Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Stavba J. Cell - Akvarius1
Spolupráce
Jsem na foru nový, tak omluvte prosím, jestli nevhodně spamuji
Jsem z Ostravy a zajímám se o pohon na vodík Stanley Meyerse, bohužel elektronika mi moc neříká, proto hledám někoho kdo by měl zájem o spolupráci jakéhokoliv typu. Vyznám se trochu ve starých škodováckých motorech, po motorové stránce problém nemám. Prošel jsem si různé patenty v angličtině, ale bohužel všechno vázne na elektronice.
kdo by měl zájem napište prosím na skodovka1971@seznam.cz
Ve dvou se to lépe táhne
Jsem z Ostravy a zajímám se o pohon na vodík Stanley Meyerse, bohužel elektronika mi moc neříká, proto hledám někoho kdo by měl zájem o spolupráci jakéhokoliv typu. Vyznám se trochu ve starých škodováckých motorech, po motorové stránce problém nemám. Prošel jsem si různé patenty v angličtině, ale bohužel všechno vázne na elektronice.
kdo by měl zájem napište prosím na skodovka1971@seznam.cz
Ve dvou se to lépe táhne
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Cell
Dnes jsem začal stavět Joe Cell a chtěl bych se zeptat zasvěcených,kolik buněk je vhodných.Shlédl a přečetl jsem spoustu ale počet se různě liší,nebo je to jedno?Dnešní práce ještě zaleštit , zahranit a střední šroub.
Pokud někdo nebude chtít psát veřejně budu rád o informace na SZ.
Pokud někdo nebude chtít psát veřejně budu rád o informace na SZ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Cell1
Tak dnes jsem dodělal zbytek.Náklady na výrobu:Lahev rumu pro kámoše šroťáka 120kč,jízdenka na vlak 34kč,trochu proudu kolik to nevím a asi 8hodin práce tzv:nic mne nehoní.Jo a ještě hláška od manželky,,Jestli ti to zase bouchne a zabije tě to,tak mi už nelez do baráku"
Mějte se fajn Jindra
Mějte se fajn Jindra
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Dokončení
Zatím poslední výsledky,budu rád když mi kdokoliv vysvětlí toto.Pokud jde mínus na střed a plus na baňku vývin plynu je takříkajíc docela slušný,pokud přepoluji mínus na baňku a plus do středu vývin je mnohem větší.Děkuji za případnou odpověď.Jindra
ps:Video má nejlepší kvalitu v FLVPlayer.
ps:Video má nejlepší kvalitu v FLVPlayer.
Naposledy upravil(a) Aquarius1 dne ned 07 čer 2009 22:01, celkem upraveno 3 x.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Aquarius1
Co jsem se dočetl-neměl bys přehazovat polaritu, mohl bys zničit celou svou sestavu k nenávratnu. Na nabýjení Joe cell existuje postup, pořádně to prostuduj, neuspěchej to nabýjení té vody. Jsem myslel že to máš prostudované ale z toho přehazování polarity se zdá že jsi byl povrchní.
Je pravda, těžko posuzovat co je důležité a co ne? Zrovna ta polarita se uvádí že je důležitá. Pracujou na tom i maďaři ale musíš si to zjistit sám. Se s tím zrovna nezabývám.
Je pravda, těžko posuzovat co je důležité a co ne? Zrovna ta polarita se uvádí že je důležitá. Pracujou na tom i maďaři ale musíš si to zjistit sám. Se s tím zrovna nezabývám.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Re: Aquarius1
Jo to jsem také četl ale skouším vše,je to zatím jen pokus ale díky za upozornění.Jindralajos píše:Co jsem se dočetl-neměl bys přehazovat polaritu, mohl bys zničit celou svou sestavu k nenávratnu. Na nabýjení Joe cell existuje postup, pořádně to prostuduj, neuspěchej to nabýjení té vody. Jsem myslel že to máš prostudované ale z toho přehazování polarity se zdá že jsi byl povrchní.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Změnou polarity zničíš polovodivou vrstvu, která se tam vytváří. Podle některých pramenů již pak nepomůže ani obroušení. Snad jedině soustruh.Aquarius1 píše:Jo to jsem také četl ale skouším vše,je to zatím jen pokus ale díky za upozornění.Jindralajos píše:Co jsem se dočetl-neměl bys přehazovat polaritu, mohl bys zničit celou svou sestavu k nenávratnu. Na nabýjení Joe cell existuje postup, pořádně to prostuduj, neuspěchej to nabýjení té vody. Jsem myslel že to máš prostudované ale z toho přehazování polarity se zdá že jsi byl povrchní.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Tak snad jsem to úplně nezvoral bylo to tam jen chviličku,no uvidím co se bude dít dále.Jo a ještě jedna věc,při odebírání té rezavé pěny ubrousky se začíná voda jakoby čistit a tvoří se pěna bílá která se ztrácí tj: rozpouští.Ilem píše:Změnou polarity zničíš polovodivou vrstvu, která se tam vytváří. Podle některých pramenů již pak nepomůže ani obroušení. Snad jedině soustruh.Aquarius1 píše:Jo to jsem také četl ale skouším vše,je to zatím jen pokus ale díky za upozornění.Jindralajos píše:Co jsem se dočetl-neměl bys přehazovat polaritu, mohl bys zničit celou svou sestavu k nenávratnu. Na nabýjení Joe cell existuje postup, pořádně to prostuduj, neuspěchej to nabýjení té vody. Jsem myslel že to máš prostudované ale z toho přehazování polarity se zdá že jsi byl povrchní.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Cell2
Tak dnes shrnutí(ne poslední,doufám).
