Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Návštěvník

mýdlobeton

Příspěvek od Návštěvník »

Ještě něco z testů mýdlobetonu:
zkoušeli jsme 10 cm stěnu z mýdlobetonu 1:3 (1kg na 200L) a vydrželo to tlak bez průsaků vody přes 2 atm.
H. :D

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Počkaj, počkaj, to je oda pro mé slechy..... jen eště, co takhle mýdloomátka, to by mne tedy také zajímalo. Cementem šetřit nebudu, ve stavebninách toho mají hromady..... Zkusil jsem totiž nějakou chemii od bayeru a žádný výsledek. Dělal to jejich firmou certifikovaný mistr. takže chyba se nepřipouští. Už nechci chémii. Ten mazlák se mi líbí. Však jsme se ho na vojně nažrali........

jarda ovčák svitavy

Potřebuju kontakt na někoho, kdo se zabývá samaritánskou činností. Nějaká charita či tak něco. Mám po dětech, nevděčných dětech mnoho hraček. Mnohé nerozbalené v původních obalech.... lego, letecké modely, bionicle, stars wars, a mnoho jiných.....modely aut, letadel i lodí. je toho plný kufr od většího auta. Cca 100kg.Možná víc. Pomozete mi sehnat někoho, kdo by to dokázal poskytnout potřebným.Vše je nové, nebo jako nové bez známek použití či opotřebování.
stačí mi tel či mail.

kutill

dětské domovy

Příspěvek od kutill »

jarda ovčák svitavy píše:Potřebuju kontakt na někoho, kdo se zabývá samaritánskou činností. Nějaká charita či tak něco. Mám po dětech, nevděčných dětech mnoho hraček. Mnohé nerozbalené v původních obalech.... lego, letecké modely, bionicle, stars wars, a mnoho jiných.....modely aut, letadel i lodí. je toho plný kufr od většího auta. Cca 100kg.Možná víc. Pomozete mi sehnat někoho, kdo by to dokázal poskytnout potřebným.Vše je nové, nebo jako nové bez známek použití či opotřebování.
stačí mi tel či mail.
Ahojky, zadé si do vyhledávače dětské domovy a najdi si nejbližší k vám
H.v.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Počkaj, počkaj, to je oda pro mé slechy..... jen eště, co takhle mýdloomátka, to by mne tedy také zajímalo. Cementem šetřit nebudu, ve stavebninách toho mají hromady..... Zkusil jsem totiž nějakou chemii od bayeru a žádný výsledek. Dělal to jejich firmou certifikovaný mistr. takže chyba se nepřipouští. Už nechci chémii. Ten mazlák se mi líbí. Však jsme se ho na vojně nažrali........
Jaroušku, chlape drahá. Víš co zkus....
Namíchej si mýdlobeton jenom v gbelíčku
a zkus si třeba odlejt, desku nebo mističku.

Pak to samý udělěj s obyč betonem, porovnej a víš na čem jsi.
Není potřeba betonovat hned septik :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hračky

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák svitavy píše:Mám po dětech, nevděčných dětech mnoho hraček. Mnohé nerozbalené v původních obalech.... lego, letecké modely, bionicle, stars wars, a mnoho jiných.....modely aut, letadel i lodí...
Klidně ti trochu odlehčím starosti, pokus bys měl zájem... Stačí mi mailnout a domluvíme se...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

Palo, napiš mi, určitě se domluvíme. Ve třech sirotčincích jsem dostal košem.....
Potřebuju poradit, jak by jste vyrobili tento nástroj. Potřebuju nutně.
Je to zvukový úlet. Zřejmě to bude ocel. Bojím se bronzu. Co myslíte?

Koupit se to na celém světě nedá. Jinak bych neotravoval.

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

hang

Příspěvek od Tuco »

http://www.hangblog.org/panart/Booklet_ ... h_GzD1.pdf

Je to katalog i s kontaktem na výrobce ve Švýcarsku.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jarda ovčák svitavy píše:Palo, napiš mi, určitě se domluvíme. Ve třech sirotčincích jsem dostal košem.....

