Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Gravitační všehochuť

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
...no...

Re: Reálný gravitaèní motor

Příspěvek od ...no... »

martin11 píše: ...zdar hoši...bouřlivá debata... :idea: ....gravitační motor... :oops: ....jelikož se "asi " neví...co je gravitace....resp...její původ....tak vlastně nemáte čím pohánět ten motor....je to stejné jako u Magnetického motoru....pprostě si myslíme..."co kdyby....."...zdraví martin11 :lol:
Tak, tak.

Na gravitaci nic nepoběží, stejně jako samotočítko na magnety.
Martin11 to ví, dospěl k tomu praktickými pokusy.

Ovšem je stále dost těch, co jim dělá dobře se opájet bludy...

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...no... píše:
martin11 píše:
spaceball píše:
Já taky :P Nicméně, je to tam napsané - má to fungovat na principu zmenšení a zvětšení objemu....Marně
hledám ten "průtokový" řetízkový kolotoč s polystyrénovými kuličkami :P :P :P

...zdar hoši...bouřlivá debata... :idea: ....gravitační motor... :oops: ....jelikož se "asi " neví...co je gravitace....resp...její původ....tak vlastně nemáte čím pohánět ten motor....je to stejné jako u Magnetického motoru....pprostě si myslíme..."co kdyby....."...zdraví martin11 :lol:
Tak, tak.

Na gravitaci nic nepoběží, stejně jako samotočítko na magnety.
Martin11 to ví, dospěl k tomu praktickými pokusy.

Ovšem je stále dost těch, co jim dělá dobře se opájet bludy...
Tak, tak.

...tak tohle napsal karban.....jenže...martin dospěl... ..a dospěl svými pokusy k tomu, že se "TO" povede....tak zdarec karbane...zdraví tě tvá milovaná karkulka červená
Naposledy upravil(a) martin11 dne stř 18 lis 2009 12:44, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Reálný gravitační motor

Příspěvek od Gabča »

...no... píše: Na gravitaci nic nepoběží
Na gravitaci běží "jen" termojaderná reakce hvězd, Slunce, a teda vlastně skoro všechno co vidíš kolem sebe se hýbe díky gravitaci. I palivo v jaderné elektrárně je z hvězdy, tudíž z gravitace... je to VE?
To byl jen takový vtip na téma, že na gravitaci nic nepoběží... hezký den.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

.chm. píše:
A(&F) píše:.. proč zrovna tento "vztlakově gravitační motor" nemůže sám o sobě fungovat bez dodání externí energie ...
Ze stejného důvodu, jako se ti nebude donekonečna plácat ve vzduchu větroň, který táhne dolů gravitace a díky dopředné rychlosti se mu na křídlech vytváří vztlak.
Buď bys ten větroň musel něčím táhnout vpřed, abys měl dostatek vztlaku na překonání té gravitace až do míry, kdy nebude klesat, nebo by jeho hmotnost nesměla být vyšší než hmotnost okolního prostředí (tj. vzduchu) - pak by se ale jednalo o letadlo lehčí vzduchu, kde budou velké odpory a opět nutná energie pro dopředný (vodorovný) pohyb.

Pro kapalné prostředí platí totéž - jen připomenu, že např. ponorka se může potápět staticky i dymanicky a z obou způsobů výpývá analogie s letadlem.
... dobrá, dobrá, dobrá ... hezký výklad, vč. použití analogie ... sice byla o něčem jiném, pro tento příklad nic nevysvětlující, ale budíž ... jak potom však posuzovat funkčnost či nefunkčnost plováků, které se při směru rotace dolů budou chovat coby těleso jen s minimálním vztlakem (popř. díky vyvážené hmotnosti a objemu dokonce "těžší" :D než použitá kapalina) a při směru nahoru potom budou ty samé plováky roztažením modifikovány ve "vztlačné", tudíž budou udílet celé sestavě hybnost ... pro snížení odporu prostředí by mohly mít plováky i areodynamický tvar ... 8)

... kde tedy v tomto případě vidíš "zakopaného psa" ??? ... proč by to nemělo fungovat ??? ... ;) ... vysvětlíš ??? ... :)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Reálný gravitační motor

