Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Karban

Re: odpověď Koumak & spol..

Příspěvek od Karban »

martin11 píše:.....4.počet válců má ZÁSADNÍ význam pro chod motoru...nejméně 6 pístů
...protože DU a HU poloha pístu nepracují t.j 1a 4...píst 2 a 3 pracují na 100% píst 5 a 6 na 10-20%...to jsou ty u clony..

osobně si také myslím , že to nepůjde....ALE....to si myslí Karkulka.... martin tomu věří ... martin11 :lol:
Ten počet válců zásadní není - existuje setrvačnost.

:idea:

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

Karban píše:Ten počet válců zásadní není - existuje setrvačnost. :idea:
Tady bych si dovolil oponovat (sice na základě dětského myšlení, ale jak napsal marx, i tenhle pohled je občas potřeba).
Když budeš mít jednu clonu a jeden píst tak dojdeš do fáze, kdy bude potřeba vytáhnout v HU clonu z prostoru mezi pístem a hlavou (toroid). Takové místo je v celém motoru právě jedno. A zůstane právě jedno bez ohledu na to kolik pístů přidáš, takže víc pístů > větší moment na klice > větší síla proti té jedné, která to brzdí.

Mám ještě dotaz na Martina: v jednom z předchozích příspěvků jsi sem dával síly, které jsi naměřil mezi magnety. Zajímalo by mě jak jsi měřil sílu na clonku při jejím vytahování z prostoru mezi dvěma magnety. Jestli jsi to měřil jakoby ve směru otáčení případně ve kterém místě, jestli přímo v mezeře mezi magnety nebo až někde na klikovém mechanismu.

U téhle konstrukce se já osobně bojím toho, že ve skutečnosti bude potřebný počet pístů větší, než to dovolí rozměry motoru a příroda to má ošetřené tak že princip je v pořádku ale není možné to vyrobit.

Karban

Příspěvek od Karban »

Tuco píše:... takže víc pístů > větší moment na klice > větší síla proti té jedné, která to brzdí..
... a samozřejmě víc té síly, která to brzdí.

Takže nula od nuly pojde, žádný přínos s každým dalším válcem.
Naposledy upravil(a) Karban dne pát 16 led 2009 12:41, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Tuco píše:
Karban píše:Ten počet válců zásadní není - existuje setrvačnost. :idea:
Tady bych si dovolil oponovat (sice na základě dětského myšlení, ale jak napsal marx, i tenhle pohled je občas potřeba).
Když budeš mít jednu clonu a jeden píst tak dojdeš do fáze, kdy bude potřeba vytáhnout v HU clonu z prostoru mezi pístem a hlavou (toroid). Takové místo je v celém motoru právě jedno. A zůstane právě jedno bez ohledu na to kolik pístů přidáš, takže víc pístů > větší moment na klice > větší síla proti té jedné, která to brzdí.

Mám ještě dotaz na Martina: v jednom z předchozích příspěvků jsi sem dával síly, které jsi naměřil mezi magnety. Zajímalo by mě jak jsi měřil sílu na clonku při jejím vytahování z prostoru mezi dvěma magnety. Jestli jsi to měřil jakoby ve směru otáčení případně ve kterém místě, jestli přímo v mezeře mezi magnety nebo až někde na klikovém mechanismu.

U téhle konstrukce se já osobně bojím toho, že ve skutečnosti bude potřebný počet pístů větší, než to dovolí rozměry motoru a příroda to má ošetřené tak že princip je v pořádku ale není možné to vyrobit.
..měření mezi magnety..kde...v kterém okamžiku cyklu..???
...bojíš se správně...já také...ale já se nebojím...proto bych chtěl 12 pístů....rozměr motoru je daný velikostí ...sílou magnetů...mám pro to svoji..!!!...teorii...nikde neokoukanou ani nevyčtenou...
...sílu jsem nezměřil ...clonka nešla vytáhnout...jako u ruského pístu....proto toroid....a proto rusák nemůže pracovat....je jednopístej....i kdyby měl setrvačník tunu..!!!... /info pro Karban :evil: /

jak to má příroda ošetřený...mi je opravdu jedno...příroda mě narodila, tak má...ta příroda problem....martin11 :lol:
p.s.KABANa ignorujte...dík m11

... věřím, že se " TO " povede ......
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Tuco i Karban - ta clonka rotuje, písty se pohybují prakticky kolmo na tu clonku, přičemž mezera mezi hlavou pístu = magnetem pístu a tou clonkou je během půlotáčky konstantní - práce potřebná k odtržení clonky od jednotlivého pístu se vrátí na druhé straně při vtažení clonky zpátky pod ten píst. Mám pocit, že obě "strany" vidí jen to, co chtějí vidět. Nic ve zlém...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Karban

Příspěvek od Karban »

gromit píše:Tuco i Karban - ta clonka rotuje, písty se pohybují prakticky kolmo na tu clonku, přičemž mezera mezi hlavou pístu = magnetem pístu a tou clonkou je během půlotáčky konstantní - práce potřebná k odtržení clonky od jednotlivého pístu se vrátí na druhé straně při vtažení clonky zpátky pod ten píst. Mám pocit, že obě "strany" vidí jen to, co chtějí vidět. Nic ve zlém...
Vidím to celý.

Čekám, kdy dojde na posuvný mezikruží a další pokusy (či spíš omyly).

8)

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Karban píše:
gromit píše:Tuco i Karban - ta clonka rotuje, písty se pohybují prakticky kolmo na tu clonku, přičemž mezera mezi hlavou pístu = magnetem pístu a tou clonkou je během půlotáčky konstantní - práce potřebná k odtržení clonky od jednotlivého pístu se vrátí na druhé straně při vtažení clonky zpátky pod ten píst. Mám pocit, že obě "strany" vidí jen to, co chtějí vidět. Nic ve zlém...
Vidím to celý.

Čekám, kdy dojde na posuvný mezikruží a další pokusy (či spíš omyly).

8)
možná u gravitační varianty, u MM to nebude potřeba :enaughty:

Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
gromit píše: možná u gravitační varianty, u MM to nebude potřeba :enaughty:
No jasně, u MM je třeba jen zjednodušovací metoda...

:D
---
Ale na ty mezikruží stejně dojde, jako kdysi u jiných "expertů".

koumak
Stálý člen

MM

Příspěvek od koumak »

Mimo téma (offtopic)
Chlapi , Martin pise ze projekt je uz rozbehnuty ,tak naco to znechucovat.
Drzim palce .

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
Karban píše:
gromit píše: možná u gravitační varianty, u MM to nebude potřeba :enaughty:
No jasně, u MM je třeba jen zjednodušovací metoda...

:D
---
Ale na ty mezikruží stejně dojde, jako kdysi u jiných "expertů".
zatím to má být MM, ne hvězdná brána, tak tolik nespěchej... jsme jen obyčejný lidi....

jo, včera večer jsem si odskočil na PhysicsForums, tam se taky řeší magnety, pár zajímavých problémů jsem tam taky viděl - neměl bys to lepší tam? než se tady dobereme k virtuálním clonkám nebo kvantovým pístům, ještě to chvíli potrvá.... já že taky nemusím sedět u bedny a sledovat seriály, když mě to nebaví - čas se dá trávit různě - teď je třeba krásně na horách... ;)

martin11
Zasloužilý člen

pro Karban !!!!

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jestli jsi dobře pročítal vlákno o mag.motorech adambenda, tak chystám..
...magnetickou kouli...jeden pol na povrchu, druhý uvnitř...teď to tady nebudeme řešit...ale na to forum ...běž...jsou tam dobrý věci...jinak to magnetické mezikruží už mám za sebou...jak jsi psal před chvílí....a né , že k němu dojdu....já jsem ho minul....a vím proč....tak ta koule, magnetická...povede právě k těm kvadratickejm pístům....ale ty zase budeš tvrdit něco o přitažlivosti ve smyslu gravitace...ach jo....polepši se...v diskusi...martin11 :lol:

Karban

Re: pro Karban !!!!

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...jinak to magnetické mezikruží už mám za sebou.....:
To jsem netušil.

Ale víme, o čem je řeč, víme, skoro všichni zde diskutující víme...

martin11
Zasloužilý člen

pro Karban

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...hochu hochu...ty netušíš věcí...např, že ten pístovej motor musí mít 6 pístů..m :lol:

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: 666

Příspěvek od Akord »

[quote="martin11"]
1 Magnety pístu a clonky se k sobě raději přitáhnou.....
martin...to určitě ano, kdybych jim to dovolil. Ale clona je svojí tloštkou a šířkou vybalancovaná, udělaná tak....na základě pokusů a precizního měřění, že se píst a stator....a je jedno jestli jednotlivý magnet nebo toroidový magnet, navzájem uplně ignorují.prostě jsou si uplně jedno....nic se nikam nepřitahuje....ani toroid ke cloně ani píst ke cloně....
...to mám hotové a kdo mě nevěří, že se magnet k obyčejnému železu nepřitahuje...za těchto podmínek....tak je mi ho líto....už jsem to psal 100x každý magnet se chová jinak....hmotnost té clonky se musí najít individualně k danému magnetu...!!!!

=Jsi 100x na omylu, protože sílu vybalancuješ pouze čelne k clonce, a o tom jsem predtím nepsal. Jde o boční sílu na okraji clonky, a to jsi zrejme nezkoušel, když o tom nepíšeš. Psal jsem -vtažena do nejmenší mezery, z čeho je zrejmé, že pusobí otočná síla na clonku.
Kdyby byly písty huste vedle sebe a clonka sycena jen stejne a čelne(co je tím protimluv), tak by se pak neuplatnila, protože by nestínila. Píšeš o radiální síle, ale clonka by nemohla být clonkou, pokud by nebyla vtažena do pole se stejnými póly proti sobe. Pokud síla mezi magnety v určité vzdálenosti za použití clonky nepusobí, pak v jiné vzdálenosti bude, no a vzdálenost udržet konstantní nemá další smysl.

3..Akord citát
Proč by se mela clonka točit ve smeru hodin, a umožnit odpuzování od prstence spojené se silovým účinkem na kliku, když muže udelat výhodnejší opak, a sice pootočit se mírne proti smeru hodin ustálit se tím, a umožnit tak výhodnejší uzavrení siločar pritažením-vtažením clonky namísto nevýhodné bezduvodne se zvetšující odpudivé energetické bilance. 2 magnety namírené k sobe souhlasnými póly prece ochotne vtáhnou clonku mezi sebe, pokud má fungovat jako clonka(její prípadné presycení by zase narušilo její účel) .[/
martin...
Clona se točí proto, že je spojená s klikou...napevno a s odpuzováním od prstence vubec..!!!...nesouvisí....a a ničím..!!!...neotáčí....ještě jednou....clona je pasívní element, který ničím neotáčí..!!!...
=Myslím, že jsi to neprečetl dostatečne pomalu, je to napsáno správne, príliš nepochybuj, že jsem si dal námahu, co je spojeno s čím, a dohlédl na kinematiku mechanismu. V predešlé odpovedi tady jsem napsal, že clona se takhle pasivne nechová, píšeš nepodložený obecne chybný výrok.

2 magnety namírené k sobe souhlasnými póly prece ochotne vtáhnou clonku mezi sebe, pokud má fungovat jako clonka
martin....Nééééé. 2 magnety jak popsáno výše se k clonce takto nechovají.....3 roky to zkouším....a nechovají a nechovají a budu tvrdohlavej a nechovají....!!!! za předpokladu výše popsaného...tj při vyvážení síly clony k daným magnetům....poznámka.....zjistil jsem , že každé Fe je jiné....takže nejsou 2mm jako 2 mm fe..!!!!
=Jak jsem psal, Tvuj omyl pochází z toho, že jsi zkoumal čelní sílu a nerešil jsi nic kolem, zrejme proto, že je to složitejší, budeš se možná divit, ale i v elektromotorech je príčinou pohybu práve boční nehomogenita, i když se to populárne tak nevysvetluje. Boční síly nemužeš proste zanedbat, rozhodují o celkové bilanci.

takže to je situace pístu v HU...která je pro chod....si myslím zásadní...ostatní je snad jasné.a kdo si myslí, že 2 písty stačí ...tak nestačí pístů musí být nejméně 6..!!!..a jen malou poznámečku....na okraj...mám zde ještě jeden malý poznatek.....ale ten si nechám pro sebe, protože by jste se mě smáli....Sponzor zaplatil magnety...
=Pak že sponzori po takových zkušenostech pak ztrácejí chuť. Principiální poznámky o setrvačníku a 1 píste považuju za správné.

Považuji tento jeden hlavolam z mnohých za vyrešený, experimentálne potvrdí Martin11.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

gromit píše:Tuco i Karban - ta clonka rotuje, písty se pohybují prakticky kolmo na tu clonku, přičemž mezera mezi hlavou pístu = magnetem pístu a tou clonkou je během půlotáčky konstantní -

práce potřebná k odtržení clonky od jednotlivého pístu se VRÁTÍ na druhé straně při vtažení clonky zpátky pod ten píst.

Mám pocit, že obě "strany" vidí jen to, co chtějí vidět. Nic ve zlém...
NEVRÁTÍ, protože je už jiná vzdálenost prstence a pístu. Není možno uvačovat pouze píst a clonku, protože v dusledku existence prstence se na jednom konci pole složí jinak, než na druhém, a clonka bude bočne vtahována jinak, než na druhém. Nedivím se nejasnostem pri zanedbání souvislostí. Proto clonka má tendenci vtáhnout se co nejvíce do oblasti, kde je nejmenší mezera mezi prstencem a písty. To pak znemožní účinek síly na kliku po horní úvrati.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“