Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

príliš mnoho hypotéz

Příspěvek od Akord »

Karel DR píše:Pragmatický kompromis to nebyl ani ode mne. Ale už to bylo daleko od tématu...
....Taky se mi nelíbilo násilné archivování....
2. Veta z citátu byla presne duvod, proč jsem dále nereagoval v príslušném vláknu, ale pokračoval ve svém. Dále jsem prestal považovat anonyma za partnera v diskusi, protože se na muj vkus dopouštel podsouvání a manipulace - to byl duvod, proč jsem umístil príspevek do zamčeného archivního vlákna s patričným názvem. Prekvapila mne určitá pozitivní diskriminace, když byly zjevné útoky anonyma na mou adresu prakticky až dosud tolerovány. Nebude prece anonym určovat, co moderátor smí a co ne. Vnášet do toho nejakou prípadnou další filosofii považuji za nepatričné, a zcela mimo moderátorskou, nebo technickou debatu.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro pořádek

Příspěvek od 1220 »

napsal jsem :
Lepší je pak nadlouho vypnout počítač, anebo chodit jinam.
Mluvil jsem o sobě , přišla doba to udělat. Omlouvám se. Většina věcí totiž v naší moci není .............v mojí už vůbec ne.
K.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: to teda ne

Příspěvek od aNONym »

Anonymous píše:Vytáhl jsem stěžejní větu Akordova "doznání" na světlo vlákna a Akord zaútočil: to nebylo přiznání pochybení, ale právě naopak. Takže v této chvíli jsem byl já defakto, označen za lháře. A všichni zasloužilí členové se stáhli do ulit, i když se každý mohl přesvědčit o smyslu té Akordovy inkriminované věty rozvité. To zřejmě nepřekročilo NONovu hranici elementární etiky chování. Bohužel!

.................. Poslechnu Vaší radu asi tak napůl: nevypojím PC, ale odejdu jinam, kde i zasloužilí měří všem stejně. Doufám, že existují. :|
Vidím, že si ještě jednou budeme muset shrnout nastalá fakta. ;) Non

- nikdy jsem v této kauze Akorda nepodpořil, a to ani vědomě nebo nevědomě
- do diskuze ve vláknu "Gravitační motor" jsem vstoupil pouze jako moderátor až poté, když se tam začaly řešit všemožné různé záležitosti, které tam přitom vůbec nepatřily!! (viz níže - Pepe)
- doporučení, abyste přešli se sporem někam jinam (protože s podstatou věcí už mělo pramálo společného), bylo určeno všem, jmenovitě pak Akordovi
- ale i přesto jste v tom svorně pokračovali a dál tím plevelili zmíněné vlákno

Takže výslené napomenutí patří Akordovi, tobě a především potom Pepemu, který tam začal řešit ale úúúplně zcela něco jiného. Pro příště prosím více ohledu vůči ostatním diskutujícím. Dík.

Pokud je tvé rozhodnutí ohledně "odchodu jinam" konečné a neměnné, tak potom štastné hledání (a méně sebestřednosti) přeji. Normálně bych ti toto napsal do SZ. To ale anonymům nelze. :|

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Přeneseno z Gravitačního motoru ...

Příspěvek od A(&F) »

... http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 2496#52496 ...

... přenáším to úmyslně sem, abych si zbytečně nepřidělával práci s budoucím čištěním ...
Anonymous píše:
A(&F) píše:
Anonymous píše:...Možná v nějakých bludných zdáních, v kterých se utvrzuješ, ale ty mají do reality daleko - třeba jako ten nesmysl o pohonu bicyklu magnetickým samotočítkem, cos tu kdesi plácnul...
Edit: ... pleteš se, ... to jsem "neplácnul" já, ale někdo jiný ... :) ... A(&F)
Ne, tohle je tvoje:
A(&F) píše:
Anonymous píše:Zcela jistě ne tohle: "část pohonné jednotky (v tomto případě elektromotoru) může být postavena na principu čistého MM, tudíž je z něj možno získávat část energie "zadarmo" ... ELektricky poháněná část potom slouží pouze pro překonání "mrtvého bodu" ... potom jenom už záleží, jestli energie vyprodukovananá pomocí MM části pokryje energetické nároky EL části ... "
... sice ti tam vypadla ta poslední část, ale to je jedno ... ano, funguje ... ;) ... a dokonce je na Youtube nádherně znázorněn princip ... i zde se již kdysi něco podobného probíralo ... ;) ...