Příspěvek od Akord »

Gabča píše:Na gravitaci běží "jen" termojaderná reakce hvězd, Slunce, a teda vlastně skoro všechno co vidíš kolem sebe se hýbe díky gravitaci.
Gravitace je podmínka, ne nejaká dodávka. Stejne tak když je pri chemické reakci za stálého objemu vyžadovaný tlak. Ten se proste udelá, a reakce pak beží s energetickou bilanci bez uvážení tlaku. Podobná podmínka je i teplota. Teplota je nejaká, a nedodává se na rozdíl od energie. Teplota je taky podmínka a ne dodávka. Když mám nekde dosaženou teplotu, ješte to neznamená, že dochází k premene energie. Nedá se taky ríct, že neco beží na stejnou teplotu, nebo stejný tlak.
Díky gravitaci se nic hýbat nemusí. Je to stejné, jakobych rekl, že vlak jezdí díky tomu, že má kdesi zakrivené koleje. Pokud by se ale reklo, že za setrvačnost muže gravitace, tak je nutno uvést primerené argumenty.
Zatím to vidím tak, že setrvačný pohyb existuje i v konstantním gravitačním poli, a mohl bych ríct, že pohyb existuje díky setrvačnosti.

Wrunx

Příspěvek od Wrunx »

... dobrá, dobrá, dobrá ... hezký výklad, vč. použití analogie ... sice byla o něčem jiném, pro tento příklad nic nevysvětlující, ale budíž ... jak potom však posuzovat funkčnost či nefunkčnost plováků, které se při směru rotace dolů budou chovat coby těleso jen s minimálním vztlakem (popř. díky vyvážené hmotnosti a objemu dokonce "těžší" :D než použitá kapalina) a při směru nahoru potom budou ty samé plováky roztažením modifikovány ve "vztlačné", tudíž budou udílet celé sestavě hybnost ... pro snížení odporu prostředí by mohly mít plováky i areodynamický tvar ... 8)
... kde tedy v tomto případě vidíš "zakopaného psa" ??? ... proč by to nemělo fungovat ??? ... ;) ... vysvětlíš ??? ... :)
Ne že bych se do toho chtěl nějak moc míchat, ale tenhle princip už byl zkoušen hodně dávno. Ideálním způsobem takovýchto "plováků" se nakonec ukázaly balónky, které pod vodu šly vyfouknuté a po dolní úvrati se nafoukly a tím dělaly ten rozdíl vztlaku. Jenže stejně se ukázalo že to nefunguje, pročm to je asi každému jasné.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Wrunx píše:Ne že bych se do toho chtěl nějak moc míchat, ale tenhle princip už byl zkoušen hodně dávno. Ideálním způsobem takovýchto "plováků" se nakonec ukázaly balónky, které pod vodu šly vyfouknuté a po dolní úvrati se nafoukly a tím dělaly ten rozdíl vztlaku. Jenže stejně se ukázalo že to nefunguje, pročm to je asi každému jasné.
... to ale popisuješ něco úplně jiného ... :|

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Akord
Zasloužilý člen

Wrunx popisuje stejný prípad o jakém se diskutuje

Příspěvek od Akord »

Wrunx píše:
AaF píše:...a při směru nahoru potom budou ty samé plováky roztažením modifikovány ve "vztlačné", ...
Ideálním způsobem takovýchto "plováků" se nakonec ukázaly balónky, které pod vodu šly vyfouknuté a po dolní úvrati se nafoukly a tím dělaly ten rozdíl vztlaku. Jenže stejně se ukázalo že to nefunguje, pročm to je asi každému jasné.
AaF, vždyť Wrunx odpovedel prímo na otázku a Ty píšeš, že je to o nečem jiném.
Zjednodušil to roztažení na nafouknutí (zmena objemu z nuly), a tím je úloha čitelnejší. To =jen= roztažení, jak jsi se tázal ješte v predešlém príspevku totiž nejde udelat bez práce. Zmena balónku roztažením je stejná vec, jako nafouknutí jiného prázdného balónku tou zmenou.