Včera před půlnocí jsem buňku odpojil,ráno v pět než jsem šel do práce jsem buňku měřil.Opravdu se chová jako baterie či spíš elektrolytický kondenzátor.Měřák(ručičkový)nevalné kvality ukázal necelé půl voltu,pokud ho změříme jako kondenzátor ručička vyletí nahoru a pomalu se vrací k nule a to na obě polarity.(zajímavé je že reaguje i bez vody ale podstatně méně,tedy na napětí)
Odpoledne jsem buňku změřil opět a stejné výsledky,na lakmusu ph5.
Ač se nedoporučuje s buňkou manipulovat vylil jsem jí rozebral a přidal poslední šestou trubku,složil a dal destilovanou vodu a hle nic.A to ani po hodině zapojení,opětovné vylití a naplnění studniční vodou a pak to začalo.Náběh okamžitě,takže můj názor je že pokud dáme vyčištěnou vodu(destilku) tak buňka nebude pracovat a to z prostého důvodu že je neutrální(nic v ní není je to vlastně mrtvá voda) jinak by se do buňky jak je uvedeno v mnoha příspěvcích nemuselo dodávat něco na zvýšení vodivosti vody.Ta pěna je vlastně projevem samočištění buňky a to usuzuji z toho že voda okolo původních trubek bublá bílou pěnou a pěkně bublá,u nové trubky se tvoří opět rezavá pěna a méně bublinkuje.Pak je tu ještě otázka proudu,ve videích na netu není téměř nikdy vidět zdroj proudu nebo je u buňky připojena autobaterie ALE!!! autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
Já používám usměrněný vyhlazený zdroj s možností přepnutí 12V až 24V a 8A,nejlépe buňka pracuje v rozmezí 14 až 18V ne více to se pak má snahu hřát.Při 14V pěkně bublá a stoupá z ní jemný opar zrovna tak jak je na videu v sekci Racionální pohled na Joe Cell na který dal odkaz gewo.Podle dosavadních pozorování se buňka musí sama vyčistit a jak lajos napsal tak se musí vytvořit polovodičová vrstva ale kde brát něco na stavbu polovodiče v destilce? buď se tam musí něco přidat nebo prostě dát obyčejnou studniční(dešťovou)vodu a odebírat sajrajt dokud se buňka nevyčistí sama.Ještě k té manipulaci s buňkou,můj osobní pohled je že se vše démonizuje,s buňkou nejenže musíme manipulovat a to prostě že sama do auta neskočí a pak se udává že se nesmíme jí dotknout jinak se vybije,dobrá ale buňka je spojena s kostrou auta a té se dotýkáme,nikdy není vše dokonale odizolováno a jak sáhneme na cokoliv kovového dotýkáme se vlastně i mínus polu buňky.
Tak to je vše co k tomuto mám,možná dělám vše úplně špatně ale rozpory kterých je docela dost pokud se v tom člověk hrabe je dost.
Mějte se fajn Jindra
Včera před půlnocí jsem buňku odpojil,ráno v pět než jsem šel do práce jsem buňku měřil.Opravdu se chová jako baterie či spíš elektrolytický kondenzátor.Měřák(ručičkový)nevalné kvality ukázal necelé půl voltu,pokud ho změříme jako kondenzátor ručička vyletí nahoru a pomalu se vrací k nule a to na obě polarity.(zajímavé je že reaguje i bez vody ale podstatně méně,tedy na napětí)
Odpoledne jsem buňku změřil opět a stejné výsledky,na lakmusu ph5.