... a nerejpej, ... nebo sem napíšu něco o jedné mé hračce ... ale to potom nebudeš moc klidně spát ... to ti garantuju ... :D :D ... A(&F) ...
Žádná energie vyprodukovaná MM neexistuje - jde o typickou lež...
... ale já jsem pouze rozpíral to, že jsem žádný "nesmysl o pohonu bicyklu magnetickým samotočítkem" já nikdy neplácl ... to byl opravdu někdo jiný :D , podívej se ještě jednou do Youtubiště ... a jak se naše akademická debata následně dál rozvinula, tak to už je věc zcela jiná ... ;)

PeS: ... vidíš vidíš Karbane, ... to plevelení v nepatřičnejch vláknech vzniká především z toho, když se do nějakého sporu nebo diskuze úmyslně přimíchává úplně něco jiného ... a nejlépe již dávno odloženého :D ...
pozn: ... tohle nejčastěji předvádějí baby, hlavně pak v období PMS :lol: ... to je vždy najednou hned starejch argumentů na světě k opětovnému probírání ... :lol: :lol: :roll: (sorry holky, ale je to tak, i když za to nemůžete) ..... víš co :? , ... přenech jim tuhle nectnost ... a buď chlap ... myšleno v dobrém ... 8)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Vzkaz pro Karbana ...

Příspěvek od A(&F) »

... přeneseno "magnetického wankela" ...
..karban... píše:...... Ne každý ovšem měl možnost si různou techniku jako malý osahat - možná v kombibnaci s určitou leností si informace porovnat a vyhodnotit pak tápe a podléhá bludům různých kecků, hrajících si na tajemné objevitele (a že jich mezi "perpetomobilně věřícími" je většina...).
... :D :D :D :D :D ... Karbane, prosím, ... odebéř se už konečně "do pryč" s těmadle věčně neutuchajícíma kydama a svým technicko jehovistickým přístupem ... běž někam jinam ... někam, kde o tebe opravdu budou stát ... 8) ... A(&F) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Karban, jak jinak....

Re: Vzkaz pro Karbana ...

Příspěvek od Karban, jak jinak.... »

A(&F) píše:... přeneseno "magnetického wankela" ...
..karban... píše:...... Ne každý ovšem měl možnost si různou techniku jako malý osahat - možná v kombibnaci s určitou leností si informace porovnat a vyhodnotit pak tápe a podléhá bludům různých kecků, hrajících si na tajemné objevitele (a že jich mezi "perpetomobilně věřícími" je většina...).
... :D :D :D :D :D ... Karbane, prosím, ... odebéř se už konečně "do pryč" s těmadle věčně neutuchajícíma kydama a svým technicko jehovistickým přístupem ... běž někam jinam ... někam, kde o tebe opravdu budou stát ... 8) ... A(&F) ...
Ano, ne každý měl možnost a ne každý je ochoten přemýšlet a hledat - a právě ten snadno naletí na různé podvůdky a blamátorské žvanění - právě jak ti "perpetomobilně věřící", tolik jehovisty a hlavně jejich způsoby připomínající.

Ty sám, milej A(&F), dokážeš prostě stále dokolečka lhát - viz tvůj výrok replikovaný o pár příspěvků výše, kdes mlel "..... potom jenom už záleží, jestli energie vyprodukovananá pomocí MM části pokryje energetické nároky EL části ... " a pak ses k tomu nechtěl hlásit, že.... :O)))

---
Jedno je jisté - nelze vedel sebe stavět pokusy o let vzduchem v minulých stoletích a současné snahy o stavbu magnetických samotočítek.
Je v tom opravdu moc a moc velký rozdíl a nezmění na tom nic žádný blábolista a ulítlý snílek.

...

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Karban, jak jinak.... píše:Ty sám, milej A(&F), dokážeš prostě stále dokolečka lhát - viz tvůj výrok replikovaný o pár příspěvků výše, kdes mlel "..... potom jenom už záleží, jestli energie vyprodukovananá pomocí MM části pokryje energetické nároky EL části ... " a pak ses k tomu nechtěl hlásit, že.... :O)))
... pokud myslíš tento příspěvek, tak za tím si stojím stále ... 8)

... a moc dobře vím proč ... ;) ... A(&F)

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Karban, jak jinak.... píše:Ano, ne každý měl možnost a ne každý je ochoten přemýšlet a hledat - a právě ten snadno naletí na různé podvůdky a blamátorské žvanění - právě jak ti "perpetomobilně věřící", tolik jehovisty a hlavně jejich způsoby připomínající ..... nezmění na tom nic žádný blábolista a ulítlý snílek.
... vidíš vidíš, Karbane, ... kdybys přijel na setkání k Jeffovi, tak sis (stejně jako všichni ostatní) mohl v klidu pohrát s magnetickou lištou zvanou PAMELA ... :) ..... mohl sis ji bez problémů prohlédnout a osahat ... a mohl sis po ní pouštět magnetické kuličky ... sledovat je, jak samy od sebe startují z "nulového bodu" a bez přispění jakékoliv vnější energie jezdí nahoru do kopce ... tam na chvíli zastaví ... pak zase pelášej dolů ... potom zase nahoru ... a tak dále ... :D :D ...