Edit: ... Akorde, já ti také nemodifikuji tvé jméno, tak to prosím nedělej s tím mým ... dík ... můj nick není AaF, ale A(&F) ..... v nejhorším případě bys to mohl řešit i pomocí cliboardu (Ctrl+C > Ctrl+V), ale mnohem jednodušší je rovnou to napsat ...... malá pomůcka: znak "&" získáš stiskem "pravého Altu" + písmene "C" ... (a "závorky" potom najdeš hned vedle klávesy "Enter" :D :D ) ...

(pokud si to v příspěvku opravíš, tak potom tento můj edit klidně celý vymaž ;) ) ... A(&F) ...

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Wrunx popisuje stejný prípad o jakém se diskutuje

Příspěvek od A(&F) »

Akord píše:
AaF píše:...a při směru nahoru potom budou ty samé plováky roztažením modifikovány ve "vztlačné"
Wrunx píše:...Ideálním způsobem takovýchto "plováků" se nakonec ukázaly balónky, které pod vodu šly vyfouknuté a po dolní úvrati se nafoukly a tím dělaly ten rozdíl vztlaku. Jenže stejně se ukázalo že to nefunguje, pročm to je asi každému jasné.
AaF, vždyť Wrunx odpovedel prímo na otázku a Ty píšeš, že je to o nečem jiném.
Zjednodušil to roztažení na nafouknutí (zmena objemu z nuly), a tím je úloha čitelnejší. To =jen= roztažení, jak jsi se tázal ješte v predešlém príspevku totiž nejde udelat bez práce. Zmena balónku roztažením je stejná vec, jako nafouknutí jiného prázdného balónku tou zmenou.
... ty, Akorde, ... a díval jsi se vůbec na ten "nastíněný" princip v odkazu od Spaceballa ??? ... kde a jak tam vzniká ta energie pro roztažení plováku ??? ... a o čem jsme se bavili s Ilemem ??? ... ;)

(a na co jsem se původně ptal Karbana ??? ... a proč zrovna jeho ??? ... :D )

..chm...

Příspěvek od ..chm... »

A(&F) píše:
.chm. píše:
A(&F) píše:.. proč zrovna tento "vztlakově gravitační motor" nemůže sám o sobě fungovat bez dodání externí energie ...
Ze stejného důvodu, jako se ti nebude donekonečna plácat ve vzduchu větroň, který táhne dolů gravitace a díky dopředné rychlosti se mu na křídlech vytváří vztlak.
Buď bys ten větroň musel něčím táhnout vpřed, abys měl dostatek vztlaku na překonání té gravitace až do míry, kdy nebude klesat, nebo by jeho hmotnost nesměla být vyšší než hmotnost okolního prostředí (tj. vzduchu) - pak by se ale jednalo o letadlo lehčí vzduchu, kde budou velké odpory a opět nutná energie pro dopředný (vodorovný) pohyb.

Pro kapalné prostředí platí totéž - jen připomenu, že např. ponorka se může potápět staticky i dymanicky a z obou způsobů výpývá analogie s letadlem.

Vztlakově gravitační motor - takže vezmu vztlak a gravitaci a s tímto operuji.
Proto ten kluzák či balón, ev. ponorka a její statické a dynamické ponoření. Stále jen vztlak a gravitace, nic víc.
A stále i dodávka energie, aby to fungovalo.
Bez její dodávky se to nehne - a nepomůže tomu žádný "věřící".
To se třeba stav na hlavu, maž příspěvky nebo si stěžuj - ve fyzice intriky neplatí...

:O)))

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

.chm. píše:
A(&F) píše:.. proč zrovna tento "vztlakově gravitační motor" nemůže sám o sobě fungovat bez dodání externí energie ... ~~~~~~ ... kde tedy v tomto případě vidíš "zakopaného psa" ??? ... proč by to nemělo fungovat ??? ... ;) ... vysvětlíš ??? ... :)
Vztlakově gravitační motor - takže vezmu vztlak a gravitaci a s tímto operuji.
Proto ten kluzák či balón, ev. ponorka a její statické a dynamické ponoření. Stále jen vztlak a gravitace, nic víc.
A stále i dodávka energie, aby to fungovalo.
Bez její dodávky se to nehne - a nepomůže tomu žádný "věřící".
To se třeba stav na hlavu, maž příspěvky nebo si stěžuj - ve fyzice intriky neplatí...