Ač se nedoporučuje s buňkou manipulovat vylil jsem jí rozebral a přidal poslední šestou trubku,složil a dal destilovanou vodu a hle nic.A to ani po hodině zapojení,opětovné vylití a naplnění studniční vodou a pak to začalo.Náběh okamžitě,takže můj názor je že pokud dáme vyčištěnou vodu(destilku) tak buňka nebude pracovat a to z prostého důvodu že je neutrální(nic v ní není je to vlastně mrtvá voda) jinak by se do buňky jak je uvedeno v mnoha příspěvcích nemuselo dodávat něco na zvýšení vodivosti vody.Ta pěna je vlastně projevem samočištění buňky a to usuzuji z toho že voda okolo původních trubek bublá bílou pěnou a pěkně bublá,u nové trubky se tvoří opět rezavá pěna a méně bublinkuje.Pak je tu ještě otázka proudu,ve videích na netu není téměř nikdy vidět zdroj proudu nebo je u buňky připojena autobaterie ALE!!! autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
Já používám usměrněný vyhlazený zdroj s možností přepnutí 12V až 24V a 8A,nejlépe buňka pracuje v rozmezí 14 až 18V ne více to se pak má snahu hřát.Při 14V pěkně bublá a stoupá z ní jemný opar zrovna tak jak je na videu v sekci Racionální pohled na Joe Cell na který dal odkaz gewo.Podle dosavadních pozorování se buňka musí sama vyčistit a jak lajos napsal tak se musí vytvořit polovodičová vrstva ale kde brát něco na stavbu polovodiče v destilce? buď se tam musí něco přidat nebo prostě dát obyčejnou studniční(dešťovou)vodu a odebírat sajrajt dokud se buňka nevyčistí sama.Ještě k té manipulaci s buňkou,můj osobní pohled je že se vše démonizuje,s buňkou nejenže musíme manipulovat a to prostě že sama do auta neskočí a pak se udává že se nesmíme jí dotknout jinak se vybije,dobrá ale buňka je spojena s kostrou auta a té se dotýkáme,nikdy není vše dokonale odizolováno a jak sáhneme na cokoliv kovového dotýkáme se vlastně i mínus polu buňky.
Tak to je vše co k tomuto mám,možná dělám vše úplně špatně ale rozpory kterých je docela dost pokud se v tom člověk hrabe je dost.
Mějte se fajn Jindra
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cell2
Jindro, prosm tě, vygugluj ne bo vyseznamuj si někde ohmův zákon. Ať víš, jakou jsi napsal kravinu.Aquarius1 píše:autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Kdepak, autobaterie nemá 40 až 55 A, ale dá se říci, že autobaterie např, do osobních vozů mívají kapacitu zhruba v rozemzí 35 - 70 Ah (ampérhodin).Aquarius1 píše:...ALE!!! autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
...
Pokud z ní někam chcš pouštět 1 A, nutno hodnotu proudu nastavit např nejjednoduššeji vhodným odporem zařazeným do série...
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jo jasně že by to šlo ale nikde jsem takový odpor či regulaci nezahlédl a ani se o ní nikdo nikde nezmiňuje v tom to je Nebo že bych studoval málo? i to je možné nehledě na alternátor co to bude následně honit.Karban píše:Kdepak, autobaterie nemá 40 až 55 A, ale dá se říci, že autobaterie např, do osobních vozů mívají kapacitu zhruba v rozemzí 35 - 70 Ah (ampérhodin).Aquarius1 píše:...ALE!!! autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
...
Pokud z ní někam chcš pouštět 1 A, nutno hodnotu proudu nastavit např nejjednoduššeji vhodným odporem zařazeným do série...
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Hm hold i v kravinách se vyznám lípIlem píše:Jindro, prosm tě, vygugluj ne bo vyseznamuj si někde ohmův zákon. Ať víš, jakou jsi napsal kravinu.Aquarius1 píše:autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Protože Karban neví nic o Joe Cell, musím ti poradit já. Když tam dáš předřadný odpor, ztratíš na něm výkon (přemění se v teplo). Těch doporučených 1A znamená, že musíš mít tak vodivou vodu, aby při 12V tekl proud 1A. Teče-li víc - je nutno doředit destilkou, teče-li míň, musí se vodivost zvýšit nějakou přísadou. Konkrétní přísadu ti neřeknu, protože Joe Cell není můj šálek čaje, ale pravděpodobně to bude nějaká kyselina nebo louh. Pokud jsi se však o JC zajímal víc, určitě jsi se někde dočetl, čím zvýšit vodivost.Karban píše:Kdepak, autobaterie nemá 40 až 55 A, ale dá se říci, že autobaterie např, do osobních vozů mívají kapacitu zhruba v rozemzí 35 - 70 Ah (ampérhodin).Aquarius1 píše:...ALE!!! autobaterie sice má 12V ale ne 1A jak se uvádí jako optimální takže tady je rozpor.Baterie má myslím 40 až 55A!!
...
Pokud sisi již nastudoval Ohmův zákon, tak pozor. Voda má při různých napětích a teplotách různý odpor. Takže skutečně měřit za reálných podmínek.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron