Chybí mi tu toto téma, tak si ho dovoluji založit
Došel mi mailík s odkazem, tak šupu do placu:
http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=9257
A k tomu pokračování:
http://zahranicni.ihned.cz/c1-37770630- ... lionu-lidi
Aby nakonec nezůstali u nás v ČR naživu jen lidé z oddělení "MMS Zkušenosti uživatelů"A(&F) píše:... tak jsme do konce roku nakaženi všichni ...
A jak myslíš, že začaly svůj byznys mnohé ze slavných antivirových firem? Vymysleli svinstvo, co zasralo počítače a velkoryse poskytli něco, co to odstranilo a nabídli "ochranu". Ta už, jak to u gangsterů bývá, není zadarmo...laik píše:prosím ,asi to vydím blbě ,ale mě připadne ,jako by výrobci očkovacích látek si nechávali vyrobit nemoci ,aby mohli hned vyrábět a prodávat vakcíny????
Gewo, nebolo to tak - utoky, virusy a antiviraky vznikali vcelku evolucne. Ako perlicku by som spomenul nejakeho vizionara, ktory este v praveku IT prisiel s myslienkou virusov, akurat ze sa trosku sekol - predpokladal, ze virusy budu uzitocne utilitky, ktore napriklad skomprimuju disk a tym poskytnu viac miesta ;-)gewo píše:A jak myslíš, že začaly svůj byznys mnohé ze slavných antivirových firem? Vymysleli svinstvo, co zasralo počítače a velkoryse poskytli něco, co to odstranilo a nabídli "ochranu". Ta už, jak to u gangsterů bývá, není zadarmo...
Vytvořit kvalitní virus dá spoustu práce. A už jste někdy potkali někoho, kdo pracuje zadarmo, aniž by z toho měl nějaký prospěch? Netvrdím, že dnešní firmy obchodující s antivirovými programy je samy vytvářejí, to bychom si nerozuměli. Mám na mysli začátky, ne současné trojské koně a špionážní programy, nebo programy na šíření spamu. Řeč je o virech poškozujících systém nebo nověji síťová spojení.Anonymous píše: a ja sa trosku v IT pohybujem pomaly uz dvadsat rokov a mozem povedat, ze keby mali firmy ako napr. eset zaroven aj virusy robit tak by tym jednak riskoval dobre meno, ale hlavne - bolo by to nosenie dreva do hory. Pripad ktory popisujes mi skor pripomina presne opacny postup: vytvorim virus, ktory napriklad zasifruje polku disku a potom napise prijemnu spravu v zmysle "poslite nam 20$ a my vam povieme ako to odsifrovat".
Kam do tychto dvoch skupin zaradit bezne farmaceuticke firmy by bolo dost otazne :-)