Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: 2 proudy

Příspěvek od martin11 »

Rival píše:
123456 píše: Rivale, mohol by si napísať, aké je teda zameranie tohto fóra? Máme sa naozaj preorientovať na Sysifa Dvelloviča Karbanova?
To podstatné o záměru fóra je stále stejné a vyjádřil jsem jej v úvodním článku http://upramene.cz/energie/view.php?cis ... 2001061101

Jelikož se zde již delší dobu střetávají dva naprosto rozdílné názorové proudy jak pokračovat dál. A protože tyto střety nepřinášejí fóru žádný užitek. Naopak, spíše škodí. Rozhodl jsem se, že během července fórum rozšířím tak, aby každý z těchto dvou proudů měl svou vlastní sekci. Každý uživatel se pak bude moci zařadit tam, kam svým názorem a způsobem práce patří. Bude jistě zajímavé následně porovnat dosažené výsledky. Cílem toho všeho je, aby zde zavládla atmosféra pohody a skutečné tvůrčí spolupráce.
...zdravím všechny vědce, koumáky, kutily, bubleristy a magnetáře, vrhače koulí i karbany.....
...dva proudy jsou sice zajímavé, ale myslím , že to bude jen další rozmělńování.....lidi se stejně neuklidněj...a vědecké forum z tohoto nikdy neuděláme.....viz moje přítomnost zde....já který ví o elektrice jen tolik, že někde v Praze jezdí tramvaj....nebo v Brně Šalina....
...jsou mezi námi opravdu dobří, kteří mají karmu více ja 600...ale to jsou extremy...na ty ohled brát nebudeme....já osobně jsem zde spokojen....časem jsem se také uklidnil...viz polemika s MFAAA nebo karbanem....prostě nereaguju....a když se na muj příspěvek ozve někaký karbanitel....a poznámka je smysluplná a odpovědi hodná....tak reaguju...
....myslím , že druhé t.zv inteligentní vlákno na tom bude za chvíli stejně....jediné řešení je zakodovaný přístup vybraným členům....viz setkání u Jeffa....nebo jako Gromit vlastní" podforum" , kde se dají řešit případné problemy....jinak zde obdivuji členy jako je AKORD, ILEM, GEWO, Gromit , Poota, Karel m....a ostatní :bye: pro jejich neutuchající nadšení a trpělivost stále dokola vysvětlovat....na druhou stranu nechápu prudiče....jakoby neměli jinou možnost se realisovat jinde než zde.....
...takže....bude-li druhý proud...tak bude vypadat stejně...po čase jako tento stávající.......hezký den všem.....nad Mělníkem konečně svítí sluníčko....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Pochopte už konečně, že Karban nás sem chodí záměrně otravovat a prudit. Jak se zde již chvástal, adminuje svoje vlastní fórum - které to je, se ovšem jaksi stydí prozradit, asi nechce, abychom mu tam lezli. Takže i když se fórum rozdělí na přesně vymezené směry, tak Karban zase bude otravovat přesně tam, kde ho nechceme. Dovolím si tedy lehce parafrázovat: ceterum autem censeo Karbaninem esse delendam - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

poota píše:Pochopte už konečně, že Karban nás sem chodí záměrně otravovat a prudit. Jak se zde již chvástal, adminuje svoje vlastní fórum - které to je, se ovšem jaksi stydí prozradit, asi nechce, abychom mu tam lezli. Takže i když se fórum rozdělí na přesně vymezené směry, tak Karban zase bude otravovat přesně tam, kde ho nechceme. Dovolím si tedy lehce parafrázovat: ceterum autem censeo Karbaninem esse delendam - poota
To je ale o něčem jiným. Z lidí co ho chtějí zde znám osobně pouze jednoho. Pepe na to dával Krylovu písničku.
Moc věcí s tím padá a nestojí, ale to je život.
Bude hůř.
KDR

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:Dovolím si tedy lehce parafrázovat: ceterum autem censeo Karbaninem esse delendam - poota
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :good:

... optime autem autem :D ... poháněným např. JCellem, magnety, GEETem, atd. ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
987654321

Re: ?

Příspěvek od 987654321 »

Karel DR píše:
Karban píše:
123456 píše:Rivale, mohol by si napísať, aké je teda zameranie tohto fóra? Máme sa naozaj preorientovať na Sysifa Dvelloviča Karbanova?
Copak máš za problém?
Přestal ti bublat bublér a ty hledáš příčinu někde v negativní energii, kterou sis vyrobil díky nepochopení přírodních zákonů...?

:lol:
Má problém s Tebou s kvalitou Tvých příspěvků a rozbíjením hraček .Oprávněně se ptá. Měl by ses stát adminem vlastního fora , pro potírání výzkumu, popř inkvizici atp. Díky Tobě jsem si už založil taky něco jinýho.Heč.Tam se ale nedostaneš . Takže dík:shock:
Když s Tvou orientací vydržíš do konce života nic proti tomu, ekonomové z leknutí jsou na tom jěště hůř. Ty si asi myslíš, že normální člověk neví jak je to s tímto forem celkově. ?Tady se toho naplká ...........Leč písně pravdy se zpívají jinde. Buď nadále zdáv a vesel, a fakt Ti ale přeju, aby Ti veslo nevzala voda.
Nebo když Rival určí kam kdo patří bude dobře. Pokud nebudou o sobě vzájemně vědět jenom dobře. Hraví najivkové a reální praktici, srandy kopec :lol: :lol: :lol: :esilenced:
Hm. A proč teda ti borci, co jezdí na 3 kapky benzínu, topějí v baráku vodou a vyrábějí volnou elektřinu v pyramidě, prostě si ty svoje výtvory konečně nepostaví, nepředvedou veřejnosti, pak by takoví oškliví kazienergetici jako je Karban měli z ostudy kabát. Ptám se proč ? Všichni jen žvaníte a skutek utek.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

987654321 píše: ....... na 3 kapky benzínu, topějí v baráku vodou a vyrábějí volnou elektřinu v pyramidě, prostě si ty svoje výtvory konečně nepostaví, nepředvedou veřejnosti, pak by takoví oškliví kazienergetici jako je Karban měli z ostudy kabát. Ptám se proč ? Všichni jen žvaníte a skutek utek.
Co na to říct ? Ten kdo ušetřil 2/3 plynu za topení byl označený za lháře,
ten kdo staví geet za blbce, kdo dělá spořiče, to je divnej člověk .......
elektřinu podle např Moraye kdo udělal v česku , kdo ví jestli vůbec někdo . Hm a co uděláš Ty 987654321 a ž Ti nabídnou 7 místnou čásku v eurech, a osobní ochranu. Zveřejnil bys vůbec něco potom ?
To je ale realita. Jako ta samice a mláďata......... :idea:
KDR

Karban

Příspěvek od Karban »

Karel DR píše:Má problém s Tebou s kvalitou Tvých příspěvků a rozbíjením hraček .Oprávněně se ptá. Měl by ses stát adminem vlastního fora , pro potírání výzkumu, popř inkvizici atp. Díky Tobě jsem si už založil taky něco jinýho.Heč.Tam se ale nedostaneš . Takže dík:shock:
Když s Tvou orientací vydržíš do konce života nic proti tomu, ekonomové z leknutí jsou na tom jěště hůř. Ty si asi myslíš, že normální člověk neví jak je to s tímto forem celkově. ?Tady se toho naplká ...........Leč písně pravdy se zpívají jinde. Buď nadále zdáv a vesel, a fakt Ti ale přeju, aby Ti veslo nevzala voda.
Nebo když Rival určí kam kdo patří bude dobře. Pokud nebudou o sobě vzájemně vědět jenom dobře. Hraví najivkové a reální praktici, srandy kopec :lol: :lol: :lol: :esilenced:
Problém s kvalitou? Někde jsem se zmýlil a napsal odlišnost od skutečnosti? Nejsem neomylný.

Hračky jsem tu nikomu nerozbil, leda jsem se vysmál ulítlé fantazii.
Potírat výzkum?
Proč?
Na tom zájem nemám.
Ale taky nemám zájem o pokřivení potenciálu dalších techniků, což skutečně šířením těch nesmyslů hrozí. Před 15 lety bylo skutečně méně takových, co by se chytli na perpetuum mobile - byli kvalitněji vycvičení ze škol i praxe. právě dnes, kdy je např. učňovské škoství v technických oborech oproti letům minulým na nižší úrovni mohou tyhle fantasmagorie nastupující generaci silně zavádět...

