Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

pozitivní diskriminace?

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:Je přeci zcela lhostejné, jestli kdosi cosi tvoří úspěšně či neúspěšně......
Je dokonce irelevantní, jestli je kdokoli vzdělaný odborník či nevzdělaný neodborník. Dokonce iq nehraje roli. Jedná se o lidský přístup, otevřený přístup bez negativních vln. Volná energie by měla zbližovat a ne oddalovat.
Mnoho lidí na foru se těmi realistickými fakty nechalo natolik otrávit, že přestali publikovat své myšlenky. A nechť jsou jakkoli bizardní, já o ně stojím. Pokud to někdo bere osobně, asi ví proč.
To zní trochu, jako otrava chlebem. Realistické fakty nepusobí otravne, ani nebrání nikomu uletet. Otrava je predevším soustavné vyhlašování nepravdivých informací za pravdivé.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Zákony zákony...... každý máme svůj názor. Pokud člověk cítí vnitřní slušnost, nemá potíž . To ostatní mi je ukradené. Já osobně považuju většinu našich zákonů za nemorální,nemravné, hanebné a nesmyslné.Podle vyššího principu mravního není podněcování nenávisti k tyranovi zločinem. Naše zákony,naše základy společnosti se svými nemravnými základy a postuláty jsou pro mne nesnesitelným tyranem.Z tohoto pramení můj vztah ke státní správě od úředníků přes policajty až k vojákům. Nikdo tedy nemůže čekat, že já, jako jarda se budu zabývat dojemnými zákony. Je nás většina. V zákonech se už nevyznají ani právníci a přesto neznalost neomlouvá.
Akorde, nic proti, ale pro mnoho lidí není důležitý cíl, ale cesta. Klidně se můžeme pokoušet o nesmysly, když nás to musde bavit, potkáme krásné lidi a bude nás to naplňovat dobrým pocitem.Klidně jezdit holou řití po asfaltu, iracionálně blbnout s auty a nebo s volnou energií...... je to jen pokračování her z mládí. Iracionální, nesmyslné, nelogické, nikamnevedoucí. Přesto důležité. Životně důležité.Přitom jsi odborník, o jehož odborných kvalitách vůbec a ani trošičku nepochybuju. Ale...........

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše: V zákonech se už nevyznají ani právníci a přesto neznalost neomlouvá. Akorde, nic proti, ale pro mnoho lidí není důležitý cíl, ale cesta. Klidně se můžeme pokoušet o nesmysly, když nás to musde bavit, potkáme krásné lidi a bude nás to naplňovat dobrým pocitem.Klidně jezdit holou řití po asfaltu, iracionálně blbnout s auty a nebo s volnou energií...... je to jen pokračování her z mládí. Iracionální, nesmyslné, nelogické, nikamnevedoucí. Přesto důležité. Životně důležité.Přitom jsi odborník, o jehož odborných kvalitách vůbec a ani trošičku nepochybuju. Ale...........
Taky souhlasím s tím, že právo v dnešní podobe už není právem, pouze pokusem o odstranení odpovednosti. Taky souhlasím s tím, že nemám problém, když se kdokoli včetne mne pokouší o nesmysly. Ostatne se zdá, že značným nesmyslem jsou na tomto fóru i realistické pripomínky. Zda jsem, nebo nejsem odborník nereším, je to i o tom, jaký duvod byl, abych začal kdysi ztrácet čas se v problematice alternativních zdroju zorientovat. Nechodil jsem nikam, kde by mi napálili nejaký softver, skoro vše je vlastní drina, studium na škole s tím moc nemá. Myslíš si, že bych tohle zvládal pouze kvuli chuti nekoho kritizovat, vystrkovat oficiální teorie, nebo hledání možností, jak to nejde, nebo s podobným negativním pocitem? Nepresouváš náhodou rozpaky nad pošahanými zákony na nesprávné místo, a tím je v podstate podporuješ? Taky nemám chuť zustat stát pri nejbližší vrbe, cesta nekdy bývá i delší.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Je přeci zcela lhostejné, jestli kdosi cosi tvoří úspěšně či neúspěšně......
Je dokonce irelevantní, jestli je kdokoli vzdělaný odborník či nevzdělaný neodborník. Dokonce iq nehraje roli. Jedná se o lidský přístup, otevřený přístup bez negativních vln. Volná energie by měla zbližovat a ne oddalovat.
Mnoho lidí na foru se těmi realistickými fakty nechalo natolik otrávit, že přestali publikovat své myšlenky. A nechť jsou jakkoli bizardní, já o ně stojím. Pokud to někdo bere osobně, asi ví proč.
Trochu se přidám, protože Jarda mi mluví z duše.
Pozitivní motivace je zhruba 90% procent úspěchu, protože platí pravidlo že motivovaný a nadšený člověk pracuje 7x efektivněji než z nutnosti pod „bičem otrokáře“. Když se mne osobně nechce a nejsem s věcí vnitřně smířen, může žadatel slibovat hory doly jak chce ale raději půjdu plít záhony a nebo koukat na hvězdy. Pokud se mi chce, s věcí se sžiji a často dělám více než se po mne žádá.
Ať si kdo chce co chce říká negativisty nemám rád. Lidem kteří jako první hledají důvody proč by to nešlo se vyhýbám, negativismus je totiž nakažlivý. A co když člověk neuspěje, vždyť je to jeho věc…. Neznám 100% neúspěch. Vždy se člověk něco naučí, dělat s nářadím, nastuduje věci které neznal, pozná nepoznané, seznámí se s podobnými nadšenci atd. Celý život si totiž jenom hrajeme.
Jo,… vlastně jsem si vzpomněl 100% neúspěch je nic nedělání….