:O)))
... tak nic, Karbane, ... očekával jsem něco víc ... čekal jsem od tebe vysvětlení, ze kterého by bylo vidno, že chápeš vlastní technickou podstatu problému ... pozdravuj prosím toho, kdo ti sepsal předchozí odpověď ... A(&F)

...che...

Příspěvek od ...che... »

A(&F) píše:... tak nic, Karbane, ... očekával jsem něco víc ... čekal jsem od tebe vysvětlení, ze kterého by bylo vidno, že chápeš vlastní technickou podstatu problému ... pozdravuj prosím toho, kdo ti sepsal předchozí odpověď ... A(&F)
Jasně, že nic - otázka je vztlakově gravitační motor.
Technická podstata jasná - vztlak, gravitace.

Někde dodám energii pro vyvoření vztlaku a působím proti gravitaci, překonávám ji.
Poté gravitaci nechám působit a vracím se do výchozí polohy.
Nic jiného - a je jedno, jestli si tam tu vztlakovou sílu vytvářím staticky či dynamicky.

Jak příklad s ponorkou v kapalině tak i příklad s ledadlem jsou vhodné příklady.

----
Nikdo za mně odpovědi psát nemusí, na rozdíl od spousty jiných znám alespoň základy fyziky.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

A(&F) píše:... ty, Akorde, ... a díval jsi se vůbec na ten "nastíněný" princip v odkazu od Spaceballa ??? ... kde a jak tam vzniká ta energie pro roztažení plováku ???
Rekl bych, že jsem se díval. Nezvyknu to delat naopak. Mimochodem energie asi težko vzniká, nebo zaniká z hlediska množství. Mení se pouze kvalita a použitelnost energie. Uvítal bych vecnejší diskusi. Jde celkem lehce spočítat, nebo aspoň početne odhadnout práci na roztažení a práci vztlaku pri pohybu. Pokud počítat nic nechceš, tak to udelej a tím prokaž, že počty jsou k ničemu. Jsem rád, že se najdou lidi, kterí to vidí stejne (jinak hrozí, že se začnou používat veličiny jako etiketa, logo, ruzné barvy, titulek, ty se pak začnou násobit a vyjde výkon, podobne jako nabídnout proud, nebo napetí místo výkonu a energie).

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

kde a jak tam vzniká ta energie pro roztažení plováku ???
http://wesseldiwesseli.blogspot.com/200 ... ncept.html
Je to celé na jakési kolejnici s proměnlivým rozchodem - plováky, které se potápějí, jsou kolejnicí stlačeny
a ty které plavou nahoru jsou dole kolejnicí roztaženy. "Proměnu" velikosti a soudržnost zajištuje jakýsi
pantograf. Autor se sice držel oním notorickým, že těleso ponořené do kapaliny se brání, aby se
neutopilo...ale když bude menší, určitě se potopí....heuréééka. :P

[youtube][/youtube]

Edit: ... :good: ;) ... A(&F)

Spaceball Obrázek
Dostal: 1 poděkování

Jádro pudla

Příspěvek od Gabča »

Hezké odpoledne,

na setkání jsem tam na stole kreslila jednu malůvku, kterou bych chtěla ukázat i zde.
Jde o obnažené jádro pudla gravitačního problému.. Chtěla bych jen poprosit někoho, kdo by mohl zde potvrdit, že to co ukazuje siloměr je pravda, na setkání s tím nebyl problém, tak ještě písemně zde :) plosím. A pak už se můžeme podívat tváří v tvář tomu, co je to gravitační síla.

Má někdo nějakou zkušenost se zařízeními něco vytahujícími vysoko, a jejich spotřebou paliv?
Podle mě je volná energie nadosah ruky, jen otevřít oči a zapomenout na mgh :idea: .
Má někdo nějaký konstrukční nápad jak tento jev využít?

:ethink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“