gewo píše:Palo píše:Tomas píše:...z vosku elektret ve složení 45% palmový vosk, 45% kalafuna, 10% včelí vosk...
Chybí mi tam oxid kovu (PbO, karbit wolframu... apod.). Přišlo se na něco nového? Že by to bylo funkční i bez toho? A nahrazením (údajně nefunkčního) karnaubského vosku je možné též dosáhnout dobrých výsledků? Fórum jsem zpětně nečetl, jestli to tam je, tak mi dejte vědět, přečtu si to...
Všechny zmíněné příměsi mají jedno společné - jsou to KRYSTALKY obsahující nemagnetickou kovovou složku. Bismut (wolfram) je naopak výrazně diamagnetický. Zapaluje?
V tomhle jsem úplně nechápavej... Zkusím jen plácnout do vody... Jde o mix kovového spojení nemagnetického prvku s diamagnetickým? Nebo ten diamagnetický tam vůbec nemá být?
No pokud jde o něco, co má mít něco s magnetismem, pak by tam něco diamagnetickýho být mělo, ne? Ale nějak nechápu, že to Tomas míchá jen z vosků a kalafuny...
No teoreticky diamagnetické částečky by se měly natočit dle potřeby (při "žhavení") a zbytek slouží jako nemagnetické kovové pojivo, tzn. spojuje "nachystané" diamagnetické částečky kovově...
Diamagnetický předpokládám znamená, že nemá pole, ale když je v poli jiného zdroje, tak pole má
Gewo, co si pamatuji, tak jsi povídal o vosku dobrýho leda pulírování nábytku... Změnilo se od té doby něco?
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)