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

NAVAR píše:Lidem kteří jako první hledají důvody proč by to nešlo se vyhýbám, negativismus je totiž nakažlivý.
Nemám nic proti, jen dodám, že je potreba rozlišovat mezi tema, kterí HLEDAJÍ duvody proč to nepujde, a kterí ZNAJÍ duvody, proč to nejde. Já proste vím, že vystoupit z letícího letadla normálne nejde. V prípade, že platí znají, se predpokládá hromada souvisících konkrétních poznatku na vlastní kuži. Protože nejspíš nikdo není tak dokonalý, aby umel všechno na 100procent, tak uvedené srovnání toho, kdo hledá, a kdo už ví skončí na tom, kolik kdo a jak pro to vskutku neco udelal, co pres značne virtuální web není možné srovnat. Chtel jsem v podstate napsat, že když napíšu, že napríklad Johnson je trouba, tak by toho pro danou vec musel udelat aspoň tolik, co já, aby to nebyla pravda. To zjevne neudelal, protože se ani neobtežoval si svá tvrzení doložit a overit. Jeho popis není doložený, protože každý prijde po jednoduché zkoušce na to, že je neprevdivý. Já všechny tyhle jevy overoval mnohokrát a pozorne. Podobne je to s jinýma.
Pokud nekdo umí udelat lokomotivu, není pravdepodobné, že by mel problémy s konstrukcí jízdního kola. Chci tvrdit, že trpelivost a duslednost nese určité ovoce, i když proti štestí taky nic nemám. Podfuk však nezameňuju se štestím.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Akord píše:
NAVAR píše:Lidem kteří jako první hledají důvody proč by to nešlo se vyhýbám, negativismus je totiž nakažlivý.
Nemám nic proti, jen dodám, že je potreba rozlišovat mezi tema, kterí HLEDAJÍ duvody proč to nepujde, a kterí ZNAJÍ duvody, proč to nejde. Já proste vím, že vystoupit z letícího letadla normálne nejde. V prípade, že platí znají, se predpokládá hromada souvisících konkrétních poznatku na vlastní kuži. Protože nejspíš nikdo není tak dokonalý, aby umel všechno na 100procent, tak uvedené srovnání toho, kdo hledá, a kdo už ví skončí na tom, kolik kdo a jak pro to vskutku neco udelal, co pres značne virtuální web není možné srovnat. Chtel jsem v podstate napsat, že když napíšu, že napríklad Johnson je trouba, tak by toho pro danou vec musel udelat aspoň tolik, co já, aby to nebyla pravda. To zjevne neudelal, protože se ani neobtežoval si svá tvrzení doložit a overit. Jeho popis není doložený, protože každý prijde po jednoduché zkoušce na to, že je neprevdivý. Já všechny tyhle jevy overoval mnohokrát a pozorne. Podobne je to s jinýma.
Pokud nekdo umí udelat lokomotivu, není pravdepodobné, že by mel problémy s konstrukcí jízdního kola. Chci tvrdit, že trpelivost a duslednost nese určité ovoce, i když proti štestí taky nic nemám. Podfuk však nezameňuju se štestím.
Něco na tom bude.
Dick Feynman popisuje v knize Svět jednoho fyzika Youngův rozsáhlý pokus s krysami (ropoznávámí dveří v bludišti). Nakonec musel udělat desítky opatření aby krysy zmátl. Při vynechání jednoho opatření pokus nefungoval. Výsledkem bylo to že o krysách nic neobjevil… Hloupost, objevil všechno co musíte udělat aby jste o krysách něco objevili. :lol:
Kdo není schopen řešit detail, není schopen řešit celek.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

chiq

Příspěvek od lajos »