8)
Naposledy upravil(a) Karban dne čtv 02 črc 2009 12:24, celkem upraveno 1 x.

987654321

Příspěvek od 987654321 »

Haha, spiklenecká teorie. Jak ušetříš 50%, přinde chlap s udělátkem a přetočí elektroměr, jako taxikáři v Praze taxametr, aby se to nerozkřiklo.

Kdo ukázal těch x% úspor ? Stavím boudu pro yettiho, prokážu tím jeho existenci ? Jistě, protože když je to bouda pro yettiho, tak přece musí nějaký yetti být, jinak bych to nestavěl a nedostal stavební povolení.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

987654321 píše:...Všichni jen žvaníte a skutek utek.
A ty jsi sem přišel snad proto, abys něco dělal?
Spíš to vypadá na to, že taky jenom žvanit, a navíc ještě blbě. Ale zřejmě to tak vidíš i ty sám, takže pro jistotu raději anonymně.

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Karel DR píše: Hm a co uděláš Ty 987654321 a ž Ti nabídnou 7 místnou čásku v eurech, a osobní ochranu. Zveřejnil bys vůbec něco potom ?
To je ale realita. Jako ta samice a mláďata......... :idea:
KDR

Jo tááák. Takže tu všici fantazírujete, plácáte jen tak do větru, vymejšlíte odborný termiti, sem tam to někdo veme vážně a vyzkouší to, ale všici čekáte, že v tom ČEZU si toho všimnou v Oddělení pro potírání úspor a nezávislosti a těm co budou na vrcholu zdejší pyramidy dají ty miliony, aby už nic nezkoušeli ! To je dobrý nápad !

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

poota píše:
987654321 píše:...Všichni jen žvaníte a skutek utek.
A ty jsi sem přišel snad proto, abys něco dělal?
Spíš to vypadá na to, že taky jenom žvanit, a navíc ještě blbě. Ale zřejmě to tak vidíš i ty sám, takže pro jistotu raději anonymně.
Já mám roční úsporu asi 30% na topení a 40% na ohřevu vody, protože jsem zateplil celý dům a mám sluneční kolektory. Tak teď chcu tu volnou energii :-D ROFL

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: skouseni

Příspěvek od Pego »

Palo píše:
Pego píše:...a to že se to nepoužívá znamená že to "takhle nefunguje"...
:lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
Palo Ty jeden!!!! to je citat dveluv!!! ty ty ty.. :evil:

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Anonymous píše:
Já mám roční úsporu asi 30% na topení a 40% na ohřevu vody, protože jsem zateplil celý dům a mám sluneční kolektory. Tak teď chcu tu volnou energii :-D ROFL
Na kolik ročních spotřeb tě přišly kolektory a zateplení?

"Dum spiro spero"
Ciceron
987654321

Příspěvek od 987654321 »

To se nedá přesně spočíst. Kalkulace : návratnost 14-18 let, odvisí od toho, jaká bude zima a léto, jestli nás bude v domě bydlet tolik kolik teď ceny energie a tak dále. Dům stejně potřeboval generální opravu, možná ještě v létě udám přebytečnou horkou vodu sousedům a vylepším bilanci, nebo se použije na ohřev bazénu.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

postav si Stirlinga...

Příspěvek od martin11 »

987654321 píše:To se nedá přesně spočíst. Kalkulace : návratnost 14-18 let, odvisí od toho, jaká bude zima a léto, jestli nás bude v domě bydlet tolik kolik teď ceny energie a tak dále. Dům stejně potřeboval generální opravu, možná ještě v létě udám přebytečnou horkou vodu sousedům a vylepším bilanci, nebo se použije na ohřev bazénu.
...postav si Stirlinga na přebytek tepla....nebo se dá i koupit....a vyráběj elektřinu...
...ale za 14 - 18 let do toho nacpeš....do zateplení další peníze...do oprav...a do kolektorů ani nemluvě....ještě vyměň za x tisíc okna , a dveře...
...jesti ti je 25 tak se to vrátí...ale jestli ti je 50 tak návratnost 15 let je dost zoufalá....
....za kolik prodáváš sousedům teplou vodu...??...to by mě fakt zajímalo...jen tak na okraj...jako soukromníka....dobrej nápad......zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“