Zajímávý věci, toto sem eště nikde neviděl :oops:

Někde sem zahkíd město Haburk a adresu vote.dantebucci.com
H.v.

kutill

kókám očima

Příspěvek od kutill »

Anonymous píše:
jarda ovčák svitavy píše:Palo, napiš mi, určitě se domluvíme. Ve třech sirotčincích jsem dostal košem.....

Zajímávý věci, toto sem eště nikde neviděl :oops:

Někde sem zahkíd město Hamburk a adresu vote.dantebucci.com
H.v.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

nástroj

Příspěvek od la »

jarda ovčák svitavy píše: Potřebuju poradit, jak by jste vyrobili tento nástroj. Potřebuju nutně.

Můj názor:
Když bastlit tak bastlit,materiál je ocel ocelový plech,jsou to kovotlačitelsky předtlačené dvě mísy,pak kovotepecky ručně doklepaný v mezioperacích se to musí žíhat na měko ,proto že kdo něco podobného dělal tak ví že se to rádo trhá,tak že žíhání se dělá několikrát během práce ,těma dolíkama je to předepnutý a plamenen doladěný a mořeno proti korozi roztokem včelího vosku (to tipuju podle barvy, bacha nesmí chytnout).Tloušťka plechu je maximálně 1,3 až 1,5mm.To je odhad :D Bohužel hudební sluch mě minul.Na práci stačí propanbutanový hořák :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Moc hezký nástroj

Příspěvek od Ilem »

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

Já to zkoušel koupit všudemožně a.... nic. Z těch švýcar mi přišel minulý týden mail, že jsem zařazen mezi zákazníky a během 5 let bude moje objednávka vyřízena.
Zlatý český ručičky.......snad to někdo zvládne. Na ebay za to chtěli 2 tisíce tolarů. Šílenci.....někdo to koupil. Nedá mi to spát. Je to vyjímečná akustická hračka.
Nemáte někdo známého na jatkách???Potřebuju kůži z velikého dobytka. Surovou. Nejlépe z plemenného býka.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

jarda ovčák svitavy píše:Počkaj, počkaj, to je oda pro mé slechy..... jen eště, co takhle mýdloomátka, to by mne tedy také zajímalo. Cementem šetřit nebudu, ve stavebninách toho mají hromady..... Zkusil jsem totiž nějakou chemii od bayeru a žádný výsledek. Dělal to jejich firmou certifikovaný mistr. takže chyba se nepřipouští. Už nechci chémii. Ten mazlák se mi líbí. Však jsme se ho na vojně nažrali........
Ještě k tomu mýdlu.

Předloni u nás betonovali dálnici. V betonárce do směsi přidávali trochu hodně koncentrovaného čistého saponátu (náprstek do 10l vody vyvolal při mytí auta katastrofu - tolik mydlin nevyrobilo ani celé holicí mýdlo přidané z recese klukům do kýble na rajony :D ).
Účel hry? Snížení "pnutí vody".. jinými slovy, cement se lépe dostane k materiálu, který má vázat dohromady, čili výsledek je mnohem kompaktnější. Je samozřejmé, že pak je potřebné dodat více cementu, protože hmota je méně "nasáklá" vodou a výsledný beton méně porézní.

Saponát evidentně nahradil mýdlo a dělá v betonové směsi přesně to, co při praní nebo mytí nádobí - ruší hladinové i vnitřní pnutí mezi molekulami vody, která se pak chová jako rozpouštědlo.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
jarda ovčák svitavy

Dělali jsme pokus s mazlavým mýdlem i se saponátem. Výsledky byly odlišné. Saponát udělal lehčenou porovitou strukturu a mýdlo udělalo vazkou lepivou plastickou strukturu s minimem bublinek.Oboje se nám velice líbilo, s obojím se dobře pracovalo, volba padla na mazlák jako potěr betonu a saponát na zateplovací omítku s perlitem a polystyrenem.
Jen by mne zajímal vstah mýdla a vápna.... Ešli se to nějak navzájem nežere, nebo tak něco.

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“