Juranus napsal...
Jestliže stále mluvíme o uspořádání podle
http://www.upramene.cz/forum/files/thum ... ot_805.gif, tak já tam vidím, jak se clona zasouvá vždy mezi dvojici nejvíce vzdálených magnetů a opouští dvojici nejméně vzdálených magnetů.
Z hlediska přítažných a odpudivých sil je nevhodné, když jsou magnetická pole otevřená. U všech motorů je snaha, aby byly vzduchové mezery co možná nejmenší.
...ano clona se zasouvá mezi pístový magnet a toroid v dolní uvrati pístu....a vyjíždí v HU pístu..proč to tak je je snad jasné.......s vytažením a vsunutím ..NENÍ...problem..z hlediska síly vytažení...ale jen...!!!!..když se zachová určitý poměr Fe k danému magnetu ..nebo magnetům....popisoval jsem již mnohokrát...
Juranus.napsal...."Z hlediska přítažných a odpudivých sil je nevhodné, když jsou magnetická pole otevřená. U všech motorů je snaha, aby byly vzduchové mezery co možná nejmenší. "
...zcela upřímně....je mi jedno co je vhodné a nevhodné z hlediska přitažlivých a odpudivých sil ..a nevím co jsou otevřená ...a uzavřená magnetická pole....
Gromit mě určitě chybějící znalosti doučí....
...je mi jedno , co je třeba u všech motorů...tedy jaká vzduchová mezera..???..toto je ...
Martinův magnetický motor...a tady je všechno jinak...
...Juranus...omlouvám se, že jsem takový ignorant fyziky, matematiky...a všeho kolem souvisejícího.....jak řekl velký SAO....karkulka červená....
...ale na omluvu mi budiž, že Leonardo...byl také nejdříve malíř a pak....
.....rád odpovím další dotazy....zdraví martin11
p.s....tak kde se to sekne...???...
... věřím, že se " TO " povede ......