![Dont Know :dknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
Zdravím, Hanka.
------------------------------------
Slunce v duši.
Jestli se neurazíš, tak taky dobrý http://www2.energy.sk/cz/vyrobky/Zoznam2.asp?druh=3gewo píše:http://www.nutrabona.cz/
Tohle vypadá dobře. O víkendu nám změní čas, takže to asi bude vážně na místě, světla moc neužijem. Píšou tam, že ta jedna kapsle 2000IU je podle nejnovějších výzkumů doporučená denní dávka. Takže 10 kapslí určitě ne!!! A taky , že se tomu říká sluneční vitamín mimo jiné. Přesně to, co potřebujem.Tak já to zkusím objednat. 8 dolarů není zas taková darda.(to je stejně nějak levný 250 tablet, co?) Všude si chválí, jak americké kamenné obchody perfektně fungují, aspoň to vyzkoušíme, co?Zatím mne zaujala tato adr. http://www.swansonvitamins.com/SW1210/ItemDetail?n=70 kterou mi poskytl hodný Roman 07. Nejsem si jistý zda 2,000IU
je 200 000IU dle gewa (čert aby se v tom vyznal), pak by stačilo 10 kapslí denně, ale jestli to tak není-nechci ani domyslet. V tom lepším případě by zatím stačilo 10 balení tj. na půl roku léčby a pak se uvidí (pokud to přežijem).
Šla jsem touhle cestou, než se mi stal průšvih s mononukleozou. Navedla mě k tomu kniha bylinkáře Pavla Šímy, kde píše, že zásadité tělo = zdravé tělo a vitální tělo. Musím ze zkušeností říct, že přizpůsobit jídelníček poměru 4:1 (zásaditá:kyselá strava) není žádná prča. Prameny se o zásaditosti a kyselosti potravin dost liší. Ale na to by bylo nové vlákno. Tedy v krátkosti. Když jsem všechno shrnula, vyšlo mi, že zásaditá je pouze čerstvá zelenina (jakákoliv tepelná úprava ji promění na kyselou), z ovoce pouze hrušky, ananas, citron je neutrální, možná grep,určitě fíky, některé kefíry, ořechy(ovšem v kupovaných je zase spousta plísní),naklíčené obilí a z pití plzeňská dvanáctka možná ještě krušovice, ostatní alkohol - opět kyselý). Všechny přílohy, pečivo jsou kyselé, jako i všechno maso.gewo píše: Ale pozor!
Zdravému člověku obecně nehrozí při časté konzumaci žádné zdravotní potíže, jen lidé, kteří trpí překyselením organismu (onemocněním dna), by měli chřest konzumovat jen velmi zřídka nebo vůbec, protože obsahuje vyšší hladiny purinu, látky, která zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle.
Vynikající článek!!
http://www.volny.cz/lekarnik/Lekarna/Ne ... seleni.htm
Velmi dobré čtení
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/ ... azrak.html