jste si všichni, jak dlouho tu nebyl.......začátkem prázdnin jsem js JiMi-m dopisoval v obavě , jako kde, že je.......osobní dopis mě utěšil, že žije.......tak JiMi vítej zpátky.......a hned dotaz.....co magnetické točítko...winmag....či jak se to píše.... jinak maš ode mě bodik+ ....za návrat a fejetonek....tak se snaž......hezkej den všem martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
marx
Starší člen
Příspěvky: 106
Registrován: stř 26 lis 2008 9:24

Příspěvek od marx »

jinak vcera jsem vykouzlil takovou novou energii :) staci se jen soutredit smyslove a je to :)



Je to samozrejme podvod, ale jako animace se mi docela povedla, musim to vsak dale vylepsit :)


Čas odhalí pravdu.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pro marx: podobná energie se mi kumuluje u zakončení páteře při bujarém holdování luštěninám......Dnes se mi zaleskla v oku slza dojetí při čtení tohoto:
http://www.nazeleno.cz/energie/solarni- ... u-o-5.aspx
a vzápětí.....
http://www.nazeleno.cz/energie/energeti ... a-kwh.aspx


chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Nuž, Jardo, asi to bude v tom, že na Slovensku Regulačný úrad funguje a pri poklese cien energií vo svete zatrhol ožobračovanie spotrebiteľov. A keďže celosvetový majiteľ je jeden (beztrestne nemenovateľný) tak si to musí niekde vynahradiť... Veď rodina si už zvykla na luxusný život...


Moon

Zajímavá myšlenka

Příspěvek od Moon »

Heaven píše:ahojky,
Ten link na poláky je:
http://www.joecell.pl/index.php?option= ... &Itemid=48 :D

Nechci dělat Máchovi advokáta, ale musel si projít celkem těžkou cestu v osobním životě a existenčním. Když začal tady na fóru chtěl pomoct možná si i trochu zvýšit sebevědomí a ego - proto Máchova Buňka v prvních nákresech JC, ale jsou zde lidé, kteří vědí o co jde a ty moc ohromit nemohl. Já sám si myslím, že se tu necítil dobře a stáhl se. To by se právě tady dalo zlepšit. Osobně jsem názoru, že je tady dobré fórum a zajímají se o něj výjmeční lidé. Jedno jestli něco už dokazali nebo teprve dokážou. Myslím, že rozumím příspěvkům Skenera a Johnyho. Před nějakým časem jsem měl podobný pocit. Chtěl jsem věci postrčit dopředu ale později jsem zjistil, že se nezastavili pokračují ale uzavřeně. Navrhoval jsem vytvoření teamu, který by využíval sdružení zázemí a finančních prostředků a poznatků. Ozval se mi jeden člověk a i ten když zjistil, že nejsem v technologii v pokročilejším stádiu než on vycouval. VE je technologie, na které se nesmí vydělávat a pokud někdo dělá věc do šuplíku v naději, že na ní zbohatne později je to nejen omyl ale i jeden z největších možných prohřešků proti životu. Navíc tento omyl mu může být osudový. Mocní nepředají moc někomu jinému. VE musí přinést lidem svobodu a ne další otroctví horší než to předcházející. JC i ostatní vynálezy musí sloužit všem a pomoci tak zrušit nerovnováhu. Není třeba bát se nestability. Přírodní a kosmické zákony života fungují i v ekonomice. Jen se zkuste podívat co se děje, když něco o polovičku zlevní. Bát bychom se měli více toho nechat vše být. Nemuselo by to tady pak být pro nás moc pěkné místo. Sledovali jste jaké zdražování čeká Čechy? Odnesou to všichni dopadne to i na bohaté i když těm to omezí jen míru luxusu jakou si mohou dopřát. Horší to ale budou mít obyčejní lidé jsou naši rodiče, sourozenci manželky a děti. A dá se stím něco dělat. Pávě my tady můžeme. A právě proto, že můžeme měli bychom něco udělat za ty co nemůžou. Jste Ti, kteří mohou změnit svět na lepší místo. Jo právě vy co to čtete. Záleží teď na Vás kým chcete být. Vy múžete a lepší příležitost asi už nebude. Půjde to sice vždy ale záleží na nás od jakého dna se chceme odrážet . Pokud si připadáte ještě málo hluboko pak počkejte nebo dělejte věci jen pro sebe nebo pro zajímavost a do šuplíku.
Tam všude kolem nás jsou naši lidé a je naší zodpovědností co jim příští dny přinesou - právě proto, že my můžeme!!!