... takhle si jenom můžeš vrazit ruce do kapes ... a během hraní si (s těma svejma kuličkama :lol: ) tiše mlčky přemejšlet, kdeže jsi to udělal chybu ve svejch interních úvahách ... ;)

papax
Stálý člen

Příspěvek od papax »

A(&F) píše:
Karban, jak jinak.... píše:Ano, ne každý měl možnost a ne každý je ochoten přemýšlet a hledat - a právě ten snadno naletí na různé podvůdky a blamátorské žvanění - právě jak ti "perpetomobilně věřící", tolik jehovisty a hlavně jejich způsoby připomínající ..... nezmění na tom nic žádný blábolista a ulítlý snílek.
... vidíš vidíš, Karbane, ... kdybys přijel na setkání k Jeffovi, tak sis (stejně jako všichni ostatní) mohl v klidu pohrát s magnetickou lištou zvanou PAMELA ... :) ..... mohl sis ji bez problémů prohlédnout a osahat ... a mohl sis po ní pouštět magnetické kuličky ... sledovat je, jak samy od sebe startují z "nulového bodu" a bez přispění jakékoliv vnější energie jezdí nahoru do kopce ... tam na chvíli zastaví ... pak zase pelášej dolů ... potom zase nahoru ... a tak dále ... :D :D ...

... takhle si jenom můžeš vrazit ruce do kapes ... a během hraní si (s těma svejma kuličkama :lol: ) tiše mlčky přemejšlet, kdeže jsi to udělal chybu ve svejch interních úvahách ... ;)
Já tam byl, ale asi jindy. Žádnou lištu a kuličky mi nikdo neukázal. Kdy se to konalo?
Mluvil jsem skoro se všemi.
Tak kde je chyba?
Něco tu je asi mimo mne, nevadí, ale chtěl bych to vidět a proto jsem tam jel.
Kdo je Karban kdo je A(&F), že jsme se nestkali?
Škoda, setkání jsou o výměně informací , ať jakýchkoli.

Zdraví Papax

Akord
Zasloužilý člen

extra lišta

Příspěvek od Akord »

A(&F) píše:... vidíš vidíš, Karbane, ... kdybys přijel na setkání k Jeffovi, tak sis (stejně jako všichni ostatní) mohl v klidu pohrát s magnetickou lištou zvanou PAMELA ... :) ..... mohl sis ji bez problémů prohlédnout a osahat ... a mohl sis po ní pouštět magnetické kuličky ... sledovat je, jak samy od sebe startují z "nulového bodu" a bez přispění jakékoliv vnější energie jezdí nahoru do kopce ... tam na chvíli zastaví ... pak zase pelášej dolů ... potom zase nahoru ... a tak dále ... :D :D ...
To byl prototyp a nebyl na prodej? Nikdo si to z fóra nekoupil? Magnetické kuličky jsou ve standardní nabídce magnetu z Číny, no a divil bych se, kdyby k tomu nepribalili i nejaké hračky, to Číňani dosti umí. Podobne jako ty všechy pokročilejší záhadné kyvadla, kde nejde za hodinu prijít na princip. Treba je to tepelný strojek jen místo kyvadel jsou kuličky-magnety, ať je o čem premýšlet.

papax
Stálý člen

Re: extra lišta

Příspěvek od papax »