Tady to bude lepší- v poslední době jsem nesledoval maďary na slovensku, jakou stranu založili? A s tím zbytkem: podívej se na předtrianonskou mapu maďarska, ktará platila 1000 let, že tam bohužel? žádné slovensko neexistovalo, mně tolik netrápí, je to váš problém. Já to beru tak že mému národu ke kterému patřím, evropa sebrala 70% území-proč? protože se tak mohly rozhodnout beztrestně. Všichni kolem dostali z koláče kolik chtěli a maďarům se to mělo líbit? Nenech se vysmát.
Tak že já zatím nezbrojím, myslím že v případě potřeby zbraň obdržím bez problémů a oficiálně, ovšem přes ty mířidla se budu dívat na tvoji stranu. Všichni někam patříme, chceme nechceme.
Proč čechy a a československo dostalo málem vše zpátky o co přišli v mnichově???
Stejně v dnešní evropě otázka hranic je k ničemu, když jsme mi mohli být maďaři na slovensku, proč by jste zas nemohli být slováci v horním uhersku?

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

lajos,

Příspěvek od chiq »

problém bude zrejme v tom v akom boli vzťahu dominantné národy k ostatným menšinovým národom (nie menšinám!) v zanikajúcich štátnych útvaroch. Uhorsko, ako štátny útvar, zaniklo v období tesne po najsilnejšej maďarizácii, keď sa nemondokovanie trestalo bičovaním, ťažkým žalárom a často smrťou. Preto sa netreba čudovať, že všetky národy, pochopiteľne okrem maďarského, mali obrovskú a úprimnú radosť zo zániku uhorska.
Pozri sa na mapu slovenského štátneho útvaru - Pribinovej ríše. Ja to beriem tak, že môjmu národu, ku ktorému patrím, banda zbesilých húnskych nájazdníkov zobrala celú Panóniu a na 1000 rokov okupovala územie Slovenska. Prečo? Pretože vtedajší okolití vládcovia obetovali kus územia, aby húni neobsadili ďalšiu časť európy. Aj oni si ukrojili z Pribinovho "koláča". Lenže - my sme si to museli nechať ľúbiť! A tak sme 1000 rokov boli otrokmi vo svojej vlastnej krajine.
Myslíš, že sa teraz chceme vracať k tomu, čo tu bolo ešte pred 100 rokmi?
Prečo by pre zmenu maďari nemohli zas odtiahnuť tam, odkiaľ prišli? Vieš ako by sa ukľudnila situácia v Európe? Európsky parlament by nemusel riešiť akýsi tabuľový zákon, či školské učebnice, či spory fanúšikov na futbalovom štadióne, alebo rastúci rasizmus v Maďarsku, či prerastanie fašizmu do maďarských vládnych štruktúr. Mohol by sa venovať veciam prospešným a potrebným pre prežitie európy v ďalšom desaťročí.

lajos
Zasloužilý člen

chiq

Příspěvek od lajos »

Tak a teď, každý z nás dvou zná názor toho druhého a to je asi dobře.
Asi těžko povedeme dále spolu nějaký dialog. Nevadí, mně tento stav uspokojí, se zas můžem vrátit k technice VE, tě zdravím.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

lajos

Příspěvek od chiq »

práve v technike ten dialóg bude, dúfam, o to úprimnejší.

Eter
Starší člen

Musel som reagovat

Příspěvek od Eter »

