Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Návštěvník

Re: g

Příspěvek od Návštěvník »

Ilem píše:
Anonymous píše:Bavíte se už hodně dlouho o gravitačním zrychlení. A zrovna ten kluzák který byl na začátku je nejlepším příkladem získávání energie k letu z gravitačního zrychlení. (Klesá v m/s)
P.
Když ho dáš do vakua, bude klesat v m/s2. Nezískává energii jen z g
Všechno chce své podmínky.
P.

spaceball
Zasloužilý člen

Reálný gravitační motor

Příspěvek od spaceball »

Obrázek

Tento model by mohl fungovat ale je třeba jistých konstrukčních úprav.
Oba pásy mají po 28 kuličkách, takže je tu zdání jakési rovnováhy -
ekvivalentem může být i obyčejný řetěz z biciklu spojený patřičně dlouhým
provázkem v místech, kde se nenachází kuličky, takže celé to bude mít
snahu zpětného chodu - za to může oněch 40stupňů spodního pásu.
Jediná kulička v rádiusu rotoru by musela být na pořádně velkém kole
- zde bych použil 2x tak delší páku s rohatkou západkou - aby to nemělo
snahu jít pozpátku. Samozřejmě, velká páka znamená velkou vzdálenost
od spodního pásu, takže bys musel použít nějaké zdvihací zařízení nezávisle
na stroji - nechat padat kuličku do vody a na polystyrenovém plováku ji dostat
ke spodní části korečkového pásu...
Tímto ti dávám tip na podobný stroj tvému - plovákový stroj, který
opravdu funguje. Má to sice velkou spotřebu vody - nikomu se totiž nepodařilo
utěsnit spodní otvor mezi procházejícími spojenými plováky a plováky samotnými
přičemž odtékající voda je navíc brzdí v pohybu vzhůru... Síla proti gravitaci je
zřejmá a utáhne celý plovákový řetězec. Narozdíl od magn. motorů zde odpadá
problém stínění, problém posledního magnetu... za jiný problém - těsnění, které
by bylo třeba nějak vymyslet. Jak obejít tesnění v jiné variantě gravitačního
motoru se nabízí např. zde - http://wesseldiwesseli.blogspot.com/

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Reálný gravitační motor

Příspěvek od Ilem »

To myslíš opravdu vážně? Kdysi jsem to počítal, nějaký chlap to ukazoval v televizi. Už mu to "skoro" fungovalo. Jen vyřešit to těsnění. Tak mě napadlo, proč jednotlivé plováky, když existuje plovák kontinuální - hadice. Ale když jsem dopočítal tření, aby to těsnilo při daném hydrostatickém tlaku, vyšlo mi, že se to nepohne.
Ta druhá varianta mi taky nepřijde jako reálná. Buď by na jedné straně musel být přetlak, nebo na druhé vakuum. To se neobejde bez potřeby energie.

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Ilem píše:To myslíš opravdu vážně? Kdysi jsem to počítal, nějaký chlap to ukazoval v televizi. Už mu to "skoro" fungovalo. Jen vyřešit to těsnění. Tak mě napadlo, proč jednotlivé plováky, když existuje plovák kontinuální - hadice. Ale když jsem dopočítal tření, aby to těsnilo při daném hydrostatickém tlaku, vyšlo mi, že se to nepohne.
Nepohne se - odpor na tom vstupním otvoru, odtékající voda... ale viděl jsem ne kontinuální pás, nýbrž
polystyrenové kuličky s odstupem - néco jako korálky. Muselo to být připojené hadičkou k vodovodu a nad dřezem.
Docela slušně se to motalo - samozřejmě, ne ve směru proudění vody...propříště si vyprošuji dotaz typu jestli to myslím
vážně. Nikdo patřičně neokomentoval nákres s kulićkami i přesto, že triviálním výpočtem je jasná nefunkčnost. Než
vyhazovat prachy za materiál pro nefunkční monstrum, je lepší laborovat a procvičovat mozek třeba nad speciálním
ventilem nemyslíš ?!!!! :bhead:

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Ta druhá varianta mi taky nepřijde jako reálná. Buď by na jedné straně musel být přetlak, nebo na druhé vakuum. To se neobejde bez potřeby energie.
... všechny plováky "mohou" :D být mezi sebou propojené "přepouštěcí hadičkou" ... ;)

... nevím o žádném důvodu, proč by to "nemohlo fungovat" bez externí dotace energií ... 8) 8) ... :D:D:D

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Všechno chce energii! Nedělej si srandu, nic ti nepojede zadarmo... :P :P :P pozn. polystyrenové kulićky nebyly natěsno
ke stěnám - nebylo proč, neexistoval žádný speciální ventil. Trubice byla ve tvaru śroubovice - asi kvůli rychlosti protékající
vody nebo kvůli úplně něčemu jinému.... :P

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Re: Reálný gravitační motor - říkejme mu třeba vztlakový ...

Příspěvek od A(&F) »

:D :D :D ... vždyť víš, že se bavím o té "druhé" variantě ... ;) ...
... a v kruhu je to taky hezký ... :lol: :lol: :lol:

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

spaceball píše:propříště si vyprošuji dotaz typu jestli to myslím
vážně. Nikdo patřičně neokomentoval nákres s kulićkami i přesto, že triviálním výpočtem je jasná nefunkčnost.
Omlouvám se, ale po přečtení příspěvku jsem se nejdřív musel podívat na kalendář, jestli není 1.4. Pak mě napadlo, že jsi příliš oslavoval 17tý listopad. Považoval jsem tě za suchého vědce neschopného ironie. Jsem rád, že jsem se mýlil. Ještě jednou se omlouvám. Ke kuličkám se možná nikdo nevyjádřil právě proto, že je jasná nefunkčnost a debatovat o tom je ztráta času.

"Dum spiro spero"
Ciceron
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

To je v pořádku :P Dnes je modrá obloha, sluníčko hřeje přes firemní okna, nálada je dobrá, trochu legrace neuškodí :P :P :P

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:... Ke kuličkám se možná nikdo nevyjádřil právě proto, že je jasná nefunkčnost a debatovat o tom je ztráta času.
... nehledě na to, že se to zde na foru v "pravěku" již probíralo ... :mrgreen: ... http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=2262#2262
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 18 lis 2009 10:04, celkem upraveno 1 x.

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

To je možné, ale kdo by takovou kravinu hledal v archivu :P :P :P

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

spaceball píše:Jak obejít tesnění v jiné variantě gravitačního motoru se nabízí např. zde - http://wesseldiwesseli.blogspot.com/
... tak jsem si myslel, že víš, co sem vlastně dáváš za odkaz ... :D :D :D

... a taky jsem očekával dost bouřlivou debatu ... :| ... a vono nic ... ;)

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

A(&F) píše:
spaceball píše:Jak obejít tesnění v jiné variantě gravitačního motoru se nabízí např. zde - http://wesseldiwesseli.blogspot.com/

Já taky :P Nicméně, je to tam napsané - má to fungovat na principu zmenšení a zvětšení objemu....Marně
hledám ten "průtokový" řetízkový kolotoč s polystyrénovými kuličkami :P :P :P

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

Zdravím ono by to fungovalo je tam jen jeden malinký problém a to tlak plynu v těch vlnovcích při změně jejich objemu .
Takže pokud bychom dovnitř dali prchavou kapalinu s vhodným bodem kondenzace a bodem varu máme slušné tepelné čerpadlo s opačnou funkcí . :D
Vyrobit to jde třeba s těch flexibilních plastových vlnovců co se používají na odpady pod dřezy a umyvadla.Spaceball má bodík pokoušel se mě nachytat. :D
Naposledy upravil(a) la dne stř 18 lis 2009 12:13, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:
A(&F) píše:

Já taky :P Nicméně, je to tam napsané - má to fungovat na principu zmenšení a zvětšení objemu....Marně
hledám ten "průtokový" řetízkový kolotoč s polystyrénovými kuličkami :P :P :P

...zdar hoši...bouřlivá debata... :idea: ....gravitační motor... :oops: ....jelikož se "asi " neví...co je gravitace....resp...její původ....tak vlastně nemáte čím pohánět ten motor....je to stejné jako u Magnetického motoru....pprostě si myslíme..."co kdyby....."...zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“