Akord píše:
A(&F) píše:... vidíš vidíš, Karbane, ... kdybys přijel na setkání k Jeffovi, tak sis (stejně jako všichni ostatní) mohl v klidu pohrát s magnetickou lištou zvanou PAMELA ... :) ..... mohl sis ji bez problémů prohlédnout a osahat ... a mohl sis po ní pouštět magnetické kuličky ... sledovat je, jak samy od sebe startují z "nulového bodu" a bez přispění jakékoliv vnější energie jezdí nahoru do kopce ... tam na chvíli zastaví ... pak zase pelášej dolů ... potom zase nahoru ... a tak dále ... :D :D ...
To byl prototyp a nebyl na prodej? Nikdo si to z fóra nekoupil? Magnetické kuličky jsou ve standardní nabídce magnetu z Číny, no a divil bych se, kdyby k tomu nepribalili i nejaké hračky, to Číňani dosti umí. Podobne jako ty všechy pokročilejší záhadné kyvadla, kde nejde za hodinu prijít na princip. Treba je to tepelný strojek jen místo kyvadel jsou kuličky-magnety, ať je o čem premýšlet.
A u Jeffa je ukázal kdo a kdy? Byl jsem tam dva dny....
Nejde o koupi, ale o zajímavost a snad i pro ostatní účastníky setkání.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Akord píše:
... teda, přiznávám, ... nějak tě Akorde vůbec nechápu, ... :? ... proč hovoříš o něčem, co jsi vůbec neviděl ??? ... :| ... a o čem ale vůůůbec nic nevíš ... :roll: ... a ještě ke všemu takovýmto tónem ... :P

... tohle totiž z čajny nepochází ... weisst du ??? ... maximálně tak možná ten materiál, ze kterýho je to postavený ... ;)

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

papax píše: Já tam byl, ale asi jindy. Žádnou lištu a kuličky mi nikdo neukázal. Kdy se to konalo?
Mluvil jsem skoro se všemi.
Tak kde je chyba?
Něco tu je asi mimo mne, nevadí, ale chtěl bych to vidět a proto jsem tam jel.
.... kdo je A(&F), že jsme se nestkali?
Škoda, setkání jsou o výměně informací , ať jakýchkoli.
Zdraví Papax
... ahoj Papaxi ... mám pocit, že na přednášce ( o žížalách :lol: ) jsi ještě přítomen byl, jelikož mám pocit, že jsem si s tebou i potřásl rukou (ale mohu se klidně mýlit) ... a A(&F), to byl ten přednášející ... tedy já ... :D

... mrzí mne, pokud jsi onu zmíněnou lištu neviděl ... měl jsem za to, že už ji viděli všici, kdo jezdí pravidelně na setkání, ... vždyť u Jeffa už byla potřetí (byť pokaždé v o něco vylepšené modifikaci) ... :? ... její prezentace byla v sobotu po podvečerní přednášce, prostřední stůl u okna ... vlastně jsem ji ve skutečnosti vzal ssebou pouze na přání Rivala, kterýžto mne "ukecal", abych ji veřejně "otevřel" z obou stran, by se i ostatní mohli na vlastní oči přesvědčit, že je opravdu sestrojena pouze z magnetů (míněno tím z tlusté magnetické gumy velmi chabých magnetických vlastností :D ) a tudíž to není žádný podvod ..... ukázal jsem klukům, co všechno se s ní dá dělat (včetně neustále chvějícího se "pětikoulového magnetického pendula" 8) ), vysvětlil její základní princip (předvedl orientaci vůči světovým stranám a vliv na funkčnost + něco málo pár dalších drobností ;) ) ... a poté ji ponechal přítomným přihlížejícím i s pytlem koulí svému osudu ... i šel pokecat s Rivalem, s Jiříkem B. a ostatními spolusedícími u rohového stolu ... lišta byla v permanenci přítomných "hračičků" dlouho do pozdního večera ... :)

... tak snad někdy příště ... A(&F) ... ;)

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

A(&F) píše:... proč hovoříš o něčem, co jsi vůbec neviděl ??? ... :| ... a o čem ale vůůůbec nic nevíš ... :roll: ... a ještě ke všemu takovýmto tónem ...
Protože se mi nezdá, že neco behá samo od sebe. To je snad v porádku. Otázky jsou korektní a dostatečne neironické. Smerovaly k tomu, zda jde o koupenou hračku, nebo sestrojený prototyp. Chápu to dále tak, že nemáš zájem zabývat se principem funkčnosti.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Akord píše:....... Otázky jsou korektní a dostatečne neironické. Smerovaly k tomu, zda jde o koupenou hračku, nebo sestrojený prototyp.
... je hodně velký rozdíl mezi směřováním a zlehčováním ... :? ...

... o "koupenou hračku" rozhodně nejde ... 8) ... a tý ironie, jenž vytekla z tvýho příspěvku ven, tý jsou tu na zemi vedle kompu skoro dva plný kýble ... ;)
Akord píše:Protože se mi nezdá, že neco behá samo od sebe. To je snad v porádku.
... a čo taka vesmirna mechanika, popripadne pohyb jednotlivych casti atoma, ... ty sa ti taktiez nepozdavaju ??? ... :|

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“