Slyšte kdo slyšet chcete. Nezáleží na zásluhách ale potřebujeme dotáhnout technologii do konce a udělat nejen další repliky, které je třeba testovat v našich autech ale zpracovat další alternativy a dokumentaci, technologické postupy, napojení na možné dodavatele materiálů polotovarů (jejich výrobci můžete být i vy) tak aby se vše dalo vyrobit skoro na koleně. Návod musí být jednoduchý, přesný, zřetelný a srozumitelný. Technologii dostat mezi lidi zdola. Tím se spustí lavina, kterou nezastaví nikdo tím, že nás odstraní. Protože využívání bude výhodné nezastaví ho nikdo ani když bude zakázané její používání.
Kdo si umí představit co to udělá pozitivního s rozpočty firem a rodin si určitě umí představit kolik peněz zase ubyde státní kase ale život si najde cestičku a stát nás podojí jinak. Hlavně ale to nebudeme muset k tomu všemu živit ještě cizí společnosti, které kontrolují trh s energetickými zdroji.

Můžeme skutečne začít teď a nebo později, třeba až už to bude poslední šance jak alespoň trochu slušně přežít.

Co vy kým se rozhodnete být Vy. Vy co můžete? Máte stejnou zodpovědnost jako ti co už mají technologie řadu let v šuplíku. Jsou to lidé kterým na nás nezáleží. Jde jim jen o moc, kontrolu a majetek. Kdo chcete být vy? Budeme se moci podívat na sebe do zrcadla až bude hůř?

My jsme ti co můžou a jsme teď a v tomto okamžiku.

Prosím vás za všecny co nemohou spojme síly kdo jiny než mi to udělá viděli jste to snad někde jinde? Je to na nás.

Heaven

Síla Vás provázej
**********

Zajímavá myšlenka. Samozřejmě udržitelnost ekonomiky - hlavně té Americké by byla nulová. Prakticky podud by existovala jakákoliv snadno dostupná levná energie, tak by to převrátilo celý ekonomický systém. Vlastně dnes se cena většíny výrobků odvíjí od ceny ropy. Nevím co by pak určovalo cenu, co by se stalo s obrovskýmy ropnými korporacemy, šejky a podobně.....

Jinak ke krizi v USA

Je dobře, že v USA je krize. Vyhazují nesmyslně miliony za války (Irak, Afganistan,..). Prý kvůli terorismu ha ha. Nikdo na světě nedokáže to, že budova spadne přesně na svoji základnu, natož budovy dvě (WTC) - leda pokud je to řízený odstřel. Vím že krize v USA se dotkne všech zemí, ale i přesto dobře, že tu krizi mají, jen ať si uvědomí, že jsou i jiné hodnoty. Za čas si lidé budou vážit zemědělců, kteří jako jediní budou v dobách krizí soběstační - vše si vypěstují. Sice náklady na osev či údržbu a sklizeň stoupnou, ale nebude to tak drastické. Poptávka po ovoci, zelenině, mase, mléce bude pořád, protože jíst se prostě musí a zemědělec bude vlastně jediný, který to všechno bude mít - bude určovat cenu.

Jinak samozřejmě příjem státu z nafty činí nemalé peníze. To i z lihu a cigaret.

Líh si člověk může vyrobit sám, může na něj i při dobré vůli jezdit...

Jinak zastávám názor, že člověk má být co nejvíce soběstačný, být co nejméně závislý na tomto státě a této době. Investovat a kopovat jen to, co Vám něco přinese (Počítač - vědomosti a všestranné využití, Internet, to samé, ...).


xzzzx
Zasloužilý člen
Příspěvky: 285
Registrován: stř 14 bře 2007 10:52
Bydliště: Valtice
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavá myšlenka

Příspěvek od xzzzx »

Moon píše: Líh si člověk může vyrobit sám, může na něj i při dobré vůli jezdit...
Davám ti bod! Dal bych ti jich klidně 100.(o:§
Souhlasim jen na 50%, protože dokud budou moji nevýděleční rodiče zemědělci bude to OK pak, když tě potkám budu mít nutkánítě zastřelit!
Proč?
Protože nebudou ani mí rodiči a zemědělstvím se bude říkat ČEZ nebo ZES a budeme rádi na VELKÉ MORAVĚ, že kurv.. v Praglu(pražáci určitě prominou((((o:!) si budou zdražování užívat na 8% a moraváci musí být lepší na 16%.
Končím starobrnem na pravé a pálenkou ne levé.
Na každou ku..... jednou příde a dle mého? S mlýnem se bojovat nedá páč je to historicky dokázané.

ŠAK SA DO CHCAND DOSTANEM A MOŽNÁ AJ NAŠE DĚCKA!!!
citát: Zdeněk Gajdušek
PS: Ten magor mňa nasral, ale proč moje děcka? Páč je to tak.


Svět zboř! Já budu stát.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Já to říkám stále, že na Slovensku je lépe. Mají tam víc ovcí, brynzu, halušky, žinčicu, mečiara, drevokocůry, a veselé maďary. Místo rumu mají borovičku, cegánů 5 druhů a vůbec jsou veselejší. Kamarád u seredi pálí kořalku z melounů a to je potom volné energie........My máme taky regulační úřad. Po silvestru nám zregulují proud o 10% +.


Odpovědět

Zpět na „Universum“