chiq píše:problém bude zrejme v tom v akom boli vzťahu dominantné národy k ostatným menšinovým národom (nie menšinám!) v zanikajúcich štátnych útvaroch. Uhorsko, ako štátny útvar, zaniklo v období tesne po najsilnejšej maďarizácii, keď sa nemondokovanie trestalo bičovaním, ťažkým žalárom a často smrťou. Preto sa netreba čudovať, že všetky národy, pochopiteľne okrem maďarského, mali obrovskú a úprimnú radosť zo zániku uhorska.
Pozri sa na mapu slovenského štátneho útvaru - Pribinovej ríše. Ja to beriem tak, že môjmu národu, ku ktorému patrím, banda zbesilých húnskych nájazdníkov zobrala celú Panóniu a na 1000 rokov okupovala územie Slovenska. Prečo? Pretože vtedajší okolití vládcovia obetovali kus územia, aby húni neobsadili ďalšiu časť európy. Aj oni si ukrojili z Pribinovho "koláča". Lenže - my sme si to museli nechať ľúbiť! A tak sme 1000 rokov boli otrokmi vo svojej vlastnej krajine.
Myslíš, že sa teraz chceme vracať k tomu, čo tu bolo ešte pred 100 rokmi?
Prečo by pre zmenu maďari nemohli zas odtiahnuť tam, odkiaľ prišli? Vieš ako by sa ukľudnila situácia v Európe? Európsky parlament by nemusel riešiť akýsi tabuľový zákon, či školské učebnice, či spory fanúšikov na futbalovom štadióne, alebo rastúci rasizmus v Maďarsku, či prerastanie fašizmu do maďarských vládnych štruktúr. Mohol by sa venovať veciam prospešným a potrebným pre prežitie európy v ďalšom desaťročí.
chiq - v tomto s tebou do bodky suhlasim.

Lajos - taketo vyjadrenia ze Slovaci ukradli madarom uzemie strasne neznasam, Slovaci tu boli davno predtym ako prisli tvoji predkovia na malych konikoch z mongolska vrazdit a rabovat!!!!!

Madari vzdy chceli vsetko pre sebe, tak ako teraz. Su to prefikany zlodeji.
Kazdy jeden.

lajos
Zasloužilý člen

Eter

Příspěvek od lajos »

Když chceš říct co jsem řekl, tak mi nepřekrucuj mé slova(přání otcem myšlenky), ani jsem nepíp o řádné krádeži slováků. Přečti co jsem napsal a zasaď si to do svých závitů(mozkových).
Tak že kolik mi vyměřiš za ty soustavné krádeže, jako každému jednomu maďarovy? Buď trochu nad věcí, jinak kvůli těm kravinám se užereš k infarktu.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Kdo je kdo

Příspěvek od Aquarius1 »

Kurňa že vás to kluci baví,já jsem čech,mamka němka,otec byl francouz.Segra má německou národnost já českou a všichni pocházíme z východních čech,jedna teta je polka a druhá ruska.Jsme taková mezinárodní rodina a to ještě nevím kdo co je,je nás hrozně moc a máme se všichni rádi. ;) Takové to národní hašteření není v lidech ale v politice,lidi se domluví vždycinky a bez znalosti jazyka.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Eter
Starší člen

madari

Příspěvek od Eter »

lajos píše:Když chceš říct co jsem řekl, tak mi nepřekrucuj mé slova(přání otcem myšlenky), ani jsem nepíp o řádné krádeži slováků. Přečti co jsem napsal a zasaď si to do svých závitů(mozkových).
Tak že kolik mi vyměřiš za ty soustavné krádeže, jako každému jednomu maďarovy? Buď trochu nad věcí, jinak kvůli těm kravinám se užereš k infarktu.
Tak tvojmu narodu zobrala evropa 70%, taketo vyjadrenia TVOJMU mam najradsej hlavne od madarov.
Kraviny pises akurat ty.
Najviac ma uraza ked niekto obhajuje tych klamarov, zlodejov - "madarov".
Najradsej bi ste ovladali celu europu, keby sa dalo tak bi ste nasledovali nacisticke Nemecko!!!!!!
V Bruseli kde madar tam klamstvo, Slovakom uz neveri nikto.
Dobre viete klamat, manipulovat mali ste dost casu sa to naucit.
Ked pride Slovak na juznom Slovensku do obchodu, ani ho neobsluzia pokial nevie madarsky, zarazajuce na tom je ze predavacky vedia po Slovensky ale neraci sa im nejak Slovensky hovorit. Robia sa ze nerozumeju!!!!!
Takze ma tvoje reci o madaroch neskutocne seru!!!!!
Ja sa nebojim povedat svoj nazor ako sa boji vetsina Slovakov na fore, ktory citali tvoje predchadzajuce prispevky, a radsej nic nepisu, preto to takto vypada s madarmi ako to vypada. Slovaci sa boja postavit za Slovensko.

lajos
Zasloužilý člen

Aquarius1

Příspěvek od lajos »

Máš pravdu, už mně to nebaví.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“